Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 (düzenlendi) Babamin arabayi aldik ve guzel bakim yaptik. Sonrasinda Wurth katki koyalim dedim ve tam dolu depoya 1 kutu doktuk. Hersey burada basladi. Araba bir gun sonra sabah calistirmada titremeye basladi, depo bitsin bir daha dolduralim yol yapalim biraz duzelir dediysek de duzelmedi. Soguk motorda rolanti duzensizligi ve titreme mevcuttu. Rahatsiz etmeye baslayinca ve enjektor gibi detayli bir konu olunca daha kapsamli diye Aktif Ford Adem Ustanin yolunu tuttuk. Araba sicak olunca sorun gorunmediginden dolayi ustada problem belli olmadi, IDS ile bakildi yine problem yok. Mekan Dudullu'da, bizim ev Kucukcekmece'de olunca Istanbul'da calistigi 2 enjektorcuden 1i olan ve eve yakin Yalcin Dizel'e yonlendirdi ve onden orayi aradi. Araba Yalcin dizele geldi oradaki usta test etti, enjektorde problem azda olsa var ama enjektor diplerinde mazot-yag yok, duman atma yok, enjektor sesi yok buna suan hemen para harcama sikintin artinca tamir edelim hemen para harcama diye yonlendirdi.. ( saolsun para goz esnaf degillermis ) Araba yine eve geldi ama gun gectikce bizim problemler artmaya, duman olayi basgostermeye basladi ve bir sabah araba baya titreyince araba direk cekici ile Dudullu'ya cekildi. Enjektorler sokuldu ve Seyrantepe'de olan Guven Dizel'de revizyon edilip kendi ustamizda takilip kodlandi. Kodlar araca oturdu ve bize teslim edildi. Arabanin titreme olayi bitti fakat enjektorde degisik sesler ve duman soz konusuydu. 500 600 km yol yapilinca enjektor tam olarak performansina gelecek diye hem usta hem dizel servisi soyleyince biraz sabrettik fakat degisem hicbirsey olmadi. Arabada bazi devir araliklarinda garip sesler rahatsiz ediyordu ozellikle revizyonu yeni yapilmis 1580 lira harcanmisken hosumuza gitmedi durum. Arac yine Dudullu'ya geldi enjektorler tekrar sokulup teste gitti, tekrardan bazi degisen parcalar yenileriyle degisti vs, duman olayida egr temizligi yapildigindan egr contasinin catlamasindan oluyormus o tamir edildi hemen. Araba tekrardan teslim edildi, duman yoktu ama garip sesler gidip baska garip sesler arabaya gelmisti, bu arada performanstan ve yakit tuketiminden dolayi en ufak sorun yok ikiside muazzam. Tekrar belli km sonra duzelmeyince Adem usta direk Dizel servisinde bakilmasini istedi, dizel servisindeki ustada yapilan isten memnun olmayinca kendini bizim arabaya adadi. 2 gun boyunca her turlu kombinasyonda enjektorlerin parcalari degisti testler yapildi. Ustanin yorumu cok cok nadiren bazi arabalarin boyle ugrastirdi ve hergun her araba ile boyle ugrassalar para kazanamayip eve gidemeyecekleri seklindeydi. Her iki tarafta ustaliginin ve hatanin arkasinda ve iyi niyetli esnaf olduklari icin biz problem etmedik aksi bir sekilde. Enson enjektorlerin kutukleri dahil herseyi degisti ve ses cok cok azaldi. Bu arada araba ustaya gidip gelmeye devam etti her surecte. Guven dizel daha once bizim forumdan bile 2 3 tane mk3 mondeo yu sorunsuz yapmis iyi bir dizel servisi, degistirdigi kutuklerden ekstra parcalardan bile para istemedi ayrica ki 2 3 tam gun 1 ustalari sadece bizim arabayla ugrasti. Bu arada pompa ve basinc musurude tekrar tekrar kontrol edilip problemin gercekten enjektorden oldugundan emin olundu. Sonuc olarak bizim enjektorlerin sesi cok azaldi teste cikti arac ve 220 bastilar sorunsuz performans ve dumansizdi. Daha sonra ufak tefek denilen sesleri biz komple cozmek istedigimiz icin 0 enjektor sordurduk ama Guven Dizel olayin binde bir de olsa kendini astigini ifade edip bizi kendi ustamizinda onayi ile Yalcin Dizele yonlendirdi. Iki usta da Yalcin Dizeli arayip durumu anlatti, araba Ikitelliye geldi usta problemi gorunce tamam bunu ben hallederim dedi. Yalcin Dizel Avrupa yakasindaki tek yetkili Delphi servisi ve ellerindeki tezgah ile suan tekler. Problemimizi cozmek ici 2600 lira revizyon ucreti istedigini belirti, 0 enjektor almak istedik ama Yalcin dizel benim yaptigim enjektor zaten 0 olur ve Delphi sitesinde arac kodunuzla girince onayli sekilde cikar diye bilgi verdi. Enjektor takimi 6.000 tl de olunca, arabayi teslim ettik. Araba yapildi ve gercekten butun problemlerimiz cozuldu, en ufak bir ses duman veya problem kalmadi. Ustanin dedigi gibi bizim arabanin enjektor kodlarini Delphi nin sitesine girince butun bilgileri cikiyor, yapildigi tarih makina vs bilgileri sitesinden gorebiliyoruz. Uzun bir surec oldu bizim icin ama araba sorunsuz oldu cok sukur. Bu arada 1580 lira odeme yaptigimiz ilk Guven Dizel servisi kendiliginden paramizi iade etti, gercekten taktire sayan bir esnaflik modeli. Kac gun boyunca bizim arabayla ugrastilar ve sonuclanmayinca paramizin onlara hak olmadigini dusunup iade ettiler. Geri iade etmeseler bile diyecek birsey yoktu onlarin ugrasindan sonra. Hatta kk ile cektigi parayi nakit yolladilar saolsunlar. Ne zaman isim dusse adresim bellidir bundan sonra. Cok uzun bir yazi oldu ama boyle bir surec gecince paylasmak istedim. http://dna.my-delphi.com Bu adresten yaptiklari is teyid ediliyor olmasi cok hos gercekten. Umarim basina gelmez kimsenin ama boyle bir olay olursa da referans olmasi acisindan uzun uzadiya yazdim. 27 Haziran 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 16 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Geçmiş olsun. Sorunun çözülmesi ve bu süreçte düzgün esnafla iş yapılması güzel olmuş. Aslında olması gereken bu ama olması gerekeni yapana şaşırıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 Geçmiş olsun. Sorunun çözülmesi ve bu süreçte düzgün esnafla iş yapılması güzel olmuş. Aslında olması gereken bu ama olması gerekeni yapana şaşırıyoruz.Aynen haklisin abi, sorunun cozumlenmesi guzel duzgun esnaf olayi daha guzel oldu. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Geçmiş Olsun. Güven Dizel tebrik ediyorum. Bizi aşıyor diyebilecek kadar cesur dürüst ve parayı iade edecek kadar da esnafmışlar. Takdir ediyorum. 7 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 boya var mıDegisen yok, boya birkac parca 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 her mazotlu birgün enjektörcüye gidecektir... 3 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 her mazotlu birgün enjektörcüye gidecektir...Allah iyisine denk getirsin diyelim oyleyse 1 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Geçmiş olsun Sami,Zorlu sürecin iyi bitmesi sevindirici.Hala iyi esnaflar varmış demek ki.Benzinli focus ve ben güzel ikiliyiz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Ben bu kış yaptırmıştım. Yakıt tüketimim 1 litre düşmüştü. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Samicim geçmiş olsun, çok kurcalamamak lazım katkı falan. Ben de Yalçın Dizele yaptırmıştım zamanında 3 kerede ayar tuttu. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 Geçmiş olsun Sami,Zorlu sürecin iyi bitmesi sevindirici.Hala iyi esnaflar varmış demek ki.Benzinli focus ve ben güzel ikiliyiz. Abi valla dizel yada benzinli masraf acacaksa acar. Dizel ariza durumunda daha pahali diyoruz ama kismet isi benzinlide conta yakar motor yaparsin yine ayni seye gelir.Kismet diyelim elimizden geleni yapiyoruz ariza cikartmasin diye. Ben bu kış yaptırmıştım. Yakıt tüketimim 1 litre düşmüştü.Evet abi yakita olumlu etkisinin olacagini ustada altina basa basa soyledi.Samicim geçmiş olsun, çok kurcalamamak lazım katkı falan. Ben de Yalçın Dizele yaptırmıştım zamanında 3 kerede ayar tuttu.Aynen oyle abi, bundan sonra katki matki atmam. Mazotu iyi ve ayni yerden alir arizada enjektorcuye teslim ederim.Zira dedigin gibi iki dizelci de onermedi katki olayini. 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Sami geçmiş olsun abim. çok km yapmadan her 30 bin km. de carbon cleen en iyisi. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 Sami geçmiş olsun abim. çok km yapmadan her 30 bin km. de carbon cleen en iyisi.Saolasin abi, dizelcinin dedigi katkilara bulasmayin. Bu islere cok merakliysan 0 aldigin arabaya her 20 binde 1 mazot filtresi degisimi sonrasinda atarsin ama baska turlu kullanma diyor. 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Sami Geçmiş olsun.benim arabada muhtemel enjektör meselesi ile karşılacak.bu durumda adres direkt yalçın enjektör mü böyle mi anlayalım? C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 Sami Geçmiş olsun.benim arabada muhtemel enjektör meselesi ile karşılacak.bu durumda adres direkt yalçın enjektör mü böyle mi anlayalım? C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Abi saolasin, soyle soyleyeyim.Guven Dizel ozel deplhi servisi ve daha uygun fiyat. Yalcin Dizel yetkili delphi servisi ve fiyati daha pahali. Guven de de bizimki yapilirken 1 mondeo 1 jaguar sorunsuz yapildi. Bizimki nedense cok zor denk gelen turden bunlarin yapamayacagi ariza cikartti. 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Abi saolasin, soyle soyleyeyim. Guven Dizel ozel deplhi servisi ve daha uygun fiyat. Yalcin Dizel yetkili delphi servisi ve fiyati daha pahali. Guven de de bizimki yapilirken 1 mondeo 1 jaguar sorunsuz yapildi. Bizimki nedense cok zor denk gelen turden bunlarin yapamayacagi ariza cikartti. Anlaşıldı Sami.tekrar Geçmiş olsun.inşallah ağız tadı ile kullanırsınız arabanızı.C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Geçmiş olsun bro. İşin enteresan hali makine gaza dokunduğun an hep ok gibi fırlıordu ileri şuan nasıl oldu acaba acil test etmeliyim ateş ettirmek lazm 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Geçmiş olsun. Düzelmesine sevindim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bilseloğlu 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Kalmış mı böyle esnaflar? Helal olsun...Ben enjektör meselesine 5000 lira civarı para harcadım... Hala keyifsiz diyebilirim... Son iki revizyon arasında yapılan yol 2000 km bile yoktu, ikisine de ödeme aldılar Burda bahsedilen para iadesi falan, çok uzak bana Anlatsam roman olacak neredeyse...Geçmiş olsun, ağız tadıyla kullanın.Sevgiler. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 25 Haziran 2016 Yazar Paylaş 25 Haziran 2016 Geçmiş olsun Sami.Sorunsuz yapıldığına sevindim.Benim mk4 90 b de iken attım Berner katkı.3 depo biterene kadar bende baya tırstım.Devir dalgalanması sorunu yaşadım. 4. depoda kesildi idi şükür.Aynen bundan sonra bir daha kullanmam acikcasi. Mk4 e attim bende hep supheliydim Allah tan birsey olmadi.Geçmiş olsun bro. İşin enteresan hali makine gaza dokunduğun an hep ok gibi fırlıordu ileri şuan nasıl oldu acaba acil test etmeliyim ateş ettirmek lazm Saol bro, bakalim dun son hali yapildi gunduz suan iyi gibi.Geçmiş olsun. Düzelmesine sevindim.Saolun abicim.hadi geçmiş olsun canım Saol canim, kurtuluruz insallah. Kalmış mı böyle esnaflar? Helal olsun... Ben enjektör meselesine 5000 lira civarı para harcadım... Hala keyifsiz diyebilirim... Son iki revizyon arasında yapılan yol 2000 km bile yoktu, ikisine de ödeme aldılar Burda bahsedilen para iadesi falan, çok uzak bana Anlatsam roman olacak neredeyse... Geçmiş olsun, ağız tadıyla kullanın. Sevgiler. Tesekkurler, sorun nasildi sizde olmayan kisim neresi acaba ? Yorum bağlantısı
Alper Aytar 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Geçmiş olsun uzun ve zorlu bir macera olmuş 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts