İçeriğe Yönlendir

1998 Mondeo Motor Yatak Vurması

Tuncay Arslan

Recommended Posts

Tuncay Arslan

Merhabalar, mk2 mondeolar için motor yata vurma sesi ne anlama gelir? Dün expertizde bu cümle kullanıldı. Su basıncadan ötürü zarar görmüş denildi, sahibi de daha önce devirdaim pompasını değiştirmiş, acaba devirdaim arızasını farkedemeyip motora hasar verdikten sonra mı değişti? 

Güncel olarak yatak vurması olan bir motorun rektefiyesi ne tutar veya sıfır sandık motor fiyatı nedir? Anlaştığımız bir araba vardı, içi sıfır gibi eğer motor sorununu fiyattan düşersek almak istiyoruz, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Komple motoru rektefiye sokarsanız kafadan 5 bini gözden çıkarın derim. Antin kuntin bir sürü eksik çıkıyor haliyle. Motorun yatakları ve kendisi ne alemde acaba, çatlama falan var mı o da muamma. Öyle bişey varsa zaten motorun komple değişmesi lazım. Sandık motor olayı da ne kadar verimli ve sağlam olur alacağın yere bağlı. Bence maceraya gerek yok, olmazsa bide sıkıntısını çekmek var. İçinden ziyade motor ve yürüyen aksam sorunluysa daha çok can sıkıyor

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Komple motoru rektefiye sokarsanız kafadan 5 bini gözden çıkarın derim. Antin kuntin bir sürü eksik çıkıyor haliyle. Motorun yatakları ve kendisi ne alemde acaba, çatlama falan var mı o da muamma. Öyle bişey varsa zaten motorun komple değişmesi lazım. Sandık motor olayı da ne kadar verimli ve sağlam olur alacağın yere bağlı. Bence maceraya gerek yok, olmazsa bide sıkıntısını çekmek var. İçinden ziyade motor ve yürüyen aksam sorunluysa daha çok can sıkıyor

Haklısınız, uğraşmak can sıkıcı olabilir, araba sahibi teklifte bulunursa değerlendiririm diye düşünmüştüm. Ya da kendisi çözüp verebilir, biz de ustalarımıza yönlendirip destek oluruz. 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Haklısınız, uğraşmak can sıkıcı olabilir, araba sahibi teklifte bulunursa değerlendiririm diye düşünmüştüm. Ya da kendisi çözüp verebilir, biz de ustalarımıza yönlendirip destek oluruz.

Motor sıkıntısı hiçbir şeye benzemez. Soruni çözmesi en zor yerdir. Alttakim olsa değişecek parçalar belli, kaporta olsa iki çekiç bi boya tamam ama motor dikiş tutmadı mı uğraş babam uğraş. Al benim araba üst kapak açıldı, araçta tekleme var bulamadım. Hadi bakalım acaba nerden, kaç para harcanacak parça değişmekten. Kara kutu çünkü bilmiyor ki insan.
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Sandik motor alır isletirsiniz. Her şeyiyle sıfır bir motorunuz olur. Yanılmıyorsam işletme dahil 6.5 - 7 bin TL. İleri de motor yaptirmam gerekse, sandık motor alır takarım.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Yatak vuran motordan uzak durulacak. Aman diyeyim.

Kesinlikle. Yoksa adama kendi yatağında rahat vermez :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Gel verelim sorunsuz 99'u.

Ali'cim, senin arabaya bakmıştık, hb kasa olunca beklemeye aldılar bir de km kafalarını karıştırdı. Gönül rahatlığıyla göstermiştim zaten.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Sandik motor alır isletirsiniz. Her şeyiyle sıfır bir motorunuz olur. Yanılmıyorsam işletme dahil 6.5 - 7 bin TL. İleri de motor yaptirmam gerekse, sandık motor alır takarım.

Arabanın sahibi için de süpriz oldu yatak vurması. Gerekirse binerim diyor ama satmak isterse ya maliyet düşülecek ya da kendisi halledecek. Bize teklif ederse diye ben maliyet çıkarmaya çalışıyorum. Tercihimiz  sandık motordan yana olur sanırım.

Yatak vuran motordan uzak durulacak. Aman diyeyim.

Test sürüşünde hisseder gibi olmuştum ezpertizde çıkınca üzüldüm, vazgeçtik şimdilik ama arabanın sahibi durum değerlendirmesi yapıyor şu an.

Ali'cim, senin arabaya bakmıştık, hb kasa olunca beklemeye aldılar bir de km kafalarını karıştırdı. Gönül rahatlığıyla göstermiştim zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yatak vurması süprüz olmaz. takır takır çıkan sestir. devirdaim değil yağlama sorunudur. böyle kuyllanırsa da motor kitleyebilir o zaman yeni sıfır motora kadar gider iş.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

yatak vurması süprüz olmaz. takır takır çıkan sestir. devirdaim değil yağlama sorunudur. böyle kuyllanırsa da motor kitleyebilir o zaman yeni sıfır motora kadar gider iş.

Usta, arabanın sahibi yurt dışında kardeşi vardı ama hiç anlamıyor o yüzden süpriz oldu  :) Ekspertize götüren herkes aynı tabloyla karşılaşacak, sahibi de ya vazgeçecek ya da aramızda bir orta yol bulucaz. Ben bu durumda min. ile max. maliyet çıkarmaya çalışıyorum, sıfır motor ya da onarım için. Her ikisi de sıkıntı çıkarmaz diye varsayıp expertizden önce tutuştuğumuz eli henüz bırakmadık. 

Yani yardıma ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

7 bin e verecek gibi mi yani?

7 bin senin kafandaki mondeo piyasasına göre değişir usta  :) 7 bin lira indirim dersen olabilir belki.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

şu an ki rakam nedir?

19 bin usta

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

19 bin usta

öhhh. indirim yapacak 15 e, motoru şunu bunu 22 ye gelecek. ne anladım bu işten? motoru sağlam 13 15 e alınsa o para o arabaya harcansa hiç olmazsa kendini gösterir. benim araba o zaman 25 bin diyim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

öhhh. indirim yapacak 15 e, motoru şunu bunu 22 ye gelecek. ne anladım bu işten? motoru sağlam 13 15 e alınsa o para o arabaya harcansa hiç olmazsa kendini gösterir. benim araba o zaman 25 bin diyim :biggrin:

Derviş Bey araba kendini gösteriyor zaten :) İlk sahibi mebus plaka 34tc1453, halıda döşemede leke yok hatta arka koltuklara hiç oturulmamış sanırsınız, kaporta cıncık :)

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Motor açılmadan kimse tam rakam veremez, rakam verirse büyük olasılıkla o rakam artar, usta sözünde durmak isterse ya işçilikten ya da parça kalitesinden kısar. Ben de rektefiye yaptırdım illa ki ekstralar çıkıyor. Kabul eder mi bilinmez ama ikna edebilirseniz aracı şu anki sahibi yaptırsın öyle satsın size. (Haa ben yaptırıp ardından satar mıyım kesinlikle satmam.)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Motor açılmadan kimse tam rakam veremez, rakam verirse büyük olasılıkla o rakam artar, usta sözünde durmak isterse ya işçilikten ya da parça kalitesinden kısar. Ben de rektefiye yaptırdım illa ki ekstralar çıkıyor. Kabul eder mi bilinmez ama ikna edebilirseniz aracı şu anki sahibi yaptırsın öyle satsın size. (Haa ben yaptırıp ardından satar mıyım kesinlikle satmam.)

Ben de sizin dediğiniz gibi teklif ettim, satmama olasılığı da var ama 2 haftadır ilgileniyoruz, ailecek tanıştık anlaştık. Satmaya ikna olduğu tek konu kendini mahcup hissetmesi, iyi niyetli bir arkadaş.

Motor %84 hararete meyilli çıktı ama sonuçta yatak sesi var deniliyor masrafın ucu açık dediğiniz gibi. Kendi imkanlarıyla gösterip araştırıp konuşucaz tekrar.

Siz hangi aşamada ne kadar harcamıştınız?

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

14 15 bıraksın alın bence plakası için bile yapılan masrafa satılır. Size 21 22 ye gelir.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

14 15 bıraksın alın bence plakası için bile yapılan masrafa satılır. Size 21 22 ye gelir.

Artık söz arkadaşta, ben cevap bekliyorum ama şartları zorlamaya çalşıcam teklife göre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

19 bin çok değil mi? 

Bana göre de çok, ben 130 bindeki arabamı 17 bine verdim ama aynı ayarda araba bulmakta zorlanıyorum. Hani piyasayı yükseltmeyelim abartmayalım diye kendimizi feda ediyoruz ya Donquixote gibi karşılığı bu işte :) En azından piyasa için masumum diyebilirim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...