Metin Akbal 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Sa arkadaşlar abiler. Forumunuza yeni üyeyim çok fazla tanınmasam da tanıdığım yüzyüze veya telefonda görüştüğüm abiler arkadaşlar mevcut. Bizde aracımızı temizledikten sonra paylaşımını yapalım dedik. Önce eski aracım 2004 VW Bora Pacific Plus 1.6 16V 105 hp (epey ekleme yaptığım için Pacific Plus diyorum:)) Okyanus Yeşili. Ciddi anlamda emek verdiğim bir araçtı. 2010 Haziranda 41500 km de alıp 2014 Kasım da 125 bin km de sattım. Hala kendisini ararım. Yapılan eklemeler: Bixenon mercek far ve çift turuncu Amerikan park Mercekli sis farları Krom çift kademe far anahtarı Uzun far-sis farı sıralı senkron RH AS Speiche 17" Oem jant (Seat Toledo ve Leon 1.8T jantı imiş, ayrıca Polo 9N3 Cup ve Polo WRC de de kullanılıyor) Blaupunkt RCD200 double din oem teyp (Transporter ve Polo teybi) GLI Stop (fotolarda mevcut değil) Oem VR6 V6 Jetta GLI spor ön lip 4 tuşlu anahtar ve bagaj açma Wolfsburg Edition çamurluk logoları R32, VR6 dokunmatik tuşlu rezistans anahtarı Kumandadan cam kaldırma, alarm, menzil ve kadran ibrelerinin kodlanması Işıklı vites topuzu Tavan lambası ve çakmaklık bölgesi kırmızı ambiyans aydınlatma Oem shark fin anten (fotolarda mevcut değil) MKIV Fonlu Bora kelebek cam çıkartması KN kutu içi filtre Aklıma gelenler bunlar... Proje aşamasında olduğum bir kaç ekleme daha olacaktı lakin parçayı düşüremediğim için kaldı. 24 Kasım 2014 te Boramı sattıktan sonra faizsiz kredi kampanyasından faydalanarak 27 Kasım 2014 te yeni aracımı sıfır olarak aldım. Bu da şimdi kullanmakta olduğum aracım 2014 Astra J Edition 1.6 115hp benzin+lpg Neptün Mavi. Bu renk için Rize den Samsun a gittim. Orada da bulamasaydım Ankara ya gidecektim. Şu anda kendileri 25 bin km de. Bayide araç beni beklerken: Ayder Yaylasından Memleketim Çorum Osmancık evimin önü. Bugün DLS 150 ile kabaca yıkandık, ardından Autobella ile derinlemesine süngerlendik, FK2000 inimizi sürdük, School Concepts ile lastiklerimizi parlattık, Plak2R ile torpidomuzu ve motorumuzu temizledik ve şimdi de karşınıza çıktık. Bir gün uzun yola çıktıktan 1 saat sonra direksiyon ve AFL arıza ışığı yaktı. Lakin araçta ne servo direksiyon ne de AFL vardı Riske atmamak adına araç servise çekildi birşey çıkmadı. Karımız Rize de Trabzon a kadar yakıt harcamadan gelmiş olduk Buranın havası nemli olduğu için rutubet kokusu arabayı sarıyor ister istemez. Koku bombası Airclim dezanfektan Vanilya uygularken. Eski aracımda kapılar açıldığında veya tavan lambasını ana düğmesinden açtığımda tüm ışıkları yanardı. Bunda öyle olmadığı için diyotla işi çözdüm. Aynı zamanda ambiyans aydınlatmamız içinde led koydum. Sisliğimizi uygun fiyata bulduk şimdi sis farımızı araştırıyoruz. Araca yapılanlar: BRC lpg Tavan ambiyans aydınlatma ve çoklu yakma Ön tampon kromu Cam kromları Krom kapı eşiği Navigasyona bağlı geri görüş kamera Tampon altı kedi gözlerin içi led bağlandı ve frenden paralel alındı 3. stop çakar fren (10 kere seri çakıp sonra sürekli yanıyor tekrardan çakmaya başlamıyor) Araca yapılması- eklenmesi planlananlar Oem jant (üzerindekiler görenleri hayrete düşürecek kadar güzel konumlandırılmış kapak jant) Oem sis farı Bixenon olmazsa olmaz ama bu araç için zor Altı kesikli oem Sport direksiyon Oem vites altı led (yarın kargoda yola çıkacak) Lütfen maşallahlarınızı eksik etmeyiniz... 12 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hocam hayırlı olsun . Güzel araç :nazar: 1 Yorum bağlantısı
Alper Aytar 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Metin hocam süper durmak yok yola devam 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 (düzenlendi) Güle güle kullanın. Maşallah. İyiki de Lpg liymiş. 22 Mayıs 2016 tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 hayırlı olsun çok güzel maşallah. Lpg uyumu ve lpg tüketimini merak ettiğim bir araç. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Hayırlı olsun. Maşallah güzel araç, rengi de harika. Çorum-Osmancık benimde yarı memleketim sayılır. Bora'nın plakasını görünce yazacktım zaten siz yazmışssınız. Yazları eğer orada olursanız ve denk gelirsek mini buluşma yapalım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 23 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2016 Hocam hayırlı olsun . Güzel araç :nazar: Hayırlı olsun Maşallah hocam Metin hocam süper durmak yok yola devam Hayırlı olsun İyi günlerde kullanın Güle güle kullanın.. Hayırlı olsun. Çok çok çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Hayırlı olsun Maşallah Allah kaza bela vermesin 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 23 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2016 Metin hocam süper durmak yok yola devam Durmamalıyız Alperim durursak köreliriz Güle güle kullanın. Maşallah. İyiki de Lpg liymiş. Yoksa ocağıma incir ağacı diker Teşekkürler... hayırlı olsun çok güzel maşallah. Lpg uyumu ve lpg tüketimini merak ettiğim bir araç. Teşekkürler. LPG uyumu konusunda şöyle aktarayım. Uyumsuz bir araç değil ama ileriki zamanlarda sıkıntı yarataiblecek bir araç. O yüzden taa Rize den memleketim Çorum a gidip (bunda Rize de sigorta hariç 2700 fiyat vermeleri de büyük etken oldu) Çorum Özençler de lpg taktırdım. Takılan km ye göre 60-70 binde supap problemi oluşuyor ama 1000-1500 liraya çelik supap ile değişime gidilerek sorun ortadan kaldırılıyor. Usta bir abim var Ankara Kaygusuz Oto kendisi 60 binde supap değiştirdiği Astra olduğu fakat 180 bin de motor açılmamış ta Astra olduğunu aktardı bende sözünü dinleyerektaktırdım. Zaten yapılan tasarrufla bu masrafı kat kat karşılıyor. Yağlamalı sistem hikaye. Onda da 60 bin de supap eriten arkadaşlar var ama onarım sonucu daha randımanlı olduğunu öğrendim. Simit tank 28 litre lpg ile şehir içi 260-300 km yol yapıyorum, uzun yolu ise 350 yi geçiyor, 400 e yaklaşıyor. Uzun yolda 1250 km 210 lira yaktırmışlığım vardır. Hayırlı olsun. Maşallah güzel araç, rengi de harika. Çorum-Osmancık benimde yarı memleketim sayılır. Bora'nın plakasını görünce yazacktım zaten siz yazmışssınız. Yazları eğer orada olursanız ve denk gelirsek mini buluşma yapalım. Yarı memleket? Kim vardır orda Yazın Rİze den Çorum a tayin isteyeceğim Osmancık ta olursam mini buluşma yaparız inşallah 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Durmamalıyız Alperim durursak köreliriz Yoksa ocağıma incir ağacı diker Teşekkürler... Teşekkürler. LPG uyumu konusunda şöyle aktarayım. Uyumsuz bir araç değil ama ileriki zamanlarda sıkıntı yarataiblecek bir araç. O yüzden taa Rize den memleketim Çorum a gidip (bunda Rize de sigorta hariç 2700 fiyat vermeleri de büyük etken oldu) Çorum Özençler de lpg taktırdım. Takılan km ye göre 60-70 binde supap problemi oluşuyor ama 1000-1500 liraya çelik supap ile değişime gidilerek sorun ortadan kaldırılıyor. Usta bir abim var Ankara Kaygusuz Oto kendisi 60 binde supap değiştirdiği Astra olduğu fakat 180 bin de motor açılmamış ta Astra olduğunu aktardı bende sözünü dinleyerektaktırdım. Zaten yapılan tasarrufla bu masrafı kat kat karşılıyor. Yağlamalı sistem hikaye. Onda da 60 bin de supap eriten arkadaşlar var ama onarım sonucu daha randımanlı olduğunu öğrendim. Simit tank 28 litre lpg ile şehir içi 260-300 km yol yapıyorum, uzun yolu ise 350 yi geçiyor, 400 e yaklaşıyor. Uzun yolda 1250 km 210 lira yaktırmışlığım vardır. Yarı memleket? Kim vardır orda Yazın Rİze den Çorum a tayin isteyeceğim Osmancık ta olursam mini buluşma yaparız inşallah Benim anne tarafı oralı. Anneannem ve dedem oradalar şuan. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 aracınızı Çok beğendim hayırlı olsun. güle güle kullanın. Tek beğenmediğim ortalıkta çok fazla kablo kalabalığı mevcut. Onları döşeme içinden gizleyerek çekerseniz daha ferah olucaktır. Kontakdan elektrik alabilirsiniz birde kameranın olduğu kısımda tam seçemedim sola doğru kablo mu uzanıyor. ? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 23 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2016 Hayırlı olsun Maşallah Allah kaza bela vermesin Teşekkürler... Maşallah. Sağolun... Benim anne tarafı oralı. Anneannem ve dedem oradalar şuan. Hakkınızda hayırlısı olsun. Anladım inşallah görüşme şansı olur. Hangi köyündeler peki? aracınızı Çok beğendim hayırlı olsun. güle güle kullanın. Tek beğenmediğim ortalıkta çok fazla kablo kalabalığı mevcut. Onları döşeme içinden gizleyerek çekerseniz daha ferah olucaktır. Kontakdan elektrik alabilirsiniz birde kameranın olduğu kısımda tam seçemedim sola doğru kablo mu uzanıyor. ? Teşekkürler. Valla o kablo dağınıklığına el atmaya bir türlü fırsatım olmadı 2 çocuk falan filan Benimde gözümü yoruyor hoş olmuyor Plakalık kamera olduğundan mecburen plakalık aydınlatmasından kabloyu yollayabildim başka türlü olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Teşekkürler... Sağolun... Anladım inşallah görüşme şansı olur. Hangi köyündeler peki? Teşekkürler. Valla o kablo dağınıklığına el atmaya bir türlü fırsatım olmadı 2 çocuk falan filan Benimde gözümü yoruyor hoş olmuyor Plakalık kamera olduğundan mecburen plakalık aydınlatmasından kabloyu yollayabildim başka türlü olmuyor. Köy değil, merkez. Cumhuriyet Lisesi'nin orası. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Aracınız hayırlı olsun, bildiğimiz Opel işte ama Kaymakamlık binasına bayıldım.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Teşekkürler. Valla o kablo dağınıklığına el atmaya bir türlü fırsatım olmadı 2 çocuk falan filan Benimde gözümü yoruyor hoş olmuyor Plakalık kamera olduğundan mecburen plakalık aydınlatmasından kabloyu yollayabildim başka türlü olmuyor. Tampona ufak bi delik açarak içeri rahat alabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts