Kemal Mert 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Teşekkür ederim kemal bey işin açıkcası bizimkiler cam kulelerin karşısında oturuyor bu civarda ev arıyorum çocuğa bakacak bizimkiler öner bayramın inşaatı çok hoşuma gitti haklısınız ama malesef ki uzak kısa vadede şunu öğrendim emlakçılar yalanı peynir ekmek gibi yiyorlar hepsi için değil sözüm yanlış anlaşılmasın Çok doğru, emlakçıya güvenip aman deyim iş yapmayın. %90'ı sahtekar. Varsa tanıdık biri ile yola çıkın bu işlerde. Hayırlısı ne ise o olsun, burda hangi kurumda çalışacaksınız Celal Bey? Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Pttde memurum kemal bey olurda işiniz düşerse elimden geldiğince yardımcı olurum Yorum bağlantısı
Kemal Mert 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Pttde memurum kemal bey olurda işiniz düşerse elimden geldiğince yardımcı olurum Yeni görev yerinizin hayırlı olmasını dilerim. İlginize teşekkür ederim. Bende Kıvanç Tekstil de çalışıyorum, İthalat yöneticisiyim. Bende Sizi işiniz düşsün düşmesin hatta bi çay içmeye ve tanışmaya Fabrikaya beklerim. Aslen Ceyhanlıyım çok fazla Adana merkezi bilmem, ama mümkün mertebe şehir hakkında da yardımcı olmaya çalışırım Celal Bey. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Ben de bir kaç satır yazayım.. Binanın iskanı daha sonra alınabilir. İskan alınmadan da kredi çıkar. Kredi çıkması için kat irtifakının kurulmuş olması yeterlidir. İskan alındıktan sonra otomatikman kat mülkiyetine geçilmiş olur.. Sizin yapacağınız şey binada oturan 1-2 kişinin zilini çalın ve durumu görüşün. İskan neden alınmamış zaten söylerler. Belki de iskan alınma aşamasına gelmişte olabilir. Yani herhangi bir sorunda olmayabilir. Müteahhit e ait toprak sahipleri tarafından şerh konulmuş daire var mı acaba ? çoğunlukla müteahhit bu dairenin satışını yapabilmek için eksiklerini tamamlar.. ancak bazı zamanlarda müteahhit bu daireyi tanıdığı birine kiraya verir yada kendisi oturur hal böyle olunca da eksikleri gidermez ve iskanda almaz İskansız daire alınmaz diye bir şey olmaz. 30-35 yıllık bir çok binanın bile iskanı hala yok. Abonelikleri alınabiliyorsa zaten sorun yoktur. Ancak iskansız binalar nispeten satması daha zordur satılsa bile piyasaya göre biraz daha uygun fiyatlı olmak zorundadır çünkü bu konuda kulaktan dolma bilgiye sahip çok insan vardır. Çok doğru, emlakçıya güvenip aman deyim iş yapmayın. %90'ı sahtekar. Varsa tanıdık biri ile yola çıkın bu işlerde. Hayırlısı ne ise o olsun, burda hangi kurumda çalışacaksınız Celal Bey? %90 çok ağır bir itham olmuş. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 %90 çok ağır bir itham olmuş. Valla çok değil abi, iyisi, işini hakkıyla yapanı yoktur demiyorum yanlış anlaşılmasın ama bilgisiz yeteneksiz o kadar insan varki geçmişler bilgisayar başına birde dosya tutuyorlar altlarında araba gez babam gez, sonra ellerinde kaç zamandan kalma ev varsa satamadıkları sana satmaya çalışıyorlar, anlattıklarını dinlesen ev sütten çıkmış ama derinine inince nelerle karşılaşılıyor, benim düzgün çalışan herkese saygım sonsuz ama bu sektörde gerçekten hakkıyla iş yapan az. tıpkı malum sitede arabayı yağlayıp ballayıp ta satan galericiler gibi. Bak şimdi galerici arkadaşlardan tepki görecez iyimi işini layığı ile yapan herkese saygılar abiler Bu arada kat mülkiyeti olmayan evin, iskanı olmaya evin tapusunu nasıl alacaz bunu da açıklar mısınız? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Valla çok değil abi, iyisi, işini hakkıyla yapanı yoktur demiyorum yanlış anlaşılmasın ama bilgisiz yeteneksiz o kadar insan varki geçmişler bilgisayar başına birde dosya tutuyorlar altlarında araba gez babam gez, sonra ellerinde kaç zamandan kalma ev varsa satamadıkları sana satmaya çalışıyorlar, anlattıklarını dinlesen ev sütten çıkmış ama derinine inince nelerle karşılaşılıyor, benim düzgün çalışan herkese saygım sonsuz ama bu sektörde gerçekten hakkıyla iş yapan az. tıpkı malum sitede arabayı yağlayıp ballayıp ta satan galericiler gibi. Bak şimdi galerici arkadaşlardan tepki görecez iyimi işini layığı ile yapan herkese saygılar abiler Bu arada kat mülkiyeti olmayan evin, iskanı olmaya evin tapusunu nasıl alacaz bunu da açıklar mısınız? Kat mülkiyeti veya iskanın tapuyla uzaktan yakından alakası yok. Her durumda tapuyu alırsın. Arsa tapusu , bağ tapusu veya bina tapusu olarak alınır ama tapu her durumda alınır. O kısımda sorun yok.. Yani iskanı olmayan yerin tapusu alınamaz diye bir durum yok. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Allah allah ben ev alırken böyle birşey duymuştum oysa. Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Kemal bey aslen adanalıyım zaten teşekkür ederim hemşehrim sağolasın kısmet olursa birgün çayını içmeye gelirim Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Tapu fotokopisini alıp belediye imar müdürlüğü iskan (yapı kullanma izin belgesi) bölümüne bir ziyarette bulunun. Binanın dosyasına bakıp mevcuttaki iskan durumu, hiç başvuru olmuş mu, önünde engel varmı vs. bilgi verirler. İskan izni olmadan aldığınız dairede türlü riskler vardır. Yasaya göre bağımsız elektrik-su abonesi olamazsınız. İnşaat sırasında alınan şantiye elektriği ve suyu sakinler tarafından ortak olarak kullanılır. Bu kullanım, normal aboneliğe göre daha pahalıdır ve genellikle tek fatura bölünüp hesaplanıp ödenir. Emlak vergisini arsa olarak ödemeye devam edersiniz, ki bu da daha yüksektir. Satarken insanlar nazlanır, fiyatınız düşük olmak zorundadır. En önemlisi de, ileride müteahhit yanaşmaz da iskan belgesini almak size düşerse pek çok masrafı kendiniz karşılamak zorunda kalabilirsiniz. Maddi külfet yanısıra manevi olarak da sizi yıpratacaktır. Hatta söz konusu olan kat karşılığı yapılan bir inşaat ise, arsa sahibi müteahhiti dava edip siz de bu dava sonuçlarından etkilenebilirsiniz. Bildiğim kadarı ile tapu iptaline varan sonuçlar doğabiliyor. Pek, iskan niye alınmaz? Kimi binalarda projeye uygun olmayan imalatlar (çatı, balkon, baca veya genel bina oturumunun büyük yapılması gibi) sebeplerle iskan izni alınamadığı gibi, kimilerinde de müteahhittin sgk-vergi borçları nedeni ile aksama olabilir. Bazı müteahhitler de masraftan kaçmak için bu süreçlere hiç girmez, insanlar kaderiyle baş başa kalır. Sonuç olarak, başta söylediğim gibi en iyisi belediyeden resmi bilgi almanız ve kararınızı ona göre şekillendirmeniz. İskansız daire her zaman risktir, aynı bütçe ile iskan izni alınmış yapılar varsa onları tercih etmeniz daha iyidir. Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 (düzenlendi) Tapu fotokopisini alıp belediye imar müdürlüğü iskan (yapı kullanma izin belgesi) bölümüne bir ziyarette bulunun. Binanın dosyasına bakıp mevcuttaki iskan durumu, hiç başvuru olmuş mu, önünde engel varmı vs. bilgi verirler. İskan izni olmadan aldığınız dairede türlü riskler vardır. Yasaya göre bağımsız elektrik-su abonesi olamazsınız. İnşaat sırasında alınan şantiye elektriği ve suyu sakinler tarafından ortak olarak kullanılır. Bu kullanım, normal aboneliğe göre daha pahalıdır ve genellikle tek fatura bölünüp hesaplanıp ödenir. Emlak vergisini arsa olarak ödemeye devam edersiniz, ki bu da daha yüksektir. Satarken insanlar nazlanır, fiyatınız düşük olmak zorundadır. En önemlisi de, ileride müteahhit yanaşmaz da iskan belgesini almak size düşerse pek çok masrafı kendiniz karşılamak zorunda kalabilirsiniz. Maddi külfet yanısıra manevi olarak da sizi yıpratacaktır. Hatta söz konusu olan kat karşılığı yapılan bir inşaat ise, arsa sahibi müteahhiti dava edip siz de bu dava sonuçlarından etkilenebilirsiniz. Bildiğim kadarı ile tapu iptaline varan sonuçlar doğabiliyor. Pek, iskan niye alınmaz? Kimi binalarda projeye uygun olmayan imalatlar (çatı, balkon, baca veya genel bina oturumunun büyük yapılması gibi) sebeplerle iskan izni alınamadığı gibi, kimilerinde de müteahhittin sgk-vergi borçları nedeni ile aksama olabilir. Bazı müteahhitler de masraftan kaçmak için bu süreçlere hiç girmez, insanlar kaderiyle baş başa kalır. Sonuç olarak, başta söylediğim gibi en iyisi belediyeden resmi bilgi almanız ve kararınızı ona göre şekillendirmeniz. İskansız daire her zaman risktir, aynı bütçe ile iskan izni alınmış yapılar varsa onları tercih etmeniz daha iyidir. saygın bey tapu iptali olmaz. Kat karşılığı sözleşmelerde yazar mesala bir daire genel iskandan sonra satışı verilecektir diye. Arsa sahibi o satışı verilmeyen daireyi müteahhit e vermeyerek Binayı korumaya alır. Verdiği tapular için dava açıp o tapuları alamaz. Sizin Dediğiniz elektrik aboneliği süzme saat takılı ise geçerlidir. Genel iskan almamanın elektrik abonesi olmamasında sorun teşkil etmez. Elektrik abonesinde cüzzi bir miktar fatura oynar. Ancak su faturasında oynama olmaz hatta ucuz su Faturası bile ödeyebilirsiniz. Nedeni iskânı alınmayan binanın atık su bedeli olmaz çünkü daha inşaat olarak görünen yerin atığıda olmaz o Yüzden. Arsa vergisi konusunda ise arsa rayiç değerleri büyükşehirler hariç(Ankara İstanbul) ev rayiç fiyatlarından düşük olduğu için daha düşük ödersiniz. Eğer herkes iskânı beklerse bu ülkede inşaat firmaları işe başlamadan batar nedeni hiç bir firmada inşaatı bitirecek para yoktur. En büyük firmalarda bile. Hepsi satmaya güvenerek inşaat yapar. Genel iskanla bina almak tabiki en doğrusu ama ülkemizde 100 binadan 12 sinde genel iskan var bunuda unutmayalım. 19 Eylül 2016 tarihinde Arda Bülent Güzel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 (düzenlendi) Bülent bey, müteahhitten daire alanların tapularının arsa sahibi lehine iptal türlü durumlarda olası diye biliyorum. Emlak ve hukuk sitelerinden bu tarz yazılar okumuştum. Edit: http://emlakkulisi.com/iskan-belgesi-olmayan-binadan-daire-alinir-mi/262115 Elbette farklı sözleşme şartları ve durumlara göre farklı uygulamalar söz konusu olabilecektir. Vergi konusunda siz de belirtmişsiniz, büyük şehitlerde arsa vergileri oldukça yüksek evlere göre. İzmir'de de durum böyle. Kendimden biliyorum Abonelikler konusunda eğer bir değişiklik olmadı ise TCK ya göre iskanı olmayan daireye elektrik-su aboneliği bağlayan memur 2-5 yıl arası hapisle yargılanır şartı vardı. O yüzden şantiye aboneliklerinin paylaşımı dışında bireysel mümkün değil diye biliyorum. Dediğiniz gibi ülkemizde bu kadar hacimde inşaat gerçekleştirecek bir sermaye birikimi yok aslında, yap-sat tarzı kendi kendini finanse eden imalat buna çok güzel bir çözüm olarak gelişmiş. Bence burada önemli olan arkadaşımızın belediye nezdinde gerekli tahkikatı yapıp, daha sonra önüne çıkabilecek yapısal bir engel varmıdır, masraf söz konusumudur, bunu öğrenmesi ve gerek fiyat pazarlığında gerekse satın alma kararında dikkate alması. 20 Eylül 2016 tarihinde Saygın Can Oğuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Allah allah ben ev alırken böyle birşey duymuştum oysa. Tapuda bağımsız bölüm hanesi boş oluyor galiba, kat mülkiyeti olunca daire numaranız tapuda yazıyor. Diğer türlü memur gelip numaralar soldan sağa gidiyor derse daireniz diğer cepheye geçebilir.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts