İçeriğe Yönlendir

Yokuşta Hararet

Suat Set

Recommended Posts

Suat Set

Radyatör temizliği yaptıran üyelerimiz vardı. Radyatörün durumu iyi ise sökülüp basınçlı sıvılarla temizleniyordu. Gayet işe de yarıyordu.

Radyatörcüler mi yapar bunu. Bilmediğim için soruyorum
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Radyatörcüler mi yapar bunu. Bilmediğim için soruyorum

Evet, aynen.

Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz, forumun amacı budur :flowers:

Yorum bağlantısı
Suat Set

Evet, aynen.

Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz, forumun amacı budur :flowers:

Sağolun. Temmuzda da tatile çıkacağım için malum havalar çok sıcak olacak aklımda işaret kalmasın istiyorum hararetle ilgili. O zaman şunu yapıyorum. Radyatör temizlenecek, devirdaim değişecek, saf antifriz konacak. Ne dersiniz
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sağolun. Temmuzda da tatile çıkacağım için malum havalar çok sıcak olacak aklımda işaret kalmasın istiyorum hararetle ilgili. O zaman şunu yapıyorum. Radyatör temizlenecek, devirdaim değişecek, saf antifriz konacak. Ne dersiniz

Antifreeze saf olmamalı. %50-50 oranında olmalı. Sulandırılmış antifreeze'ler de var, onu koyacak ustanız bilir tabi.

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Ustalar genelde saf koyuyorlar antifriz i ama arasındaki talimatlarda yarı yarıya kadar sulandırılır gibisinden yazılar oluyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Suat Set

Antifreeze saf olmamalı. %50-50 oranında olmalı. Sulandırılmış antifreeze'ler de var, onu koyacak ustanız bilir tabi.

Teşekkürler

Ustalar genelde saf koyuyorlar antifriz i ama arasındaki talimatlarda yarı yarıya kadar sulandırılır gibisinden yazılar oluyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hüseyin Atasoy
(düzenlendi)

Bu baslik aklimdaydi. Uzun yol geldim, koy yolundan daga tirmandigim da oldu. Hararet gostergesinin degistigini hic gormedim. Bilginize sunarim.

tarihinde Hüseyin Atasoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Selamı Yıldırım
Suat Set yazdı:

Arkadaşlar çok yoğun trafikte ve yokuş yukarı dur kalkla sıcak havada giderken klima açık, hararet yükselmeye başladı. Orta çizgiyi aştıktan sonra hızla 120 çizgisine doğru ilerledi. Orada dururmuydu bilmiyorum ana tırsıp hemen yanyoldan yokuş aşağı saldım arabayı hararet hemen düştü. Sonra Mahmutbey gişelerde feci trafik. Geçtikten hemen sonra hararet yükselmeye başladı. Bunu görünce emniyet şeridine girdim devam ettim hararet hemen düştü. Bu arada dış ısı sensörü 65-70lere geliyor hep sıcak havalarda. Bazı arkadaşlar 120 çizgisine geldiğinde durur diyor. Tabi bunu test etmeye cesaret edemedim. Araçta soğutma sıvısı tam. Kırmızı antifriz. %30 sudur. Klima temiz. Fan çalışıyor. Problem nedir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Konu biraz eski ama sorunu nasıl çözdünüz ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...