Talha Burak Ertem 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Selamun Aleyküm arkadaşlar öncelikle hepinizin geçmiş bayramı tekrar mûbarek olsun. İlgili bölümlerdeki bir çok konuyu okudum ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Aracımda şu an Michelin Primacy HP 215/55R16 93H bulunmakta (08/13 tarihli) Kendimce yaptığım araştırmalarda yazlık lastik tercihlerinde en sık kullanımla karşılaştığım lastikler GoodYear EfficientGrip Performance ve Continental Conti Premium Contact 5 oldu. Şu an ki mevcut durumda Goodyear 160, Continental ise 200 tl. Bu iki lastik arasında ufak bir anket açtım hangisini tercih edersiniz işaretlerseniz memnun olurum. Soru şu : 2016 yapımı bu lastiklerden birini tercih ederek kış lastiğine geçmeden 1-2 ay kadar kullanmak mı yoksa yeni seneye 50-100 tl farkla ( tahminimce yeni zam ile fiyat artışı bu civarlarda olur ) alarak temiz temiz kullanmak mı ? Bunu sormamdaki asıl amacım dün akşam nasıl becerdiğimi bilememekle birlikte kaldırıma sağ ön lastiği taktım ve yanak kısmında 2 ayrı kauçuk kısmın kopmuş olmasından kaynaklı acaba yolda herhangi bir sıkıntı yaşar da patlatır mıyım tedirginliğidir. Parça kopan ilk ve ufak olan kısım (yaklaşık 1,5 cm genişliğinde 0,1-0,2 mm derinlikte) İkinci ve biraz daha geniş alandaki bölge ( Yaklaşık 3-4 cm genişliğinde 0,2 - 0,3 mm civarı da derinlikte ) Nasıl yaptığıma hâla akıl erdiremediğim becereiksizliğim ve genel görünüm Yorum bağlantısı
Özgen Acar 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 kış lastiğine geçene kadar şehirlerarası kullanmayıp sadece şehir için kullanıcaksanız bence kış lastiklerini bekleyin 1 Yorum bağlantısı
Halit Demir 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Cok kullanmayacaksaniz kis lastigini direk takin bu lastigi kullanmayin. 2 secenek arasindan continental derim. 2 aydir kullaniyorum araba kendine geldi resmen continentalle. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Önler Continental arkalar Goodyear bende. İyi olan kazansın diyebilirim ancak. Yorum bağlantısı
Talha Burak Ertem 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Continental tek geçerim Teşekkürler kış lastiğine geçene kadar şehirlerarası kullanmayıp sadece şehir için kullanıcaksanız bence kış lastiklerini bekleyin Genelde şehir içi kullanıyorum 2 aylık ortalama max. 1000 km yaparım diye düşünüyorum. Yarın bir lastikçiye de danışayım kurtarırsa devam yoksa yeni lastikler Benim oyumda contiye.. Teşekkürler Şüphesiz Continental. Teşekkürler Cok kullanmayacaksaniz kis lastigini direk takin bu lastigi kullanmayin. 2 secenek arasindan continental derim. 2 aydir kullaniyorum araba kendine geldi resmen continentalle. En sık kullanılan ve memnun kalınan 2 lastik bu ikisi. Bende muhtemelen tavsiyelere uyacağım teşekkürler Önler Continental arkalar Goodyear bende. İyi olan kazansın diyebilirim ancak. Çok politik olmuş ne şiş yansın ne kebap Sağolun Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 3-4 dönemdir hep Continental almışımdır. Şimdi kar lastiği seçimim de yine Continental oldu. Yorum bağlantısı
Fatih Emre 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 4 mevsim lastik Goodyear Vector4 Gen2 veya Michlein Crossclimate neden tercih etmiyorsunuz? Yorum bağlantısı
Talha Burak Ertem 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 4 mevsim lastik Goodyear Vector4 Gen2 veya Michlein Crossclimate neden tercih etmiyorsunuz? Kış lastiklerimi Aralık ayında satın almıştım 2000km yol yaptı daha yeni yani Bu nedenle 4 mvsim lastik olayına girmeyi tercih etmedim. Açıkçası "4 mevsimlik lastik" olayı pek aklıma yatmıyor çok daha kuzeyde olsaydık yazı kışı çok ayrı mevsim olmayan bir ülke olsaydık o zaman daha mantıklı gelebilirdi diye düşünüyorum. Söylediğiniz lastiklerin biri 300 diğeri neredeyse 500 tl o kadar abartıp da bu yazdığım lastiklerden daha büyük bir performans göreceğimi sanmıyorum ki 1 set lastik için çok da makul fiyat olarak görmüyorum aslen. Daha sık tercih edilen ve her kesimden kullanıcının birden fazla forum ve bu forumlardaki onlarca konusu arasından seçip aklıma yatan 2 lastiği tercih ettim Anlayacağınız biraz "genel" tercih biraz "benim" tercihim Yine de öneri için teşekkürler Yorum bağlantısı
Fatih Emre 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Ebatınızı 205/55/R16 olarak değiştirirseniz Crossclimate 244 TL, Vector4 Gen2 ise 253 TL fiyatı oluyor. Lastikte %1,71 çap farkı oluyor ve bu toleranslar dahilindedir. Yani ebat değiştirmek sorun teşkil etmeyecektir. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Riske etmeye gerek yok bence.şimdi kisliklar takılabilir. Yeni sezonda 2017 yazlık alırsınız. Onları da fatih beyin söylediği gibi 205 55 16 alın gitsin. Ben 215 50 17 yazliklarimla dönüşümlü 205 55 16 kışlık kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Daha fazla vermeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Şüphesiz Continental. Geçen sene yaklaşık 10 15 cm karın içinde kış lastikleri ile problemsiz bir şekilde ilerledim, herkes kalırken patinaj çekerken şükürler olsun kalmadım Ayrıca yol tutuşu vb alanlarda üzerine tanımam. Benim tavsiyem Continental. Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 ben geçen sene conti 5 aldım. gayet memnunum. bencede bu lastikle gezmeyin. yanak kısmında olması büyük sıkıntı ve büyük şanssızlık olmuş. eğer 2 yada 4 lastik alacaksanız yol yardım istemeyi unutmayın. genelde 2 lastiğe 6 ay 4 lastiğe 1 yıl yol yardım veriyorlar. kardeşim bu yol yardımı kullandı. eğer yol yardım hediyesi olmasaydı gece gece en az 200-300 tl masraf olacaktı. bence önemli bir detay Yorum bağlantısı
Cüneyt Genç 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Ben 3 kere conti lastik yardıktan sonra GoodYear EfficientGrip Performance geçtim şuan gayet memnunum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Bu lastiği bir oto lastikçi görsün... Lastikçi karar versin.. Yorum bağlantısı
Talha Burak Ertem 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Bu lastiği bir oto lastikçi görsün... Lastikçi karar versin.. Yarın bir aksilik çıkmazsa gideceğim. Teşekkür ederim Mehmet Bey 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Goodyear yazlık lastiği hakkında konumu inceleyebilirsiniz... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/285551-goodyear-efficientgrip-performance-yol-tutu%C5%9Fu-sorunu/ 1 Yorum bağlantısı
Talha Burak Ertem 20 Eylül 2016 Yazar Paylaş 20 Eylül 2016 Goodyear yazlık lastiği hakkında konumu inceleyebilirsiniz... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/285551-goodyear-efficientgrip-performance-yol-tutu%C5%9Fu-sorunu/ Bu konuyu da incelemiştim tavsiyeniz ve konudaki paylaşımınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Talha Burak Ertem 20 Eylül 2016 Yazar Paylaş 20 Eylül 2016 Az evvel 2 ayrı lastik bayii ve 2 de onların ustalarına olmak üzere içimi rahatlatan 4 görüş aldım. Lastik, normal lastiklerde de olduğu gibi aniden keskin ve derin çukurlara girmediği ya da yeniden aynı yerin kaldırıma sürtmemesi koşulu ile sorunsuzca kullanılabilir denildi. Bu arada Continental'i onlar da önerdi. Artık nasipse kazasız belasız bu seneyi geçirip yeni sezon Conti almayı düşünüyorum tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum, sağolun... Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Az evvel 2 ayrı lastik bayii ve 2 de onların ustalarına olmak üzere içimi rahatlatan 4 görüş aldım. Lastik, normal lastiklerde de olduğu gibi aniden keskin ve derin çukurlara girmediği ya da yeniden aynı yerin kaldırıma sürtmemesi koşulu ile sorunsuzca kullanılabilir denildi. Bu arada Continental'i onlar da önerdi. Artık nasipse kazasız belasız bu seneyi geçirip yeni sezon Conti almayı düşünüyorum tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum, sağolun... Benim lastikte de aynı problem vardı. Lastikçi komşum, burası lastiğin en sağlam olduğu yerdir. Rahat rahat bin dedi. 1 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Lastik diyince tabiki continental. Zaten kışlıkları çok kullanmıyoruz. Erken takın kafanız rahat olsun. Seneye taze lastik alırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Good year efficiant Grip kullanıyorum, şimdilik memnunum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts