Hayrettin Bahadir 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Hadi ya ilginç. Beni hayal kırıklığına uğratmışlardı. Şans galiba birazda bu işler Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Muhakkak hata yaptıkları vakalar da vardır ama yorumlardan da belli olacağı üzere gayet iyiler. Bende kaç defa gittiysem hep mep memnun ayrıldım. Yorum bağlantısı
Tugay Aydın 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Muhakkak hata yaptıkları vakalar da vardır ama yorumlardan da belli olacağı üzere gayet iyiler. Bende kaç defa gittiysem hep mep memnun ayrıldım.Ben yorumlara bakıp gidenlerden biriyim. Akşam olması belki görüş gibi şeyleri kısıtlamış olabilir. Işık ile baya bakmış olmalarına rağmen sıkıntılarım oldu tabiki. Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Yetkili servis expertiz yaparsa okey.ha o olmaz o zaman direk sanayiye. Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 Arkadaşlar ayrı başlık açmak istemedim. Ford yetkili servisinde ekspertiz yaptırmanın ücreti nedir acaba? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 Arkadaşlar ayrı başlık açmak istemedim. Ford yetkili servisinde ekspertiz yaptırmanın ücreti nedir acaba?Nerede yaptiracaksaniz telefonla sorun. Malatya'da 6 ay önce 200 liraydi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 yetkili servisten araba almak daha güvenilir geliyor. eğer o şans yoksa ustaya göstermekte fayda var. experttiz firmalarına son çare götürrüm aracı dünyada hiçkimse bütün arabaları anlayacak kabiliyette olamaz. her arabı o arabanın ustasına gösterme imkanı bulunursa en mantıklısı olur 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 13 dakika önce, Münir Nurettin Taşova yazdı: Nerede yaptiracaksaniz telefonla sorun. Malatya'da 6 ay önce 200 liraydi. Takribi bir raka merak ediyordum. 200 dolaylarında demek ki. Teşekkürler. 11 dakika önce, Ali Gök yazdı: yetkili servisten araba almak daha güvenilir geliyor. eğer o şans yoksa ustaya göstermekte fayda var. experttiz firmalarına son çare götürrüm aracı dünyada hiçkimse bütün arabaları anlayacak kabiliyette olamaz. her arabı o arabanın ustasına gösterme imkanı bulunursa en mantıklısı olur Yetkili servis sitesinden baktım, piyasanın 5 bin lire üzerinde fiyatlar. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 12 dakika önce, Bekir Çelik yazdı: Takribi bir raka merak ediyordum. 200 dolaylarında demek ki. Teşekkürler. Yetkili servis sitesinden baktım, piyasanın 5 bin lire üzerinde fiyatlar. fiyatlar değişir günün şartlarına göre piyasanın altında sattıklarıda oluır üzerindee de 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 9 Mart 2017 Paylaş 9 Mart 2017 Yine diyorum expertis para tuzağı motoru iyibir motorcuya kaportayı kaportaciya gösterin duruma göre alınır Expertiz hayır Yorum bağlantısı
Ersin Alan 9 Nisan 2017 Paylaş 9 Nisan 2017 Almak istenen aracın ustası bukunabilirse ne ala yoksa kurumsal expertis merkezleri ideal malesef çoğu yetkili servis exper hizmeti vermiyor aslında en temiz onlar ilk aracımı fiat servisi exper yapmıştı 3 yıl sonra yine fiat serviste gittik ancak sadece motor mekanik bakıyoruz kaporta aksamını bakmıyoruz demişlerdi misal ford da birçok servisi exper yapmıyor Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 9 Nisan 2017 Paylaş 9 Nisan 2017 (düzenlendi) On 09.03.2017 at 22:47, Erol Güven yazdı: Yine diyorum expertis para tuzağı motoru iyibir motorcuya kaportayı kaportaciya gösterin duruma göre alınır Expertiz hayır Hocam 60-70 bin TL para bağlanacaksa 300-500 aramıyor insan. Yetkili servisten yanayım ekspertiz konusunda. 9 Nisan 2017 tarihinde Bekir Çelik tarafından düzenlendi Ekleme Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 9 Nisan 2017 Paylaş 9 Nisan 2017 Ekspretiz de ki motor % bilmem kaçta olayını anlamıyorum. Neye göre belirliyor, ya debriyaj kaçırıyorsa 1 Yorum bağlantısı
Volkan İşli 9 Nisan 2017 Paylaş 9 Nisan 2017 Ustasını bulmak daha doğru olur. Ben aracımı alırken expertize gösterdim tamponlara bakmıyoruz, plastik aksama bakmıyoruz, contasına bakmıyoruz, motor basıncını bakmıyoruz gibi bir sürü bahaneyle aracın % 50 sine kendimiz bakmak durumunda kaldık. Ve motor performansı, süspansiyon testi, kaporta testi hiç güvenilir gelmedi. Tabi vakit yoktu girmiş bulunduk yaptırdık öyle veya böyle. Usta usta gezin gerekirse yada gerçekten bu işi hakkıyla yapan bir yer varsa arayın bulun pişman olmayın. Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 9 Nisan 2017 Paylaş 9 Nisan 2017 İşyerinden bir arkadaşa Palio bakıyorduk İzmir/Kemalpaşa pazarında. Nam-ı diğer kurtlar sofrası. Girişte galericiler, al-satçılar önünü kesiyor arabanın "Ağğbi sen yerleş ben geliyorum bakmaya.." falan. Bir aracı gözümüze kestirdik haftasonu, dedik eskpere sokalım. Araç sahibi pazarın hemen girişindeki yere gitmemizi, Pazar günü her yerin kapalı olduğunu falan söyledi. Sokalım dedik. Millet kuyruk ama görseniz. Önümüzdeki aracı incecik iki iplikvari halatla bağlayıp gaza çöktüler. Halatlardan biri koptu, araba öne fırladı. Sıra bize geldi, Aacın kapılarını açıp lastikleri çıkardılar baktılar boya vs var mı diye. Motora gaz verdiler, güya motorun gücüne bakacaklar. Bir tane fî tarihinden kalma, eski devlet dairelerinden araklama IBM bilgisayar var, flat monitör ama fiş falan prize takılı değil, görsel obje. Elimize raporu bir tutuşturdular Motor %78. Neye göre 78? Niye 68 ya da 88 değil de 78? Sonradan olayı çözdük ki danışıklı dövüş yapılan bir yer, almadık aracı, eksper ücretine de acımadan kaçtık. Daha da kapısından içeri girmeyiz. 2 Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 12 Nisan 2017 Paylaş 12 Nisan 2017 Hepsinden önemlisi aracın kimden alındığıdır araç hakkında bilgisi olmayan insanlardan araç alırken yetkili servise götürüp göstermektir en mantıklısı expertizler sahip olduğu makinaya güvenir ancak sanayide bu işlere yıllarını vermiş kişiler tecrübesi ile hareket eder bu gün bir miktar para ile makineler doldurup expertiz diye dükkan açıp işsiz gençleri çalıştırarak araç hakkında bilgi sahibi olunmaz. 2009 model mıtsubıshı l200 aldım araçta motor %100 sonuç vermişti aracım 220 000 kmde idi yağ eksiltmesi vs. yok ama bu aracın da %100 sonuç vermesi bana mantıksız ve saçma geldi kaldı ki ne kadar iyi usta olunursa olunsun motorun dışından ses dinleme ile sadece arızası var ise anlaşılır motorun ne kadar aşınmış olduğu anlaşılmaz sadece mevcut arızası var ise iyi bir usta fark edebilir gerisi boş üfleme bilmem ne sanayi dilinde bir birine dolanmış laflar bunlar 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Nisan 2017 Paylaş 12 Nisan 2017 Ford yetkili servisinden hatasız olarak Focus alan bir arkadaşımın aracına boyacı baktı ve sol arka çamurluğun komple boya olduğunu kendi gözüyle gösterdi. Yetkili servisler de her zaman etkili olamayabiliyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Nisan 2017 Paylaş 12 Nisan 2017 3 saat önce, Volkan Ceneviz yazdı: Hepsinden önemlisi aracın kimden alındığıdır araç hakkında bilgisi olmayan insanlardan araç alırken yetkili servise götürüp göstermektir en mantıklısı expertizler sahip olduğu makinaya güvenir ancak sanayide bu işlere yıllarını vermiş kişiler tecrübesi ile hareket eder bu gün bir miktar para ile makineler doldurup expertiz diye dükkan açıp işsiz gençleri çalıştırarak araç hakkında bilgi sahibi olunmaz. 2009 model mıtsubıshı l200 aldım araçta motor %100 sonuç vermişti aracım 220 000 kmde idi yağ eksiltmesi vs. yok ama bu aracın da %100 sonuç vermesi bana mantıksız ve saçma geldi kaldı ki ne kadar iyi usta olunursa olunsun motorun dışından ses dinleme ile sadece arızası var ise anlaşılır motorun ne kadar aşınmış olduğu anlaşılmaz sadece mevcut arızası var ise iyi bir usta fark edebilir gerisi boş üfleme bilmem ne sanayi dilinde bir birine dolanmış laflar bunlar Biz geçenlerde Köksal ile Smax baktırdık. Adam al sat yapıyor ve kaliteli bir boya ölçüm cihazı var. Eksperdeki usta şunlar sökülmüş takılmış deyince itiraz etti. Usta gayet sakin gel birlikte bakalım dedi. Gittik bagaj kapağını açtı, içteki civataları gösterince ben bile anladım. Adam tabi işte ben buralara kadar bakmadım falan dedi. Yani bazı ekspertiz dükkanlarında artık boya kaporta yapmaktan sıkılmış, bilgisini satan ustalar olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 12 Nisan 2017 Paylaş 12 Nisan 2017 Satıcı biraz dolaşmayı uygun görürse iki-üç boya kaportacıya götürüyorum yorumları yakın olursa dış taraf tamam diyorum. Lifte kaldırıp alt düzen kontrol ediliyor. Bir iki motor ustasıyla da sürüş ve inceleme yapıp direksiyon vites devriyaj motor yorumu alıyorum. Tramer vs. Bir de servisten plaka şasi ile varsa kaydı sorgulama yaparım. Tek sorun zaman çok gidiyor herkes bu gezmelere gelmiyor. Bir keresinde skoda Ordu yetkili servisinde fabia için 350 tlye güya detaylı ekspertiz yaptırdık. Sonradan alt düzende 1.250 lira masraf çıktı. Aradık şikayet amaçlı. Döneriz dediler dönmediler tabi. 1 Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 18 Nisan 2017 Paylaş 18 Nisan 2017 arkadaşlar mondeo 97 model aracımı 17500 tl gibi bir fiyata satıp kayseri ilinde olan 2002 ghia aracı 26.000 tl ye almak istedim aracın tamponları dışında bir sıkıntı görülmüyordu kayseride expere gittik kaporta dediği gibi çıktı ama motor aracı aldıktan 10 gün sonra tuhaf seslerle çalışmaya başladı sonuç experin sağlam dediği motor kucağımızda kaldı şu an yapılıyor pistonlar gömlek yataklar , üst kapak , eksantirik milleri hepsi yapılıyor, motoru sağlam diyen expere ve aracı sağlam abi yeni bakımını yaptırdım diyerek satan araç sahibine bol bol dua ediyorum... keşke bir ustaya gösterseydim diyorum. 3 Yorum bağlantısı
Onur Boga 18 Nisan 2017 Paylaş 18 Nisan 2017 güvenilir bir usta veya yetkili servis. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2017 Paylaş 19 Nisan 2017 (düzenlendi) Bu gün mersoyu ekspertize soktular. Önden tüm söylediklerim doğru çıktı. Sonra kaput değişik dediler. Emin misin dedim. Başkası olsa anlamazmis ama çok uğraşmış ve kaput değişik kararı vermiş. Panel dedim. Tampon dedim. Yok dedi sadece kaput. Ön çamurluklar boyalı biliyorum hatta kaputta aynı kalınlıkta boyalı onuda biliyorum. O kadar kıvrımlı çamurluk tampon vs degismemisken kaputu nasıl değişen çıkardı bilmiyorum. Daha önce de golfü satarken yine kaputu değişik demişti benzer bı yer. Geldik dyno testine. Bi 10 dk sanki ilk defa espli araba fener gibi denediler. Dedim dyno moduna alayım mı. ( Mercrdeste menüde dyno moduna alınabiliyor asr ve ESP tam kapansın diye. ) Yüzüme baktı. Bi kaç denedi sonra biri ESP kapattı sadece ama göstergede çatır çatır asr uyarıyor. Neyse 180 e kadar bastı. 192 PS araba 165 PS çıktı. Ama motor iyiymiş. Dedi. Daha öncede 130 PS standart olan 150 civarı tahmini güçteki yazılımlı TDI otomatik da 110 çıkmıştı yine onada iyi demişlerdi. Genelde satarken ekspertiz yaptırıyorum. Alırken ustasına mekanik masrafı olan yerleri varmı diye baktırıp lifte alttan bakıyorum. Barış kesme biçme yoksa kaporta da kupasında,boyayı çok sorgulamiyorim. Forumdan birinde boya ölçüm cihazı denk gelince öğreniyorum boyasını. Mercedes alacak adam stardiagnosa aracı bağlayıp kontrol etmiyorsa Mercedes ustasına motor şanzıman gösteriyorsa 150 liralık yapılan ekspertiz de anca denizin yüzünü görür. Dibinin derinliğini hayal bile edemez. Otomatik klavye katletmiş yazıyı 19 Nisan 2017 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 On 09.03.2017 at 16:03, Münir Nurettin Taşova yazdı: Nerede yaptiracaksaniz telefonla sorun. Malatya'da 6 ay önce 200 liraydi. Antalya Otokoç'u aradım, ekspertiz hizmeti yok Ford'da diyor. Sadece araç sahibi ile gelirseniz servis bakım geçmişini vs bilgileri verebiliriz dedi. Arabayı alacak olsak hem ekspertiz yaptırıp hem servise mi götüreceğiz biz şimdi? Anlamadım bu işi ben. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 Antalya Otokoç'u aradım, ekspertiz hizmeti yok Ford'da diyor. Sadece araç sahibi ile gelirseniz servis bakım geçmişini vs bilgileri verebiliriz dedi. Arabayı alacak olsak hem ekspertiz yaptırıp hem servise mi götüreceğiz biz şimdi? Anlamadım bu işi ben.Malatya'da vardı, diğer servisleri bilemiyorum. Bazı servisler kaportaya bakmıyor, mekanik ve geçmiş kayit bilgisi veriyor diye biliyorum. Antalya Otokoç'ta o şekilde yapiyor demek ki. Alacağınız araç sahibinin yetkili servis bakımlı iddiası varsa ben olsam iki yerede giderdim. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 42 dakika önce, Münir Nurettin Taşova yazdı: Malatya'da vardı, diğer servisleri bilemiyorum. Bazı servisler kaportaya bakmıyor, mekanik ve geçmiş kayit bilgisi veriyor diye biliyorum. Antalya Otokoç'ta o şekilde yapiyor demek ki. Alacağınız araç sahibinin yetkili servis bakımlı iddiası varsa ben olsam iki yerede giderdim. Evet, araç yetkili servis bakımlıymış, garantisi henüz bitmemiş zaten. Ben servis eksper yapıyor zannediyordum. Daha güvenilir geliyordu. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts