İçeriğe Yönlendir

Focus III - Sizce Boyatmalı Mı Boyatmamalı Mı?

Sarp D. Uygur

Recommended Posts

Sarp D. Uygur

Arkadaşlar bir süredir aklımdaydı, bu akşam aracımın eski resimleri üzerinde amatörce bir çalışma ile aklımdaki fikri araca uyguladım.

Sizce ön-arka tampon alt ekleri ile yan marşpiyelleri gövde rengine boyatmalı mıyım?

Orjinali

vReWKGg.jpg

Boyanınca muhtemelen benzeyeceği hali :D

tVATnpw.jpg

Vy7BlcG.jpg

Photoshop bilmiyorum ama bu akşam öğrendiğim kadarıyla bu kadar yapabildim kusura bakmayın :D

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Bence bi kontrast olmalı, komple gri güzel durmuyor. Boyatmayın, zaten o yerler yolda gelen çamurun taşın en çok maaruz kaldığı yerler boyatsanız dahi çizilecektir.

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

bence boyatın ama arkada difüzörümsü bir yer kalsın. ben de fII hb için boya yaptıracağım, paint.net'te yapmıştım bir şeyler, bunun gibi:

pzaVvz.jpg

sedanda f3'te aşağı yukarı şunun gibi bir şeye tekabül eder dediğim şey:

BP1gZ9.jpg

edit:

orijinali:

2015-ford-focus-sedan-628-2.jpg

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Teoman Sarac

Cık olmaz bence Sarp. Orası hep tehlikeye maruz kalcak yer. Biyer Sürter sonra yine boyatmak ister

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Tokdoğan

sonradan yapılan boyalar genelde pek sağlıklı olmuyor, profesyonel işçilik ise pahalıya gelecektir. arkadaşların dediği gibi mutlaka birşeyler değer ve boya atabilir. bırakın orijinal kalsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

Renk tutmaz Umut sonra göze daha çok batar..

o tehlike hep var tabi ama düz gride çok sıkıntı olmaz herhalde abi ya.

edit: bizim araba için boyacı ustamla görüştüğümde ''gerektiği gibi yaparsam bir sıkıntı olmaz.'' demişti. 

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Güney

Yanlar için ST yada sport paket marşpiyel alıp takabilir, arka tarafı ve ön tarafıda boyatıp öne bir lip atarsan çok güzel olur abi bence. Lip hem güzel gözükür hem boyayı bir miktar korur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Açıkçası Fluence makyajlı modellerde görünce biraz heves etmiştim.

renault_fluence_gt2_2015_2-1024x638.jpg

Alt tarafların tehlikeye maruz kalacağı malum o konuda hemfikiriz, boya ustası bir akrabam var, hani usta konusunda da sıkıntı yok, boyanın da kodu bellidir, gidip koduyla boyayı da temin edebiliriz sanırım..

Komple kit alıp monte etsem bana pahalıya denk gelir diye boyama işi daha mantıklı geldi ama boyacı abimle bi görüşeyim konuyu bakalım o ne diyecek...

Yorum bağlantısı

Açık renklerde çok sırıtıyor,koyu renklerde tavsiye ederim,hatta kendi aracımda boyalı.

08561cd717d447f7bcd01c548237d770.jpg

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bu sabah sıkışık trafikte şöyle bir baktım, çoğu arabanın yan marşpiyeller boyalı. Volvo, Citroen, Renault, Opel, Volkswagen birçok araçta da arka tampon eki boyalı sadece bir şerit halinde difüzör vs boyasız. Daha da gaza geldim :D Bir tek bizimkilerin yanları plastik gibi geldi resmen..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Batmaz

Bir çok arkadaş var boyatan gördüm. Araç gayet güzel duruyor. Plastik astar boyasını iyi atarlarsa hiç bir sıkıntı olmaz. Renk farkı içinde boyattıktan sonra bi pasta cila yaptırırsanız renk farkı da olmaz bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Acikcasi renk farki ve boya atmasi konusunda cok bir cekincem yok, dedigim gibi boyaci usta bizden, gereken neyse onu yaptiririm.

Yalniz kendisiyle konustugumda yan marspiyelleri boyatmanin pek mantikli olmadigini soyledi. Arka tampon hallolur da yanlari boyayinca surekli ayak surtmesi zarar verecektir dedi. Diger turlu boyanin tutmamasi soz konusu degil ama ayak vurdukca muhakkak zedelenir dedi. Yanlar icin marspiyel eki, arka icin de boya dusunuyorum su an bakalim..

Bu arada makyajli focus 2 gordum bu aksam, onda da tamamen boyaliydi altlar..

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

Bu benimde çok gözüme çarpıyor bu bendeki beyaz hani boya renginde sıkıntıda olmaz..boyatacam en sonunda sen karar verdiysen boyat kardeşim :-)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Harun_Tekin

Bu adı neyse yanların arkaların adı marşpiyel mi ne onları alsak ne kadara malolur acaba

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Komple body kit 1000 lira civarında geziyor. Ben yanlar ve ön tarafa ek alıp arkayı boyatmayı düşünüyorum. Şu an en mantıklısı o olacak gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Okan Kurtulan

Focusun marspiyelleri neden siyah plastik yaptigini anlamis degilim zaten. Araci tamamen kesik gosteriyo. Govde renginde olsa cok daha estetik bir arac izlenimi verebilirdi fabrika.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Harun_Tekin

Boyatmak yada body kit almak yerine aklıma şu kaplamalar varya folyolar onlar geldi yapılsa olur mu acaba hemde az alacağımız için maliyeti çok düşük olur

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Olur ama aracın rengini tutturma kısmında sıkıntı yaşanabilir. Bir de ön tarafta düzgün duracağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

Öne yaptırmiyacam zaten öndeki tamponun altındaki parlak siyah yanlar ve arkalara yapılacak sadece buz beyazı bulmak lazım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...