Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Hava durumunda hpa basınç nedir, nasıl yorumlanır, düşünce ne olur, yükselince ne olur. Akşam 1016 idi şimdi 1018 olmuş. Bu ne demek. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 basınç yüksekse hava açıktır yükseliyorsa hava açıktır. düşüyorsa hava yağışlı olacaktır. hızla yükselip sonra düşüyorsa fırtına gelecek demektir. dolayısı ile hem nihai değer hem de hareketi takip gerekir. bu nedenle elektronik hava aletleri (masaüstü vs) her saat başı bu değeri alırlar ve grafik çizerler. Barometredeki değişiklikler nasıl değerlendirilmelidir; Hava basıncında Yükselme : 1 - Hızlı bir yükselme: Değişken havaya2 - Yavaş yükselme: Oturmuş bir havaya3 - Yüksek nem ve düşük sıcaklık la birlikte yükselme: Kuzeyden rüzgar ve yağmura4 - Güneyden rüzgarla birlikte yükselme: İyi havayaişaret eder. Hava Basıncının sabit kalması, kuru hava ve mevsim normallerinde sıcaklık : güzel havanın devam edeceğini gösterir. Hava basıncında düşme: 1 - Hızlı bir düşme : fırtınaya2 - Batıya yakın yönlerden (W,WNW,WSW) esen rüzgarla hızlı düşme: Kuzeyden Fırtınaya3 - Kuzeye yakın yönlerden (N,NNW,NNE) esen rüzgarla hızlı düşme : Kuzeyden yağmur ya da dolu (kışın kar) ile birlikte fırtınaya4 - Nem ve sıcaklık artışıyla birlikte basınç düşmesi : Güneyden rüzgar ve (çoğunlukla şimşek ve yıldırımların eşlik ettiği) yağmura5 - Kış mevsiminde, Kuru hava ve artan soğukla birlikte basınç düşmesi : Kar yağışına6 - Çok sakin ve sıcak havayı takiben düşmesi: Gökgürültülü yağmur ve fırtına ya da fırtınamsı havaya işaret eder. Kabaca ifade etmek gerekirse; basınçtaki yükselmeler iyi hava ve kuzeyli rüzgarların, düşme kötü (yağışlı) hava ve genelde güneyli rüzgarların, ani düşmeler fırtınanın göstergesidir. 11 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2016 Yazar Paylaş 20 Haziran 2016 Bir çok veri ile yorumlayacağız demekki. Teşekkürler hocam. Anladım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 izlenmeli: http://catalogue.museogalileo.it/multimedia/TorricellisBarometricExperiment.html Yorum bağlantısı
Recep Güney 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 bu forumu seviyorum ya:) bön bön baktığım bir soruya 2 dakika içinde böyle detaylı bir cevap veriliyor ve yeni bir şey daha öğrenmiş oluyorum bu vesile ile.. teşekkürler ve saygılar.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2016 Yazar Paylaş 20 Haziran 2016 Uv endeksi nedir. Şu an 0 (sıfır) görünüyor. ? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Güneşin zararlı ışınlarının etkisi, açısı falandır.. Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 (düzenlendi) Kedidir o kedi bişe olmaz o değilde adanada güneşe ateş eden manyaklar çoğalmış valilik açıklama yapmış 21 Haziran 2016 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Genellikle yüksek basınç varsa hava sıcaktır.. Düşük basınçlarda yağış meydana gelir. Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 yükseğe çıkıldıkça basınç azalır normal şartlarda . oksijende azalır diye biliyorum Yorum bağlantısı
Misafir 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 yükseğe çıkıldıkça basınç azalır normal şartlarda . oksijende azalır diye biliyorum Pekı uçaklar yükseldikçe kabin içindeki basınc neden artar ? Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Pekı uçaklar yükseldikçe kabin içindeki basınc neden artar ? normalde kabin basıncı düşmesi gerekir dış basınç düşüyorsa. aksi taktirde patlar havada ama iç basıncı düşük olursada insanlar oksijensizlikten ölür arasında denge için kompresörle hava basıp basıncı biraz artırırlar diye bilirim mantıken doğrusu nedir tam olarak ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Bulunduğunuz şehirde %60 yağış ihtimali ne demek? az biraz yağar demek değil. Yağacak yağmurun şehrin alanına oranını temsil ediyor. Eğer yağmur sizin olduğunuz yerde sağanak yağınca “e hani %60’tı” demeyin sonra 1 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bulunduğunuz şehirde %60 yağış ihtimali ne demek? az biraz yağar demek değil. Yağacak yağmurun şehrin alanına oranını temsil ediyor. Eğer yağmur sizin olduğunuz yerde sağanak yağınca “e hani %60’tı” demeyin sonra Son zamanlarda meteoroloji tahminleri tutturamıyor. Kar yağacak diyor , yağmur bile yağmıyor. Bu hafta sonu Ankara da kar yapacak diyor. Bakalım tutacak mı ? %60 ihtimalle yağacak, ama yağmayadabilir demek herhalde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Erhan Doruk yazdı: Son zamanlarda meteoroloji tahminleri tutturamıyor. Kar yağacak diyor , yağmur bile yağmıyor. Bu hafta sonu Ankara da kar yapacak diyor. Bakalım tutacak mı ? %60 ihtimalle yağacak, ama yağmayadabilir demek herhalde 19 kasım da 2 C fiziksel olarak kar koşulu, bulutlarun yüküne bağlı Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Erhan Doruk yazdı: %60 ihtimalle yağacak, ama yağmayadabilir demek herhalde işte onu anlatmaya çalıştım. O demek değil Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: işte onu anlatmaya çalıştım. O demek değil Peki biz şehrin yağacak %60 lık kesiminde miyiz nasıl anlayacağız 🤔 Ben eskisi kadar uğraşıp tahmin etmeye çalıştıklarini zannetmiyorum. İstatistiksel verilere göre otomatik bir tahmin ortaya çıkıyor gibi. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Friendly fire açık mı ki yarın birsürü minare devrilmesin? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 hava radarı ya da uydu görüntülü yağış alanlarını gösteren siteler var. Mesela ventusky iyidir. Web sitesi mobil sitesi. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Poseidon da iyi. Hem tanrı adam. O bilmeyecek kim bilecek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 3 vakte kadar bir yerden para alacaksınız.. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Mehmet Göktürk yazdı: 3 vakte kadar bir yerden para alacaksınız.. Vakitteki süre ne kadar hocam? Orası biraz muallakta kalmış. 1 gün, 1 asır vb? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Mehmet Göktürk yazdı: 3 vakte kadar bir yerden para alacaksınız.. mısırdaki paşa dede tarafından gelir Yorum bağlantısı
Recommended Posts