İçeriğe Yönlendir

Neptün Mavi Opel Astra J

Metin Akbal

Recommended Posts

Metin Akbal

Burdayım burda. Tercih dönemi görevim var şu an hala nefes alıyorum ama yemek yiyen yerlerim ağrıyor serumla besleniyorum 😅 2 aile gitmiştik tatile diğer aile karı koca sınıf arkadaşım. Bı keşif yapalım nerde hangi koy var iyi mi kötümü duş WC vs diye 1 gün beraber takıldık hemen mesajlar bende senin yaptığını yapmak istiyorum helaaaal delikanlı çıktın halbuki biz izin aldık ne kadar çok bekara karı boşamak kolaymış 😅

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Burdayım burda. Tercih dönemi görevim var şu an hala nefes alıyorum ama yemek yiyen yerlerim ağrıyor serumla besleniyorum 😅 2 aile gitmiştik tatile diğer aile karı koca sınıf arkadaşım. Bı keşif yapalım nerde hangi koy var iyi mi kötümü duş WC vs diye 1 gün beraber takıldık hemen mesajlar bende senin yaptığını yapmak istiyorum helaaaal delikanlı çıktın halbuki biz izin aldık ne kadar çok bekara karı boşamak kolaymış 😅

Delikanlı gibi bekar tatili vs diye paylaşım yapıp hava atmayı biliyon. Virajda denk geliriz ama 😀😀

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Erışık yazdı:

Delikanlı gibi bekar tatili vs diye paylaşım yapıp hava atmayı biliyon. Virajda denk geliriz ama 😀😀

Yap sende riskleri göze alabiliyorsan 😂

Arabanın iyisi düzde şoförün iyisi virajda belli olurmuş 😘 Daha iyisi de rampa yukarı virajda 😅

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Yap sende riskleri göze alabiliyorsan 😂

Arabanın iyisi düzde şoförün iyisi virajda belli olurmuş 😘 Daha iyisi de rampa yukarı virajda 😅

Babamın bir lafı var. 40 yıllık evliyim senin gibi ben çıkıyom diyip çıkamadım der.

Neyseki çorumda ne viraj var ne rampa :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Erışık yazdı:

Babamın bir lafı var. 40 yıllık evliyim senin gibi ben çıkıyom diyip çıkamadım der.

Neyseki çorumda ne viraj var ne rampa :biggrin:

Emin misin çiçeem 😘

Kırkdilim geçidi varda orada güzel bir videom yok bir tane şöyle eklemisim 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Emin misin çiçeem 😘

Kırkdilim geçidi varda orada güzel bir videom yok bir tane şöyle eklemisim 😊

Her virajda bir olay :unknw:

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bir Antalya bir Samsun birde tercih dönemi atlattım şükür kazasız belasız. 2 yetişkin 2 çocuk bagaj ve ayak altları dolu sekilde tatilde 2220 km yol yapmışız.

IMG_20230730_090542.jpg.3e7935bcf7678d6019c8b321952401da.jpg

Buna karşılık 2369 liralık 178 litre lpg tüketimişiz. Son zamlarla km de 1 lirayı biraz geçiyoruz. Klima yolun %80 inde açıktı. Gece ve sabah kapalı idi. Yol bilgisayarina göre LPG sapması 1.12 litre olarak görünüyor. Yani 100 km de 8.02 litre lpg tüketimişiz. Uzun yolda seyir hızımız genelde 120 130 km idi.

Geldikten sonra da güzel bir duş aldık. Supap değişiminden sonra ilk yağ bakımı yaklaştı. 2000 km den az kaldı.

IMG_20230803_200002.jpg.f48c3bdab0d26fcf70698f4037673e2e.jpg

IMG_20230803_195948.jpg.37510463dfb29ac45ea2f317e2a32ad1.jpg

Şu arabaya 350 veren de ne biliyim 😁

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Bir Antalya bir Samsun birde tercih dönemi atlattım şükür kazasız belasız. 2 yetişkin 2 çocuk bagaj ve ayak altları dolu sekilde tatilde 2220 km yol yapmışız.

Buna karşılık 2369 liralık 178 litre lpg tüketimişiz. Son zamlarla km de 1 lirayı biraz geçiyoruz. Klima yolun %80 inde açıktı. Gece ve sabah kapalı idi. Yol bilgisayarina göre LPG sapması 1.12 litre olarak görünüyor. Yani 100 km de 8.02 litre lpg tüketimişiz. Uzun yolda seyir hızımız genelde 120 130 km idi.

Geldikten sonra da güzel bir duş aldık. Supap değişiminden sonra ilk yağ bakımı yaklaştı. 2000 km den az kaldı.

Boya bakım zamanı gelmiş bunun. Gitmiyor ki yaksın.. tabi az yakar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Erışık yazdı:

Boya bakım zamanı gelmiş bunun. Gitmiyor ki yaksın.. tabi az yakar.

Bakım zamanı geldi. Boya koruma istiyor ama inanılmaz fiyatlar var.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Metin Akbal yazdı:

Kaç para istiyorlar hocam?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Evren Erakçora yazdı:

Kaç para istiyorlar hocam?

Burada kurumsal olan bir firma işimizi görecek boya korumayı 4000 e yapıyor seramik kaplama ise 16 bin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Burada kurumsal olan bir firma işimizi görecek boya korumayı 4000 e yapıyor seramik kaplama ise 16 bin.

alaman değil mi bu, boyası verniği kalındır :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

alaman değil mi bu, boyası verniği kalındır :)

Kalın yahu öyle tırnakla çizilen cinsten değil 😊 Sadece bi canlanmaya ihtiyacı var. Eskiden MTV boya koruma kampanyaları olurdu şimdi hiç yok.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Bence kendin ürünleri alıp yapabilirsin abi çok daha uyguna gelecek mutlaka

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bence kendin ürünleri alıp yapabilirsin abi çok daha uyguna gelecek mutlaka

Açıkçası çekiniyorum geri dönüşü olmaz diye. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Maşallah abi güzel veriler yakıt olarak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arif Aykın yazdı:

Maşallah abi güzel veriler yakıt olarak

Teşekkür ettim 😊

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Metin Akbal

Arka cam silecek lastiği eskimiş. Bosch marka idi sanırım 2 yıl kullandım. Ön camda SWF Valeo dan memnun kalmıştım daha önce uygun fiyatlı SWF denk gelince onu aldım. 160 lira.

2017 sanırım Eylül idi 70 bin km de  değiştirdiğim Hi-Q balatalar ses yapmaya başladı km şu an 145 bin oldu 2017 de 150 liraya aldığım balata şu an 600 küsür lira enflasyondan çok etkilenmemiş. Yağ bakımı da geldi. Mart ayında 130 bin km de bakım olmuştu. Ekim ayında muayene de var :D Amma çok eksiğim var yahu. Yağı almıştım filtrem zaten KN.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Arka cam silecek lastiği eskimiş. Bosch marka idi sanırım 2 yıl kullandım. Ön camda SWF Valeo dan memnun kalmıştım daha önce uygun fiyatlı SWF denk gelince onu aldım. 160 lira.

2017 sanırım Eylül idi 70 bin km de  değiştirdiğim Hi-Q balatalar ses yapmaya başladı km şu an 145 bin oldu 2017 de 150 liraya aldığım balata şu an 600 küsür lira enflasyondan çok etkilenmemiş. Yağ bakımı da geldi. Mart ayında 130 bin km de bakım olmuştu. Ekim ayında muayene de var :D Amma çok eksiğim var yahu. Yağı almıştım filtrem zaten KN.

2017 aldığın balatanın fiyatını nereye not ettin de hatırladın abi ?:crazy:

Balatalar da iyi gitmiş bence. Gerçi araba gitmeyince frene az basmış olabilirsin. :p

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

sanırım Eylül idi 70 bin km de  değiştirdiğim Hi-Q balatalar ses yapmaya başladı km şu an 145 bin oldu 2017 de 150 liraya aldığım balata şu an 600 küsür lira enflasyondan çok etkilenmemiş. Yağ bakımı da geldi. Mart ayında 130 bin km de bakım olmuştu. Ekim ayında muayene de var :D Amma çok eksiğim var yahu. Yağı almıştım filtrem zaten KN.

ya bide beni begenmiyosun.. 100k da orjinal balata var.. ne ses ne bitme.. Ben keyfiyetten degisiyorum. bozuk senin araba,  kurtul gitsin 🤣

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Erışık yazdı:

2017 aldığın balatanın fiyatını nereye not ettin de hatırladın abi ?:crazy:

Balatalar da iyi gitmiş bence. Gerçi araba gitmeyince frene az basmış olabilirsin. :p

Frene basmayan aşağı da baksana 😅

Arabaya aldığım herşeyin faturası durur bende. Ayrıca aklımda kalmış işte yani bu mu şimdi derdimiz 😬

Alpay Sumer yazdı:

ya bide beni begenmiyosun.. 100k da orjinal balata var.. ne ses ne bitme.. Ben keyfiyetten degisiyorum. bozuk senin araba,  kurtul gitsin 🤣

Eski arabamda da tam 70 binde ses yapmaya başladığı için değişti. Bil bakalım markası neydi 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

Frene basmayan aşağı da baksana 😅

Arabaya aldığım herşeyin faturası durur bende. Ayrıca aklımda kalmış işte yani bu mu şimdi derdimiz 😬

Eski arabamda da tam 70 binde ses yapmaya başladığı için değişti. Bil bakalım markası neydi 😁

He valla bizde frene basmak yok 🤣 

Arkalar 90k da bitmeye yaklasti.. Neolur neolmaz diye erkenden degistim.. o da autoholddan oldu sanırım.. önler boyle giderse 150k da falan degisir..

Ses mi ? ses mi yapıyor degisimde? Alla alla saşkınız 😄 Bizde olursa toz olur, ses olmaz canısı 🥰 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Alpay Sumer yazdı:

He valla bizde frene basmak yok 🤣 

Arkalar 90k da bitmeye yaklasti.. Neolur neolmaz diye erkenden degistim.. o da autoholddan oldu sanırım.. önler boyle giderse 150k da falan degisir..

Ses mi ? ses mi yapıyor degisimde? Alla alla saşkınız 😄 Bizde olursa toz olur, ses olmaz canısı 🥰 

Cano şimdiye kadar iki balata değiştirdim şimdi üçüncüsü değişecek. Eski arabam Bora da 70 bin km de ses yapmaya başlayınca değişti. Bu araba da 70 bin km de yine ses yapmaya başladığı için değişti. Değişen balata da 75 bin km kullanıldı ses yapmaya başladı. Muhtemelen bu aradaki kanala kadar kullandık o sebepten ses yapmaya başladı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sizin yollarda kibriti kullansam demek ömür boyu balata değiştirmeyecez :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sizin yollarda kibriti kullansam demek ömür boyu balata değiştirmeyecez :) 

Bizim yollarda ses yapıyor o zaman değiştirirsin 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...