İçeriğe Yönlendir

Neptün Mavi Opel Astra J

Metin Akbal

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Bu arkadaş, zigana rampasını çıkarken dip gaz basmasına rağmen %100 motor yüküne ulaşamıyor. Yani motorun %30 u yok. EN çok %71 yüke biniyor. 

Sendede lpg var, dip gaz basınca %70 motor yükünden fazla yüke çıkabiliyormusun. 

https://www.youtube.com/watch?v=O9ld-DOmINM

4.40’ta kamyon sollarken dip gaz yapıyor. Motor yükü yine de %75’i geçmemiş. Normal değil bu durum

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Valla izledim bir kaç videosunu %85 üstü göremedim. Ama gaza dibine kadar basıyor. %85 için %75 gaz pedalına basıyor. Ben cruzede okadar gaza basmadan %85 aşıyorum. Anında %100 oluyor. 
Benim Viofo kamera android multimedyaya bağlanabiliyor. Torque Pro var. Video ile verileri aynı anda nasıl alabileceğimi aktarırsan ilçeye veya köye giderken deneyeyim.

Motor gücü düşer ama motor yükü oranı etkilenmez bundan. 100 beygirlik motor deniz seviyesinde tam yükte 100 beygir üretirken dağda tam yükte 70 beygir üretir. Ama yine de tam yüktedir. 

mesela şu videonun 6.15 dakikasına bakın. Dağlık arazide tırmanırken yine de motor yükü %90-95 olabiliyor

İşte bunu bilemiyoruz. Videodaki araba dağ yolunda ama rakım ne hava sıcaklığı ne vs.

Bize 2 araba lazım aynı güzergah aynı motor aynı araç biri lpg biri benzin. Hatta 5 diyelim. Diğer ikisi de turbo benzin lpg turbo benzin ve turbo dizel. Bunları kıyaslarsak daha sağlıklı olur çünkü yağ bakımı bile bunu etkileyebilir.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:
Ali Darbaz yazdı:
Valla izledim bir kaç videosunu %85 üstü göremedim. Ama gaza dibine kadar basıyor. %85 için %75 gaz pedalına basıyor. Ben cruzede okadar gaza basmadan %85 aşıyorum. Anında %100 oluyor. 

Benim Viofo kamera android multimedyaya bağlanabiliyor. Torque Pro var. Video ile verileri aynı anda nasıl alabileceğimi aktarırsan ilçeye veya köye giderken deneyeyim.

Torque pro üstüne race track recorder pluginn yüklersen sıradan bir android telefon ile çekim yapabilirsin.  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.recorder&hl=tr&gl=US

Bu arada sendeki ile aynı motor bir arkadaşımın arabasında çekiş sorunu vardı. 1 sene uğraştı. Arabası lpgli idi. Sorunu daha yeni bulup çözdü. Varyatör kasnaklarının valfi bozulmuş.  Çok ucuz parça olduğu için değişimini yaptı. Şimdi roket gibi gidiyor. Onun arabasıda böyle bir yüke binmeme sorunu vardı sanırım. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Torque pro üstüne race track recorder pluginn yüklersen sıradan bir android telefon ile çekim yapabilirsin.  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.recorder&hl=tr&gl=US

Bu arada sendeki ile aynı motor bir arkadaşımın arabasında çekiş sorunu vardı. 1 sene uğraştı. Arabası lpgli idi. Sorunu daha yeni bulup çözdü. Varyatör kasnaklarının valfi bozulmuş.  Çok ucuz parça olduğu için değişimini yaptı. Şimdi roket gibi gidiyor. Onun arabasıda böyle bir yüke binmeme sorunu vardı sanırım. 

Sorun videodaki arabada ama :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sorun videodaki arabada ama :) 

Ben sorunu buldum galiba. Adamın arabasındaki lpg enjektörleri, yeterince hızlı yakıt basamıyor. Yuksek devirde motora yetişemiyor. Bence sorun bu. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Yıllık lpg bakımını yaptık. @Ali Darbaz bu temizlikte benim enjektörler tıkanır mı :)

20210629_170819.jpg

Abi şu filtreler nerede benimkinde tek filtre var :D 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arif Aykın yazdı:

Abi şu filtreler nerede benimkinde tek filtre var :D 

Biri enjektör filtresi beyaz olan. Alüminyum boru içinde. Segman pensesi lazım :) Diğer baca gibi duran gaz kesici filtresinde.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Biri enjektör filtresi beyaz olan. Alüminyum boru içinde. Segman pensesi lazım :) Diğer baca gibi duran gaz kesici filtresinde.

Bende enjektörde var sanırım diğeri yok galiba.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bende enjektörde var sanırım diğeri yok galiba.
Vardır. Uygun vakit foto atarım. Gaz kesici filtre her kitte olur.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hocam akşama kadar düşüdüm düşündüm, sana nasıl cevap yazsam dedim. Aklıma şu klişe espiri geldi. Kendimi tuttum tuttum ama demeden edemeyecem :D

Filtre montajlarını yaptıktan sonra , lpg kaçak testini çakmak ile mi yaptın. He he he he . Komik değil dimi . :( 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Hocam akşama kadar düşüdüm düşündüm, sana nasıl cevap yazsam dedim. Aklıma şu klişe espiri geldi. Kendimi tuttum tuttum ama demeden edemeyecem :D

Filtre montajlarını yaptıktan sonra , lpg kaçak testini çakmak ile mi yaptın. He he he he . Komik değil dimi . :( 

Sen dediğin için komik @Tansu Kalafatoğlu veya @Alpay Sumer yapmış olsa bu espiriyi arkama bakmadan kaçardım 😁 Sprey köpük kaçak yok.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
power daki w çift kırmızı mı [emoji1]
Hibitlerde yokmuş o diyolla?
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Oo şakalar komiklikler. Güldük eğlendik. Neyse son şakasını az önce yaptı lpg 😁😁 çakmak da kullanma onda da bütan var bu arada. Pahalı şeyler bunlar 😁

AB89-B508-7164-49-E7-858-E-A300025-E6-B0

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:
Alpay Sumer yazdı:
power daki w çift kırmızı mı emoji1.png

Hibitlerde yokmuş o diyolla?

110 sonrası sesten duymamıstır 😂

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Oo şakalar komiklikler. Güldük eğlendik. Neyse son şakasını az önce yaptı lpg 😁😁 çakmak da kullanma onda da bütan var bu arada. Pahalı şeyler bunlar 😁

AB89-B508-7164-49-E7-858-E-A300025-E6-B0

Saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkar diyon 😁

Alpay Sumer yazdı:

110 yapıyor yani ona şükür 🙈

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

Boşa da almıyorum bak. Kontak kapatıyorum direkt 😁 frenler şişmesin diye bir de vites düşürüp kompresör sesi mi çekecez yani. Ne çağ dışı işler bunlar ya hu 😁C5-BEDA31-0-D50-4-E78-BDAF-3-A1-AAF43846

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Boşa da almıyorum bak. Kontak kapatıyorum direkt [emoji16] frenler şişmesin diye bir de vites düşürüp kompresör sesi mi çekecez yani. Ne çağ dışı işler bunlar ya hu [emoji16]C5-BEDA31-0-D50-4-E78-BDAF-3-A1-AAF438460.jpg
Astra da retarder varda biz mi açmadık?

Otomatik araba da bu mevzu sıkıntı hibrid daha bi sıkıntı.

Ha birde rampa aşağı zaten yol bilgisayarı sıfır gösteriyor ha motor stop etmiş ha hibrit motoru kapatmış. Mundar yahu.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

B ye al. Kompr. sesi almak için 😂

Oooo aramızda masonlar var. Alman görünümlü gizli japon arkadaşlar seziyorum 😁😁 hayırdır hocam hybrid aldın söylemiyorsun değil mi 😁saklama şimdi. Çok iyi araba kabul ettin yani 😁

Metin Akbal yazdı:

Astra da retarder varda biz mi açmadık?

Otomatik araba da bu mevzu sıkıntı hibrid daha bi sıkıntı.

Ha birde rampa aşağı zaten yol bilgisayarı sıfır gösteriyor ha motor stop etmiş ha hibrit motoru kapatmış. Mundar yahu.

Ses oluyor ses. Al 3’e bağırta bağırta rampa in. Pöfff. 2021’deyiz yav. Az medeni olun 😁 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Babam bombayı patlattı, tatilden geldi, evin birini satacam diyo. Corolla alacam 1,5 motor Termal verimi %40 olanlardan. :D ha ha ha . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...