Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Derviş ben antalyadan bir firmadan 65 tl ye aldım.Genelde heryerde bulunuyor.Kolay bulunan bir parça.Ya bizim araçlar bilgisayara bağlanmıyormu hangi sensör bozuksa nokta atışı yapsak.Var ama 150 200 arası hep. Değişmem gerekirse burdan uygun bulamazsam sana para çıkarım gönderebilirsen alırım senden Benim aracı bağladık klima bişey Sensör arızası verdi, sol ön abs bişey Sensör arızası verdi. Yani alakasız şeyler. Acaba diyorum bi sensörü bişeyi söktülerde ayarı mı kaçtı noldu. Yani aklım durdu gerçekten Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 Takozlarda problem yok hatta bir tane sıfır alt takozu bu yüzden berbat edip yerine yenisini aldım.Vallaha ne diyeyim bıktım uğraşmaktan eskilerin bir sözü gelir sürekli aklıma eskinin derdiyle uğraşacağına yeninin borcuyla uğraş diye galiba haklılar ama bu kadarda uğraşmışken rektefiye yaptırmışken her tarafını yenilemişken satasımda gelmiyor ayrı bir zevki var meredin Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 motorda sorun yoksa sanziman takozleri geliyor aklima. Cift kütleli volan mi var sizin arabada? volan degisti mi? ama eger sanziman veya volan ise sorun, ayagi gazdan cekince kisa bir süre sallar. Eger yavaslarken sürekli bir sallanma varsa motora odaklanmali. yine ayni sekilde eger baski balatada sorun varsa (iscilik büyük ihtimal) yine yavaslama boyunca sallanma yapar hizlanirkende fark edilirNe baskı balata değişti ne volan. Motor üst kapak açıldı taşlandı yeni conta takıldı kapandı. Bunun dışında triger devirdaim falan değişti. Öncesinde hiçbir şey yokken rektefeden sonra başladı. Acaba bi yeri yanlış mı bağlandı, hortum falan gevşek mi kaldı. Kendimce hepsini kontrol ettim oynayan çıkan bi yer yok. Benim şanzuman takozu değişecek, onun sıkıntısı debriyajı bırakınca yada gaz verince anlık bir kaç sarsıntı o cepte ayrı bir durum. Ama bu durum bildiğin gazı bırakınca sallantı. 3000 devir ve altında herhangi bir devirde heran yapıyor. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Takozlarda problem yok hatta bir tane sıfır alt takozu bu yüzden berbat edip yerine yenisini aldım.Vallaha ne diyeyim bıktım uğraşmaktan eskilerin bir sözü gelir sürekli aklıma eskinin derdiyle uğraşacağına yeninin borcuyla uğraş diye galiba haklılar ama bu kadarda uğraşmışken rektefiye yaptırmışken her tarafını yenilemişken satasımda gelmiyor ayrı bir zevki var meredin Valla katılıyorum bunu haziranda aldım 14500 e, rektefe falan lastik ivir zivir 18000 i buldu ve hala ihtiyacı var ama max 2000 daha harcasam tam adam olacak bu yüzden ben yemedim al sen ye der gibi satmayı düşünmüyorum. Sıfıra niyetlendim başta yada 1 2 yaş arasına seneye 5. Ayda alacaktım, karı dirdirina dayanamadım hep evde hiç gezmiyoruz diye. Dedim ulan yeter ne denk gelirse alicam. Çok ani ve tesadüf oldu. Ha memnun muyum, kesinlikle harika bir tercih. Ama eski bütün arabalar aynı. Kaldı ki uğraşmayı severim. Takım taklavat herşeyim var, çok uğraşırım. Tek sorunum zamanım yok, yoksa şimdiye bu sorunun anasını ağlatırdim. Ama bulucaz merak etme, biraz sabır biraz araştırma ve en önemlisi zaman Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 Var ama 150 200 arası hep. Değişmem gerekirse burdan uygun bulamazsam sana para çıkarım gönderebilirsen alırım senden Benim aracı bağladık klima bişey Sensör arızası verdi, sol ön abs bişey Sensör arızası verdi. Yani alakasız şeyler. Acaba diyorum bi sensörü bişeyi söktülerde ayarı mı kaçtı noldu. Yani aklım durdu gerçekten Tamam kardeşim eğer bulamazsan yardımcı olurum. Valla katılıyorum bunu haziranda aldım 14500 e, rektefe falan lastik ivir zivir 18000 i buldu ve hala ihtiyacı var ama max 2000 daha harcasam tam adam olacak bu yüzden ben yemedim al sen ye der gibi satmayı düşünmüyorum. Sıfıra niyetlendim başta yada 1 2 yaş arasına seneye 5. Ayda alacaktım, karı dirdirina dayanamadım hep evde hiç gezmiyoruz diye. Dedim ulan yeter ne denk gelirse alicam. Çok ani ve tesadüf oldu. Ha memnun muyum, kesinlikle harika bir tercih. Ama eski bütün arabalar aynı. Kaldı ki uğraşmayı severim. Takım taklavat herşeyim var, çok uğraşırım. Tek sorunum zamanım yok, yoksa şimdiye bu sorunun anasını ağlatırdim. Ama bulucaz merak etme, biraz sabır biraz araştırma ve en önemlisi zaman Aynen bende 13 e aldım Antalya ölüsü 15500 ken ben gittim düzceden 13 e aldım dedim hani aradaki masrafı harcar adam ederim şuanda bana 20 mal oldu tabi bu biraz benimde rahat durmamamdan kaynaklı lastikler,komple yeni tüp tesisatı,akü boya ve rektefiye müzik sistemi derken baya harcadık bende çok severim uğraşmayı temizlemeyi ama işte evdeki hesap çarşıya uymuyor birde sorun bitmeyince insan çıldırıyor,mesela benzin göstergesi sürekli full gösteriyor ve halen çözüm bulamadım.Masrafta etmek istemiyorum artık bakalım. Bu arada zaman en büyük sıkıntı zaten Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Tamam kardeşim eğer bulamazsan yardımcı olurum. Aynen bende 13 e aldım Antalya ölüsü 15500 ken ben gittim düzceden 13 e aldım dedim hani aradaki masrafı harcar adam ederim şuanda bana 20 mal oldu tabi bu biraz benimde rahat durmamamdan kaynaklı lastikler,komple yeni tüp tesisatı,akü boya ve rektefiye müzik sistemi derken baya harcadık bende çok severim uğraşmayı temizlemeyi ama işte evdeki hesap çarşıya uymuyor birde sorun bitmeyince insan çıldırıyor,mesela benzin göstergesi sürekli full gösteriyor ve halen çözüm bulamadım.Masrafta etmek istemiyorum artık bakalım. Bu arada zaman en büyük sıkıntı zaten Ben araba almadan önce 2 3 bin lira masrafa ayırırım. İllaki çıkar bişey. Bende pilirikliyim, bi sıkıntı varsa o gidecek. Sıfır ayarında istiyorum ve tabi bu da bana kaçıyor göstergeyi falan sallama fazla, acelesi yok. Ayda 50 lira benzin at içinde olduğunu bil yeter. Ufak tefek ayrıntılardan ziyade arabanın gidişindeki problemler çok canımı sıkıyor. Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 Ben araba almadan önce 2 3 bin lira masrafa ayırırım. İllaki çıkar bişey. Bende pilirikliyim, bi sıkıntı varsa o gidecek. Sıfır ayarında istiyorum ve tabi bu da bana kaçıyor göstergeyi falan sallama fazla, acelesi yok. Ayda 50 lira benzin at içinde olduğunu bil yeter. Ufak tefek ayrıntılardan ziyade arabanın gidişindeki problemler çok canımı sıkıyor. Al bendende o kadar derviş hatasız istiyorum kullandığım aracı işte buda 98 model araçta biraz zorluyor ama artık yapcak bir şey yok Hatanın yerini bulduğum zaman mutlaka yazarım Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 (düzenlendi) Aynı şekilde bende yazarım. Başına gelebileceklere de yardımcı olur en azından 12 Ekim 2016 tarihinde Derviş Dursun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 15 Ekim 2016 Paylaş 15 Ekim 2016 Suatım neler yaptın, var mı bir gelişme? Ben bugün ustaya gittim anlattım sorunu, adamın dediği şey kelebekten yapar, onun temizlenmesi lazım dedi, bende yaptığımı ve sorunun ondan olmadığını söyledim. Hava alma, sente ayarı falan bunu yapmaz dedi,gaza basınca da yapar dedi. Sonrada dediği şey, sallandığı zaman boşa atıp öyle git oldu. Dedim ederim senin yapacağını işe de sanada çıktım geldim. Üst komşumda usta, onun dediği de benzin damlatiyor olabilir dedi. Benzindede aynı sorun var ama gazı bırakınca benzinin belli bir miktarda gitmesi lazım motor stop etmesin diye, gereğinden fazla damlatiyorsa yakamadigi için tekletiyor olabilir falan dedi. Bilmiyorum nasıl olacak. Şaşırdım artık Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 Bu kadar ugrasacaginiza bence dedigim gibi oksijen sensorunu bir degisin. 140 lira civarindaydi sitede. Duzelmese bile baska sıkıntıların onune gecmis olursunuz. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 Bu kadar ugrasacaginiza bence dedigim gibi oksijen sensorunu bir degisin. 140 lira civarindaydi sitede. Duzelmese bile baska sıkıntıların onune gecmis olursunuz.Hocam değişmek sıkıntı değil ama motor yapılana kadar olmayan sıkıntı sonradan çıkınca daha önceden neden yapmadı diye düşündürüyor. Bi ara aslında soketini söküp o şekilde deneyim, bakalım ne gibi bir değişiklik olacak Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 Hocam değişmek sıkıntı değil ama motor yapılana kadar olmayan sıkıntı sonradan çıkınca daha önceden neden yapmadı diye düşündürüyor. Bi ara aslında soketini söküp o şekilde deneyim, bakalım ne gibi bir değişiklik olacakSoketi sokmek bir fayda saglamiyor. Zaten ölü vaziyette oldugu icin tepki vermiyor. Saglamini taktiginizda tepki veriyor. Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 17 Ekim 2016 Yazar Paylaş 17 Ekim 2016 Merhabalar konuştuğumuz günün akşamında arabayı abimle beraber bilgisayara bağladık açılan ekranda 8 tane kare görüntü var ve bütün sensörleri gösteriyor.Abim arabayı çalıştırdığında bütün sensörlerin çalıştığını söyledi.Sensörlerden yana hiçbir sıkıntı yok,boş masraf etme dedi.Kendisi arabayı kullandığında sıfır motor araç ağırlığı sıfır motor yanında hafif kalıyor buda ön düzeni etkiliyor olabilir ama ben o kadar bir sıkıntı görmedim dedi.Sonuç olarak herhangi bir sıkıntı yok diyor fakat ben halen rektefiyeden önce böyle bir sıkıntı olmadığı için kafaya takıyorum.3 kere garantiden benzin pompası değişti ihtimallerden yola çıkarak, fakat benzin pompası değil problem aklınızda bulunsun. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Soketi sokmek bir fayda saglamiyor. Zaten ölü vaziyette oldugu icin tepki vermiyor. Saglamini taktiginizda tepki veriyor.Oksijen sensörü egzoz manifoldunun hemen çıkışında mı takılıydı yoksa daha ilerde miydi? Motor açmak için egzoz manifoldu sökülüyor çünkü, acaba onunda sökülme ihtimali var mıdır diye düşündüm Merhabalar konuştuğumuz günün akşamında arabayı abimle beraber bilgisayara bağladık açılan ekranda 8 tane kare görüntü var ve bütün sensörleri gösteriyor.Abim arabayı çalıştırdığında bütün sensörlerin çalıştığını söyledi.Sensörlerden yana hiçbir sıkıntı yok,boş masraf etme dedi.Kendisi arabayı kullandığında sıfır motor araç ağırlığı sıfır motor yanında hafif kalıyor buda ön düzeni etkiliyor olabilir ama ben o kadar bir sıkıntı görmedim dedi.Sonuç olarak herhangi bir sıkıntı yok diyor fakat ben halen rektefiyeden önce böyle bir sıkıntı olmadığı için kafaya takıyorum.3 kere garantiden benzin pompası değişti ihtimallerden yola çıkarak, fakat benzin pompası değil problem aklınızda bulunsun.Aynen Suatım öncesinde olmayan sorun sonradan çıkınca kafa karıştırıyor. Hafif bişey olsa yine takilmaz kafaya ama bariz sallıyor arabayı. Pc ye bende bağlantım arıza falan vermiyor. Kafayı yiyorum, o değil bu değil nedir o zaman sorun? Yok Allah yok Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 17 Ekim 2016 Yazar Paylaş 17 Ekim 2016 Birde arabayı sürüp bakan kişi 1974 ford capri ve ford mondeo 2.5 v6 sahibi bir abim ve v6 tek başına topladı.Sitede yazıları ve fotoları mevcut ali Albayrak ford mondeoyuda bana sevdirip aldıranda odur.Arabanın en ufak zerresine kadar her detayı biliyor,ve bana arabanda bir şey yok dedi sadece motor sıfır olduğu için kasa hafif kalıyor bir sıkıntı yok belki ufak ihtimal ön düzen olabilir dedi. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Birde arabayı sürüp bakan kişi 1974 ford capri ve ford mondeo 2.5 v6 sahibi bir abim ve v6 tek başına topladı.Sitede yazıları ve fotoları mevcut ali Albayrak ford mondeoyuda bana sevdirip aldıranda odur.Arabanın en ufak zerresine kadar her detayı biliyor,ve bana arabanda bir şey yok dedi sadece motor sıfır olduğu için kasa hafif kalıyor bir sıkıntı yok belki ufak ihtimal ön düzen olabilir dedi.Araç hafif geliyorsa direk arakaya atalım iki torba çimento, kafadan 100 kilo yapar bence alakası yok. Ön düzenle alakasının olacağını zaten hiç sanmıyorum bile, yapsa en baştan yapardı sorunu. Bunun ateşleme falan olabileceği ihtimalide yok, çünkü heran yapardı. Gerçi benim bujiler değişti ve bosh taktılar. Lpg değil, düz olandan. İridyum platinyum vs bujiler kullanmayın, yanma dereceleri fazla ve yanma odasına zarar veriyor dediler ustalar. Acaba ondan olabilir mi ki, bujileri yanlış mı taktılar ki diyorum ve yine aynı noktaya geliyorum, neden sadece gazı bırakınca yapıyor? Hadi bakalım, bela ya... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Oksijen sensörü egzoz manifoldunun hemen çıkışında mı takılıydı yoksa daha ilerde miydi? Motor açmak için egzoz manifoldu sökülüyor çünkü, acaba onunda sökülme ihtimali var mıdır diye düşündüm Aynen Suatım öncesinde olmayan sorun sonradan çıkınca kafa karıştırıyor. Hafif bişey olsa yine takilmaz kafaya ama bariz sallıyor arabayı. Pc ye bende bağlantım arıza falan vermiyor. Kafayı yiyorum, o değil bu değil nedir o zaman sorun? Yok Allah yok Asagida oksijen sensoru. Katalikten hemen once. Buji gibi duruyor disarda zaten. Manifolt sokulurken bir alakasi yok yani. Ama tesisati oralarda. Bir bakin isterseniz. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Asagida oksijen sensoru. Katalikten hemen once. Buji gibi duruyor disarda zaten. Manifolt sokulurken bir alakasi yok yani. Ama tesisati oralarda. Bir bakin isterseniz.Kendisiyle daha önce tanismisligimiz var ama bunda yerini tam hatırlamadığım için sordum. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Bi yerde okudum da birisi aynı sorunu vw marka bir araçta distribitör değişerek halletmiş ve ardından bobini eklemiş. Acaba bobinleri mi bozdular? Birde bizim arabalarda distribitör yok değil mi? Karbüratörlü araçların bobini yerine geçiyor, yanlış mıyım? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Asagida oksijen sensoru. Katalikten hemen once. Buji gibi duruyor disarda zaten. Manifolt sokulurken bir alakasi yok yani. Ama tesisati oralarda. Bir bakin isterseniz.Hocam senin bir de bobin arayışın vardı, değiştirdin mi, aldığın ürün sorun yarattı mı? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Hocam senin bir de bobin arayışın vardı, değiştirdin mi, aldığın ürün sorun yarattı mı?Buldum motorcraft marka. Sorunsuz kullaniyorum 20000 km olmustur herhalde. Bobini degisecekseniz kablo ve bujiler yeni degismediyse takim olarak degisin. Sonra bozuk olan yeni parcayi bozuyor. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Buldum motorcraft marka. Sorunsuz kullaniyorum 20000 km olmustur herhalde. Bobini degisecekseniz kablo ve bujiler yeni degismediyse takim olarak degisin. Sonra bozuk olan yeni parcayi bozuyor.Kaça ve nerden almıştın? Şimdi bulunur mu acaba?ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Alışveriş listemde duruyor. Bobin, buji kablosu, buji takım halinde değişmeli. http://www.fordyedek.com/bobin-mondeo-1993-2001-motorcraft Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Alışveriş listemde duruyor. Bobin, buji kablosu, buji takım halinde değişmeli. http://www.fordyedek.com/bobin-mondeo-1993-2001-motorcraft Of anam off. 260 lira 160 da kablolar etti 420. Bence bir müddet beyle kişnesin dursun bu ne yahu Yorum bağlantısı
Recommended Posts