İçeriğe Yönlendir

Shell Lpg Verimliliği

Osman Uslu

Recommended Posts

Erdoğan Temur

Bizim buralarda pamukkale gaz var. lpg yi 1,79 dan satıyor. 38 lik depom var 34 lt gaz alıyorum. İzmir e gidip geliyorum dönüşte Buharkent te tekrar Pamukkale gaz dan dolduruyorum. Dolu depo ile minimum 430 km yapıyorum. 500 km yaptığım oldu. 80-90 km yi geçmem. Opetten aldığım 10 litre lpg ile 100 km yi geçtiğimi hatırlamıyorum.

Deponun %20 si boş kalacak şekilde şamandıra montajı yapılmış olmalıydı nasıl 34lt alabiliyorsunuz. Bu sıcaklarda siz yinede depoyu fullemeyin 30lt de bırakın.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ne demişler " Yakıtı Shell'den , Aklı Kel'den alacaksın" :)

Bu lafın orjinali şöyledir ; Yakıtı Shell den, aklı Murat Dere den alacaksın :):D Lütfen orjinaline bağlı kalalım..

Shell lpg de iyidir. Ne yaparsanız yapı katkısız lpg almaya dikkat edin. Katkılı olanlar enjektörler için büyük risktir. Filtreleriniz çok daha çabuk kirlenir. Shell in lpg si katkısız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Bu lafın orjinali şöyledir ; Yakıtı Shell den, aklı Murat Dere den alacaksın :):D Lütfen orjinaline bağlı kalalım..

Shell lpg de iyidir. Ne yaparsanız yapı katkısız lpg almaya dikkat edin. Katkılı olanlar enjektörler için büyük risktir. Filtreleriniz çok daha çabuk kirlenir. Shell in lpg si katkısız.

Benim LPG aldığım shell istasyonunun şöyle bir iddiası var. İzmir'in 6 filtreli tek LPG istasyonuymuş. Belki bununda bir etkisi olabilir ama katkısız olduğu verdiği performanstan hissediliyor. 

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Benim LPG aldığım shell istasyonunun şöyle bir iddiası var. İzmir'in 6 filtreli tek LPG istasyonuymuş. Belki bununda bir etkisi olabilir ama katkısız olduğu verdiği performanstan hissediliyor. 

Osman Bey hangi istasyon burası?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Ayhan abi  bir aralar katkılı otogaz diye reklamlarda çıkıyordu özellikle katkılı diye vutgu yapıyorlardı opetti sanırım. katkılı olan daha mı kötü ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan abi  bir aralar katkılı otogaz diye reklamlarda çıkıyordu özellikle katkılı diye vutgu yapıyorlardı opetti sanırım. katkılı olan daha mı kötü ?

Katkılı olanlar yağlı oluyor ve enjektörlerde tıkanma yapıyor zamanla..

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

evimize yakınlığından dolayı lukoilden alıyorum. hem fiyat hem performansından memmunum. (Rus şirketi oldugunu yeni öğrendim)benim hesabın her zaman şöyle. yol bilgisayarini sifirliyorum. ortalama diyelim ki 10lt/100 km oldu. lpg de hesaplandığında 11.5-12/100 km çıkarsa o gaz iyidir.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Gaz alacam diye illa şu istasyon olsun bu istasyon olsun demedim, Benzinde Shell'den vazgeçmem ama lpg de böyle bir takıntım olmadı, neresi fiyat bakımından uygun oldu ise ordan aldım. Daha geçen pazar Adanalı olanlar bilirler, real yolu üzerinde shell var otobana çıkmadan ordan gaz aldım fulledim ve yola çıktık. Annem babam ben klima full açık olarak ve hepsi otoban olmak koşulu ile hız ise 120-km/140-km arası Adanadan Urfa Birecik'e gittik. Bireciğin girişinde bir petrol var ordan gaz aldım deneme amaçlı fiyat aşağı yukarı aynıydı yine fulledim, 26,88 litre gaz aldı. yapılan yol 293-km. lpg pompa fiyatı 2,21

59,41-tl gaz aldı. hesaba vuracak olsak. 59,41-tl/293-km=0,20-kuruş. yani ben arabayı 5 senedir kullanıyorum ve hep aynı hesabı çıkarıyorum ve dediğim gibi hiçbir zaman şu istasyon olsun illa demedim. Ve şunu da belirteyim ki bir istasyondan aldığım ile diğeri arasında 50-60-km gibi bir fark asla olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Osman Bey hangi istasyon burası?

Kamil tunca bulvarı üzerindeki shell istasyonu. Çağsan Akaryakıt diye geçiyor. 

Otogar dan Atatürk stadyumuna giderken yolun sağ tarafında kalıyor. Konumunu da iletiyorum. 

https://goo.gl/maps/6bvampbDAFk

Gaz alacam diye illa şu istasyon olsun bu istasyon olsun demedim, Benzinde Shell'den vazgeçmem ama lpg de böyle bir takıntım olmadı, neresi fiyat bakımından uygun oldu ise ordan aldım. Daha geçen pazar Adanalı olanlar bilirler, real yolu üzerinde shell var otobana çıkmadan ordan gaz aldım fulledim ve yola çıktık. Annem babam ben klima full açık olarak ve hepsi otoban olmak koşulu ile hız ise 120-km/140-km arası Adanadan Urfa Birecik'e gittik. Bireciğin girişinde bir petrol var ordan gaz aldım deneme amaçlı fiyat aşağı yukarı aynıydı yine fulledim, 26,88 litre gaz aldı. yapılan yol 293-km. lpg pompa fiyatı 2,21

59,41-tl gaz aldı. hesaba vuracak olsak. 59,41-tl/293-km=0,20-kuruş. yani ben arabayı 5 senedir kullanıyorum ve hep aynı hesabı çıkarıyorum ve dediğim gibi hiçbir zaman şu istasyon olsun illa demedim. Ve şunu da belirteyim ki bir istasyondan aldığım ile diğeri arasında 50-60-km gibi bir fark asla olmadı.

50-60 KM fark etmesi gerçekten imkansız gibi bir şey acaba o zaman aldığım LPG demi bir sorun vardı diye düşünmeye başladım yorumları okudukça.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

ben aygaz kullandığımda performans, bp kullandığımda ise az yaktığını gördüm. shell hiç denemedim. aygazın yağlı olduğu bir gerçek ama bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. sürekli aygaz kullandığımda 10bin km yapmadan filitre tıkanmıştı kenarında yağ fışkırır vaziyete gelmişti :) ama çekiş konusunda muazzamdı.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Geçen hafta Çarşamba günü Milangazdan depoyu doldurdum. 2,12 litre fiyatında 25 litre gaz aldı. Aldığım yakıt dün bitti. Tam 260 kilometre yaptı. Bir daha ki yakıt alımını total'den yapacağım bakalım orası nasıl olacak. 

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

2.12 litre fiyatı Milangaz için çok geldi.

Ankarada 1.9 civarı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

2.12 litre fiyatı Milangaz için çok geldi.

Ankarada 1.9 civarı

İzmirde 2 TL nin altında çok nadir bulunuyor artık LPG. 10 istasyonun en fazla 2 tanesi 2 TL nin altındadır o da çok zor bulunur yani (benim yaşadığım Bornova civarı için konuşuyorum). O yüzden normal karşılıyorum ben yakıt fiyatını. Mart ayında shelden 1,89 TL ye alıyordum LPG yi.

Bursa orhangazide shellde 2,20

Benim yakıt aldığım Shell de 2,15 LPG litre fiyatı. 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Ceyhanda bir tane istasyon var 1.80 litre fiyatı var. Sadece gaz için 4 pompası var yetişmiyor. Tüm ceyhan ordan alıyor. Gazı çok iyi, ben her ne zaman gitsem alırım maşallah sorun yaşamadım. Ama haricinde diğer istasyonlarda ve Adanada 2.10 ortalama fiyatları var.

LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Ceyhanda bir tane istasyon var 1.80 litre fiyatı var. Sadece gaz için 4 pompası var yetişmiyor. Tüm ceyhan ordan alıyor. Gazı çok iyi, ben her ne zaman gitsem alırım maşallah sorun yaşamadım. Ama haricinde diğer istasyonlarda ve Adanada 2.10 ortalama fiyatları var.

LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genel olarak şöyle bir söylenti var '' benzin veya dizel yakıtın performansı ve götüreceği yol istasyondan istasyona değişebilir ama LPG nin değişmez.'' bu gerçekten böylemi diye denemek istiyorum açıkçası. Bilmediğim bir marka 1.80 den LPG verirse alır mıyım bilmiyorum ama sırayla bütün markaları deneyeceğim inşallah hedefim bu şekilde. Dediğim gibi geçen hafta Milangazdan aldım LPG yi. Olumsuz hiç bir görüşüm yok. Shell den aldığım yakıt kadar iyiydi diyebilirim. 

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Genel olarak şöyle bir söylenti var '' benzin veya dizel yakıtın performansı ve götüreceği yol istasyondan istasyona değişebilir ama LPG nin değişmez.'' bu gerçekten böylemi diye denemek istiyorum açıkçası. Bilmediğim bir marka 1.80 den LPG verirse alır mıyım bilmiyorum ama sırayla bütün markaları deneyeceğim inşallah hedefim bu şekilde. Dediğim gibi geçen hafta Milangazdan aldım LPG yi. Olumsuz hiç bir görüşüm yok. Shell den aldığım yakıt kadar iyiydi diyebilirim.

Bence cok degistirmemek lazim ozellikle lpgde icindeki bilesenlerin oraninin cok degisken oldugu soyleniyor ,bu farklilik araca zarar verebilir
Yorum bağlantısı
Osman Uslu
(düzenlendi)

Bence cok degistirmemek lazim ozellikle lpgde icindeki bilesenlerin oraninin cok degisken oldugu soyleniyor ,bu farklilik araca zarar verebilir

İsmail Hocam olabildiğince bilindik yerlerin belli markaların yakıtlarını almaya çalışıyorum bilmediğim yerlerden almayarak kendimce bir önlem aldım sanki ama dediğiniz gibi zararı da olabilir. 

tarihinde Osman USLU tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Opetten gaz konusunda ne düşünüyorsunuz. 2010 focus yeni brc li aracımda katkıdan dolayı sıkıntı olurmu. Katkı olayı bitti mi yoksa

Yorum bağlantısı

Kamil bey,bende sizin gibi hep opet diyordum ama,opet istasyonlarına girdiğinizde lpg eurolpg..Aygaz lpg..bilmem ne! çeşit çok.son 1 yıldır shellden alıyorum,benzinden lpg ye geçtiğinde farketmiyordum ve aracımda 2002 Ford mondeo 2000 motordu.

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek
(düzenlendi)

Opet tercihi yol üstü olduğu için aslında. Zararı varsa alternatif düşünüyüm diye sordum.

tarihinde kamil çiçek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

valla ben son almamda shelden aldım performansını hiç beğenmedim ne yalan söylim ipragaza devam etcem anlaşılan

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

valla ben son almamda shelden aldım performansını hiç beğenmedim ne yalan söylim ipragaza devam etcem anlaşılan

İstasyondan istasyona değişiyor anladığım kadarıyla bu LPG verimliliği. 

Ben Opetten hiç memnun kalmadım mesela. Forumda bir çok kişi var Opet'e iyi diyen.

Bende Shellden aldığım LPG nin performansını denediğim başka istasyonlarda göremedim.

Geçen hafta Milangaz dan almıştım o da iyiydi biraz. Onun dışında denediklerim arasında (Shell, Opet, Milangaz, Petrol Ofisi) en iyisi shell.

En son BP  den aldım onu deniyorum şimdide depo bitince onla ilgili fikirlerimi de yazarım. 

Opetten gaz konusunda ne düşünüyorsunuz. 2010 focus yeni brc li aracımda katkıdan dolayı sıkıntı olurmu. Katkı olayı bitti mi yoksa

Öncelikle neresi olursa olsun katkısız olsun. Benim en çok tercih ettiğim ve memnun olduğum Shell. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

bende ipragazı hiç beğenmemiştim, hem çekişi çok düşük geldi hemde fazla yaktı aracım. aracıma lpg taktırdığımda hediye çeki vermişlerdi ipragazdan o yüzden kullanmıştım ama daha da almam ordan. performans konusunda aygaz ekonomi konusunda bp bence. 

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

bende ipragazı hiç beğenmemiştim, hem çekişi çok düşük geldi hemde fazla yaktı aracım. aracıma lpg taktırdığımda hediye çeki vermişlerdi ipragazdan o yüzden kullanmıştım ama daha da almam ordan. performans konusunda aygaz ekonomi konusunda bp bence.

bp güzel en iyisi bence ben sürekli aynı yolda kullandığım için arabamı cok fark var benzimi güzel shelin klimayı acınca araba tekliyo bildiğin ama ipragaz ve pb de böyle bi sorun hiç yaşamadım
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...