Mehmet Ozyurek 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Başlıktan da anlaşılacağı üzereAracım, 2008 model, 2.0 Dizel 150 beygir. 6 ileri otomatik vitesli, 4x4, 125 bin km'de, Nissan QashqaiHikayeyi kısaca özetleyecek olursak,Forumdaki Smax'lardan birini almak için mondeoyu ilana koydum. Ancak, Servet, Çağlar ve Fatih ile yapılan istişareler neticesinde, benim mondeoyu Fatihe verdim, Fatihin qashqai'yi aldım.Qashqai umduğumun ötesinde bir araç ve umduğumun çok ötesinde albeniye sahip.Donanım oldukça zengin.Alışık olmadığım.. anahtarsız giriş ve kontaksız çalıştırma. Arabaya hangi tarafından yaklaşırsan o tarafın kilidi aktif oluyor ve kapı koluna dokununca kilitler açılıyor. Bu bagaj için de geçerli. Kilitleme de aynı.Kumanda cepte iken, frene dokununca kilit açılıyor kontak çevrilebiliyor.Abs Esp tüm güvenlik donanınlar mevcut.4x4 çekiş sistemi üç modda çalışabiliyor. 2 çekiş.. Otomatik 4x4 ve Sürekli 4x4iki yönlü otomatik klimalı.Tüm emniyet kemerleri için aktif uyarı. Ön koltuklarda oturan varsa sesli ve görsel uyarı.. arkalar için görsel uyarı veriyor.Isıtmalı deri koltuk. Isıtma ön koltuklarda ve iki kademeli.Yol bilgisayarı çok fazla veri içeriyor. Alışık olmadığımız, kronometre. Sürüş süresi.. sürüş hızı vs.Hız sabitleyici. Tüm fonksiyonlar direksiyonda ve sağda ve mondeodan başarılı buldum.Radyo teybi önden yüklemeli 6 cd alıyor. Blutooth var ve 3 telefonla eşleşebiliyor. Mondeodan oldukça başarılı bir ses sistemi var.. Focus 2'den başarısız.Yağmur sensörü alışık olduğumuz gibi. Hassasiyet ayarlı.Otomatik far sistemi işini düzgün yapıyor. Orjinal Follow me Home var. Kontağı kapattıktan sonra sellektör kolunu bir kez çekerek aktif ediliyor. Direksiyon üstünden yapılabilenler. Hız sabitleme, Radyo teyp ses kontrolü. Mute. Frekans ve mode değiştirme. Şarkı seçimi vs.Far yükseklik ayarı manuel. Esp off düğmesi solda far anahtarı yanında.Aynaları çok büyük ve elektrikli kapanabiliyor.4 Cam elektrikli ancak sadece sürücü kapısı tek dokunuşla hareket ediyor.Otomatik kararan dikiz aynası başarılı ve sub marine ışığı dikiz aynasında.Makyaj aynaları 99 mondeodaki gibi.. kapağı açılınca ışıkları yanıyor.Araç göstergelerinde kırmızı renk hakim.Görüş açısı mükemmel. Her yer görülebiliyor.Arka park sensörü orjinal. Soğuk günlerde motor ısınmadan sıcak hava üfleyebilmek için elektrikli ısıtıcı. Arka koktuklar bir hb araç gibi tamamen yatabiliyor.Bagaj kaç litre bilmiyorum ama umduğumdan çok büyük. Mondeodan çok küçüktür belki ama bugün farkettim.. yükleme boşaltma daha kolay.Koltukts sadece yükseklik sırt ve bel ayarları var. Mondeodan sonra çok yetersiz geldi.Sağ yolcu koltuğu altında bir çekmece var herşeyi oraya koyabildim. Torpido boş kaldı.Kol daysmanın içi dipsiz kuyu gibi ve ilginç olan kol dayamanın ileri geri hareket edebilmesi. Çok işlevsel.Evet sunroof yok.Jantlar 16"Motor kaputunu hiç açmadım.Farlar halojen H7, Nightberaker ile idare eder.Aracın hızlanması çok farklı. Benzinli gibi hızlanıyor. Tork bitmiyor ama yadırgadığım şu.. Tork patlaması yok araçta.0-100 denemelerinde vites değişimini hissetmiyorum.Virajları zorladığımda biraz yattığını gözlemledim ancak henüz esp lambası ysnmadı hiç araç dönüyor. Alışmak gerekecek.Mondeodan daha sessiz.Genelde 2 çeker kullandım. Mondeo kadar yskıyor. 4x4 açarsam muhtemelen mondeodan fazla yakacak.Unuttuklarımı ekleyeceğim. Bu resim Çağlar'dan gelmişti. 48 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 (düzenlendi) Yol dışında gitmek bambaşka bi dünya. İlk fırsatta dene. Hayırlı olsun 22 Mayıs 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 summerlayt tasarımını beğendin mi? kaputu açma bilgi ekranından bak Yol dışında gitmek bambaşka bi dinya. İlk fırsatta dene. Hayırlı olsun yolda kal uyma bu deliye 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Güle güle kullan Emmi, içine sinmiş belli ki. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı olsun abi. Güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin. Yorum bağlantısı
Onur Boga 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 hayırlı olsun, güle güle kullan güzel araç darısı başımıza Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 summerlayt tasarımını beğendin mi? kaputu açma bilgi ekranından bak yolda kal uyma bu deliye Detayları anlatmasak? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Detayları anlatmasak? sen hiç araban için konu açarken model ismini gagıldan kontrol ettin mi sebastian? 3 Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı olsun Mehmet abi. Allah kaza bela göstermesin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 sen hiç araban için konu açarken model ismini gagıldan kontrol ettin mi sebastian?Hangi yakıtı kullandığını öğrenmek için baktığım doğrudur Yorum bağlantısı
Semih İzgi 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı olsun. Hangi yakıtı kullandığını öğrenmek için baktığım doğrudur Yakında senin safına geçebilirim. Telefonun açık olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Güzel günlerde kullan abi, en çok koltuk ısıtmasını ve vites geçişlerini beğendim ben Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı olsun Emmi. Kazasız belasız kullan inşallah. Forumun admini Nissan kullanıyor, Mod'ların çoğu Renault kullanıyor. Kulüp üyeleri de caponcu. Ama forumun ismi fordclubtr Neyse ki biz varız 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Markayı değiştirdi, forumu da şaşırdı Konu yanlış yerde, bana atmin mesajını şikayet ettirmeyin Abi güle güle kullan, Allah nazarlardan saklasın. Sana her şey yakışır 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2016 summerlayt tasarımını beğendin mi? kaputu açma bilgi ekranından bak yolda kal uyma bu deliye Summerlightı Çok beğendim. Açmayacam kaputu.. bilgi ekranı yağ dahil her şeyi yazıyor. Yoldan çıkacağım. [emoji87] 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı günler de. Kazasız belasız kullanın. Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Hayırlı olsun,güzel günlerde,mutlulukla binmek nasip olsun. Yorum bağlantısı
Erkam Elma 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Unuttuğunuz bişey kalmadı sanırım maşallah 2008 de Japonlar neler koymuş neler :)hayırlı uğurlu olsun Mehmet Bey keyifli sürüşler Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 İyi günlerde,kazasız belasız kullanın inşallah,tek kelimeyle teknolojik bir makina.... Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Emmiye hayırlı olsun. forum için geçmişler olsun mu demeli? bari ikinci araç olarak ka da olsa bir ford alıver abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Güle güle kazasız belasız kullan abi Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 22 Mayıs 2016 Paylaş 22 Mayıs 2016 Iyi Günler'de kullanman dileği ile emmi Yorum bağlantısı
Recommended Posts