İçeriğe Yönlendir

Adana'da Ne Yenir?


Kemal Mert

Recommended Posts

Hüseyin Arık

Kebap : Yeşilkapı , ozlem kebap (yavuzlar da)
Ciger : Bedo yada sabah buyuksaat te yenir.
Kaburga : Kaburgaci Yaşar usta
Şalgam : Cakmak caddesindeki abla ( kime sorsan gosterir )
Benim favorilerim :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
21 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

 


Birbiçer eski birbiçer değil. Baba ölüp çocuk ve torunlara kalınca baya bozdular. Eskiden tek şube süper kalite lezzet vardı şimdi kalmadı.

Hasan Usta ise zamanında tek tırnaklı hayvan etinden ötürü mühürlendi.

Kuruköprü şalgamcısı yerine Borsa lisesi karşısındaki amcayı öneririm. Limon tuzu koymuyor ömrü kısa ama lezzeti şahane oluyor.

Şırdancı Bedo ise efsanedir :)

Mert hocam, ben 19 Mayıs/Meydan tarafındaki meşhur Urfalı Ciğerci'ye de gittim. Hani şu Tatlıses'in Adana'ya gelince uğradığı salaş dükkan. Hiç sevmedim. Ama Eyvan'ın yanındaki Birbiçer şubesi bana göre çok lezzetli. Günlük kuzu ciğeri. Belki Güzelyalı ve (sanırım) eski baraj yakınındaki yerlerde aynı tat olmayabilir, daha elit tabakaya hitap ettiğinden midir bilemem.

 

Hasan Usta mevzusunu duymadım. Alternatifi bol: Kebapçı İbo (Duygu Kafe civarı), Anadolu Sofrası (Kuruköprü veya Atatürk Parkı karşısı), Eyvan (Eski Çetinkaya civarı), Kebapçı Mesut (Kocavezir karşısı) vs.

 

Ben alkol kullanmadığım için Kebapçı Mesut'tan bahsetmedim. Lakin, kendisi Kebap Ustası yetiştirip ithal eden bir mekandır. Sultanahmet Köftecisi ne ise Adana'da Kebapçı Mesut odur. Epey ün yapmıştır.

 

Bir de yukarda Elem Restoran'dan bahsedilmiş. Orda da kuyrukaltı kebabı meşhurdur. Burası da alkollü mekan.

 

Biz de bir ara şalgam işini yaptık, ticaretini vs. Limontuzu koymuyorduk. Setik (bulgur unu), kara havuç, maya, ılık su ve tuz. Limontuzu konulduğunu sizden duydum. :) Hacının Şalgamı da ünlüdür ama lezzetinden değil de reklamından ünlü bana göre.

 

Ben 2013'ten beri yılda bir kez gidebiliyorum Adana'ya. Bu süre zarfında değişiklikler olmuş olabilir. Ama ekseriyeti hala lezzetini muhafaza etmektedir.

13 dakika önce, Hüseyin Arık yazdı:

Kebap : Yeşilkapı , ozlem kebap (yavuzlar da)
Ciger : Bedo yada sabah buyuksaat te yenir.
Kaburga : Kaburgaci Yaşar usta
Şalgam : Cakmak caddesindeki abla ( kime sorsan gosterir )
Benim favorilerim :)

Çakmak Caddesi'nde nerede? Tahtalı Camii'nin araya girerken mi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat

Be yaklaşık 5 yıl önce Adana da Şehmus Usta da kebab yemiştim hala o lezzeti bulmuş degilim .

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
8 saat önce, Oğuzhan Polat yazdı:

Be yaklaşık 5 yıl önce Adana da Şehmus Usta da kebab yemiştim hala o lezzeti bulmuş degilim .

Şehmus Usta'nın bol köpüklü tas ayranı kebabının önüne geçmişti bir ara. Bilmeyenler için: İnönü Botanik Parkı'ndan Bağkur Caddesine girişte hemen sağdaki ilk dükkan.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık
16 saat önce, Bekir Çelik yazdı:

 

Çakmak Caddesi'nde nerede? Tahtalı Camii'nin araya girerken mi?

Aynen oraya girerken solda olması lazım :) ayrıca gurbetteki Adanalılara tavsiye (ben gibi) Serafresh şalgam a101 de satılıyor ben çok beğeniyorum :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

hepsi hikaye tarsustakiler adanadan daha iyi :D bi gidim oraya vuracam kırbacı vuracam kırbacı sabah ciğer öğlen kebap akşam işkembe

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Eski Yimpaşın sağından aşağıya Yeni Camiye inerken sağda Kebapçı Hacı Salih de iyidir. Gizli saklı bi yerdir. Kuşbaşısı on numaradır. Külbastıda yaparlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bekir Çelik

Nasipse 19 Mayıs'ta Adana'ya uğrayacağım. Kavrulmamış kabuklu yer fıstığı almam lazım. Bozulmaz ise 3 torba falan alırım. Sorum şu ki, aklıma ilk gelen yer meşhur Erciyes Kuruyemiş. Sadece bu fıstık işini yapan, daha uygun fiyata alabileceğim bir yer var mı Adana'da, bildiğiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Nasipse 19 Mayıs'ta Adana'ya uğrayacağım. Kavrulmamış kabuklu yer fıstığı almam lazım. Bozulmaz ise 3 torba falan alırım. Sorum şu ki, aklıma ilk gelen yer meşhur Erciyes Kuruyemiş. Sadece bu fıstık işini yapan, daha uygun fiyata alabileceğim bir yer var mı Adana'da, bildiğiniz?

Bu fıstık nasıl kavrulur. Bana geldi biraz. Kavurmam gerek
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bu fıstık nasıl kavrulur. Bana geldi biraz. Kavurmam gerek


Tavaya koy tuz serp, kısık ateşte sürekli döndürerek göz kararı piştiğini anlayana kadar kavur
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
14 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

Tavaya koy tuz serp, kısık ateşte sürekli döndürerek göz kararı piştiğini anlayana kadar kavur

 

@Mehmet OzyurekEk olarak biz küçükken yengem fırında kavururdu, o lezzeti hala ararım:

 

"Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir. Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır. Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır. iyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır. "

 

Not: Modern fırınlarda 170 derece tavsiye ediliyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
[mention=23]Mehmet Ozyurek[/mention]Ek olarak biz küçükken yengem fırında kavururdu, o lezzeti hala ararım:
 
"Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir. Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır. Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır. iyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır. "
 
Not: Modern fırınlarda 170 derece tavsiye ediliyor.


Fırında da çok güzel oluyor bak aklıma gelmemişti o iyi oldu hatırlattığınız
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın


Fırında da çok güzel oluyor bak aklıma gelmemişti o iyi oldu hatırlattığınız

Yapta yiyek..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Bazı mekanlar oluşan maliyetlerden dolayı değişikliğe gitmiş. Salataları ücretli verenler, gramajı kısanlar ve sosyal medyada ünlenip kaliteyi bozanlar varmış. 
 

güncel olarak 1 kere adana, 1 kere kahvaltı ciğer, 1 kere kaburga, 1 kere tatlı yiyip nokta atışı yapacağımız mekan önerilerinizi bekliyorum. Lüks veya alkollü restoran olmazsa sevinirim. Çarşı içi dışı yarı lokanta salaş olabilir. 
 

ha bir de şalgamcı tavsiyesi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu


bir de lütfen başlangıç olarak çiğ köfte-içli köfte-fındık lahmacun yerine makarna getiren işletme olmasın. 
 

adana’da makarna mı yenir. Bu nasıl moda

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Konum doğru mu hocam?

Doğru hocam. Kaşık salatası yapıyorlar, ben çok beğenmiştim. Kebap zaten on numaraydı. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Adana’ya 1 kez gittim sene 2010-2011 gibi. 4 kişi sabah 7 gibi indik uçakla, nereye gidiyoruz kahvaltıya  dedim, ciğerciye dediler. Dedim ben ağzıma sürmem. 1 lokma ye, beğenmezsen börekçi pastane vs buluruz dediler. 
kıramadım, girdik birbiçer’e. Havaalanına 3-5 dk mesafede olan şube. Hayatta ağzına ciğer sürmeyen ben dahil, 4 kişi 105 şiş yediğimizi hatırlıyorum. Daha da yerdim de, öğlen kebaba yer kalsın dedikleri için kalktık mecburen.. :)  @Mert Yeldandan aldığım bilgiye göre , o birbiçer eski birbiçer değilmiş artık. 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Cem Işık yazdı:

Adana’ya 1 kez gittim sene 2010-2011 gibi. 4 kişi sabah 7 gibi indik uçakla, nereye gidiyoruz kahvaltıya  dedim, ciğerciye dediler. Dedim ben ağzıma sürmem. 1 lokma ye, beğenmezsen börekçi pastane vs buluruz dediler. 
kıramadım, girdik birbiçer’e. Havaalanına 3-5 dk mesafede olan şube. Hayatta ağzına ciğer sürmeyen ben dahil, 4 kişi 105 şiş yediğimizi hatırlıyorum. Daha da yerdim de, öğlen kebaba yer kalsın dedikleri için kalktık mecburen.. :)  @Mert Yeldandan aldığım bilgiye göre , o birbiçer eski birbiçer değilmiş artık. 

Beni de bir pazar sabahı götürdüler. 3 kişiydik, adam başı 1,5 söyledik. Biri yarım yedi, biri 1 yedi, kalanı ben yedim. Tabi o gün başka bir şey yemedim. Sadece su, soda ve çay içtim. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bir de lütfen başlangıç olarak çiğ köfte-içli köfte-fındık lahmacun yerine makarna getiren işletme olmasın. 

 

Öyle bir yer mi varmış ya? Adını da söyle de gitmeyelim. :) 

 

Kaburgacı Cahit iyidir, Cabbar da iyidir. Adanalılar nereye gitseniz esas o orada yenmez şurada yenir derler ama İstanbul'dan giden farkı anlayamaz pek. :) Cabbar'ın İstanbul şubesi de iyi bayağı. 

Birbiçer'in ciğeri eskiden çok iyiydi, haftada bir giderdim Adana'dayken, son gittiğimde ben de beğenmedim. Mekanı filan da büyütmüşler.

Ciğerci Memet iyi diyorlar, ben gitmedim son zamanlarda.

Kebabı bence her gittiğiniz yerde ortaya bir tane söyleyip yiyin. Kaburgacılar kaburga kıymasından yapıyor, daha güzel oluyor bence ama klasik kebap da ayrı güzel. Hepsinden yemek lazım. Zaten tek kebap beni doyurmuyor, garnitür olarak yiyorum. Olsa da yesek. :) 

Adana'da güzel tatlıcı çoktur da ben olsam çukurovanın alamet-i farikası olan halka tatlı taş kadayıf vs. yönünde tercih ederdim şansımı. İyi baklava İstanbul'da da bulunuyor artık.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

Kaburgacı Cahit iyidir, Cabbar da iyidir. Adanalılar nereye gitseniz

kaburgacılar konusunda bir uzmanlığın var kesin  maslaktan adanaya kadar tüm kaburgacılarda test yapılmış :D 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Gök yazdı:

kaburgacılar konusunda bir uzmanlığın var kesin  maslaktan adanaya kadar tüm kaburgacılarda test yapılmış :D 

 

Kaburgayla kısıtlamayalım. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...