Serhan Gürbüzol 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Harika olmuş gerçekten, emeğinize sağlık. Malzeme temin edince bende yapacağım inşallah... 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Malzemeyi nereden alacaz onerebileceginiz bir yer var mı. İnşallah en kısa sürede bende kolları sıvayıp işe girisecegim. Önce malzemeyi nereden alalim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada elinize emeginize sağlık. Hayırlı uğurlu olsun. Nice sessiz seyahatlere. LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 camlara da kaplayalım bence, hiç ses gelmez 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 18 Haziran 2016 Yazar Paylaş 18 Haziran 2016 Harika olmuş gerçekten, emeğinize sağlık. Malzeme temin edince bende yapacağım inşallah... Teşekkür ederim.Kesinlikle tavsiye ederim camlara da kaplayalım bence, hiç ses gelmez Malzemeyi nereden alacaz onerebileceginiz bir yer var mı. İnşallah en kısa sürede bende kolları sıvayıp işe girisecegim. Önce malzemeyi nereden alalim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada elinize emeginize sağlık. Hayırlı uğurlu olsun. Nice sessiz seyahatlere. LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Teşekkür ederim Kemal bey.Bitüself veya simself olarak satılan malzemeyi ben Koçtaş'tan aldım.İnternette de çeşitli sitelerde mevcut.Fiyatları da aynı yaklaşk olarak.Firex malzeme ise tekzenden almıştım ancak herzaman olmuyor orada.İnternette o da mevcut araştırabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 Bilgi için teşekkür ederim. Malzemeyi alınca başlayacağım inşallah. Çünkü ses iyice rahatsız ediyor. Mondeonun tek eksiği bu bence. Umarım bizde sizin gibi sonuç alırız. 1 Yorum bağlantısı
Recep Güney 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 metehan bey bahsettiğiniz sünger bu mu https://www.tekzen.com.tr/akustik_sunger_5_mm_nfaf_/2353549 Yorum bağlantısı
metehan koç 19 Haziran 2016 Yazar Paylaş 19 Haziran 2016 metehan bey bahsettiğiniz sünger bu mu https://www.tekzen.com.tr/akustik_sunger_5_mm_nfaf_/2353549 evet recep bey.Birde bunun kendinden yapışkanlı olanları var internette Yorum bağlantısı
Murat Güler 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Uğraştığınıza değmiş gerçekten. Değerler baya bi düşmüş ki eminim aracınızın şuanki hali 5.20d den bile az ses alıyordur. Zaten bmw yalıtımı pek önem vermiyor gelen yorumlarda o yönde. Standart mondeo da güzel yumuşak bir lastikle baya bir az yol sesi alıyor şimdiki hali tam uçan halı olmuştur. Aracınızı sattığınız zaman alan kişi çok şanslı olacak 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Elinize sağlık. Ben de Mondeo 'da buna benzer bir uygulama yaptırmıştım. Aracı Sanayi Sitesinde tanıdık bir kaportacıya komple söktürmüş ve benzer şekilde kaplattırmıştım. Ciddi şekilde tokluk hissediliyor. Yalnız bir ekleme yapayım: Bu kadar uğraşmışken, tavana da yapmak lazım. Özellikle tavan sacının arka kısmı uğultunun toplandığı bölgelerden birisidir. 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 5 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2016 arkadaşlar tekrar merhaba Tüm ses yalıtımı bitirdikten sonra kapı cam fitillerinden gelen rüzgar sesini daha fazla duymaya başladım malum.Bunun için farklı forum sitelerinde olan çeşitli uygulamarı denedim. Akvaryum hortumu serum hatta anten kablosu ile işlem yapanları gördüm.ANCAK BUNLARIN HİÇBİRİSİ ÇÖZÜM OLMADI. Bende daha önce insignia aracına uygulama yapan birisiyle görüştüm ve onun yaptığı uygulamayı yaptım Uygulama bildiğimiz kapı pencere için satılan pencere fitilleriyle yapılıyor.Mondeoların kapı tarafınında malum 2 tane kauçuk fitil var.O iki fitilin arasına, piyasada satılan pencere fitilinin tekli tarafı oturacak kadar yer var.Oradan başlayıp kapı tarafını,aracın fitilinin altında kalacak şekilde,pencere fitilini yapıştırdım.4 kapıyı yaptıktan sonra, birde araçta bulunan fitilin altına gelecek şekilde 2. uygulamayı yaptım. sonuç mu? Sonuç mükemmel ötesi! Kapıdan en ufak bir uğultu, rüzgar sesi veya herhangi bir ses kesinlikle gelmiyor.Yani olağanüstü bir yalıtım sağlıyor inanamadım bende.Kapıların kapanma sesi tamamen değişti.sanki zırhlı araç gibi tok bir sesle kapanıyor. Bu uygulamanın kapıya bir zararı yok.Çünkü kullanılan fitil oldukça yumuşak ve ince.Orjinal fitilin altında bile kalıyor.Yaptığımız şey, orijinal fitin ön ve arkasını kapatmak aslında.Orjinal fitilin içine sıkıştığı için çıkma ihtimalide yok. Bu uygulamanın benzerini ankara armada avm'nin orada fitil yalıtımı yapan bir firmada görmüştüm.Araca ek olarak kauçuk fitiller yapıştırılıyordu ince.Ve mükemmel yalıtım sağlanıyordu.Tavsiye ediyorum deneyin. Yarın resimleri çekip atarım 5 Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 5 Temmuz 2016 Paylaş 5 Temmuz 2016 sizdeki azime hayran kaldım.tebrikler. fotoda eklerseniz iyi olur kapı fitilleriyle alakalı. SM-G9287 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Elinize sağlık. Ben de Mondeo 'da buna benzer bir uygulama yaptırmıştım. Aracı Sanayi Sitesinde tanıdık bir kaportacıya komple söktürmüş ve benzer şekilde kaplattırmıştım. Ciddi şekilde tokluk hissediliyor. Yalnız bir ekleme yapayım: Bu kadar uğraşmışken, tavana da yapmak lazım. Özellikle tavan sacının arka kısmı uğultunun toplandığı bölgelerden birisidir. Tavan eksik kaldı sanırım. 2 Yorum bağlantısı
metehan koç 6 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2016 Rıdvan bey evet bir tek tavana yapmadım ancak şuan gereklı görmüyorum. Asagı yukarı ıstedıgım sessızlıge ulastı araç. Belkı therma fılex malzeme ıle kapı içlerine yalıtımı guclendrmek ıcın bır malzeme daha atabilirim 5 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Rıdvan bey evet bir tek tavana yapmadım ancak şuan gereklı görmüyorum. Asagı yukarı ıstedıgım sessızlıge ulastı araç. Belkı therma fılex malzeme ıle kapı içlerine yalıtımı guclendrmek ıcın bır malzeme daha atabilirim Bunlardan bende yapmıştım ama biraz zaman sonra kendini bıraktılar yapışkan kısmı çok iyi değil 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Kullanılan malzemenin toplam ağırlığının ne kadar olduğu konusunda fikriniz var mı? Tavanjn arka kısmının yalıtımı bence çok önemli. Çünkü uğultunun asıl toplandığı en boştaki saç orası. Üstelik yağmur yağarken de tavana vurma sesi çok fark ediyor. 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 6 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2016 Kullanılan malzeme derken fıtıllerı mı dıyorsunuz Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Abi o fitiller o arabaya hiç olmamış. Aliexpres de yalıtım için fitiller var onlar çok iyi. Forumda uygulayan var. Yorum bağlantısı
Celal Altan 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Abi o fitiller o arabaya hiç olmamış. Aliexpres de yalıtım için fitiller var onlar çok iyi. Forumda uygulayan var.Hocam bende yapmak istiyorum. Aliexpresste bulamadım. Acaba link var mı? Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Hocam bende yapmak istiyorum. Aliexpresste bulamadım. Acaba link var mı?Link varda şuan telefondan atamıyorum . Emre şimşek hocamın aracın konusunda var. Link vardı orada. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Evet araca çok güzel şeyler yapılmış ve özenilerek yapılmış. Benim şahsi görüşüm sadece davlumbaz plastiklerinin bituself ile kaplanması gereksiz olmuş. Ben de yapmıştım ama şu anda farklı düşünüyorum. Davlumbaz plastiklerini söküp motip pütürlü spreyden 2 kat attık mı iş tamamdır. Böylece davlumbaz ağırlaşmamış olur. İmzamdaki linke girip yalıtım uygulamalarımı görebilirsiniz. Fitiller rüzgar sesine çok etki ediyor. Davlumbazlar da yol sesine.. diğer her şey ise ugultuyla alakalı.. Motor sesine ise az az etki eden şeyler cam altı ve kaput içi uygulamaları. Daha fazlası için malesef göğüs falan sökmek gerekiyor.. Benim ölçümümde Focusta 90 km hızda ses 67 db Yorum bağlantısı
metehan koç 7 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2016 aliexpresteki yalıtım fittillerini biliyorum.Kauçuk 3m ile yapıştırıyosunuz birde kapı arasına geçmeli olan var vw'deki gibi ancak onu kapının tokluk sesi için düşünüyorsanız almayın derim çünkü o sesi yakalayamıyorsunuz.Benim yaptığım olan ile onun arasındaki tek fark görüntü olayı.O siyah olduğu için ve kauçuk olduğu için daha orjinal duruyor. Benimksi bir deneme aslında.Fitil yalıtımının katkısını ölçüyorum.Zaten aliexpresteki fitillerde çok pahalı değil 10 dolar civarında olması lazım.Bu uygulama başarılı oldu ses için artık tatil dönüşü onlardan da sipariş edebilirim.. Evet araca çok güzel şeyler yapılmış ve özenilerek yapılmış. Benim şahsi görüşüm sadece davlumbaz plastiklerinin bituself ile kaplanması gereksiz olmuş. Ben de yapmıştım ama şu anda farklı düşünüyorum. Davlumbaz plastiklerini söküp motip pütürlü spreyden 2 kat attık mı iş tamamdır. Böylece davlumbaz ağırlaşmamış olur.İmzamdaki linke girip yalıtım uygulamalarımı görebilirsiniz. Fitiller rüzgar sesine çok etki ediyor. Davlumbazlar da yol sesine.. diğer her şey ise ugultuyla alakalı.. Motor sesine ise az az etki eden şeyler cam altı ve kaput içi uygulamaları. Daha fazlası için malesef göğüs falan sökmek gerekiyor..Benim ölçümümde Focusta 90 km hızda ses 67 db emre bey teşekkür ederim yorumunuz için.Yalnız ben davlumbaz plastiklerini kaplamadım ağırlık oluşmaması için.Davlumbaz içierisindeki saç kısımları yaptım ve katkısı çok fazla oldu.Pütür atma olayını ben daha önceki aracıma uygulatmıştım üstelik epeyde bir para vererek yaptırmıştım ancak yalıtıma katkısı olmadı.Çünkü akustik yalıtımla desteklenmediği sürece ses almaması imkansız. Pütür sadece rezonansı kesiyor, onun üzerine mutlaka therma firex tarzı akustik yalıtım geçmek gerekir sizdeki azime hayran kaldım.tebrikler.fotoda eklerseniz iyi olur kapı fitilleriyle alakalı.SM-G9287 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi teşekkür ederim ufak tefek uğraşmaya çalışıyoruz işte Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Gercekten iyi ugrastiniz azim ettiniz. Keyfini surun. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 emre bey teşekkür ederim yorumunuz için.Yalnız ben davlumbaz plastiklerini kaplamadım ağırlık oluşmaması için.Davlumbaz içierisindeki saç kısımları yaptım ve katkısı çok fazla oldu.Pütür atma olayını ben daha önceki aracıma uygulatmıştım üstelik epeyde bir para vererek yaptırmıştım ancak yalıtıma katkısı olmadı.Çünkü akustik yalıtımla desteklenmediği sürece ses almaması imkansız. Pütür sadece rezonansı kesiyor, onun üzerine mutlaka therma firex tarzı akustik yalıtım geçmek gerekir Metehan Bey bende bu davlumbazlar plastik, sizinki de plastik sandım.. Plastik rezonanstan dolayı içeriye gelecek bir ses yapmaz, pütür de tekerlerden tarafa atılırsa sesi yutar. Benim demek istediğim eğer bu resimdeki parçanız plastikse bunda bitüself tarzı rezonans kesici ürüne gerek yok. İçlere yani aracın metal kısımların yaptığınız şeylerde ve hatta diğer bütün şeylerde hemfikiriz Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Kullanılan malzeme derken fıtıllerı mı dıyorsunuz Hayır fitiller değil. Kaplama için kullanılan tüm malzemenin araca getirdiği toplam ağırlığın ne kadar olduğunu merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Sesin madde içinden geçerken enerjisini kaybetmesi yani sesi izole edebilmesi için yoğun ve ağır malzeme olması gerekir ( düz yüzeyler için ) örneğin kurşun gibi. Bitümlü ağır malzemeler bu iş için uygun. Ayrıca sac yüzeylerde rezonas sonucu oluşan ses için yine ağır bir malzeme ile katı yapılarak frekansı değiştirilir ve ses üretmesi engellenir, bu malzemelerin her biri (bitümlü membran, aluminyum folyo, PE veya PU açık gözenekli sünger vs) belli frekansları keser, tümünün olduğu kompozit malzemeler en iyi sonucu verir. 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts