İçeriğe Yönlendir

Sönük Yanan El Freni Lambası

Oğuz Erdoğan

Recommended Posts

Oğuz Erdoğan

kurban bayramında el freni lambasının belli belirsiz yandığını fark ettim. sanayide frenci akrabalar var götürdüm bi sorun olmadığını sorun olsa tam yanması gerektiğini söylediler ayarları kontrolleri yaptılar. iki üç gün sonra söndü. iki gün önce tekrar aynı şekilde yandı. internette araba yıkadığı zaman aynı şekilde yananlar olmuş. bayramda yağmurlu havada kullanmıştım bende yandığında. sorun ciddi olabilir mi yoksa elfreni müşüründen midir. ya da su alan bi yerden mi kaynaklıdır ?

Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan
(düzenlendi)

hidrolik seviyesi normal

tarihinde Oğuz Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan

şarj lambası değil eminiz değil m?

eminim el fren lambası Çağlar bey.tam yanmıyor elfrenini çekince yandığının yarısı kadar yanıyor hatta daha da azı

Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan

fotoğrafını çekmeye çalıştım ancak kamerada görünmüyor. elektrikçiye mi gitmem lazım o zaman Koray bey

Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan

teşekkürler koray bey valla rahatlattınız beni. konu fren olunca tedirgin olmuştum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

2004 focus varken bende de aynı sorun olmuştu. Kizariyor gibi bir yanma diyebilirim. Sebebi de kaput açıkken arkadaş su tutmuştu motora, ben yapma diyene kadar iş işten geçti. Fren Hidrolik kapağını akşam sökün, sabah yerine takın, ben öyle duzeltmistim. Muşura gelen sudan kaynaklanıyor muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan

Hocam sorunu çözdünüz mü ?

hakan bey henüz sanayiye gitme fırsatım olmadı. bir haftadır yıkamadım ve yağmurda yağmadı ama  hala belli belirsiz yanıyor ama.

Yorum bağlantısı
Hakan Berber

tamam hocam

hakan bey henüz sanayiye gitme fırsatım olmadı. bir haftadır yıkamadım ve yağmurda yağmadı ama  hala belli belirsiz yanıyor ama.

2004 focus varken bende de aynı sorun olmuştu. Kizariyor gibi bir yanma diyebilirim. Sebebi de kaput açıkken arkadaş su tutmuştu motora, ben yapma diyene kadar iş işten geçti. Fren Hidrolik kapağını akşam sökün, sabah yerine takın, ben öyle duzeltmistim. Muşura gelen sudan kaynaklanıyor muhtemelen.

bu şekil denediniz mi

Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

Elbette, hidrolik kapağı üzerinde bulunan muşur islandigi zaman olan bir hadise idi, yani bendeki öyle olmuştu diyebilirim. Kapağı açıp ters bir şekilde bırakın, bez yardımıyla silmeye çalışın, bir müddet o şekil kalsın, muhtemelen duzelecektir.

Yorum bağlantısı
Oğuz Erdoğan
(düzenlendi)

arkadaşlar az önce arabayı kullandım lamba sönmüş. aslında bu gün arabayı da yıkamıştım. bir iki defa el frenini denemek için çekip bıraktım geçen haftaki durum yaşanmadı. yani belli belirsiz yanma yok tamamen sönük şu anda.

tarihinde Oğuz Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Berber

arkadaşlar az önce arabayı kullandım lamba sönmüş. aslında bu gün arabayı da yıkamıştım. bir iki defa el frenini denemek için çekip bıraktım geçen haftaki durum yaşanmadı. yani belli belirsiz yanma yok tamamen sönük şu anda.

inşallah bir daha yaşamassınız hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Fatih Boncuk

Iyi günler arkadaşlar. Araç 2004 Ford Focus emaneten bende bulunuyor. Bu arıza ile ben de karşılaştım. Bulduğum çözümü yazmak için forma üye oldum. İnşallah birilerinin işine yarar.

Çözümü: Uzun yolda el freni lambası sönük bir şekilde yanmaya başladı.  önce mekanik bir arıza zannettim. Sonra arabanın yağ su kontrollerini yaptım. motor yağı oldukça eksikti.  2 litre kadar yağ ekledim  ışık söndü.

Normalde motor yağı ışığı yanması lazım. ama el fireni lambasının yanması  ondan daha önce ikaz maksatlı konulmuş bir tedbir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

El freni lambasının yanması fren hidroliğinin eksikliğine delalettir ya bir şekilde azaldı ya da sistemde kaçak var acil kontrol ettirilmeli.

Yorum bağlantısı
Fatih Boncuk
15 dakika önce, Koray Demir yazdı:

El freni lambasının yanması fren hidroliğinin eksikliğine delalettir ya bir şekilde azaldı ya da sistemde kaçak var acil kontrol ettirilmeli.

Doğru olabilir. Ben motor yağını ekleyince kesti ama kesin sebebi sizin dediğiniz sanki. Dururken el freni boştayken frene basıyorum lamba yanıp yanıp sönüyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
23 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı:

Iyi günler arkadaşlar. Araç 2004 Ford Focus emaneten bende bulunuyor. Bu arıza ile ben de karşılaştım. Bulduğum çözümü yazmak için forma üye oldum. İnşallah birilerinin işine yarar.

Çözümü: Uzun yolda el freni lambası sönük bir şekilde yanmaya başladı.  önce mekanik bir arıza zannettim. Sonra arabanın yağ su kontrollerini yaptım. motor yağı oldukça eksikti.  2 litre kadar yağ ekledim  ışık söndü.

Normalde motor yağı ışığı yanması lazım. ama el fireni lambasının yanması  ondan daha önce ikaz maksatlı konulmuş bir tedbir diye düşünüyorum.

değişik bir tecrübe olmuş, yağ müşürü ile el fren ampülü bağlantısız ama?

3 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı:

Doğru olabilir. Ben motor yağını ekleyince kesti ama kesin sebebi sizin dediğiniz sanki. Dururken el freni boştayken frene basıyorum lamba yanıp yanıp sönüyor.

araba sallandıkta fren yağ seviyesi de sallanıyor. frene yağ eklemeyin ama fren balatalrınız bitmek üzere onları değişin

Yorum bağlantısı
Koray Demir
34 dakika önce, Fatih Boncuk yazdı:

Haznedeki azalan hidroliği pistonlara bastığı için düşük seviye olarak algılıyor. Focus 3’te balata bitimine yakın yokuşlu bir yere park edilip sabah araç çalıştırıldığında yanardı el freni ikaz lambası. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...