Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Aracımı 6 ay kadar önce aldığımda, maun desenli gösterge çerçevesinde 1-2 çatlak vardı ve ses yapıyordu.Çatlak yerlerini onarırım düşüncesi ile gösterge çerçevesini sökmeye karar verdim. Sökme işine başladım; keşke başlamaz olaydım. Malzeme o kadar kırılgan ki, sökme sonrası 10-15 parçaya ayrıldı. Dokunduğum yer çıtır çıtır kırılıyordu.Artık onarmanın mümkün olmadığına karar verdim. Bari yenisini alayım dedim. Araştırdım, gösterge çerçevesinin çok pahalı bir parça olduğunu gördüm. Almanya'da oğluma fotoları gönderdim, bana 2.elini al, gönder dedim. Komple siyahı geldi.Yeni gelen çerçeveyi yerine taktım.Güzel de durdu. Fakat direksiyona sedef kaplama yapılmış. Bu defa o sırıttı. Araştırdım, "deri mi kaplayalım? boyayalımmı?" diye. Forumdan Erol Eser Bey'in uygulamasını gördüm, boyamaya karar verdim. Sedef kaplamayı sökmeye başladım. Biraz zor oldu; selülozik tiner, aseton, saç kurutma makinası, maket bıçağı karışmının yardımı ile söktüm. Ancak alttan bir kat daha sedef kaplama çıktı. Direksiyonun üzerinde kaplamayı sökmek çok zor oluyor. Yine forumdan Yunus Emre Çırak Bey'in konusunda anlattığı gibi direksiyonu söktüm. Ve sonrasında sedef kaplamanın tamamını söktüm. 800 zımpara ile zımparaladım. Ayakkabı Malzemesi'nden deri boyası aldım ve Erol Bey'in anlattığı gibi 4 kat uyguladım.Sonuç, görsel olarak hoşuma gitti. Yaklaşık 1 ayı geçti, ele boya çıkması olmadı. Hala boyandığı gibi... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Elinize saglik uzun bir surec olmus ancak keyfi guzeldir mutlaka. Gayet basarili gule gule kullanin. Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 abicim elinden gelmiş maşallah valla süper olmuş keşke benimde elimden gelse bende yapabilsem valla kıskandım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 o boya ne acaip birşey miş su bazlı ve ele bulaşmıyor. kuruması ne kadar zmaan sürdü? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Elinize sağlık sökmüşken hava yastığını da boyasaydınız bütünlük olurdu. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 o boya ne acaip birşey miş su bazlı ve ele bulaşmıyor. kuruması ne kadar zmaan sürdü? Katlar arası kuruma 1 saat kadar sürüyor. Son kat boyadan sonra 1 gün bekledim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 elinize sağlık. Adnan abi'ye katılıyorum, havayastığı da güzel bi boyayı haketmiş. Gösterge kırılganlığı kronik maalesef. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 (düzenlendi) Elinize saglik uzun bir surec olmus ancak keyfi guzeldir mutlaka. Gayet basarili gule gule kullanin. Üstat; bu işte, özellikle direksiyonu sökerken yaptığın paylaşımlar çok yararlı oldu. Teşekkür ederim. 13 Nisan 2016 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Elinize sağlık sökmüşken hava yastığını da boyasaydınız bütünlük olurdu. elinize sağlık. Adnan abi'ye katılıyorum, havayastığı da güzel bi boyayı haketmiş. Gösterge kırılganlığı kronik maalesef. Bu boyayı deri emdi. Düşündüm kapağıda boyamayı ancak, kapağın boyayı emmeyeceğini düşünerek vazgeçtim. Kapağı deterjan + fırça ile yıkayarak taktım. Belki torpido parlatma malzemeleri daha iyi sonuç verir. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Elinize sağlık çok güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Elinize sağlık güzel bir uygulama olmuş. Orta kapağa f21 sürerseniz güzel sonuç bir alırsınız... Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Elinize sağlık Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Emeğinize sağlık abi, harika görünüyor.... Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 ellerinize sağlık güzel olmuş. sanırım sırada vites var. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Çok iyi olmuş.. Oğlunuz bir de direksiyon gönderiverseydi takım daha iyi olurmuş Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş, güzel günlerde kullanın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts