İçeriğe Yönlendir

Mk4 Mondeo'ma Bixenon, Gündüz Farı Ve Sinyal Modifiyesi

Serhan Gürbüzol

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol
(düzenlendi)

Mondeo'mu aldığımdan beri gerek siz değerli dostlarımızın yapmış olduğu gerekse kendi tasarımımız olan bir çok eklenti ve modifiyeyi şükür sıkıntısız bir şekilde aracıma uyguladım ve gayet de memnun bir şekilde kullanıyorum, bu nedenden ötürü herkese hem paylaşım hem de beğenilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Önceki araçlarımdan olan Focus'da kullandığım bixenon aydınlatmanın eksikliğini bu aracımda da fazlası ile hissetmeme rağmen ( demek bu güne nasipmiş ki ) bu güzel modifiyeyi de yaparak artık aracımda bir eksik kalmadığını düşünüyorum.

Gelelim olayın kısaca geçmişine :) öncelikle farların forumdaki ilanını görüp beni bilgilendiren Murat SAĞDAŞ kardeşim'e, ardından farların sahibi Yasin ŞAHİN kardeşim'e, Mersin'e gelirken otobüsle beraber getiren ve beni kargo masrafından kurtaran Tolgahan kardeşim'e ve işin en can alıcı noktası olan bixenon montajı ve harika bir işçilik çıkararak farlardaki diğer eklentileri yapan Ahmet ÇIPLAK kardeşim'e sonsuz teşekkür ediyor ve böyle bir ailenin ferdi olmaktan gerçekten onur duyduğumu belirtmek istiyorum.

Far'lar elimize ulaştıktan sonra Ahmet kardeşimle daha önceden yapmış olduğumuz fikir alışverişi hızlandı ve Celalettin SÜĞÜRTİN abim'le soluğu Adana'da Ahmet'in yanında aldık, aklımızdan geçen işlemleri yapmış olduğu bir Focus 2.5 farını bize gösterdi ve evet dedik işte bu,

b2b7d7c6a7f95754a0ac697b2521ddb7.jpg

ardından siparişler verildi bu süre içerisinde Ahmet farları açıp temizlik ve eklenetileri halletti derken malzemelerimiz geldi ve direk montaj yapıldı. Video'da ve resimlerde gördüğünüz farın altında olan gündüz farı, sinyal ve sinyal lambasını yanındaki sarı renkli uzantılı kısıma yatay iki sarı çizgi pleksi'den imal edildi, sinyal lambasının yerine birer adet power led yapıldı ve şükürler olsun ki sorunsuz bir şekilde aracımıza monte ettik ve kullanıyorum. Gerçekten bi xenon seti Çin malı olmasına rağmen fiyat performans olarak harika ve tavsiye ederim, görüntüler pek net olmayabilir kusura bakmayın ama çıplak gözle gerçekten harika uzunlarda da led ampül olunca sellektörün değme keyfine :)
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, sıra görüntülere gelsin artık ;)

bc41bef5ed4bc18e81e2cdc17baa9504.jpg

ed056f958542260d57f966937b25e5ab.jpg

ce7dc84f3f8d5adf6fa770c01580bc89.jpg

c84eb364cbacb9cb4ec9e23928bb3146.jpg

0b49614bdad4cf8cda0351b4b51436b0.jpg

Videoyu yükleyemedim ama link vereyim oradan izleyebilirsiniz hemde Ahmet kardeşimin sayfası sanırım yönetim içinde bir sıkıntı olmaz.

https://youtu.be/Tmzj09tCC2w

tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi
  • Beğen 21
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Geliyor abiler, resimleri telefondan yükleyince  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hayırlısı olsun abi. Elinize emeğinize sağlık. :bravo:  Harika olmuş. :good1:  Güle güle aydınlat..  :nazar:

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Serhan Bey bu uygulamaları Adanada mı yaptırdınız? Yaptırdıysanız acil olarak adres detaylarını iletebilir misiniz :good1:  :bravo: ? Harika olmuş, gerçekten başarılı çalışma  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel

Abi Ledler çok iyi olmuş türünün tek örneği bence maşallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abim, kullandığıız malzemelerin isimleri, linkleri var mı? Ben de düşünüyorum bu aralar.

Taunusa mi bravo mi [emoji5]
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Abim, görüntü yok  :(

:)

Abim hayırlı olsun ama resim yok :) merakta bırakma bizi 

:)

Abim, kullandığıız malzemelerin isimleri, linkleri var mı? Ben de düşünüyorum bu aralar.

Bixenon setinin linki aşağıda led ampüller standart zaten namı diğer püsküllü :D diğer malzemeler pleksiden Ahmet'in icadı...

https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2015-New-2-5-inches-HID-Bi-xenon-Projector-Lens-HID-Bulb-Ballast-CCFL/32285760508.html?spm=2114.010208.3.2.nh2Pai&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_1_10017_10021_507_10022_10020_401_10018_10019_101,searchweb201603_6&btsid=384b8bf7-a550-43d0-a275-7c56b0a981ed

abi maşallah süper olmuş , ateş ediyor

Eyvallah abim...

Hayırlısı olsun abi. Elinize emeğinize sağlık.   Harika olmuş.   Güle güle aydınlat.. 

Teşekkürler kardeşim...

Hayırlı olsun  

Teşekkürler Seçkin...

Hey maşallah 10 numara 5 yıldız olmuş abi güle güle kullan  beğendiğine sevindim Doğuş, bir FR aydınlatması kadar olmasa da ondan daha güzel  :p 

Yorum bağlantısı

FR ın aydınlatması bakma sen bixenon yanında tırt abi ama aramızda kalsın bu kimseye söyleme  :D

Yorum bağlantısı

Ozaman Tekrar Bravo diyorum videoyu izledim mükemmel olmuş Çizgi vs süper sanırım Set H7 muayenede direk Halojeni takıp girip çıkabilirsin Uzunlarda da Bizim püsküllüden mi var abi ?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan Bey bu uygulamaları Adanada mı yaptırdınız? Yaptırdıysanız acil olarak adres detaylarını iletebilir misiniz :good1:  :bravo: ? Harika olmuş, gerçekten başarılı çalışma  :nazar:

Doğrudur Kemal bey, Ahmet ÇIPLAK arkadaşımız üyemizdir zaten özel mesajdan da ulaşabilirsiniz hatta video'nun sonunda telefonu olması lazım...

Video 10 numara serhan abi, güle güle kullan.

Çok sağol Gökhan  :)

Abi Ledler çok iyi olmuş türünün tek örneği bence maşallah 

Kesinlikle şu anda TR' de tekim yani  ;)

Taunusa mi bravo mi [emoji5]

Bravo'ya diye düşünüyorum... 

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ozaman Tekrar Bravo diyorum videoyu izledim mükemmel olmuş Çizgi vs süper sanırım Set H7 muayenede direk Halojeni takıp girip çıkabilirsin Uzunlarda da Bizim püsküllüden mi var abi ?

Aynen tek ampül değiştir ve işlem tamam, püskül'de aynen bizim püskül Samet  :D

Yorum bağlantısı

Aynen tek ampül değiştir ve işlem tamam, püskül'de aynen bizim püskül Samet  :D

Abim Senin kesene Ahmet abininde Ellerine sağlık harbi süper olmuş özellikle gündüz farları far gibi aydınlatıyor maşallah. Ama sanırım farı açınca kısılmıyor değil mi ?

Yorum bağlantısı
Alper Başdemir

10 numara 5 yıldız iş olmuş valla, maşaallah, çok yakışmış.  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Abim Senin kesene Ahmet abininde Ellerine sağlık harbi süper olmuş özellikle gündüz farları far gibi aydınlatıyor maşallah. Ama sanırım farı açınca kısılmıyor değil mi ?

Allah razı olsun kardeşim, Aslında evet gündüz farları orjinalleri gibi çok başarılı değil ama yine de iyi, kısılma yok sadece sinyalde sönüyor o kadar...

10 numara 5 yıldız iş olmuş valla, maşaallah, çok yakışmış.  :nazar:

Çok teşekkür ederim Alper kardeşim, daha iyisi cümle arkadaşlarımıza inşallah....

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

çok güzel olmuş :nazar:  güzel günler aydınlık aydınlık kullanın inşallah :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...