Oğuz Erdoğan 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 kurban bayramında el freni lambasının belli belirsiz yandığını fark ettim. sanayide frenci akrabalar var götürdüm bi sorun olmadığını sorun olsa tam yanması gerektiğini söylediler ayarları kontrolleri yaptılar. iki üç gün sonra söndü. iki gün önce tekrar aynı şekilde yandı. internette araba yıkadığı zaman aynı şekilde yananlar olmuş. bayramda yağmurlu havada kullanmıştım bende yandığında. sorun ciddi olabilir mi yoksa elfreni müşüründen midir. ya da su alan bi yerden mi kaynaklıdır ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 fren yağı seviyenize bakın nerede duruyer? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 Fren hidrolik seviyesi düşünce yanar. Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 23 Eylül 2016 Yazar Paylaş 23 Eylül 2016 (düzenlendi) hidrolik seviyesi normal 23 Eylül 2016 tarihinde Oğuz Erdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 23 Eylül 2016 Yazar Paylaş 23 Eylül 2016 şarj lambası değil eminiz değil m? eminim el fren lambası Çağlar bey.tam yanmıyor elfrenini çekince yandığının yarısı kadar yanıyor hatta daha da azı Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 23 Eylül 2016 Yazar Paylaş 23 Eylül 2016 fotoğrafını çekmeye çalıştım ancak kamerada görünmüyor. elektrikçiye mi gitmem lazım o zaman Koray bey Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 Evet Oğuz bey soluk yanıyorsa elektrik. Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 23 Eylül 2016 Yazar Paylaş 23 Eylül 2016 teşekkürler koray bey valla rahatlattınız beni. konu fren olunca tedirgin olmuştum. 1 Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi 27 Eylül 2016 Paylaş 27 Eylül 2016 2004 focus varken bende de aynı sorun olmuştu. Kizariyor gibi bir yanma diyebilirim. Sebebi de kaput açıkken arkadaş su tutmuştu motora, ben yapma diyene kadar iş işten geçti. Fren Hidrolik kapağını akşam sökün, sabah yerine takın, ben öyle duzeltmistim. Muşura gelen sudan kaynaklanıyor muhtemelen. Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 30 Eylül 2016 Yazar Paylaş 30 Eylül 2016 Hocam sorunu çözdünüz mü ? hakan bey henüz sanayiye gitme fırsatım olmadı. bir haftadır yıkamadım ve yağmurda yağmadı ama hala belli belirsiz yanıyor ama. Yorum bağlantısı
Hakan Berber 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 tamam hocam hakan bey henüz sanayiye gitme fırsatım olmadı. bir haftadır yıkamadım ve yağmurda yağmadı ama hala belli belirsiz yanıyor ama. 2004 focus varken bende de aynı sorun olmuştu. Kizariyor gibi bir yanma diyebilirim. Sebebi de kaput açıkken arkadaş su tutmuştu motora, ben yapma diyene kadar iş işten geçti. Fren Hidrolik kapağını akşam sökün, sabah yerine takın, ben öyle duzeltmistim. Muşura gelen sudan kaynaklanıyor muhtemelen. bu şekil denediniz mi Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 Elbette, hidrolik kapağı üzerinde bulunan muşur islandigi zaman olan bir hadise idi, yani bendeki öyle olmuştu diyebilirim. Kapağı açıp ters bir şekilde bırakın, bez yardımıyla silmeye çalışın, bir müddet o şekil kalsın, muhtemelen duzelecektir. Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan 2 Ekim 2016 Yazar Paylaş 2 Ekim 2016 (düzenlendi) arkadaşlar az önce arabayı kullandım lamba sönmüş. aslında bu gün arabayı da yıkamıştım. bir iki defa el frenini denemek için çekip bıraktım geçen haftaki durum yaşanmadı. yani belli belirsiz yanma yok tamamen sönük şu anda. 2 Ekim 2016 tarihinde Oğuz Erdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Berber 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 arkadaşlar az önce arabayı kullandım lamba sönmüş. aslında bu gün arabayı da yıkamıştım. bir iki defa el frenini denemek için çekip bıraktım geçen haftaki durum yaşanmadı. yani belli belirsiz yanma yok tamamen sönük şu anda. inşallah bir daha yaşamassınız hocam 1 Yorum bağlantısı
Fatih Boncuk 27 Şubat 2019 Paylaş 27 Şubat 2019 Iyi günler arkadaşlar. Araç 2004 Ford Focus emaneten bende bulunuyor. Bu arıza ile ben de karşılaştım. Bulduğum çözümü yazmak için forma üye oldum. İnşallah birilerinin işine yarar. Çözümü: Uzun yolda el freni lambası sönük bir şekilde yanmaya başladı. önce mekanik bir arıza zannettim. Sonra arabanın yağ su kontrollerini yaptım. motor yağı oldukça eksikti. 2 litre kadar yağ ekledim ışık söndü. Normalde motor yağı ışığı yanması lazım. ama el fireni lambasının yanması ondan daha önce ikaz maksatlı konulmuş bir tedbir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Şubat 2019 Paylaş 27 Şubat 2019 El freni lambasının yanması fren hidroliğinin eksikliğine delalettir ya bir şekilde azaldı ya da sistemde kaçak var acil kontrol ettirilmeli. Yorum bağlantısı
Fatih Boncuk 27 Şubat 2019 Paylaş 27 Şubat 2019 15 dakika önce, Koray Demir yazdı: El freni lambasının yanması fren hidroliğinin eksikliğine delalettir ya bir şekilde azaldı ya da sistemde kaçak var acil kontrol ettirilmeli. Doğru olabilir. Ben motor yağını ekleyince kesti ama kesin sebebi sizin dediğiniz sanki. Dururken el freni boştayken frene basıyorum lamba yanıp yanıp sönüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2019 Paylaş 27 Şubat 2019 23 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı: Iyi günler arkadaşlar. Araç 2004 Ford Focus emaneten bende bulunuyor. Bu arıza ile ben de karşılaştım. Bulduğum çözümü yazmak için forma üye oldum. İnşallah birilerinin işine yarar. Çözümü: Uzun yolda el freni lambası sönük bir şekilde yanmaya başladı. önce mekanik bir arıza zannettim. Sonra arabanın yağ su kontrollerini yaptım. motor yağı oldukça eksikti. 2 litre kadar yağ ekledim ışık söndü. Normalde motor yağı ışığı yanması lazım. ama el fireni lambasının yanması ondan daha önce ikaz maksatlı konulmuş bir tedbir diye düşünüyorum. değişik bir tecrübe olmuş, yağ müşürü ile el fren ampülü bağlantısız ama? 3 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı: Doğru olabilir. Ben motor yağını ekleyince kesti ama kesin sebebi sizin dediğiniz sanki. Dururken el freni boştayken frene basıyorum lamba yanıp yanıp sönüyor. araba sallandıkta fren yağ seviyesi de sallanıyor. frene yağ eklemeyin ama fren balatalrınız bitmek üzere onları değişin Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Şubat 2019 Paylaş 27 Şubat 2019 34 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı: Doğru olabilir. Ben motor yağını ekleyince kesti ama kesin sebebi sizin dediğiniz sanki. Dururken el freni boştayken frene basıyorum lamba yanıp yanıp sönüyor. Haznedeki azalan hidroliği pistonlara bastığı için düşük seviye olarak algılıyor. Focus 3’te balata bitimine yakın yokuşlu bir yere park edilip sabah araç çalıştırıldığında yanardı el freni ikaz lambası. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts