İçeriğe Yönlendir

Multi Klima Veya Tek Klima Seçimi Hk.

Taha Bayraktar

Recommended Posts

Taha Bayraktar

Merhaba;

Kocaeli yıldız konutlarında oturmaktayım. Evim 112 metrekare, 2+1, güney cephe. Salon, mutfak, yatak odası ve çocuk odası yani tüm odaların güney cepheleri tavandan tabana cam cephe. Salon 26 metrekare. Ev, plan itibarı ile dikdörtgen ev planına sahip.

Klima taktırmak istiyorum. Karar veremediğim konu şu; Multi inverter tip mi yoksa sadece tek ünitelimi?

İşin enerji sarfiyat kısmı hariç olmak üzere maddiyat boyutunda problem yok. Planladığım sistem Toshiba serisi olacak.

Multi sistemde salon, yatak odası, çocuk odasına iç ünite bağlanacak. ve tüm ev klima konforuna kavuşacak. Ancak klimanın çalışması bizi ne kadar sağlık yönünden rahatsız eder?

Sadece salona tek ünite ile diğer odalarda ne kadar ferahlık elde edebilirim?

Tekrar yazıyorum işin ilk maddi boyutuna takılmayın. Enerji sarfiyatı konusunda detaya girebiliriz.

Bilgilerinizi bekliyorum,

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Merhaba;

Kocaeli yıldız konutlarında oturmaktayım. Evim 112 metrekare, 2+1, güney cephe. Salon, mutfak, yatak odası ve çocuk odası yani tüm odaların güney cepheleri tavandan tabana cam cephe. Salon 26 metrekare. Ev, plan itibarı ile dikdörtgen ev planına sahip.

Klima taktırmak istiyorum. Karar veremediğim konu şu; Multi inverter tip mi yoksa sadece tek ünitelimi?

İşin enerji sarfiyat kısmı hariç olmak üzere maddiyat boyutunda problem yok. Planladığım sistem Toshiba serisi olacak.

Multi sistemde salon, yatak odası, çocuk odasına iç ünite bağlanacak. ve tüm ev klima konforuna kavuşacak. Ancak klimanın çalışması bizi ne kadar sağlık yönünden rahatsız eder?

Sadece salona tek ünite ile diğer odalarda ne kadar ferahlık elde edebilirim?

Tekrar yazıyorum işin ilk maddi boyutuna takılmayın. Enerji sarfiyatı konusunda detaya girebiliriz.

Bilgilerinizi bekliyorum,

Saygılar...

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/272083-klima-tavsiyesi/

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Moderatör olacak adamsın yemin ediyorum.

Gizli moderatörüm ben haberin yok mu ?

Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar

Serdar Bey;

Ben multi inverter araştırmasındayım. Sizin linkiniz inverter üzerine,

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Evin planı nasıldır bilmiyorum ama merkezi bir yere yüksek btü bir ünite yetiyorsa evin nemini almak için yetebilir. Özellikle çocuk odası için klima zararlı olabilir belki. Açık unutulup uyursa hasta edebiliyormuş. Sanırım yatak odası için de aynı şey geçerli olabilir. 

Eğer iki ünüte takılacaksa bir tane evin merkezine takılıp yatarken bu çalıştırılır. Diğeri ise salona takılıp otururken çalıştırılabilir.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Toshiba bu alanda Daikin ve Mitsubishi ile en iyiler kategorisinde. Enerji tüketimi doğru btu hesabıyla ve doğru kullanıldığında 10 bin btu'luk bir cihaz için gerçekten bir ampul kadar. Geçtiğimiz hafta Toshibanın 2 iç üniteli (Biri 13 bin, biri 16 bin btu) multi sistem inverter klimasını taktırdım. Keşfe gelen mühendis bir beydi ve hesap sonucu 13 binlik klimayı oturma odasına 16 binlik klimayı ise antreye konumlandırdık. İki klima açık olduğunda oturma odasının kapısı açık kalacak ve antre ile birlikte istediğimiz bir oda (Yatak odası veya çoçuk odası veya salon veya mutfak) da soğuyacak. Geçen gün bir deneme yaptım. Evin ısısı 28 dereceydi. Kısa sürede ayarladığım 25 dereceye indirdi evin içini. Zaten genelde 26 derece civarında kullanırım her zaman. Sonuç olarak Toshiba iyidir. Tavsiyem 3'lü multi alacağınıza yüksek btu'lu 2 li bir sistem alın, birini müsaitse antre veya hole konumlandırın. Yada çocuk odası yerine 3. İç üniteyi başka bir yere düşünün. Çocuk odasında klima zararlı olabilir.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...