Arif Aykın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Bilmiyorum ama kardeşimde 2015 focus hb var benzin&lpg araba motor sesi yok o derece yani. Benim araba bildiğin sesli çalışıyor gibi geliyor özellikle sabahları hava sıcaksa ses kesiliyor gibi anlamadım çok mu dinliyoruz aracı bilemedim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum ama kardeşimde 2015 focus hb var benzin&lpg araba motor sesi yok o derece yani. Benim araba bildiğin sesli çalışıyor gibi geliyor özellikle sabahları hava sıcaksa ses kesiliyor gibi anlamadım çok mu dinliyoruz aracı bilemedim. Böyle bir ses mi. https://youtu.be/kpDi4BSRDUU Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Araba hem lastik hem de bakımın etkisiyle bayağı sessizleşmiş. Nerden mi anladım. 1 2 senedir duymadığım tıkırtı ve zangırtıları duymaya başladım Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum ama kardeşimde 2015 focus hb var benzin&lpg araba motor sesi yok o derece yani. Benim araba bildiğin sesli çalışıyor gibi geliyor özellikle sabahları hava sıcaksa ses kesiliyor gibi anlamadım çok mu dinliyoruz aracı bilemedim. Reçeteyi yazıyorum; Orta ayarda açılmış kişisel zevke uygun müzik. 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Böyle bir ses mi. https://youtu.be/kpDi4BSRDUU Yok çok şükür öyle ses değil. Müsait olduğumda aklıma gelince çekerim. Daha tamponun altının fotoğrafını da çekip gösterecem sana nasıl yaptığını. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Nisan 2021 Yazar Paylaş 28 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum ama kardeşimde 2015 focus hb var benzin&lpg araba motor sesi yok o derece yani. Benim araba bildiğin sesli çalışıyor gibi geliyor özellikle sabahları hava sıcaksa ses kesiliyor gibi anlamadım çok mu dinliyoruz aracı bilemedim. Motor sesini bilmem de ön teker davlumbazlara karbon köpük yapacağım sanırım şu tam kapanmada. Orijinal parçası 150 küsür lira idi 2 sene önce. Murat Sahın yazdı: Reçeteyi yazıyorum; Orta ayarda açılmış kişisel zevke uygun müzik. Bazen sadece yolu hissetmek istersin ya müziği falan açmazsın Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Motor sesini bilmem de ön teker davlumbazlara karbon köpük yapacağım sanırım şu tam kapanmada. Orijinal parçası 150 küsür lira idi 2 sene önce. Bazen sadece yolu hissetmek istersin ya müziği falan açmazsın Benim araba dizel, hemde multijet dizel. Müziği açmazsan motor taciz ediyor kulakları 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Benim araba dizel, hemde multijet dizel. Müziği açmazsan motor taciz ediyor kulakları Ben bir sürü multijet 1.3 kullandım. Albea linea 500 egea punto ama hiç birinde ses kabinde bağırmıyordu. 80 ile sürdüğüm için olabilir. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Ben bir sürü multijet 1.3 kullandım. Albea linea 500 egea punto ama hiç birinde ses kabinde bağırmıyordu. 80 ile sürdüğüm için olabilir. Sen klasman dışısın. 5. viteste 80'i geçmeden sürersen ses gelmez tabi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Sen klasman dışısın. 5. viteste 80'i geçmeden sürersen ses gelmez tabi Sen ford fiesta 1.5 econetic kullan. Bak ozaman ses neymis anlarsın. 120 140 giderken beyin sarsıntısı yapar. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Nisan 2021 Paylaş 28 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Sen ford fiesta 1.5 econetic kullan. Bak ozaman ses neymis anlarsın. 120 140 giderken beyin sarsıntısı yapar. Econetic ne, hatta fiesta ne? Bagajı olmayan araba gelmez bana Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2021 Otoparkta oyalanıyordum. Araba marş basmadı. 1 hafta önce bir kere daha oldu. Evde şarj edip çalıştırmayı başarmıştım. Birşeylerle oyalanırken anladım ki akü erken bitiyor. Varta 60 ah akü eskisini verdim 470 lira 5 taksit aldım. Hayırlı olsun. Bu sene arabaya yaramadı 😁 7 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Mayıs 2021 Paylaş 19 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Ben bir sürü multijet 1.3 kullandım. Albea linea 500 egea punto ama hiç birinde ses kabinde bağırmıyordu. Motor kucağında gibi gidiyorsun yalıtım namına bir şey yok ayrıca çok soğuk havada kışın ilk çalıştırmadan itibaren ısınana kadar traktör sesi veriyor. Bu konuda Fiat Powertrain 2. nesil multijet 2 kodlu motorlarında enjektör, yazılım ve turbo(vgt) değişikliğine giderek ses sorununu azaltmayı hedeflemiş idi. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2021 Geçmiş olsun hocamEyvallah Mustafa. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Mayıs 2021 Paylaş 19 Mayıs 2021 Koray Demir yazdı: Motor kucağında gibi gidiyorsun yalıtım namına bir şey yok ayrıca çok soğuk havada kışın ilk çalıştırmadan itibaren ısınana kadar traktör sesi veriyor. Bu konuda Fiat Powertrain 2. nesil multijet 2 kodlu motorlarında enjektör, yazılım ve turbo(vgt) değişikliğine giderek ses sorununu azaltmayı hedeflemiş idi. Toleransım yüksek ozaman. Şu ana 1.3 multijet bencmark olarak alıyorum. 1.9 tdi yanında çok sesiz kalıyor. Metin Akbal yazdı: Otoparkta oyalanıyordum. Araba marş basmadı. 1 hafta önce bir kere daha oldu. Evde şarj edip çalıştırmayı başarmıştım. Birşeylerle oyalanırken anladım ki akü erken bitiyor. Varta 60 ah akü eskisini verdim 470 lira 5 taksit aldım. Hayırlı olsun. Bu sene arabaya yaramadı 😁 Akün kaç yıllıktı. Yeni sanıyordum. Erken bozulduysa markası nedir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2021 Hadi gecmis olsun. Eyvallah aga. Akün kaç yıllıktı. Yeni sanıyordum. Erken bozulduysa markası nedir. Hella 68Ah takılı idi. Tam 4 yıl oldu. Aslında iyi dayandı. Geçen sene İstanbul da kaldım araç kameramın park kiti akünün dibini sıyırmıştı. 1 hafta sonra olayın park kitinden olduğunu anladığımda 2. kez dibini sıyırdı. Evin önünde takviye yaparken ters kutup bağlamışız kayinbiraderde eksi kutuptan çıkan kırmızı kablo yanılttı. Oradan da bir işkence gördü garibim. Otoparkta 2 kere kaldım o zamanda laptop adaptörü ile şarj ettim. Son olarak dün de kalınca daha bunun hayrını görmem diye gittim yenisini aldım. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Geçmiş olsun abi. Geçen gün benimde başıma geldi biliyorsun ama çok şükür bir sıkıntı yok şu anda. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2021 Geçmiş olsun abi. Geçen gün benimde başıma geldi biliyorsun ama çok şükür bir sıkıntı yok şu anda.Gittiğim yerde kalırım diye artık riske girmemek gerekir diyerek aldım bende Eyvallah. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Gittiğim yerde kalırım diye artık riske girmemek gerekir diyerek aldım bende Eyvallah. Bir kere daha yapmasını bekliyorum ya şarja bağlatacağım ya da değişim. Bizim aküler star stop aküsü diye geçiyormuş demi? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2021 Bir kere daha yapmasını bekliyorum ya şarja bağlatacağım ya da değişim. Bizim aküler star stop aküsü diye geçiyormuş demi?Ben normal akü aldım. Gerek var mı ki? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Arif Aykın yazdı: Bir kere daha yapmasını bekliyorum ya şarja bağlatacağım ya da değişim. Bizim aküler star stop aküsü diye geçiyormuş demi? Ben normal akü aldım. Gerek var mı ki? Yok abi ama tek marşta çalışıyor ya o yüzden sanırım start stop mantığı gibi olduğundan. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2021 Yok abi ama tek marşta çalışıyor ya o yüzden sanırım start stop mantığı gibi olduğundan. 2 akü degistirdim ikisi de normaldi. Opel akusu deyince yok bu olmaz şu olur demediler. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Metin Akbal yazdı: Hella 68Ah takılı idi. Tam 4 yıl oldu. Aslında iyi dayandı. Geçen sene İstanbul da kaldım araç kameramın park kiti akünün dibini sıyırmıştı. 1 hafta sonra olayın park kitinden olduğunu anladığımda 2. kez dibini sıyırdı. Evin önünde takviye yaparken ters kutup bağlamışız kayinbiraderde eksi kutuptan çıkan kırmızı kablo yanılttı. Oradan da bir işkence gördü garibim. Otoparkta 2 kere kaldım o zamanda laptop adaptörü ile şarj ettim. Son olarak dün de kalınca daha bunun hayrını görmem diye gittim yenisini aldım. Yeni akü hayırlı ve uzun ömürlü olsun. Eski aküye de geçmiş olsun, onca eziyetten resmen kurtulmuş. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2021 Yeni akü hayırlı ve uzun ömürlü olsun. Eski aküye de geçmiş olsun, onca eziyetten resmen kurtulmuş.[emoji4]İnşallah buna bu eziyet olmaz [emoji16] Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts