İçeriğe Yönlendir

Yağ Servis Uyarısı

Adem Öztürk
Çözüme git Sani Gerşon tarafından,

Recommended Posts

Adem Öztürk

Slm arkadaşlar aracım 2011 collection dizel 87 binde, dün istanbuldan çıktım memleketime geldim 750 km yol yaptım 100 km kala aracım yağ servisi diye uyarı verdi ilk fırsatta durdum kontrol ettim motor yağı gayet normal seviyelerde, hidrolik yağıda orta seviyelerde ve motorumun herhangi biryerinde yağ kaçağı felanda yok, motor yağı değişimi 1 ay önce değişmişti zaten motor soguduktan sonra tekrar kontrol ettim seviyeleri normal, bu uyarı iki gündür çıkıp duruyor sebebini bilen veya başından geçen arkadaşlar varsa önerileriniz nedir

4f9de035744ade302d7704d79589a953.jpg

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Sani Gerşon

Yağ değişimi sırasında bakım aralığı sıfırlanmamış kadranda, bu sebeple yapar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

Ohbe allah razı olsun, fiestam varken hersene memlekete giderkende gelirkende sorun çıkarırdı bunu alınca artık sorunsuz gider gelirim diyordum bundada bu uyarıyı verince yok artık sendemi demiştim ☺ bu uyarıyı ben silebiliyormuyum siliyorsam nasıl yapılıyor acaba

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ohbe allah razı olsun, fiestam varken hersene memlekete giderkende gelirkende sorun çıkarırdı bunu alınca artık sorunsuz gider gelirim diyordum bundada bu uyarıyı verince yok artık sendemi demiştim ☺ bu uyarıyı ben silebiliyormuyum siliyorsam nasıl yapılıyor acaba

Yağcılar siler , servis siler.. cihaz ile siliyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

Eyvallah sağolun arkadaşlar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
(düzenlendi)

basit, bi yere gitmenize gerek yok.
yarım kontak yapın, frene ve gaza aynı anda 30 sn. kadar basılı tutun.

ekranda Service oil reset in prog. diye yazar.
c60b3d0a06a94dbe1ca59b8a2a9758b0.jpg

ayağınız gaz ve frene basılı tutmaya devam edin,

işlem tamamlandığında ekranda Service oil reset complete diye yazacak. işlem tamamdır.

759dcff28255e29df3395c45141e48f5.jpg

tarihinde Sadık Taşyürek tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı

Aynen, bir yere gitmenize gerek yok diyecektim bende. Sadık abi gerekeni söylemiş :) 

Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

Ben bu formu çok seviyorum sizleride arkadaşlar çok sağolun birazdan hallederim inşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

Hallettim arkadaşlar teşekkür ederim hepinize

6a432f4d99c6851c4554c21d29493fb5.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

bu işlem yağ değişimi uyarı verdiği zaman mı işe yarar. ayrıca başka zamanlarda kullanılırmı?

kontak 1 demi yoksa 2 demi duracak teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
(düzenlendi)

bu işlem yağ değişimi uyarı verdiği zaman mı işe yarar. ayrıca başka zamanlarda kullanılırmı?

kontak 1 demi yoksa 2 demi duracak teşekkürler.

kontak 2 de, motor çalışmayacak

yağ değişiminden sonra çıkan uyarıda.!!!

ancak; 

*** gerçek yağ değişimi zamanı ve olası yağ seviyesi ile ilgili başka bir uyarı da olabilir. önce yağ değişim zamanı/km'sini ve elbette yağ seviyesini kontrol etmekte fayda var.

tarihinde Sadık Taşyürek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Teşekkürler. Ayrıca bir sorum var. Yağ değiştirdikten sonra sıfırlama yapılabiliyor mu. Herhangibir uyarı vermeden.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Teşekkürler. Ayrıca bir sorum var. Yağ değiştirdikten sonra sıfırlama yapılabiliyor mu. Herhangibir uyarı vermeden.

Sent from my iPhone using Tapatalk

normal şartlarda servislerde resetlemeleri gerekiyor, ancak bir çok servis maalesef bunu yapmıyor. bakım ve yağ değişimi sonrası kendiniz yapabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...