İçeriğe Yönlendir

Neptün Mavi Opel Astra J

Metin Akbal

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Sag tekerde cok hafif sapma varmis, bosuna diyebiliriz. Vida tekerde emoji85.png

Fotograf cekmedim vidanin ama tam ortadan girmis.

79 bin km ikinci rota girisim. Oda dedigim gibi biraz bosuna oldu.

Eski arabalarımdan tavria'nın rot ayarı yılda bir iki bozulurdu, fusion 11 yıl,  mondeo mk4 7 yıl hiç rot ayarı gerekmedi, 3 yaşındaki punto lastik yemişti rottanmış. Şans mi bilmem ama ford araçlarımım hiç birinin rot ayarı bozulmadı.  Birdefa ustaya itimat etmedim fusion'a rot ayarı yaptırayım dedim, usta baktıktan sonra sen bu arabanın sağa çektiğinden eminmisin rotu, camberi casteri hepsi düzgün bozuk yola denk gelmişsindir demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Metin Akbal

Haftaya uzun yol var kismetse. Ufak ufak bakimlari tamamlayayim. Zaten Ekim ayinda triger ve yag bakimlari yapilmisti.

Bugun lpg gaz kesici ve enjektor filtrelerini degistirdim. Enjektor filtresi temizdi acaba degismesemmi diye dusundum. Cunku gaz kesici filtre tum pisligi topluyor.

1d84f82ebf904da029201d135920489f.jpg

Gaz kesici filtrenin icinde kucuk bir miknatis var. Neredeyse tum demir tozunu topluyor.

0aad5c478b2a08a7f14df8b5d3917fb2.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kutu ici filtreyi cikardim. Arac kamerasina park kitini taktim.

9f9d72e94fac1a9984de8376b11ec6ab.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Metin Akbal

Aku bitti sabah calismadi. Aksam takviye kablosu bulduk.

Biraz kivilcim sonra duman cikti. Karanlikta kutuplari ters baglamisiz [emoji16] Kaayinbiraderin araba yaniltti bizi her iki kutupta da siyah kablo vardi. Neyseki beyin falan saglam [emoji16] Biraz gezindim sorun yok. Park kiti vardi kamerada, sigortasini cikardim bakalim durum ne anlariz 1 haftaya.

• Mutlu 2
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Geçmiş olsun abi keşke akü kutup başındaki + - lere baksaydınız artık olan olmuş inşallah biryerlere zarar vermemiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun.

Teaekkur ettim.
Geçmiş olsun abi keşke akü kutup başındaki + - lere baksaydınız artık olan olmuş inşallah biryerlere zarar vermemiştir.
Ilk bas ekran gitti noluyo dedim, aku sifir hicbisey yok. Biraz can sikintisindan farkedemedik ne oldugunu. Sonra anladik olayi. Aksam gezdim dolandim yanan patlayan biyer yok bakalim.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçmiş olsun. Ben yıllardır sürekli açık hareket sensörü aktif kullanıyorum kamerayı (ekranı kapalı) akü sıkıntısı olmuyor, bence kamera değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Geçmiş olsun. Ben yıllardır sürekli açık hareket sensörü aktif kullanıyorum kamerayı (ekranı kapalı) akü sıkıntısı olmuyor, bence kamera değildir.

Valla bilemedim sabah calisti. Bir kac gun gozlemleyecegim. Tesekkur ettim.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben inanamıyorum ya, kutup başlarını ters bağlamak nedir, hele ki senin gibi biri :shok:

İki araba birden zarar görebilirdi. Başka bir arkadaş yapsaydı patlama garantiydi ya, Allahtan bişey olmamış  :D   geçmiş olsun.   

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben inanamıyorum ya, kutup başlarını ters bağlamak nedir, hele ki senin gibi biri :shok:
İki araba birden zarar görebilirdi. Başka bir arkadaş yapsaydı patlama garantiydi ya, Allahtan bişey olmamış  [emoji3]   geçmiş olsun.   
Agam karanlik ve can sikintisi insanlarin sorma durum Leyla zamani olur ya oyle bir an [emoji16] Takviye aldigimiz arabaninda her iki kablo siyah olunca sonradan mevzuyu caktik. Servet abi olsaydi cumbus olurdu da, bu biraz daha matine tarzi oldu [emoji16]

Eyvallah tesekkur ettim, kayinbiraderin arabaydi sordum araba saglam [emoji23]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Arıkan yazdı:

Patlasaydı yeni üstad sen olurdun 😂

Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim 😁

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Olmaması hayırlı olmuş. Üstadlığın bazı bedelleri var :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

8 Subatta uzun yola ciktim. Haberlerin basbas kar geliyor diye bagirdigi gun. O hatfa Istanbulda egitimim vardi hanimi da aldim ciktik yola.

Gerede de yakit ikmali yaparken cektim. Kis lastiklerini ilk defa bu denli zorlu sartlarda kullandim. Millet zincir takmakla ugrasirken, yazlikla cikmaya calisirken, koca koca suvlarda zinciri gorup arkasinin attigini gormusken valla bi gurur bir nese bi eglence bi eglence anlatamam. Bir yerde yol tikandi, onda 30 dk kadar bekledim. Cok bilincli soforler sayesinde!

2e12e4d8f78711ca7a9d542434ed7c38.jpg

En keyifli en macerali yolculugumdu. -19 a kadar gordum dereceyi. Bendeki antifriz bagajda altta idi. Amcam ugrasma bendekinden koyalim dedi. Koyduk.

Çerkeşe geldim silecek suyum donmus, amcami geri aradim senin verecegin silecek suyunu diye [emoji16] Sigorta atti sanmistim ama pompa calisiyor, borudaki su donmus. Kalwaxtan ekledim artik. Hendek e gelene kadar acilmadi, hava soguklugu 0 olunca orada acildi. Giderken bana yagmur atsinlar diye arabalarin gecmesini bekledigim oldu ki cami sileyim.

Hedefim Istanbula git gel 400 lira idi. Fazladan 200 km yol yaptim toplamda 1500 km 6.8 yol bilgisayari 77 km ortalama hiz 3G (gar gış gıyamet) 450 liralik lpg tuketmisiz. Hava duzeldi bugunde arabayi yikattim.

a16484252b7f4898923badff655f8aed.jpg

Olmaması hayırlı olmuş. Üstadlığın bazı bedelleri var [emoji3]
Evet agam bence de [emoji16]
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

O kadar elektronik takarsan akü napsın.

Hemen sanki sen çok farklısın diyecek bana

Ben ikinci aküyü bağlayacağım diye cevap vereyim şimdiden. :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
O kadar elektronik takarsan akü napsın.
Hemen sanki sen çok farklısın diyecek bana
Ben ikinci aküyü bağlayacağım diye cevap vereyim şimdiden. [emoji3] 
Sayalim.

Bixenon
Teyp
Sis
Kamera.

Kamera haric kontaga bagli [emoji16] Ben naapsam acaba. Gunes enerjisi falan mi yapsam.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gulmeyin gulmeyin bende moderatorsem bunu yaniniza komam [emoji23]

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...