İçeriğe Yönlendir

Mobil 1 Esp Mi ? Castrol Edge Mi ( 5 30 )

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Mobil 1 esp mi ? Castrol edge mi   ( 5 30 )

Merhaba bugüne kadar hep castrol magneteg kullandım , yanlız edge kullanmadım sizde edge mi kullanayım yoksa esp mi kullanayım ? 

bu iki yağıda kullanan var mı ? 

Bilgi sahibi olandan yorumlarını bekliyorum...

Yorum bağlantısı

ESP ve Edge gibi yağlar genellikle DPF'li araçlar için tavsiye edilir. Focus 2 kaç model? 2011 üstü ise kullanın ama öncesi ise çok da gerek yok fazla para vermeye.

Zaten bu iki yağ arasında da çok kalite farkı yoktur.

Uygun viskozite (Ford için 5-30) tam sentetik yağ koyun gerisi önemsiz.

Mobil super 3000 ya da castrol magnateg devam 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Her 2 yağ mobil1 ve castrol edge modelide aynı özelliktedir. Hangisini isterseniz onu kullanın.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Ben anlamıyorum bu yağ işinden sonuçta yüksek performanslı bir araç kullanmadığımıza göre ambalajda satılan bilinen markaların hemen hemen hepsi aynı işi yapar diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

İkiside hemen hemen aynı,ben Mobil kullanıyorum.

esp mi kullanıyorsunuz yoksa normal mobil 3000 mi ? 

Yorum bağlantısı

Mobil 3000 tam sentetik yağ aracınıza uygundur. Diğerleri lükse kaçar, sizin aracınıza fayda sağlamaz.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Her türlü mobil. Araçta partikül filtre varsa mobil esp, yoksa mobil super 3000.

"Mobil 1 esp'nin yüksek ısılarda daha dayanıklı olduğunu kendi adıma söyleyebilirim. 4 tane silahım var ve özellikle tabancaların sürgü ve kilit kısımlarını atış öncesinde motor yağıyla yağlıyorum. Motor yağlarını normal silah temizliği için kullanamıyoruz. İçerdikleri yüksek çözücülü deterjanitler ve antifreeze tipi kimyasallar, silahların fosfat bazlı boyasına ve eski tip menevişe zarar verebiliyor. Ancak atış öncesinde temas yüzeylerine çok hafif şekilde uygulanıp, ardından fön makinesiyle tespit için kurutulduklarında, sürtünme ve aşınmayı mükemmel bir şekilde azaltıyorlar. Bu uygulama yani motor yağının atış öncesi kullanımı, hemen tüm atıcıların tercih ettiği bir yöntem. Çünkü silah yağı olarak satılan pek çok ürün, saklama ve bakım durumunda yeterliyken, atış öncesi hazırlıkta yetersizler. Bunun için üretilmiş yüksek ısıya dayanıklı gressler var ama onlarda çok pahalı.. Küçücük tüplerdeki gresslere onlarca dolar verip, abd'den kargo yolu beklemek zûl geliyor.

Birde atım yatağı etrafında patlama sonrası oluşan aşırı ısı karşısında ve kilit-blok bölgesinde oluşan sert sürtünme durumunda normal silah yağları çok da mukavim değiller. Ancak özellikle tam sentetik motor yağları bu konuda yani oluşan yüksek ısıda bile sürtünmeyi azaltma konusunda gayet başarılılar. 

Şahsen deneme fırsatı bulduğum castrol edge 5-40 ve Mobil 1 Esp arasında ise, atış sonrasında çok az bir fark gördüm. 

Castrol edge, 100 ve üzeri adetteki yüksek basınçlı mkek mühimmatının atışı sonrasında, patlamanın olduğu bölgede (atım yatağı, kovan penceresi civarı), neredeyse yok oluyor. Ancak mobil 1 esp işini yapmaya devam ediyor, sürgü iç kısmından ve diğer temas noktalarından mobil 1 esp uçup gitmiyor. Bununla birlikte her iki yağda sürtünmeyi neredeyse sıfıra indiriyor. Temas yüzeyinde kalmayan castrol edge bile, bu konuda çok çok başarılı. Bu bilginin pratikte bir faydası olur mu bilmiyorum. Çünkü motor yağlarının asli vazifesi sadece kaydırmak değil, aynı zamanda motor içinde temizlikte yapmak."

vwturk alıntı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yağ budur, düşünmeyin, zaten fiyat farkıda çok değil...

M1_ESPF_5W30_4L.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Yağ budur, düşünmeyin, zaten fiyat farkıda çok değil...

M1_ESPF_5W30_4L.jpg

Abi bende partikül filtresi yok bu yağı alsam sıkıntı olurmu yoksa normal olanımı almalıyım ? 

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

peki bu motul nasıl bir yağ bilgisi olan var mıdır ?

5/30 da piyasada muadi olmayan bir marka dir bu isle ugrastigim icin manidardir daha dün sirketten gelip yag hakkinda bilgi verdiler motul 8100X-clean+5/30

Yorum bağlantısı
Musa Doğru
(düzenlendi)

kullandigi katki acisindan aslinda bizim icin yabanci bir marka fakat ozellikle 5/30 icin bu denli bir iddiasi var

tarihinde Musa Doğru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Abi bende partikül filtresi yok bu yağı alsam sıkıntı olurmu yoksa normal olanımı almalıyım ? 

dpf yoksa buna gerek yok diye biliyorum bu yağın sarı olanı vardı o yeterli sanırım kendi aracımda bunu kullanıyorum 2009 focus dpf var kışın falan gayet iyi zaten gerekli bilgilendirmeyi üstadlar yapmış

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Denemek için esp olanından aldım (mobil) aracın sesini ölçmüştüm 63 64 ds çıkan motor sesi 59 60 ds bele düştü şuan için ilk izlenimlerim gayet iyi.

Bugüne kadar hep castrol kullanan birisi olarak söylüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Denemek için esp olanından aldım (mobil) aracın sesini ölçmüştüm 63 64 ds çıkan motor sesi 59 60 ds bele düştü şuan için ilk izlenimlerim gayet iyi.

Bugüne kadar hep castrol kullanan birisi olarak söylüyorum. 

Ses ölçümünü nasıl yaptınız.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Öngür

Ses ölçümünü nasıl yaptınız.

telefonlarda bulunan basit uygulamalar mevcut desibel ölçüyor onunla yaptım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...