İçeriğe Yönlendir

Neptün Mavi Opel Astra J

Metin Akbal

Recommended Posts

Oktay Göktaş
Bir takım alman uydurmaları bunlar. 2. dozu olunca belki fikrim değişebilir [emoji4]

[emoji28] virajlarda çok bmw yi hayal kırıklığına uğrattığım olmuştur. Öhöm kötü örnek olmasın[emoji849]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
bestes deutsches Produkt, japanisches Produkt kniet davor, bittet um Reue [emoji2][emoji2][emoji1787]
Merci Beaucoup comment appele tu jai 35 ans eeeeeyy makarena ulus cebeci çankaya size heryer Trabzon Ordunun dereleri aksa yukarı aksa.
getir deneyeyim bakayım [emoji23]
Merak edene konum atarız [emoji8]
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bu arkadaş, zigana rampasını çıkarken dip gaz basmasına rağmen %100 motor yüküne ulaşamıyor. Yani motorun %30 u yok. EN çok %71 yüke biniyor. 
Sendede lpg var, dip gaz basınca %70 motor yükünden fazla yüke çıkabiliyormusun. 

Motor yükü dediğin load ise ben 78 e kadar gördüm videoda. Load bize neyi gösteriyor?

Burada motor yükünün lpg ile alakasından daha çok rakımla alakasının olduğunu düşünüyorum. Alçak basınç oksijen hava sıcaklığı vs değişkenler burada etkin. Sen bu Zigana yolundan hiç geçtin mi veya Sümela Manastırına falan gittin mi? Eski arabada normalde 4 de çıkabileceğim rampada 2 den fazla gitmemişti Sümela manastırı yolunda. Zigana da kolay devitlenirdi. Astra ile Zigana yoluna gitmedim ama Sümela ya çıktım o zaman lpg yoktu aynı olay orada da tekrar başıma geldi araba devirlenmiyordu.

Bu tarz rampalarda hiç motor yüküne bakmadım. Teknik olarak ne işe yaradığını da bilmem.

Videodaki Astra da sorun olduğunu düşünüyorum. Bu kadar geç devirlenmemesi lazım. Bu yol 3 şeritli değildi diye hatırlıyorum 2014 Mayıs 'ta gitmiştim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu yolda 5 yetişkin 2 çocuk ile 4 ileri tam otomatik 105beygirlik mazda ile gittim ben. Lpg açıktı. Bi rampada kamyonu sollamak için orta şeride geçtim. 60’ı geçemeyip şeridime geri döndüm. Araba boş olsa geçerdim muhtemelen. 

sümela ile zigana farklıdır. Zigana’da rakım daha yüksek. Yokuşlar daha dik. Manuel ve yüksüz astra olması gerektiği gibi çıkmış. Motor yükü neden %100 olmamış ilginç ama. Motor kendinde o anki atmosfer basıncına göre de %100’ü görmeli diye düşünüyorum ama emin değilim. 

bu arada şurada kuzu kalem pirzola yemeyen kuzu yedim demesin :) 

E9-C23-D30-22-E1-454-C-AE13-F7-BF9-E7517

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Ah astram ah. 1,6 cdti astra ile belki 6 dan 5 e düşerdim. Hiçbir yokuşta bayılmadı 5 sene kullandım. Galiba buradaki olay rakım.

Yokuşlarda bana kimse selektör yapamadı. Sabitlediğim hızda giderdi. Devir bile düşürmüyordu. Hayranım o dizel motoruna opelin. Sivas şartlarında dizel motorun çok geç ısınması yüzünden bezdim sadece. Bir de ilk çalıştırmada gelen zincir sesi var. O kronik ve servisler bişey yapamıyor. Yabancı forumlarda da aynı şeyden muzdarip çok kişi vardı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Zigana ve sümele en cok gitmek istediğim yerler. Cruze kismet olmaz, mühtelemen tur ile giderim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bu yolda 5 yetişkin 2 çocuk ile 4 ileri tam otomatik 105beygirlik mazda ile gittim ben. Lpg açıktı. Bi rampada kamyonu sollamak için orta şeride geçtim. 60’ı geçemeyip şeridime geri döndüm. Araba boş olsa geçerdim muhtemelen. 

sümela ile zigana farklıdır. Zigana’da rakım daha yüksek. Yokuşlar daha dik. Manuel ve yüksüz astra olması gerektiği gibi çıkmış. Motor yükü neden %100 olmamış ilginç ama. Motor kendinde o anki atmosfer basıncına göre de %100’ü görmeli diye düşünüyorum ama emin değilim. 

bu arada şurada kuzu kalem pirzola yemeyen kuzu yedim demesin [emoji4] 

E9-C23-D30-22-E1-454-C-AE13-F7-BF9-E751717.jpg
İşin garip yanı Sümela ya çıkarken zorlanirdim Zigana da sorun yoktu.
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Şu videoyu görünce sana atasım geldi. Adamın 4 enjektörüde tıkanmış. 

Yani? Anlamadı ben :)
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Yani? Anlamadı ben :)

Ne bilim, artık nasıl bir bağ varsa aramızda, lpgli bişey görünce kafamda "Metin Hoca" çanlanıyor.. :D

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ne bilim, artık nasıl bir bağ varsa aramızda, lpgli bişey görünce kafamda "Metin Hoca" çanlanıyor.. [emoji3]
Atla eşeği bir tutma. Attığın video 20 senelik araba kimbilir kaçıncı sahibinde nasıl kullanıldı kaç km de hangi lpg kiti hangi lpg firması tercih edildi. Benim bakımlarım tam 10 binde lpg filtreleri 15 binde yağ değişir. Olur olmaz lpg kullanılmaz olur olmaz benzin alınmaz. Sonuçta benzinde de kullansa enjektörün belli bir ömrü var. Lpg enjektör tıkamaz kurum bırakan bir yakıt değil.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Metin Akbal yazdı:

Atla eşeği bir tutma.

İkisi de canlı niye ayrım yapıyorsun? 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İkisi de canlı niye ayrım yapıyorsun? 
Nefes alsın yeter diyorsun [emoji4] Atmosferikte bir yere kadar.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Ben basınca %100 oluyor. Üstelik gaza sonuna kadar basmama gerek bile kalıyor. 

https://youtu.be/e2qxO6yN-q4

Zigana tüneli’nde rakım 1500m ama :) Zirve 2500

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Valla test edecek ortam yok. Artık o iş benden geçti. Arabayı babama bıraktım. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

orada araca acımayacan.. Deviri guzel cevirttirince mis oluyor mis.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

orada araca acımayacan.. Deviri guzel cevirttirince mis oluyor mis.

5 kişi ile en az 130-140 beygir lazım. Yoksa devirlenmiyor :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2 nci vites var. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Acımaaa..

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben basınca %100 oluyor. Üstelik gaza sonuna kadar basmama gerek bile kalıyor. 

Rampa nerde ben kaçırdım.
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
ziganadan bahsediyoruz [emoji23]
Bolu tüneli sayılır mı [emoji16] Gerçi orayı da 5 'le çıkıyorum ben.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...