Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Malum adanaya tayin çıktı ev alma arifesindeyim almak istediğim evin imarı var ama iskanı yok bina bitmiş taşınmaya hazır çevre düzenlemesi bitmediği için iskan alınmadı denildi sıkıntı olurmu Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 İskan kat mülkiyeti olmuyor mu yani kapı tapusu? Yorum bağlantısı
Murat Altay1 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Iskan alamazsa mutahit sayet 3 sene alamayablar var cunku ya projede yada malzemede bir sorun varsa iskan vermez belediyr Iskan alamazsa elektirik su insaat tarifesinden kullanilir %10 fazla odenir Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 İşin açıkcası bu işler ilk defa başımıza geliyor nedir ne değildir pek anlamam ama 24 dairelik apartmandan 6 daire dolu yeni başlamışlar satmaya Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 İskanı alınmamış bina almak risklidir..fiyat çok uygun değilse başka bina bakın veya firmaya evin fiyatının bşr miktarını iskan alındıktan sonra vermeyi teklif edin Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Binanın yapı denetim firmasını arayıp, her konuda bilgi alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 İskanı alınmamış bina almak risklidir..fiyat çok uygun değilse başka bina bakın veya firmaya evin fiyatının bşr miktarını iskan alındıktan sonra vermeyi teklif edinvolkan ne gibi riskler var bana anlatırmısın kardeşim. Ben yap sat işi ile ilgileniyorum. Öyle bir söyledinki ben bile korktum. Riskli bina demek bana göre yıkılmak üzere bina yada tapuda bir sıkıntı gibi gelir. Ama senin risk anlayışın farklı demek ki. Benim ev alacak arkadaşa söyleyebileceğim tek şey belediyeye gidip inşaat Firması ile ilgili bilgi alması. 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 Arsa sahibi şirket ev normal fiyatlara göre gayet uygun geldi açıkcası belediyeden sormakta fayda var sanırım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 iskansız yapı emsaline göre yarı fiyatına kadar düşer. kredi çekilemez ve iskan zamanı siz ödersiniz masrafları evrakta eksik yok ise... isaknı hiç alınamayacak inşaatlar da vardır Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 çıkmadı alamadık la..... nası çıkıyor? arsa tapusu var Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Öncelikle Belediye ve yapı denetim firmasından bilgi alın. Daha sonra müteaahhitin daha önce yaptığı bina sakinlerine danışın; iskan çıkartmış mı, olası sorun arıza vs gibi durumlarla ilgilenmiş mi. Ha birde müteahhitin sözüne asla güvenmeyin. Dolandırıcı çok Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 Evin fiyatı 235 bin çıkacak kredi 130 civarı dedi yani yarı yarıya sayılır neden dedim tesisat filan yapılırken faturalandırılmamıi dediler ondan dolayı az çıkıyor denildi ne kadar doğrudur bilinmez Yorum bağlantısı
Murat Altay1 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Evin fiyatı 235 bin çıkacak kredi 130 civarı dedi yani yarı yarıya sayılır neden dedim tesisat filan yapılırken faturalandırılmamıi dediler ondan dolayı az çıkıyor denildi ne kadar doğrudur bilinmezNormal sartlarda % 75 ine kredi cikar var bu iste bir bit enigib:) Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Evin fiyatı 235 bin çıkacak kredi 130 civarı dedi yani yarı yarıya sayılır neden dedim tesisat filan yapılırken faturalandırılmamıi dediler ondan dolayı az çıkıyor denildi ne kadar doğrudur bilinmezBina bitmiş durumda değil mi? Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 Aynen bina komple bitmiş durumda çevre düsenlemesi yapılmadığı için iskan alınmadığını söylediler Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Bizim burada iskanlı bina sayısı iskansız bina sayısından daha az. Ve peynir ekmek gibi de satılıyor. Sanırım sizin binada projede olup da daha gerçekleşmemiş bir sürü kısım var, hidrafor sistemi çevre düzenlemesi yangın ihbar bodrum vs. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Binayı inceleyin, su deposu, otoparkı, bahçesinde bilmem kaç tane ağacı, yangın dolapları ve tüpleri vs. eksikleri neler bakabilirsiniz. İskan oturma iznidir, yani inşaat bitti artık burada yaşayabilirsiniz iznidir ama iskansız yıllarca oturulabilen binalar vardır kimse çıkın demediği gibi elektrik su aboneliği de alabilirsiniz.. Ben ev ararken bir semtin neredeyse tamamının bırakın iskanini bina tapuları yoktu.. Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 Böyle bir durumda almak mantıklı birşey mi ya da almamız gereken herhangi bir önlem varmı Yorum bağlantısı
Rifat Şeker 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Adana'da hangi muhitten almayı düşünüyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 Böyle bir durumda almak mantıklı birşey mi ya da almamız gereken herhangi bir önlem varmı Sürekli bir şekilde karşınıza çıkar müteahhit ortadan kaybolursa bina sakinleri toplanıp almak zorunda kalabilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam inşaatta çalışan işçilerin sigorta kayıtlarını bile istiyorlar yani meşakkatli işler en kolay müteahhit çözer. Bence emin olmadan hareket etmeyin diğer bina sakinleri ile görüşün. 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Eylül 2016 Yazar Paylaş 18 Eylül 2016 Türkmenbaşı pınar mahallesi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 benim yazlıkta ustalar şaşırarak çatının açısını yanlış yapmışlar 30 cm orta kısım yüksek olmuş, hala alamadık 5 yıldır gerçi pek de kovalamıyorum. millet 4 katlı apartman dikiyor aynı imar bölgesinde biz iki kat yaptık sıknıtı çıktı mesela. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 benim yazlıkta ustalar şaşırarak çatının açısını yanlış yapmışlar 30 cm orta kısım yüksek olmuş, hala alamadık 5 yıldır gerçi pek de kovalamıyorum. millet 4 katlı apartman dikiyor aynı imar bölgesinde biz iki kat yaptık sıknıtı çıktı mesela.Darıca'da kirada oturduğum eski dairenin iskanı yoktu, müteahhit her yönden yan arsalara tecavüz etmiş, kot yüksekliğini aşmış ve iki daire fazladan yapmış. Geçen gün duydum ki iskan çıkmış, nasıl olmuş bilen yok. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 Öncelikle Adanamıza hoşgeldiniz. Kat mülkiyeti çıkmamış yani iskanı alınmamış bir yerden daire alınması risklidir. Her yerde olduğu gibi burda da sözde müteahhitler var maalesef. Yapı denetimden onay alınması için kolona bolca demir koyup, denetimciler gidince tek tek çubukları çeken müteahhitler de var, yaptığı evlerin damına 40 yıl garanti verende. Burası Türkiye. Bende yakın zamanda ev aldım huzurevleri mahallesinden. Türkmen başı pınar mahallesi son zamanlarda modası artan yerler, genelde alanlar oralardan alıyorlar. Rekabet çok Adanada. Reklama girmez sanırım zaten Adanalılar bilirler, Ömer Bayram inşaat ve Kulak inşaat adanadaki müteahhitlerin amiral gemileridir. Tabi hepsi bunlarla sınırlı değil. Evinizi alırken malzeme kalitesinin yanında tapu iskan mülkiyet vb. işlemlere dikkat edin. Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Eylül 2016 Yazar Paylaş 19 Eylül 2016 Teşekkür ederim kemal bey işin açıkcası bizimkiler cam kulelerin karşısında oturuyor bu civarda ev arıyorum çocuğa bakacak bizimkiler öner bayramın inşaatı çok hoşuma gitti haklısınız ama malesef ki uzak kısa vadede şunu öğrendim emlakçılar yalanı peynir ekmek gibi yiyorlar hepsi için değil sözüm yanlış anlaşılmasın Yorum bağlantısı
Recommended Posts