İçeriğe Yönlendir

1999 Honda Civic 1.4Is Titreme Problemi?

Ömer Gökhan ARISOY

Recommended Posts

Ömer Gökhan ARISOY

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım bir kaç problemim var . Ama ilk sorunumu paylaşayım. İlk sorunum aracı kullanıyorum eve geliyorum garaj kapısını açmaya gidene kadar rolantide çalışıyor. Dönüşte araın ön kaputunun kamyon gibi titrediğini görüyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Gaz ayarı ve enjektör bobinin biri değişti. Yakıtı ise 45 tl gaza ( litresi 1.99 ) 240 km yol gitti?

Yorum bağlantısı

Subap ayarı, gaz kelebek gövdesi temizlenmesi ,rolanti ayarının yapılması gerekli.

İlk yapılacaklar bunlar.

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

Motor kulağı olabilir mi usta bu da aklıma geldi?

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Aynı sorun benim son sattığım 2000 civic 1.4 tede vardı. 

Hakan'ın dediklerine ilaveten, Emişin ordaki sensör vardı sanki o2 sensörü, onu ve yakınlarınıda kontrol etmekte var.

Yüksek ihtimal emişten ama

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

bugün ön kaput a dokundum bastırdım biraz titreme azaldı. Sanki kaput tam oturmuyor gibi. Titreme var tabi ama bastırmayınca kaputa vuruyor 

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

Kaputu açtım hava filtresi ve enjektörlerin olduğu yerler titriyor. Motor kaputunu kapadım biraz hızlı kapadım kaputta titreme azaldı. 

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

var hocam . Bana motor kaputu kilidinde çok az boşluk var gibi geldi. Acaba ayarlanabilir mi?

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Motor kaput kilidinin ayarı vardır. Subap ayarıda titreme konusunda çok etkilidir.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Ömer bey. Kaput titriyor ise kaputu açın far üzerinde ki metal çerçevede kaput plastikleri vardır çevirerek yükseklik alçaklık ayarı yapın.Eğer yoksa yenisini alıp takın.  Motor titriyor ise Hakan Kurt kardeşimin söylediğine kulak verin. Kendisi bu konunun uzmanıdır. :yes:

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

Kaput plastikleri eğer boşluk varsa yukarı mi kaldirmaliyim?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynen, orada iki kuçuk çevirmeli takoz göreceksiniz, onları yukarı doğru göz kararı ile çevirip kontrol etmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...