İçeriğe Yönlendir

Shell Lpg Verimliliği

Osman Uslu

Recommended Posts

Osman Uslu

Merhaba Arkadaşlar,

Aracımı  aldığım günden beri yakıtımı (hem benzin, hem LPG) shellden alıyorum.

İlk zamanlar 1,85 - 1,89 TL arasındaydı (Mart ayında)

1 ay kadardır 2,19 TL. Opet te 1,96 TL ye denk geldi geçen ay hadi bir deneyelim dedik. Girdik doldurduk depoyu.

25 litre aldı hemen hemen. 200 km yol gittik o yakıtla. Çok az geldi bana. Daha önce dolu depoyla hiç bu kadar az gitmemiştim.

Sonra tekrar Shell'den doldurdum depoyu gene 25 litreye yakın aldı. 260 km yol gittik. Bu kadar fark olması şaşırttı beni. 

Emin olmak için geçen hafta içi gene doldurdum depoyu 26 litreye yakın aldı. Şuan 250 km yapmış durumdayım en son depoyu doldurduğumdan beri. 

Şimdi sormak istediğim şeyler var.

1.si LPG markaya göre bu kadar fark eder mi. Az değil yani 50-60 KM fark ediyor.

2.si sizlerin deneyimleme şansı oldu mu bu tür şeyleri. Böyle farklar buldunuz mu hiç markalar arasında.

Kullanım koşullarım değişmedi bütün verdiğim bilgilerdeki kullanımlar %70 şehir içi klima açık, %30 otoban klima açık.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Shell lpg iyidir. Shell lpg ile araba benzinde çalışıyor gibi performans sergilerken po ve opet de araba nazlaniyor ve motor çalışması birazdaha sesli oluyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Kenan Koç

Şartlara göre belki istasyona göre bile değişiyor.Bir ara milangazdan aldım 410 kilometre yol gittim.Birde opetten aldım 330 km yol gittim geneli uzun yoldu ama genelde opetten aldığım zaman 360 km yol yapıyordum en az fark istasyondan hava ısısından ve kullanım şeklinden bile fark ediyor ama shelldwn hep aynı yerdwn alırım genelde 350 yada 380 km arasında şartlara göre değişıyor ama performans ve ekonomik lik açısından shelldaha iyi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Shell lpg iyidir. Shell lpg ile araba benzinde çalışıyor gibi performans sergilerken po ve opet de araba nazlaniyor ve motor çalışması birazdaha sesli oluyor.

dediklerinde noktasına kadar haklısın Erdoğan abi. Bazen benzine alıp kullanıyorum arabayı inan hiç bir değişiklik olmuyor. Kalkışlarda ve vites düşürüp yaptığım hızlanmalarda gerçekten farkına varıyorum LPG nin verdiği performansın. 

Şartlara göre belki istasyona göre bile değişiyor.Bir ara milangazdan aldım 410 kilometre yol gittim.Birde opetten aldım 330 km yol gittim geneli uzun yoldu ama genelde opetten aldığım zaman 360 km yol yapıyordum en az fark istasyondan hava ısısından ve kullanım şeklinden bile fark ediyor ama shelldwn hep aynı yerdwn alırım genelde 350 yada 380 km arasında şartlara göre değişıyor ama performans ve ekonomik lik açısından shelldaha iyi

Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Performans ve ekonomi açısından Shell'den başka yerden yakıt almam. 

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Ben Shell, Opet, ve Milangaz'dan alıyorum sürekli. En verimli ve sorunsuz olanı Milangaz.

Bugüne kadar petrol ofisi, shell ve opetten aldım LPG. En verimlisi Shelldi. Yarın biter diye düşünüyorum. Bu seferde milangaz'ı denerim. 

Yorum bağlantısı
Sercan Mungan

Totali hem km olarak hem de performans ve sessizlik olarak tek geçerim.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Sıralamam

Opet

Shell

Aytemiz

Km olarak hepsi aynı

Benim düşüncem km nin aynı olmadığı konusunda ama aytemizi de deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 minibüs 1 yıl aynı servisi çekti.. biz shell den aldık... yılsonu fark inanılmaz dı.

aytemiz buralarda olsa tercih edeceğim. yerli sermaye hem de

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi

En iyi gaz litresi en ucuz olan güvenilir olan yerin gazıdır. Zaten böyle yerler kalabalık oluyor.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Totali hem km olarak hem de performans ve sessizlik olarak tek geçerim.

Total'i denemeyi bile düşünmedim açıkçası. Biraz önce bir araştırma yaptım Alpet'in LPG sinide çok övmüşler başka bir forumda.

Burada tavsiye edilen tüm markaların LPG sini deneyeceğim. Total ve Alpet dahil. 

2 minibüs 1 yıl aynı servisi çekti.. biz shell den aldık... yılsonu fark inanılmaz dı.

aytemiz buralarda olsa tercih edeceğim. yerli sermaye hem de

yıl sonu farkında Siz mi avantajlıydınız Çağlar abi ?

En iyi gaz litresi en ucuz olan güvenilir olan yerin gazıdır. Zaten böyle yerler kalabalık oluyor.

litresi ucuz olan yere pek güvenemiyorum aslında. 

Yorum bağlantısı
Murat Bozok

Shell opet ipragaz milangaz kullandim

Shell opet ipragaz milangaz kullandim

En uzun yol goturen milangaz
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yıllardır shell den alırım memnunum tavsiye ederim. Lpg bakımında filtreyi söktük sonuç tertemiz keza enjektörler de ilk günkü gibi.

bda344f8b7178afea3b4b0846c801ad6.jpg

b0c6fc64b14af4176b2eeab6296412ac.jpg

Verimlilik olarak da en uzun km giden Aygaz/milangaz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

temiz filtre ben hiç sevmiim. bunlarda orjin veya yan sanayi oluyor mu lpg filtresinde?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

temiz filtre ben hiç sevmiim. bunlarda orjin veya yan sanayi oluyor mu lpg filtresinde?

Temiz çıkınca bu kötü mü demek oluyor?
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

ben firma olarak ayırmıyorum açıkçası.çoğu büyük firmadan aldım kullandım.shell bp opet petrol ofisi.şu iyidir diye genelleyemem çünkü istasyon bazında farklı gidiyor.bi opet istasyonunda 100 km yaptığımla başka opet istasyonundan aldığım lpg 80 demiyor.(aynı yol aynı hava şartlarında ölçtüm)Kısacası tavsiyem bu pompalarda ve işletmelerde bilinçli veya bilinçsiz ayarsızlık sıkıntı var gibi geliyor.Şu aralar petrol ofisi kullanıyorum.opette 2,07 ben 2,26 dan alıyorum açıkçası indirim yapan firmalardan ölçüm yaptığımda yaklaşık aynı hesaba gelince işgüzarlık olduğunu düşündüm.bu yüzden almıyorum

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Hemen hemen yurt çapında "güvenilir" etiketini haketmiş tüm petrol istasyonlarından LPG almışımdır aracıma ve bu zamana dek km bazında sizinki gibi büyük farklılığa tanıklık etmedim. Bu sebeple simdilerde LPG alırken öncelikli kriterim ekonomi. Pompanın adi Opet ya da Shell olmuş; gazın adı Aygaz ya da Milangaz olmuş hiç fark etmiyor...

Sermaye bazında yerli/yabancı gözetimini yapanlar icin tavsiyem Türkiye Petrolleri (TPPD) olur.

Yorum bağlantısı
Murat İsmail

Arabayı yeni aldım focus 1.6 bir seferinde aytemizden aldım 440 km yaptım sonra 388 di galiba opetten almıştım yolumun üstü diye acaba diyorum yanlış mı baktım bu kadar fark olması normalmi 90 TLye fulleniyor bu sefer tekrar aytemizden alıcam bakalım 400ü görecekmiyim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen
(düzenlendi)

bende bi çok lpg markası denedim özellikle opet ve po nun kilerde hem performans hemde km düşüklüğü yaşadım en iyi verimi özellikle km olarak ipragaz ve bp den aldım lpg alırken uzun süredir gözlerim ipragazı arar ama shell i de tam denememmiştim dikkatli şekilde denicem bakalım sürekli haftaiçi aynı güzergahta işe gidip geliyorum bakalım nolcak haftaya yazarım

tarihinde İsa Ülkümen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

biraz önce işe gelirken bitti LPG 263 KM olmuş. İş çıkışında milangazdan dolduracağım depoyu bakalım fark olacak mı?

Burada bahsedilen bütün petrollerden de LPG alıp hepsini kıyaslayacağım. 

Sonuçları buradan yazarım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Koç

Bizim buralarda pamukkale gaz var. lpg yi 1,79 dan satıyor. 38 lik depom var 34 lt gaz alıyorum. İzmir e gidip geliyorum dönüşte Buharkent te tekrar Pamukkale gaz dan dolduruyorum. Dolu depo ile minimum 430 km yapıyorum. 500 km yaptığım oldu. 80-90 km yi geçmem. Opetten aldığım 10 litre lpg ile 100 km yi geçtiğimi hatırlamıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...