İçeriğe Yönlendir

Kısa Antenler

Öner Kurukuz

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

shar anlet alınacaksa mutlaka orjinal olsun bence, gerisi çekmiyor haberiniz olsun, orjinalde varsa opsiyon gibi seçenek mesela, onu alıp takmak en güzeli..

kendi aracım için konuşayım, opsiyonda olan shar anteni taktım, çekimi süper hatta daha iyi bile diyebilirim, ayrıca DAB yayınını zaten destekliyor fakat gsm de destekliyormuş sanırım, orjinalden şaşmayın kısaca...

8201731020-2.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ali Cihangiroğlu yazdı:

shar anlet alınacaksa mutlaka orjinal olsun bence, gerisi çekmiyor haberiniz olsun, orjinalde varsa opsiyon gibi seçenek mesela, onu alıp takmak en güzeli..

kendi aracım için konuşayım, opsiyonda olan shar anteni taktım, çekimi süper hatta daha iyi bile diyebilirim, ayrıca DAB yayınını zaten destekliyor fakat gsm de destekliyormuş sanırım, orjinalden şaşmayın kısaca...

8201731020-2.jpg

Orijinal shark antende olup diğerlerinde olmayan ne acaba? Çekim kalitesini bu kadar etkilediğine göre marifet boyutta değil anlaşılan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

chrysler-voyager-uyumlu-balik-sirti-sh-7

İçinde radyo sinyalini yakalayan bakır kısım var. Bu kısmın uzunluğu kalınlığı kalitesi çekim gücünü etkiliyor bence.

Bence orijinal olanlarda bu bakır kısım daha geniş. 

144111.jpg

Bu misal çok küçük..

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Benim aracın önceki sahibi kesin kısa boyluydu. Boyu yetmemiş olacak ki tam ortalayamamış balık sırtı anteni, sivil polis tepe lambası gibi sağa yakın duruyor anten :kafa2:

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Gedik yazdı:

İçinde radyo sinyalini yakalayan bakır kısım var. Bu kısmın uzunluğu kalınlığı kalitesi çekim gücünü etkiliyor bence.

Bence orijinal olanlarda bu bakır kısım daha geniş. 

Bu misal çok küçük..

bunlar hikaye yani işe yaramaz, bakır kısım falan değil olay, gerçek olanda dab wifi gsm vs. özellikler var içide boş değil, örneğin...

karman çorman birşey anlayacağın...

https://www.ebay.com/itm/153895140159

9e1462f47f336611db49e4d412946534.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Boy değil işlev önemlidir. Fm modülasyonu için ( 80-108 mhz) anten boyu yaklaşık 70cm'dir. Bu mesafe çubuk olur veya yay gibi spiral olur fark etmez. Köpek balığı anten içinde fm sinyal güçlendirici ve 70cm mesafeye sahip plaket ile verimli sinyal alınır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Formülü ise ;

300/frekans = tam anten boyu.
Çıkan sonuç 0.95 ile çarpılır,
Çıkan sonuç 4e bölünür.

300/96mhz = 3125 mm. Anten gerçek boyu
3125x0.95= 2968mm ise fiziksel olarak antenin boyu.
2968/4= 74cm. Çeyrek dalga olarak 96mhz frekansında ideal yayını almak veya göndermek için ölçü.

Niye yazdım la bunları şimdi

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Servet Aydın yazdı:

Fazla bilgi göz çıkarmaz 🙂

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Formülü ise ;

Çıkan sonuç 4e bölünür.

2968/4= 74cm. Çeyrek dalga olarak 96mhz frekansında ideal yayını almak veya göndermek için ölçü.

Bize oluru ne abi onu söylemen lazım. Formül falan öyle diyebilir de, bize de mi oluru o? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Bize oluru ne abi onu söylemen lazım. Formül falan öyle diyebilir de, bize de mi oluru o? 

Bize de mi menü 🤣🤣

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Formülü ise ;

Çıkan sonuç 4e bölünür.

gecenin üçünde? geleyim çorba yapayım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Yeni anteni N11'den aldım. Bir gün sonra geldi, bir gün sonra da ben müsait olunca monte ettim. Gayet güzel çalışıyor sıkıntı yok. Kendi üzerinden çıkan anten 55 cm uzunluğunda, gelen anten ise 40 cm. Üzerinde sargılar görünüyor. Biraz daha kibar oldu. 

98ur75e.jpg

j9f541j.jpg

Çağlar abi haklıymış ben yanılmışım. Satılan kısa anten ve içinden çıkan vidalara bakarak çift taraflı vida olduğunu düşündüm ama antenin alt kısmı ile birleşikmiş vida. Çıkan antenin alt kısmını söktüm ve vidanın sökülemediğini gördüm. 

7h6w6f5.jpg

Yani anten vidası kırılır ise alt tarafı ile birlikte komple almak gerekiyor. Üst tarafın içinden vidayı çıkarabilseydim. Yeni gelen alt kısma eski orijinal anteni takabilirdim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Bülent Gökmen
Murat Gedik yazdı:

2011 model focus 2.5 arabanın anteni karı temizlerken fırça ile dokunmam ile kırıldı. Baktım vida ikiye bölünmüş. Vidayı nasıl temin edebilirim acaba? Ya da komple anten mi almalıyım?

Yeni konu açmamak adına ilk buraya yazayım dedim.

Ben de 2011 model Focus 2 deki aracımın kar temizliği esnası anteninn vidasını kırdım. Orjinal anteni değiştirip kısa anten takmıştım ama iç kısmındaki vida hem araçtakine hem de antendekine giriyor (vida malzemesi demir değil döküm) yani sizdeki gibi sabit de değil.  Kısa antenin içindekini rahatlıkla çıkardım ancak araç üstündekini nasıl çıkaracağım bilemiyorum.  İnce matkap yuvayı bozar diye kullanmaya çekiniyorum. Siz ya da bu sorunu çözebilen arkadaşların fikrini paylaşmasını bekliyorum.

küçük 1665773547041.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bülent Gökmen yazdı:

Yeni konu açmamak adına ilk buraya yazayım dedim.

Ben de 2011 model Focus 2 deki aracımın kar temizliği esnası anteninn vidasını kırdım. Orjinal anteni değiştirip kısa anten takmıştım ama iç kısmındaki vida hem araçtakine hem de antendekine giriyor (vida malzemesi demir değil döküm) yani sizdeki gibi sabit de değil.  Kısa antenin içindekini rahatlıkla çıkardım ancak araç üstündekini nasıl çıkaracağım bilemiyorum.  İnce matkap yuvayı bozar diye kullanmaya çekiniyorum. Siz ya da bu sorunu çözebilen arkadaşların fikrini paylaşmasını bekliyorum.

küçük 1665773547041.jpg

https://www.hepsiburada.com/rico-005-rc3216-ters-kilavuz-kirilmis-vida-civata-sokme-seti-m3-m25-pm-HB00000RR5MX

buna benzzer bir takım ile

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

Anahtar yuvası yalama olmuş vida ile bunun arasında hiçbir fark yok. Her ikisinde de matkap ile ters kılavuzun girebileceği delik (3-5 mm kadar) açılması ve ters kılavuzun bir miktar açılan deliğe çakılması gerekiyor. Nokta zımba ile sorunsuz halledilir ancak matkabı kaçırma ihtimaline önlem olarak anten yuvasını çıkarıp yapmakta fayda var.

Kırılan parça pense, karga burun gibi aletler kavranmıyor mu? Resimde biraz çıkıntı var gibi görünüyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bülent Gökmen yazdı:

Çağlar bey bu sökme seti içi yalama olmuş bir vida sözkonusu olduğunda işlevsel ancak kırılmış düz zeminli bir vidaya yuva açmadan nasıl kullanılabilir?

ters kılavuz zaten bu fotodaki tip kırılmış olanlar için

Kaan Karakaya yazdı:

ancak matkabı kaçırma ihtimaline önlem olarak anten yuvasını çıkarıp yapmakta fayda var.

çok önemli bir detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bülent Gökmen yazdı:

Çağlar bey bu sökme seti içi yalama olmuş bir vida sözkonusu olduğunda işlevsel ancak kırılmış düz zeminli bir vidaya yuva açmadan nasıl kullanılabilir?

Önce ince matkap kalemi ile kırık yeri ortadan deleceksiniz.. 

Sonra o deliğe linktekü ürünü sokup sola çevireceksiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Gökmen
Kaan Karakaya yazdı:

Anahtar yuvası yalama olmuş vida ile bunun arasında hiçbir fark yok. Her ikisinde de matkap ile ters kılavuzun girebileceği delik (3-5 mm kadar) açılması ve ters kılavuzun bir miktar açılan deliğe çakılması gerekiyor. Nokta zımba ile sorunsuz halledilir ancak matkabı kaçırma ihtimaline önlem olarak anten yuvasını çıkarıp yapmakta fayda var.

Kırılan parça pense, karga burun gibi aletler kavranmıyor mu? Resimde biraz çıkıntı var gibi görünüyor.

İnce pense ile denedim ama kenarları kesinlikle kavramıyor.  Mehmet beyin dediği gibi matkap kalemi ile kırık yeri ortadan delmeyi düşünürdüm ama vida demir değil dökme diye tabir elilen bir vida.  Diğer çıkardığım kırık parçayı mıknatıs tutmuyor.   İkiz Tüp İran yapıştırıcısını 5 mm lik bir çivinin yüzeyine yapıştırıp çıkarmayı düşünüyorum.  Olmzsa anten göbeğini çıkarıp işlem yapmak daha sağlıklı gibi görülüyor.

Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim. Yaptıktan sonra sonucu paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Kırılma sökerken mi oldu yoksa darbe sonucunda mı kırıldı.

Darbe sonucu kırıldı ise İnce bir çivi veya nokta ile sökme yönüne doğru çekiç ile hafif vurarak deneyebilirsiniz. Deneme öncesi wd 40 sıkarsanız daha kolay çıkabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Bülent Gökmen yazdı:

İnce pense ile denedim ama kenarları kesinlikle kavramıyor.  Mehmet beyin dediği gibi matkap kalemi ile kırık yeri ortadan delmeyi düşünürdüm ama vida demir değil dökme diye tabir elilen bir vida.  Diğer çıkardığım kırık parçayı mıknatıs tutmuyor.   İkiz Tüp İran yapıştırıcısını 5 mm lik bir çivinin yüzeyine yapıştırıp çıkarmayı düşünüyorum.  Olmzsa anten göbeğini çıkarıp işlem yapmak daha sağlıklı gibi görülüyor.

Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim. Yaptıktan sonra sonucu paylaşırım.

Ben olsam o parçayı sökmek için elimden geleni yapardım zira tavanda uğraşmak özellikle matkap çok riskli iş.

Benim takım çantamda ayarlı kaynakçı pensesi var yeterli az miktarda olsa tutacağı yer olsun sıkar kilitlenir söker alır.

Kritik ayrıntı düz ağız olan değil eğik ağız olan olacak.

https://www.teknomidi.com/wert-2180-ayarli-pense-egri-agiz-u3131

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu kadar zahmete gerek var mı?

Ben olsam tornacıya uğrar 2 dakikada söktürürdüm. Maksimum 20 lira alır.

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
(düzenlendi)
Murat Gedik yazdı:

Yeni anteni N11'den aldım. Bir gün sonra geldi, bir gün sonra da ben müsait olunca monte ettim. Gayet güzel çalışıyor sıkıntı yok. Kendi üzerinden çıkan anten 55 cm uzunluğunda, gelen anten ise 40 cm. Üzerinde sargılar görünüyor. Biraz daha kibar oldu. 

98ur75e.jpg

j9f541j.jpg

Çağlar abi haklıymış ben yanılmışım. Satılan kısa anten ve içinden çıkan vidalara bakarak çift taraflı vida olduğunu düşündüm ama antenin alt kısmı ile birleşikmiş vida. Çıkan antenin alt kısmını söktüm ve vidanın sökülemediğini gördüm. 

7h6w6f5.jpg

Yani anten vidası kırılır ise alt tarafı ile birlikte komple almak gerekiyor. Üst tarafın içinden vidayı çıkarabilseydim. Yeni gelen alt kısma eski orijinal anteni takabilirdim.

Arkadaşlar ben böyle çözdüm şimdi gayet iyi çekim ya da görüntü konusunda hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Hiç uğraşmaya gerek var mı bilmiyorum. Tabanı ile birlikte değiştirmek lazım. 

Bülent Gökmen yazdı:

Kısa antenin içindekini rahatlıkla çıkardım ancak araç üstündekini nasıl çıkaracağım bilemiyorum.  İnce matkap yuvayı bozar diye kullanmaya çekiniyorum. Siz ya da bu sorunu çözebilen arkadaşların fikrini paylaşmasını bekliyorum.

Bülent bey bunu çıkartamazsınız. alt kısımla vida birleşik. Yani o plastik kısmın içinde demir döküm kısım var. Yukarıya vida olarak uzamış. Yani kırılmış bir vidanız var. 

Ben de ilk başta sizin gibi düşünmüştüm ama çıkan anteni parçaladım ve altta diş olmadığını gördüm. Yani alt taraf erkek anten çubuğu dişi. O yüzden tam bir anten alarak değiştirebilirsiniz. Başka çözüm yok. 

Sökme videoları youtube'da var. Yoksa tavan lambasını sökerek vidaya ulaşıyorsunuz. 25 mm torz ucu lazım. 

Bakın bu fotoğrafta rahatlıkla görünüyor kırılan kısım alt kısmın içindeki demirin vida uzantısı. Yani çıkaracak bir şey yok. 

7h6w6f5.jpg

tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...