Fatih Aydın 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Merhaba arkadaşlar; Bu konuyu sizlerle konuşmak, tartışmak ve tecrübelerimizi paylaşalım istedim. Biz ekspertize 2 kere güvendik ikisinde de kazık yedik. Arkadaşa Vectra gt aldık 94 model ekspertiz herşeyine baktı değişinen yok işte şurda şurda boya var, motor durumu çok iyi dedi. İyi dedi aldı arkadaş sonra bir hafta ya oldu ya olmadı araçta ses farkettik sanayideki ustamıza götürdük ve direk bu yatak sesi dedi. Hatta arkadaşa baya kızdı insan bi getiri bana gösterir diye. Neyse biz gene ikna olmadık özel opel servisine gittik.Onlarda aynı şeyi söyledi hatta araçta yağ soğutucusu olmadığını 4 bin liradan aşağı kurtaramayız dediler. Ve bu zararı düşerek arkadaş aracı sattı üstelik temiz diye piyasadan yüksek fiyata almıştı. 2 hafta önce iş yerimden arkadaş galeriden hyundai excel almış ve ekspertize göstermiş raporuda almış geldi yanıma. Dedim ustaya gittin mi yok dedi ekspertize okadar para verdik. Rapora baktım adamlar etek vuruyor yazmış. Aracı dinledim etek vurma sesi çok net. Eee neden aldın dedim arkadaşa? Eksperdeki usta birşey olmaz bu sesten 1 sene daha rahat kullanırsın demiş. Arkadaşda 1000 lira düşerek almış aracı. Dün arkadaşla yolda kaldık Araç bir anda gaz yememeye 50 kmyi geçmemeye başladı.İnanılmaz bir ses aracın içinde duramıyoruz. Hemen benim ustaya gittik ve sonuç motor bitmiş. En az 2500 liraya toplarız dedi. Bu piyasada motor ustası gene bulunuyor aslında. Fakat kaporta ustası ve elektronik ustasının iyisini bulmak yada işini doğru yapan usta bulmak çok zor. Aslında bu ustalardan iyilerini bulup araçları gösterirsek 2.elde güzel araçlar bulabiliriz diye düşünüyorum. Çok şükür çok iyi bir motor ustam var iyi bir kaportacıda bulursam yüksek km d segmenti bir araca cesaret edebilirim. Sizler neler düşünüyorsunuz? Saygılar. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Her zaman tanıdık bi ustaya gösterme taraftarıyım. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Etek sesine 1 sene giden diyen ustaya pistonları... Hey Allah'ım ya... Aldığım araçlara daha bir kere ekspertiz yaptırmadım. Osman ile Fatih usta sağolsun, bilmediğim araçlara kendilerine alırmış gibi bakıyorlar. 4 Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Experi yapan kişiden gidip o zararı alırdım ben direk sonuçta ona güvenerek araç alınıyor ve o da o iş için para alıyor yanlış bilgi vermesi tamamen onluk bişidir ve her türlü o masrafı hatasını çıkartırdım ondan ben şahsen exsper falan sevmiyorum usta iyidir baksın yeter bozulunca yine o yapacak sonuçta 1 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 (düzenlendi) Tanıdıktan başkasına göstermem, tanıdığın tanıdığının tanındığına gidilir ama o saçma para tuzağı yerlere gidilmez. İki tambur, bir boya ölçüm cihazı alan experim diye geçiniyor. 16 Nisan 2016 tarihinde Erdal Aydın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Ben ekspertiz derim. Hatta İzmir'de bu işi en iyi yaptığına inandığım tek yer var orasını tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Kaporta da ekspertiz derim. 2006 model fiestayı satarken alıcı bir ustaya gösterdi boyalı yerlere orijinal boyasız yerlere boyalı demişti. Tabiki hakkıyla yapan illaki vardır. Motor konusunda motor ustasına götürülmeli bence ama biz sadece ekspertiz yaparak aldık şuana kadar aldığımız araçları. Ben ekspertiz derim. Hatta İzmir'de bu işi en iyi yaptığına inandığım tek yer var orasını tavsiye ederim.Neresi abi? Biz 6. Sanayide bir yere götürüyoruz ismini unuttum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Isini layikiyla yaparsa ekspertiz cok daha detayli tabi ki. Son noktaya gelmis arizayi tespit edemeyen yeri eksper ve yaptigi isi ekspertiz olarak kabul edersek en kotu usta ile ayni noktada olurlar zaten. Bu islerde asil onemli olan, kendine arac alirmis gibi bakacak olan kisi. O kisi kendi tamirhanesinde ya da ekspertizde olsa da farketmez. Benim bu noktada ekpsertize gitmeme gerek birakmayan usta arkadaslarim oldugu icin rahatim. Hic yanilmadilar. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Kaporta da ekspertiz derim. 2006 model fiestayı satarken alıcı bir ustaya gösterdi boyalı yerlere orijinal boyasız yerlere boyalı demişti. Tabiki hakkıyla yapan illaki vardır. Motor konusunda motor ustasına götürülmeli bence ama biz sadece ekspertiz yaparak aldık şuana kadar aldığımız araçları. Neresi abi? Biz 6. Sanayide bir yere götürüyoruz ismini unuttum https://www.sahibinden.com/hizmetler/p/mehmet-sinan-bezircilioglu-mehmet-sinan-bezircilioglu 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 mekanik masraf konusunda ekspertiz merkezleri dyno çıkıp iki salıncak kontrolü bariz kaçak varsa onu söylüyor. kaporta olarak onların yaptığı iş ise piyasada daha revaçta. ben genelde ustasına gösteriyorum. arabanın dilinden anlayan biri bakarsa masraf konusunda daha isabetli olabilir. kaporta olarak da büyük darbe olmadığı ve kupada kesip biçme yoksa kapıydı kaputtu çamurluktu 4 vidanın tuttuğu parça değişse ne olacak sanki Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Usta var, usta var, ekspertiz var ekspertiz var ama ben motor ve mekanik kısım için usta taraftarıyım. araç markasının ustası daha sağlıklı bilgi verir. Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Ekspertiz işini doğru şekilde yaptığı sürece en güveniliri. Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Usta kesinlikle,Ekspertizde birsürü oyuncak var gerçi ama yine en iyisi tanıdık adam akıllı usta. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Yetkili serviste yapılan expertiz için ne düşünüyorsunuz? Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Güvendiğim Ustayı herzaman tercih ederim... 1 Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Yetkili serviste yapılan expertiz için ne düşünüyorsunuz? pahalıdır ancak sonuçları yüksek ihtimalle doğru çıkar. Güvendiğim Ustayı herzaman tercih ederim... usta da bir yere kadar Sertaç arkadaş. Aslında 2. el araç almak şans işi aracı tanıyorsan sorun yok ama tanımıyorsan ve servis bakımlı değilse işler biraz sıkıntı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Ben aracı ustaya göstermekten yanayım.. kaportacı motor ustası gelir bakarlar.. birde tecrübe tutuna çıkarlar en temizi budur. Ben ustamın kefil olmadığı hiç bir aracı almadım ve şimdiye kadarda yanılmadık çok şükür.. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Son zamanlarda eline boya ölçüm makinesini alan expertiz açıyor. Mantar gibi türediler. İşini hakkıyla yapanı ayirmakla birlikte çoğunun ne bir ustalıkla ilgisi var ne de profesyonel olarak arabadan anladıkları. Bir dyno bir boya kalınlığı ölçüm cihazı bir de tabela al sana expertiz. Kaç kere başımıza geldi boya olan yeri bulamıyor orijinal parçaya boyalı diyor. Ustanın en kötüsünün bile hiç olmazsa bir tecrübesi vardır. Yorum bağlantısı
Erdoğan Rodoplu 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 son 1 aydır yakın arkadaşıma araç alma telaşındaydık. Tanıdığımız- güvendiğimiz ustamız olmadığı için ve kendimizin de belli bir seviyeye kadar anladığımız araçlardan 3 tanesini expertize götürdük izmirde.3 araçtan 2 si kötüydü bizi 30000 tl den kurtardılar. Gözlemlerime göre kaporta konusunda çok iyi. ( örnek1: max 2 el boyutunda ki lokal boyayı hemen anladılar) Motor konusuna gelince gördüklerini bize de gösterip açıklamasını yapıyorlar. Performans ölçümlerinde % lik vermiyorlardı . Bunu da sorduğumuz da (ben çok anlamam) yüzdelik dilim insanları aldatabiliyor. örneğin yağ yakan bi arabanın yüzdeliği yüksek çıkar buda insanları aldatır bu yüzden biz %lik dilim kullanmıyoruz dediler. (bana mantıklı geldi.). Açıkcası ben ve arkadaşım memnun kaldık. Aldığımız araba yetkili servisin 2.el arabasıydı . Zaten koskoca servisin yalan dolan atacağı mantıklı gelmiyordu . Olanı söylerler diye düşündük. Ama yinede expertize gittik . Orada da kaporta ve motor da beklediğimizi aldık. Arabayıda aldık Cevap olarak GÜVENİLİR(kaporta+motor) bir usta tanıdığı olan varsa usta da olur. AMA yoksa bulundukları şehir de güvenilir bir expertize gidilebilir. (Aracı satanların önerdiği - gidelim dediği - ben biliyorum çok iyi dediği yerlere mümkünse GİTMEYİN.) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 dynoda tam gaz ile motor anlaşılmaz.. marş ve sonrası rölanti daha önemli. tavandaki boya sonradan masraf açmaz.. kötü ve zamanı geçmiş bakımlar enjektörü turboyu bozaiblir! sahibi ile çay içebildiğim her zaman listede ilktir. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 İşini hakkıyla yapan ekspertiz noktalarında, motora motor ustası, kaportada kaporta ustası bakar. Fakat böyle işletme çok az. 50-100 liraya ekspertiz yapan yerden de pek hayır gelmiyor. Kendi ustam yakın olsa gösteririm elbette ama genelde uzaktan alıyoruz arabaları. Yorum bağlantısı
Tugay Aydın 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Ben ekspertiz derim. Hatta İzmir'de bu işi en iyi yaptığına inandığım tek yer var orasını tavsiye ederim.Neresi Hayrettin abi ?Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Neresi Hayrettin abi ? Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi https://www.sahibinden.com/hizmetler/p/mehmet-sinan-bezircilioglu-mehmet-sinan-bezircilioglu#source=1 Yorum bağlantısı
Tugay Aydın 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 https://www.sahibinden.com/hizmetler/p/mehmet-sinan-bezircilioglu-mehmet-sinan-bezircilioglu#source=1Hadi ya ilginç. Beni hayal kırıklığına uğratmışlardı. Şans galiba birazda bu işlerDiscovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts