Erhan Doruk 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 (düzenlendi) Bir yakınım geçen sene eşine 208 1.2 access etg5 şanzımanlı otomatik araç aldı. Ancak aracın özellikle yokuşlarda kararsızlık yaşaması sebebiyle soğumuş durumdalar. Hafta sonu Seat bayisine gitmişler ve İbiza için anlaşmışlar. 208 i Seat bayisi takasta 38.5 a sayıyor. Bana da istersen sen al dedi ancak bu araç hakkında hiç fikrim yok. Eşim şimdi 2007 yaris kullanıyor . Herhangi bir sorunumuz yok. ETG şanzımanı çok beğenen de var , yerden yere vuran da. Bu araç 1100km de 2015 eylül de alınmış. Beyaz renk ve hatasız. Sahibinden e göre fiyat iyi görünüyor . Sizce bu araç bizi üzer mi? Yarisi değiştirsek mi karar veremedim. Yardımlarınızı beklerim. 3 Ekim 2016 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 (düzenlendi) test sürüsü yaparsaniz sunu deneyebilirmisiniz; arac vites atacagi zaman ayaginizi gazdan cekin, vitesi attiktan sonra gaza basin. Yani ayni manuelmis gibi gaz verin, vitesi, debriyaj ve elle atmak yerine otomatik atmasina izin verin. Bu sanziman tek kavrama oldugu icin bunu yapmak gerekiyor sanirim. Bunlar disinda bir sorun cikardigini duymadim. oldukca ekonomik oldugu da söyleniyor. cogu insanin memnun olmama sebebi, vites gecislerinin hissedilmesi ve yokuslardaki kararsizligi. Dedigim gibi belli bir kullanim tarzi var bu sanzimanin. Tüm tek kavrama otomatiklestirilmis sanzimanlar böyle. ki cift kavrama otomatiklestirilmislerin gecislerinde bile kücük viteslerde bir miktar sarsinti oluyor 3 Ekim 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Ekim 2016 Yazar Paylaş 3 Ekim 2016 Test sürüşü imkanı yok mu? Araç istanbul"da . Tamam dersem gidip alacağım. Şu an test sürüş imkanı malesef yok. test sürüsü yaparsaniz sunu deneyebilirmisiniz; arac vites atacagi zaman ayaginizi gazdan cekin, vitesi attiktan sonra gaza basin. Yani ayni manuelmis gibi gaz verin, vitesi, debriyaj ve elle atmak yerine otomatik atmasina izin verin. Bu sanziman tek kavrama oldugu icin bunu yapmak gerekiyor sanirim. Bunlar disinda bir sorun cikardigini duymadim. oldukca ekonomik oldugu da söyleniyor Araçta yokuş desteği var. İnternette özellikle dik yokuşlarda aracın 1. vitesle yokuşa başladığı devir yükselince 2 ye attığı ancak çekmeyince 1 e düşmediğinden bahsedilmiş. Ancak başka bir sitede ise böyle herşeyiyle çok sorunsuz denmiş. Karar veremedim. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 (düzenlendi) Hemen bir pegeot bayisine git dene test aracına alacam falan de hemen teste çıkarırlar.ama fiyat makul seki makul alınır gibi.ve 2007 ile arasında fark hissetmezsin dahada konforlu gelir sadece dsg veya powershift kullan birine ilkel gelir geçişlerde hissettirir.ama ayak hareketiyle o his kalkıyor. 3 Ekim 2016 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Eşiniz kullanacaksa bu durum çok önem arz etmez kanımca. Performansta belki bir nebze sıkıntı yaşanılır ilk zamanda. Ama alışınca oda ortadan kalkar. Fiyatı makul, güncel bir araç. Ben genel olarak beğeniyorum. Arkadaşta dizel otomatiği var. Gayet güzel. Bence değişim mantıklı. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Araç istanbul"da . Tamam dersem gidip alacağım. Şu an test sürüş imkanı malesef yok. Araçta yokuş desteği var. İnternette özellikle dik yokuşlarda aracın 1. vitesle yokuşa başladığı devir yükselince 2 ye attığı ancak çekmeyince 1 e düşmediğinden bahsedilmiş. Ancak başka bir sitede ise böyle herşeyiyle çok sorunsuz denmiş. Karar veremedim. dedigim gibi kullanimla alakali oldugunu düsünüyorum. Aracim 2.0HDI manuel vites. diyelim ki bir yokusa girdim 2ye attim hizim 25. yokus cikarken hizim 15 e düserse 1 e atmam gerekir. Tahminimce otomatik olan da buna karar veremiyor. ya da 15-20 arasi cikarken ben bile kararsiz kaliyorum. Tabi bu sirada kücük vites, yokus + tek kavrama arabayi salliyor diye düsünüyorum Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Ekim 2016 Yazar Paylaş 3 Ekim 2016 Teşekkürler . Bugün Pejo bayisine bir gideyim bakalım. Cevaplar için teşekkürler. Bu arada karar verirsem yaris i satacağım. Foruma konusunu açarım. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Bence alırsın sen o aracı kardeşim iyi fiyat o fiyata iyi araç. Yorum bağlantısı
Erol Güven 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Bayi takasa o fiyatı vermiş ise 3 bin fazlası var demektir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 ankara düz yol istanbul da ki tedirginlik side olmaz bence. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 74bin km dir 1.4hdi olanını kullanıyorum 5 vites tek kavrama. Rampalarda devir yükselince 2 e atar çekmez 1 e düşer. El alıştıktan sonra kulakçıklardan manuele alarak kullanmak kolay oluyor. Fakat ne kadar alışsanızdailk 2 vites arası geçişler çoğu zamansarsıntılı olacak. Birde içindeki pianoblack kaplamalr güneşte çokrahatsız ediyor. Daha çok yazarım soracak birşey varsa cevaplarım. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Ekim 2016 Yazar Paylaş 3 Ekim 2016 ankara düz yol istanbul da ki tedirginlik side olmaz bence. Çankaya tarafında oturuyoruz. Burada epey yokuş var. 74bin km dir 1.4hdi olanını kullanıyorum 5 vites tek kavrama. Rampalarda devir yükselince 2 e atar çekmez 1 e düşer. El alıştıktan sonra kulakçıklardan manuele alarak kullanmak kolay oluyor. Fakat ne kadar alışsanızdailk 2 vites arası geçişler çoğu zamansarsıntılı olacak. Birde içindeki pianoblack kaplamalr güneşte çokrahatsız ediyor. Daha çok yazarım soracak birşey varsa cevaplarım. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Çarşamba günü aracı Ankara ya getireceğim. Bir süre kullanıp karar vereceğim. Ancak büyük ihtimalle alacağım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 çankaya bize düz yol gibi bir acaip yokuş var gördüydüm ama in çık yne n yine çık bitmedi yine çık dön in tarzı istanbulda şanzımanın normal .çalışma şekli bile rahatsızlık verir orası bir gerçek. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Bayi genelde piyasa fiyatının 5-6 milyar altına alır. Aracın piyasasını bilmiyorum ama gerçekten bu şekilde uygun bırakıyorsa her şekilde alınıp denenbilir. Sonra satmak istediğinizde zarar ettirmez. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Benim bildigim etg6 yari otomatik. Citroen kullaniliyor. Eat6 tam otomatik. 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Benim bildigim etg6 yari otomatik. Citroen kullaniliyor. Eat6 tam otomatik. Doğrudur. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 ankara düz yol istanbul da ki tedirginlik side olmaz bence. abi ankarada düz bi yer görmedim ben nereleri acaba :D Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Etg5 Etg6 yarı otomatik Eat6 lar tam otomatik. Eat6 lar Aisin yapımı. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 Araci bugün istanbul dan Ankara ya getirdim. İlk izlenimlerim, -iç mekanda estetik yok. Herşey farli telden çalıyor. Göstergeler ,radyo, klima tuşları farklı araçlardan alınmış gibi. -Yumuşak süspansiyonlar virajlarda güven vermese de şehir içinde konforlu. -Yokuşlarda destek var ancak gaza basınca araba birden fırlıyor. Alışmak gerek. -Motor oldukça sessiz ve 82bg kasaya fazlasıyla yetiyor. -ist-ank arası ortalama 7 l/100km yaktı. 130km s den aşağı pek düşmedim. Aracı eşim kullanacak ancak beni pek memnun etmedi. Ama yarı otomatik vitesin geçişleri gayet iyi. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 (düzenlendi) Aslind ici fena gorunmuyor fotograflarda. Manuel klimali mi arac? Bir de sanirim renkleri degistirebiliyorsunuz. Belki hepsinin rengi farkli ayarlanmistir. Yokus destegi eger benim aractaki gibiyse freni birakip gaza dokunuldugunda cok hafif tik diye bir ses geliyor ve freni birakiyor. Ama pek gecikme olmuyor bu arada. Siz belki araba kayacak diye alistiginiz icin cok acele ve sert basiyor da olabilirsiniz. Yol tutusundan pek bir sey beklemeyin zaten. B sinifi sehir ici araci, konfor ön planda. Ford degil sonucta 5 Ekim 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Ekim 2016 Yazar Paylaş 6 Ekim 2016 Aslind ici fena gorunmuyor fotograflarda. Manuel klimali mi arac? Bir de sanirim renkleri degistirebiliyorsunuz. Belki hepsinin rengi farkli ayarlanmistir. Yokus destegi eger benim aractaki gibiyse freni birakip gaza dokunuldugunda cok hafif tik diye bir ses geliyor ve freni birakiyor. Ama pek gecikme olmuyor bu arada. Siz belki araba kayacak diye alistiginiz icin cok acele ve sert basiyor da olabilirsiniz. Yol tutusundan pek bir sey beklemeyin zaten. B sinifi sehir ici araci, konfor ön planda. Ford degil sonucta Bendeki en boşu. Manuel klimalı. içi aynen aşağıda göründüğü gibi. Sanırım elektrik destekli direksiyonu var , simit çok küçük ve tüy kadar hafif. Radyosu şu oem gibi satılan radyolardan. Gösterge panelinin tasarımı güzel ancak sanki bu arabaya ait değil gibi duruyor. Direksiyonun yanlarında vites değiştirmeye yarayan kulaklar var kulanım zevkini arttırıyor. Yol tutuş olarak pek iyi değil, kasa zaten hafif, lastikler de ince ancak ESP standart. Aracın yanında geçen büyük araçların rüzgarından savruluyor. Ön farda led aydınlatmaları güzel. Hatta araç kumandasından parkları açıp kapatabiliyorsunuz. Ön far kısalarda mercek kullanılmış. , Aydınlatma çizgisi çok düzgün. Xenon veya led ampul kullanılsa hoş olurdu. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Boyle bir versiyonu oldugunu gormemistim daha once. Dokunmatik ekran standart zannediyordum ben. O radyo ic mekandaki uyumu bozmus gercekten. Manuel klima da tuzu olmus... Yorum bağlantısı
Okan Tansel 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Kardeşim hayırlısı olsun Senin kullanımınla eşinin kullanımı ve bakışı farklı Yengem Gayette güzel kullanır .ve beğenir bence ilerde ince dokunuşlar yaparsın .güzel günlerde kullanın inşallah. Yorum bağlantısı
Recommended Posts