İçeriğe Yönlendir

Pvc Pencere İçin Çocuk Güvenlik Önerileri

Ali Eren

Recommended Posts

Ali Eren
(düzenlendi)

Başlıkta anlatabildim mi bilemiyorum. Şöyle izah edeyim:

Yeni taşınacağımız evimiz 10.kat. Pencerelerin çocuklar açısından güvenlik zafiyeti oluşturmaması için nasıl bir önlem alabilirim?

1. Pencereleri 3 boyutlu açılır duruma çevirmek (havalandırma olarak yetersiz kalıyor)

2. Demir doğrama korkuluk yaptırmak (şık görünmüyor ama güvenlik görsellikten önemli rabi)

3. Alüminyum doğrama korkuluk yaptırmak (duvara vidalama ile tutturulduğu için güvenli gelmiyor)

4. Pencerelere güvenlik filesi takmak (bu benim fikrim)

Çok mu paranoyak düşünüyorum bilmiyorum ama güvenliğe önem veren biriyim.

Başka çözüm önerisi olan var mı?

Havalandırma açısından iyi olsun, güvenli olsun, şık olsun. Çok mu şey istiyorum [emoji3]

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
(düzenlendi)

hocam cevap veriyorum, C şıkkı. [emoji6]

a949c1615da5a156bfb447b84c4de6d7.jpg

tarihinde Sadık Taşyürek tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Balkonlarda durum nedir bilemiyorum ama, balkondaki korkuluk demirleri de göbek deliğinden yüksek olmalı.

7e731ac06bf1b4ea48199edcc91e33b3.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

hocam cevap veriyorum, C şıkkı. [emoji6]

Çubuklar arasından düşebilir veya sıkışabilir en kesin çözüm bu

R3ZJBo.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Çubuklar arasından düşebilir veya sıkışabilir en kesin çözüm bu

R3ZJBo.jpg

Serdar Hocam, peki camın dış temizliği nasıl olur bunda
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

hocam cevap veriyorum, C şıkkı. [emoji6]a949c1615da5a156bfb447b84c4de6d7.jpg

Bu sistemi tavsiye ederim ancak pencereye çok yakın takılırsa sineklikler sığmıyor iyi bir ayarla en pratik ve kolay çözüm

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Serdar Hocam, peki camın dış temizliği nasıl olur bunda

Yaptırılırken sıfıra sıfır montaj yaptırılmaz el girecek kadar boşluk yaptırıldı mı silinebilir.

Şu siteyi incelemeni tavsiye ederim

http://www.fileagimalati.com/urunler/emniyet-filesi/ev-ici-balkon-koruma-filesi.html

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Yaptırılırken sıfıra sıfır montaj yaptırılmaz el girecek kadar boşluk yaptırıldı mı silinebilir.

Şu siteyi incelemeni tavsiye ederim

http://www.fileagimalati.com/urunler/emniyet-filesi/ev-ici-balkon-koruma-filesi.html

Teşekkür ederim

Bu sistemi tavsiye ederim ancak pencereye çok yakın takılırsa sineklikler sığmıyor iyi bir ayarla en pratik ve kolay çözüm

Evet bir de sineklik mevzusu var. Sineklik takma sökme rahat olmazsa sıkıntı.
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Ali bahçe duvarlarının üzerine yapılan renkli çelik teller var., istediğin renk bulabilirsin, çocuğu olan birçok aile bunu da tercih ediyor. Ama kalıcı ve şık bir şey olsun diyorsan alüminyum olanı tabi ki.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Çok yakın takılırsa camı silmekte sıkıntı oluyor...ben işin acemisine denk geldim şimdi söktürmeye çalışıyorum...birde sadece pencere kadar takılabiliyor..tüm cama boydan boya takılırsa kötü gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çocuklar pencereyi açamayacak hocam... 

çocuk olan yerde pencere açılmayacak.. 

Yada, pencere önüne bişey olmayacak ki.. çocuk pencereye çıkamayacak.. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ali bahçe duvarlarının üzerine yapılan renkli çelik teller var., istediğin renk bulabilirsin, çocuğu olan birçok aile bunu da tercih ediyor. Ama kalıcı ve şık bir şey olsun diyorsan alüminyum olanı tabi ki.

Renkli Çelik telleri de inceleme listesine aldım abi

Çok yakın takılırsa camı silmekte sıkıntı oluyor...ben işin acemisine denk geldim şimdi söktürmeye çalışıyorum...birde sadece pencere kadar takılabiliyor..tüm cama boydan boya takılırsa kötü gözüküyor.

Aynen öyle, işinin ehli adam lazım. Bşr de esnafın hepsi elinde ne varsa onu övüyor. Hepsi birbirinden tutarsız.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ali korkuluk yaptırırsan sakın yatay yaptırma aralardaki çubukları. Dikey yaptıracaksın nedeni çocuklar yatay olan çubukları merdiven mantığı ile kullanıp basarak yukarı doğru çıkıyorlar. Haberin olsun.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı

Resimler görünmüyor Kerem bey.

Çocuklar pencereyi açamayacak hocam... 

çocuk olan yerde pencere açılmayacak.. 

Yada, pencere önüne bişey olmayacak ki.. çocuk pencereye çıkamayacak.. 

Mehmet abi Gaziantep in sıcağında pencere açmadan oturmak yatmak mümkün değil.

İlla ki açıyorsun az bi esintiye bile çok ihtiyacı oluyor insanın.

Ali hocam konuyu takipteyim, bende balkonlar için file yaptırmayı düşünüyordum, pencerelerde sineklik var o bir engel orası kapalı gibi görüp oraya hiç çıkmadılar. Ama balkonda 2 kez aşağıya sarkma olayı oldu yüreğimiz ağzımıza geldi, tüm mahalle ayağa kalktı nerdeyse.

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

Adaşım,

akordiyon Pileli sineklikler var.

senin 4. maddeye bahsettiğin file uygulaması buna uyuyor.

aşağı yukarı açılıp kapandığı için cam korkuluna ve cam temizlemesine uygun. 

J2JngW.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hocam n11 de penkid marka pvc kilidi var. Çelik halat. Düzgün akıllı vida ile pvc ye vidalanırsa ben kendim ciddi güç harcadım ne yerinden çıktı ne de halata bir şey oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim kullandığım parça bu; genel amacı banyo havalandırma pencerelerinin yarım açılmasını sağlıyor.

QM3Z9G.jpg

Ancak nette ararken bunlara da rastladım. Gayet başarılı gibi duruyor. Düşünülebilir.

penkid3.jpg

...

Bir ara tekrar fotoğraf çekip yüklerim.  :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ali korkuluk yaptırırsan sakın yatay yaptırma aralardaki çubukları. Dikey yaptıracaksın nedeni çocuklar yatay olan çubukları merdiven mantığı ile kullanıp basarak yukarı doğru çıkıyorlar. Haberin olsun.

Aynen öyle dik olacak çubuklar. [emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)
Bu aralar bütün çözümlerim sen de, ne iş birader [emoji4]

Mehmet abi Gaziantep in sıcağında pencere açmadan oturmak yatmak mümkün değil.

İlla ki açıyorsun az bi esintiye bile çok ihtiyacı oluyor insanın.

Ali hocam konuyu takipteyim, bende balkonlar için file yaptırmayı düşünüyordum, pencerelerde sineklik var o bir engel orası kapalı gibi görüp oraya hiç çıkmadılar. Ama balkonda 2 kez aşağıya sarkma olayı oldu yüreğimiz ağzımıza geldi, tüm mahalle ayağa kalktı nerdeyse.

Ekrem balkon için file aldım ben internetten. Bugün kargosu gelecek.

Adaşım,

akordiyon Pileli sineklikler var.

senin 4. maddeye bahsettiğin file uygulaması buna uyuyor.

aşağı yukarı açılıp kapandığı için cam korkuluna ve cam temizlemesine uygun.

J2JngW.jpg

Sağol adaşım. Pileli sineklikler çok şık ama hanım onu ille de yerinden söküp temizlemek istiyor.

Hocam n11 de penkid marka pvc kilidi var. Çelik halat. Düzgün akıllı vida ile pvc ye vidalanırsa ben kendim ciddi güç harcadım ne yerinden çıktı ne de halata bir şey oldu.

Evet Mert sağlam ürünler var pvc kilidi olarak ama havalandırma olarak yetersiz kalıyor. tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Çareyi bulabilmek için 2 şeyden birinden feragat edeceksin o zaman. Ya havalandırmadan ya güvenlikten. Ben havalandırmadan feragatı seçerdim.  :) Ki bu sistemlerde 10 cm e kadar cam sürekli açık kalıyor. Yani hava mutlaka girecek. Yada şöyle yapacaksın. Çocuklar odada yalnızken bu kilitler aktif duracak. Siz odadayken ve çocuklara göz kulak olurken kilitleri açıp evi havalandıracaksınız. Veyahut sık kullanılan odalara klima alacaksın. Ev sürekli soğuk olacak. NE cam ne kapı derdin kalmayacak. :p Yada dıştan komple evin camlarına ferforje yaptıracaksınız. Geniş balonumsu tasarımlardan. Hem kolay silinir, hem güvenlikli olur.  ;)  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim kullandığım parça bu; genel amacı banyo havalandırma pencerelerinin yarım açılmasını sağlıyor.

QM3Z9G.jpg

Ancak nette ararken bunlara da rastladım. Gayet başarılı gibi duruyor. Düşünülebilir.

penkid3.jpg

Bir ara tekrar fotoğraf çekip yüklerim.  :)

PVC ler için bisiklet kilidi tarzı anahtarlı kilitler satılıyor. hem istediğiniz zaman çıkarırsınız hemde kötü görüntü oluşturmuyor . Aşağıda örneği var. Dah auyguna da bulunabilir.

https://www.tekzen.com.tr/prado_anahtarli_pvc_pencere_emniyet_kil_/2196755?gclid=CP7F_ZDe780CFUmeGwodSWgJNg

Bu tip kapı ve pencereyi yarım aralayan şeyler çok kullanışlı değil. Çocuk buralardan elini sokuyor.. Tek çocuk için bilmem ama ikiz çocuklar varsa yada birden fazla çocuk mutlaka ellerini ayaklarını sıkıştıracaklardır. Çünkü biri çekerken kapıyı diğeri itiyor :)

Benim önerim şu yani bizim izlediğimiz metod ; cam önünde koltuk kanape olmayacak olsa bile camlar mutlaka kapalı duracak o bölgede.. açılması gerekiyorsa ebeveyn kontrolünde olacak.. Çocuk kendisi çıkıp açamasın diye çocuk kilitleri var. Hırsız kilidi olarak geçiyor ama çocuklar açamıyorlar. Her pencere ve balkon kapısında olmalı.. Biz öyle yaptık. Çünkü çocuklar pencereleri koltuğa çıkıp yada kendi taburelerini sandalyelerini taşıyıp açabiliyorlar.. değişik renkleri de mevcut..

pP3zja.jpg

Yorum bağlantısı

Bu tip kapı ve pencereyi yarım aralayan şeyler çok kullanışlı değil. Çocuk buralardan elini sokuyor.. Tek çocuk için bilmem ama ikiz çocuklar varsa yada birden fazla çocuk mutlaka ellerini ayaklarını sıkıştıracaklardır. Çünkü biri çekerken kapıyı diğeri itiyor :)

Benim önerim şu yani bizim izlediğimiz metod ; cam önünde koltuk kanape olmayacak olsa bile camlar mutlaka kapalı duracak o bölgede.. açılması gerekiyorsa ebeveyn kontrolünde olacak.. Çocuk kendisi çıkıp açamasın diye çocuk kilitleri var. Hırsız kilidi olarak geçiyor ama çocuklar açamıyorlar. Her pencere ve balkon kapısında olmalı.. Biz öyle yaptık. Çünkü çocuklar pencereleri koltuğa çıkıp yada kendi taburelerini sandalyelerini taşıyıp açabiliyorlar.. değişik renkleri de mevcut..

Ayhan Abi, Ali hocam hem ev havalansın, hemde güvenlikli olsun istiyor. Yok öyle bir dünya diyorum ama dinlemiyor.  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ali 10 katta havalandırma sorunun olmayacak merak etme

O Camlar hep yarım açık kalır. Rüzgardan duramazsın. Benim ev 4. Katta tam açık kullanmıyoruz.

Tavsiyem sana yarım açılır şekilde sistemi kur üstlere de kilit tak yeter. Ben de iki tane var biliyorsun [emoji23][emoji23][emoji23]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...