İçeriğe Yönlendir

Sağa Dönüşlerde Inleme

Sadi Karakaş

Recommended Posts

Sadi Karakaş

Selamlar 2010 titanyum hatchback aracım var. Araç sağa virajlarda direksiyonu azda çok da çevirsem lastik sürtme sesi gibi bir inleme oluyor düz giderken ve sola virajda yok o ses. Rölantide de çok titriyor araba kolcaktan vuruntu sesi geliyor bazen bu konularda bana yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş
(düzenlendi)

Aracım dizel rölantide dalgalanma vs yok çekişi de çok iyi ama çok titriyor bni bile titretiyor soğuklarda

tarihinde Sadi Karakaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Sağa dönüşlerde ses yapmasının sebebi akslardan, Durduğu yerde rolantide titremesi de motor takozlarından olabilir.

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Ayni araç benzinli bendede var. Düşük hızda sağa dönüşlerde benim araçtada hafiften ses geliyor. Bilgisi olan varmı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı

Ayni araç benzinli bendede var. Düşük hızda sağa dönüşlerde benim araçtada hafiften ses geliyor. Bilgisi olan varmı?

Hafif sağa virajda 80 + hızlarda vuuuuvv gibi inceden bi ses bende de var. Ama yavaş gidişlerde kesinlikle ses yok.  Yalnız araç sağa viraja girince sağdan değil soldan ses geliyor bende. Bilya vs sesi kesinlikle değil düz yolda tık yok.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Acaba bu ses aracın orijinal üretiminde jantin saga sola dönüşlerde hafif yatmasi sonucu lastiğin kenarındaki tırtıkli kısmın asfalta değmesi ile mi geliyir.

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Bendeki ses düşük hızlarda oluyor. 10-20 diyebilirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hafif sağa virajda 80 + hızlarda vuuuuvv gibi inceden bi ses bende de var. Ama yavaş gidişlerde kesinlikle ses yok.  Yalnız araç sağa viraja girince sağdan değil soldan ses geliyor bende. Bilya vs sesi kesinlikle değil düz yolda tık yok.

bilya başlangıçta dönüşelrde ince ses yapmaya başlar sonra düz yolda da yapar.

Yorum bağlantısı

bilya başlangıçta dönüşelrde ince ses yapmaya başlar sonra düz yolda da yapar.

13 kasım 2012 den beri hiç değişmedi abi sesi ne arttı ne azaldı :) sanki sol lastiğe bişi inceden sürtüyor gibi bi ses var ama lastik vs söktüm hiçbir sey göremedim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mekanik arıza da ses zamanla artar fizik kanunu. bir parçanın işleyişi sesli olarak tanımlanabilir bunca zaman bir ses var ise. masraf etmeye gerek yok demek

Yorum bağlantısı

mekanik arıza da ses zamanla artar fizik kanunu. bir parçanın işleyişi sesli olarak tanımlanabilir bunca zaman bir ses var ise. masraf etmeye gerek yok demek

aks bilya vs aklıma gelen şeyleri kontrol ettirdim birşey olmadığını söylediler. ama o hafif dönüşteki o ses yani direksiyonu çok hafif sağ yaptığımda o hafif uğultu rüzgar sesi gibi geliyor. ama dediğim gibi yaklaşık 4 yıldır hiç değişmedi 

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

benimki de yüksek hızlarda  vuuuuv gibi ses geliyor yavaşken herhangi bir ses yok sadece sağa dönerken virajlarda geliyor lastik sesi değil kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

debriyaja basınca titreme azalıyor mu

hayır azalmıyor volant düşündünüz sanırım.

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

Merhabalar

Bahsettiğiniz ses için teker bilyaları ve akslara baktırın. ama büyük ihtimal teker bilyası çıkabilir. Şu an dönüşlerde zamanla sürekli hale gelecektir. 

Yorum bağlantısı
Kemal Işık

Aynı sorun bende de var fakat tekken ses yapmıyor arka koltuğa iki üç kişi oturunca hafif direksiyon kırmalarında inceden ses yapıyor daha ustaya göstermedim ama can sıkıcı bir ses

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Sorun çözüldü sol ön teker bilyası değişti 150 tl sağ sanıyordum ben ama sol muş

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Ona normal dediler motor güçlüymüşde falan filan..

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Araç mondeo değilde mustang olsa nolurmuş o zaman desene titreşimden hop oturur hop kalkardık  :D

Şaka bi yana eğer araçta rölantide normalden fazla bir titreme var ise siz bi baktırın motor takozlarına.

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Baktılar takozlara şanzıman takızu bile sağlammış

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...