İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - İsofix Uygulaması

Serdar Yılmaz

Recommended Posts

Serdar Yılmaz

Öncelikle herkese merhaba

Aracımı alırken kontrol etmeyi unuttuğum arka koltuklar da bulunan isofix bağlantılarının olmadığını fark ettim. Bu olay benim için çok üzücü oldu tabiki. İkiz çocuklarım olduğundan ve daha 16 aylık olduklarından araçla dışarı çıktığımızda koltukları bağlamak için ve kemer bağlantısından daha güvenli ve estetik açıdan daha güzel olduğu için aracıma sonradan isofix bağlantılarını eklemiş bulunuyorum. internette çok araştırmama rağmen bu model aralığında isofix in orjinal hiçbir bağlantısı olmadığını görünce kara kara düşünmeye başlamıştım. Daha sonra Focusların orjinal bağlantı demirini buldum ve sevinmiştim fakat o parçanın da fiestamla uyumlu olmadığını gördüm. Son çare olarak bir tanıdığım olan ve panelvan araçlara karoser çalışmaları yapan ustama gittim ve durumu izah ettim oda sağolsun kendi el işçiliği ile bana ayrı olarak 4 adet isofix bağlantı aparatı imal etti ve montajını yaptı.

Tabiki bu imalat ve montaj sürecini koltuklarımı baz alarak yaptı. Aparatları kaynaklamak ve araç içerisinde bir yangına sebep olmamak için vida ile montaj yaptı. Çok ta sağlam oldu. Şimdi rahatlıkla kullanıyorum. 

Tabiki eksi bir tarafı var oda Fiestanın arka koltukları 2+1 olarak konulduğu için tekli olan koltuğu ortalayamadık bunun nedeni koltuk bağlantılarının tam olarak isofix bağlantı yerlerine denk gelmesi oldu. bu nedenle isofix aparatlarını kontuk bağlantılarının biraz yanına denk getirmek zorunda kaldık ve koltuk 10 cm kadar ortaya yaklaşmış oldu. Bunun haricinde hiçbir dez avantajı bulunmuyor. 

Bu konuyu açmamdaki sebep benim gibi başka arkadaşlarında bu konu da çare aramaları oldu. bu uygulama için en yakın zamanda resim de yükleyeceğim. Merak eden arkadaşlar için ustamın tam adresini de verebilirim. Kendisi  İstanbul 4. Leventteki eski oto sanayi dedir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Elne sağlık, yalnız bende kullanmıştım, tabii emniyet kemeri ile bağlanan tipini, bu halde bile arkada çok yer kapladı, fiesta ile çocuk ufaksa eziyet hat safhada, bagajda araba, içerde koca bir koltuk, yanda çantası vs. vay dertli başım vaaay :D  hele birde polo yada eski corsaya biniyorsan duman oldun gitti, yeni fiesta da aynı zira arka dahada dar  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Yılmaz

Sorma ali abi Fiesta Collection oldu resmen panelvan :) Birde bende ikiz olduğu için arkada 2 koltuk bagajda hem LPG ufak tüpü hemde 2 tane bebek arabası olunca bildiğin 2 koltuklu araç oldu :) arabaya hiçbir arkadaşımızı dostumuzu alamıyoruz valla :)) ama uygulama güzel oldu içime sindi yani. Koltukları aracı almadan önce almıştım ve özellikle isofix bağlantılı aldım. Bende biraz estetik görünüş hastalığı var bu yüzden kemerle de bağlanabildiği halde isofix te ısrarcı olunca bu uygulama meydana geldi :)

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık. Ancak isofix bağlantısı olsa dahi kotukları ek olarak kemerle de bağlamak gerekiyor güvenlik açısından. Bilginiz olsun. Toplamda 5 dakikanızı almaz sök tak.  ;)  :)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Elne sağlık, yalnız bende kullanmıştım, tabii emniyet kemeri ile bağlanan tipini, bu halde bile arkada çok yer kapladı, fiesta ile çocuk ufaksa eziyet hat safhada, bagajda araba, içerde koca bir koltuk, yanda çantası vs. vay dertli başım vaaay :D  hele birde polo yada eski corsaya biniyorsan duman oldun gitti, yeni fiesta da aynı zira arka dahada dar  :biggrin:

2006 fiesta almıştık 2 sene önce.Babam Aydından İzmire kendisi getirdi.Eve geldiğinde bana dediği ilk şey bu çok küçükmüş yıka pakla internete koy  :D Ama küçüklüğünün faydasını park avantajı olarak görmüştük  :)

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mehmet Aslanoğlu

Merhaba 2007 comfort aracim isofix bağlantısı varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Merhaba 2007 comfort aracim isofix bağlantısı varmı acaba?

Arka koltuğun oturulan kısmını kaldırın karoserde bağlantı aparatı varsa mevcuttur.
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Şahin

Arkadaşlar isofix aparatı taktirdiginiz yerin iletişimini bana da atarmisiniz 

Acil!

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Uğur Bilgin

Merhaba isofix i nasıl yaptığınızın fotoğraflarını koyabilirmisiniz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...