emre abbasoğlu 29 Eylül 2016 Paylaş 29 Eylül 2016 öncelikle herkese selamlar...foruma yeni üye oldum.2009 model boş bir fiestam var.araba ve modifiye konusunda cahilim.lastiklerim 14'' ben 15'' çelik jant almayı düşünüyorum... bi sıkıntı yaşarmıyım...alırken neye dikkat etmeliyim... lastiklerimide değişeceğim..sonra bursada far karartma işlemi yapan nereleri var...önerileriniz hangi dükkanlar.birde sis taktırcam aracıma...malum bendeki paketinde sisleri yoktu..yeri var ama sis yok...sis alıp taktırabileceğim bir yer var mı ?birde aracım siyah ben bi kaç parçayı kırmızı yapacağım ön lip gibi mesela... plastidip ile..bursada parçaları plastidip boyatacağım yerler neresi.şerit özel sipariş verebiliyormuyuz... sağ ve sol kapıya kırmızı istediğim bi model şerit çektireceğim.birde bazı aksesuar sitelerinde 4 tane yay gördüm... o yaylar ne işe yarıyor... bende taktırmalımıyım.son olarakda plaka ve iç aydınlatma için led önerisi istiyorum...cevap verecek , vermeyecek herkese şimdiden tşklerimi sunuyorum...HERKESE KAZASIZ BELASIZ YOLCULUKLAR..... Yorum bağlantısı
Erhan Buluk 30 Eylül 2016 Paylaş 30 Eylül 2016 Öncelikle hoş geldiniz. Bahsettiğiniz detaylar için resim yüklerseniz arkadaşlarımızın önerileri daha iyi olacaktır. Fotograf ekleme konusu; http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/280250-foruma-resim-foto%C4%9Fraf-ekleme/ Yorum bağlantısı
Can Çelik 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 Bütçe sıkıntın yok ise farları mercek ve bi xenon yapabilirsin. Camlara film çektirebilirsin siyah araçta güzel durcaktır. Aynalara kırmızı sarı mavi hangisini beğenirsen siyah ile kombin olur kaplama yaptırabilirsim. Fren kaliperleri ve arka kampana kapaklarınıda bu ayna renginde boyayabilirsin. Jant büyütme işlemide masraflı olcaktır 16 hatta 17 bile takılabilir sol ön kapıda aracın fabrikasyon lastik ebatları yer alıyor ama jant büyüdükçe konfor azalır. Yay taktırma çünkü sürtme yapar ve konforu indirir. Ayak aydınlatması,plaka ve tavan aydınlatmaları hatta far içinde park aydınlatması hepsi t10 dipsiz ampul tipidir beyaz alırsan güzel durcaktır yaklaşık 8-10 alırsan yeterli olcaktır. Eğer şerit vs istiyorsanda ayna ve fren kaliperi için seçtiğin renkte üstten düz çektirebilirsin. Ben beğenmiyorum ama rüzgarlıkta alabilirsin camların üstüne. Bütçem var diyorsan araca özel takılan st parçalar alabilirsin tampon altlarına difüzör vb. Far karartma bence iyi bi işlem değil aydınlatmaya etkisi nedir bilmiyorum o kararına kalmış. Kaplama karartma işlemlerini ve diğer bütün işlemleri sanayide daha ucuza yaptırırsın. 1 Yorum bağlantısı
emre abbasoğlu 1 Ekim 2016 Yazar Paylaş 1 Ekim 2016 cvp için çok tşk ederim can... aslında bütcem sıkıntılı...camları film yaptırdım ön cam hariç... şimdi böyle sindire sindire , yavaş yavaş bişiler yapacağım aracıma... zaten lastik yenileyeceğim içinde 14'' olan lastiklerimi 15'' yapcam çelik jant ile birlikte.. kafamda bir modifiye tipi var.. ama forumda çok konu okudum , kafam iyice karıştı.. dediğim gibi acelesi yok vaktim var... çok abartmadan güzel bişi çıkarırız inşaallah burada sizlerle beraber... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 lastikler çok kalın olmasın 1.25 motor zorlanır. Yorum bağlantısı
emre abbasoğlu 1 Ekim 2016 Yazar Paylaş 1 Ekim 2016 evren lastik önerirmisin... 15'' janta nasıl lastik alayım... kalın olmasın derken dediğim gibi çok anlamıyorum.. direk alabileceğim bir ölçü yada model vs..verebilirmisin...tşk ederim Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 185-55-15 ebat veya 195-50-15 ebat goodyear veya conti iyi gider, yollar bozuksa bridgestone veya lassa. 1 Yorum bağlantısı
emre abbasoğlu 2 Ekim 2016 Yazar Paylaş 2 Ekim 2016 tşk ederim hemen alınacaklar listesine ekliyorum Yorum bağlantısı
Sefa YÜKSEL 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Bütçe sıkıntın yok ise farları mercek ve bi xenon yapabilirsin. Camlara film çektirebilirsin siyah araçta güzel durcaktır. Aynalara kırmızı sarı mavi hangisini beğenirsen siyah ile kombin olur kaplama yaptırabilirsim. Fren kaliperleri ve arka kampana kapaklarınıda bu ayna renginde boyayabilirsin. Jant büyütme işlemide masraflı olcaktır 16 hatta 17 bile takılabilir sol ön kapıda aracın fabrikasyon lastik ebatları yer alıyor ama jant büyüdükçe konfor azalır. Yay taktırma çünkü sürtme yapar ve konforu indirir. Ayak aydınlatması,plaka ve tavan aydınlatmaları hatta far içinde park aydınlatması hepsi t10 dipsiz ampul tipidir beyaz alırsan güzel durcaktır yaklaşık 8-10 alırsan yeterli olcaktır. Eğer şerit vs istiyorsanda ayna ve fren kaliperi için seçtiğin renkte üstten düz çektirebilirsin. Ben beğenmiyorum ama rüzgarlıkta alabilirsin camların üstüne. Bütçem var diyorsan araca özel takılan st parçalar alabilirsin tampon altlarına difüzör vb. Far karartma bence iyi bi işlem değil aydınlatmaya etkisi nedir bilmiyorum o kararına kalmış. Kaplama karartma işlemlerini ve diğer bütün işlemleri sanayide daha ucuza yaptırırsın. Can Bey, Jant büyütme işlemlerinin konforu olumsuz yönde etkilemesi tüm araçlar için geçerli bir durum mudur? Yorum bağlantısı
Can Çelik 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Jantlar büyüdüğünde aracın konforu azalır sebebi yanak incelmesidir buda aracın yaylanmasını azaltır böyle anlatabilirim durumu tüm araçlar etkilenir tabiki sadece kötü etkilemez iyide etkiler yanak inceldiğinde araç yola daha iyi oturur virajları daha sağlıklı olur. Emre sana öneri vermeye gelirsek bende 1.4 dizel var orjinal fabrikadan aldığımda üzerinde 195-50-15 vardı bu lastiklerde konfor iyi yol tutuşu iyi bu ebatlar fabrikadan önerilen ebatlardır. Tabi 185-65-15 de deneyebilirsin bu ebatta lastik genişliği azalır fakat yanak genişler buda aracı hafif havada tutar ve daha konforlu sürüş sağlar çukurlarda daha esnek olur araç.Sana tavsiyem 195/50/15 tak. 205/40/17 - 195/45/16 bunlarda fabrikanın takılabilir dediği ebatlar. 1 Yorum bağlantısı
emre abbasoğlu 4 Ekim 2016 Yazar Paylaş 4 Ekim 2016 teşekkür ederim can çelik... önerilinizi dikkatle okuyorum.. suan aracı sanayiye götürdüm , öyle sağında solunda ezik büzük çizik ne varsa yaptırıyorum... sonrasında işlemlere başlıyacağım inşallah. geç olsun ama güzel olsun Yorum bağlantısı
Can Çelik 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Aracın sökmediğim yeri kalmadı kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım 1 Yorum bağlantısı
emre abbasoğlu 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 ben bu model çelik jant arıyorum 15'' denk gelen olursa lütfen beni bilgilendirsin... Yorum bağlantısı
Burhan Kargı 23 Ekim 2016 Paylaş 23 Ekim 2016 Merhabalar herkese..2009 model titanium jantları bilirsiniz. Onların yerine bu jantı düşündük. Neden diye soracak olursanız?? Jantların tamamının boyaya ihtiyacı var. Daha önce kaldırımlara sürtülmüş ve 195 45 R16 olduğu için malum durum jantta eğilme söz konusu.. Bu jantlar 15' ne dersiniz yorumlarınızı merak ediyorum.birde balata ve kampanaların kırmızı boyalı olduğunu düşünelim.. Yorum bağlantısı
Kadir Pulat 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 (düzenlendi) bu janttan alacaksan iyi bir marka al yada orjinal al biraz çabuk balans şaşıyor jant düzeltme ihtiyacı oyuyor 29 Ekim 2016 tarihinde Kadir Pulat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts