Köksal Yılmaz 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Selamlar abiler dostlar, Bizim kangoonun direksiyonu hidrolik olmasına rağmen bana ağır geldi. Bu kıyaslamayı da focus ile yapınca hissettim. Aynı şekilde arkadaşta 2009 sümbül var babasında da 2.5 focus o da aynı farkı bariz hissetmiş. Focusa göre daha hafif olmasına ve daha ince yanak lastik kullanmasına rağmen daha sert olması garibime gitti. Yağını yenilesek yumuşar mı? Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Köksal bey, O dönem Renault'ların direksiyonları elektrik destekli olmadığından biraz ağır maalesef. Tabii ki hidrolik değişimi bir nebze rahatlatacaktır ancak çok bir şey beklemeyin. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Hop Direksiyon motorü dc ise normal, eğer fırçasız dc ise pompa bozuk Köksal Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Nisan 2016 Yazar Paylaş 4 Nisan 2016 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Hop Direksiyon motorü dc ise normal, eğer fırçasız dc ise pompa bozuk Köksal Abi fırçasızdır o ben 6 yıldır fırça kullanmıyorum arabada Bakınca anlaşılır mı yoksa akşam gelmişken senin ışın kılıcıyla mı bakarız 4 Nisan 2016 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Abi R19 vardı bende. Direk elektrikli Servet Abinin dediği gibi. Fırçaları kopuyordu. Çok kez elektrikçiye lehim yaptırdım. En son kömürlerini(fırçalarını) değiştirip gümüş kaynağı yapınca kopma bitti. Çok sıkıntı çıkarmıştı pompası bana. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Servet Aydın yazdı: Hop Direksiyon motorü dc ise normal, eğer fırçasız dc ise pompa bozuk Köksal Abi elektrikli mi? Şirket araçlarımızda elektrikli yoktu? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Sani Gerşon yazdı: Abi elektrikli mi? Şirket araçlarımızda elektrikli yoktu?Hepsi elektrikli. Araç motorundan bağımsız dc Motor ve pompa var. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Nisan 2016 Yazar Paylaş 4 Nisan 2016 Yaşar Demirci yazdı: Pompa arızalı tamiri mümkünServet abi yerini tarif etti bi ara incelicem. Öyle aşırı sert değil focusa göre sert. Çevirirken kayış sesi gelmiyor sadece sonuna kadar çevirirsem kayış sesi geliyor ki bu normal diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Kayış sesi alternatorden dolayı. Motor fazla akım çekip şarj dinamosunu zorluyor. Voltaj düşerse de direksiyon sertleşiyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Servet Aydın yazdı: Hepsi elektrikli. Araç motorundan bağımsız dc Motor ve pompa var. 65'likler de demek ha. Bilmiyordum valla 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Lütfen, konumuz fransıarı gelişmiş teknolojisi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Nisan 2016 Yazar Paylaş 4 Nisan 2016 Servet Aydın yazdı: Lütfen, konumuz fransıarı gelişmiş teknolojisiNaylon diye de makara yaptık ama kangoo tamponlar hariç metal yahu, ben çamurluklar plastik sanıyordum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Köksal Yılmaz yazdı: Naylon diye de makara yaptık ama kangoo tamponlar hariç metal yahu, ben çamurluklar plastik sanıyordum. Clio3 ve Megane2'lere özel o 1 Yorum bağlantısı
H.Caner Aydın 8 Temmuz 2021 Paylaş 8 Temmuz 2021 Servet Aydın yazdı: Sani Gerşon yazdı: Abi elektrikli mi? Şirket araçlarımızda elektrikli yoktu? Genişlet Hepsi elektrikli. Araç motorundan bağımsız dc Motor ve pompa var. Genişlet Merhaba, 2010 model (eski kasa) Renault Kangoo aracım var. 1.5 dci Authentique paket. Aracın direksiyonunda ciddi bir ağırlık var, direksiyon pompasının hidrolik sağlamadığını düşündüm, yetkili servis de kontrol etti ancak sorun tespit edemedi. Ayrıca sorduğumda elektirkli olmadığını söyledi pompanın. Sizin mesajınızı görünce sormak istedim, kesin elektrikli mi diyorsunuz? Servis neden değil dedi acaba Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Temmuz 2021 Paylaş 8 Temmuz 2021 Bu kasa ise direksiyon simidi altında servo motor var. Önceki kasa ise tampon içinde gömülü dc motorlu hidrolik pompa tahrikli motor var. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2021 Bizim 2004 kasa 1.5 dci de geçenlerde bi ağırlaşma oldu hid dir yok gibi. Kart/sensör/soket gibi bişeyi değişti 40-50 tl lik bi parça ama yağı filan da değişti o ara araç başında değildim babamın anlattığı. Usta da güzel öpmüştü 200 tl işçilikle Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2021 Servet Aydın yazdı: Tampon iniyor sök tak 200 normal Yok abi, sol ön lastik ve davlumbaz sökülüyor sadece. Pompa hemen orda daha önce de komple değişmiştik. Baştan işçilik fiyatını söylemesinden anlamalıydık ama sanayide mecbur kalınca göz görmüyor o anda Yorum bağlantısı
Recommended Posts