İçeriğe Yönlendir

Passat Ve Superb, Aynı Değiller Mi?

Sani Gerşon

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

dostum iki aracıda kullan yada uzun müddet kullananlara sor, kalite sadece donanım demek değil.

merak etme, kalitede kayıp sıfır, hatta uzun yolda süperb daha sessiz ve daha konforlu diyor testler, tabii sürmedim, testlerin yalancısıyım.

İste onu diyorum ya[emoji23] Param oldu da VWci mi oldum [emoji23][emoji23][emoji23]

boşa dememişler Halk Arabası diye  :D  :p

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

süperb hiçbir zaman passat kadar, octavia hiçbir zaman jetta kadar, leon'da hiçbir zaman golf kadar iyi olamaz:)  kalite farkı aradaki fiyat farkına denk değil ancak genede yedek parçalarının üzerinde birbirinin amblemi olan araçlar tamamen birbirlerine denk değiller ve bu markalar ne yaparlarsa yapsınlar bir audi değildirler. 

merak etme, kalitede kayıp sıfır, hatta uzun yolda süperb daha sessiz ve daha konforlu diyor testler, tabii sürmedim, testlerin yalancısıyım.

boşa dememişler Halk Arabası diye  :D  :p

süperb bizde var ali abi ve inanki fark var ben süperb'i daha çok seviyorum ve dayıma passata rağmen süperb aldırdım güzel araç ancak bir passat değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Superb passattan bir üst segment değil mi? Passatın segmenti octavia olmalı sanırım. Wvnin ise amiral gemisi phaeton bildiğim kadarı ile. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

süperb hiçbir zaman passat kadar, octavia hiçbir zaman jetta kadar, leon'da hiçbir zaman golf kadar iyi olamaz:)  kalite farkı aradaki fiyat farkına denk değil ancak genede yedek parçalarının üzerinde birbirinin amblemi olan araçlar tamamen birbirlerine denk değiller ve bu markalar ne yaparlarsa yapsınlar bir audi değildirler. 

süperb bizde var ali abi ve inanki fark var ben süperb'i daha çok seviyorum ve dayıma passata rağmen süperb aldırdım güzel araç ancak bir passat değil.

Vallahi sürmedim ama genel durum böyle gibi, beni cezbeden geniş olması, kalitelide, esas sebeb bu, passat değil derken ne fark var mesela ? ilave olarak şuan alacak olsam listede Passatta var, Passat Steyşın ama, Süperb fazla büyük, hanım hayatta süremez, o yüden eledim gibi sanki...

Bu arada Audi konusunda kesinlikle haklısın, sadece oto şanzımanı bile vw a yeter :)

Ah para olacakki S5 yada S6 alacaksın, tam benlik  :rolleyes:

audi-s6-gear-patrol-1.jpg

artık ben ne yaparım sen düşün, yanında yatardım herhalde  :D

şiir gibi, ahh beeeee....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Misafir
(düzenlendi)

boşa dememişler Halk Arabası diye :D:p

Bir soz var; Almanlar VWyi satmak icin, Audiyi binmek icin urettiler diye.

Vallahi sürmedim ama genel durum böyle gibi, beni cezbeden geniş olması, kalitelide, esas sebeb bu, passat değil derken ne fark var mesela ? ilave olarak şuan alacak olsam listede Passatta var, Passat Steyşın ama, Süperb fazla büyük, hanım hayatta süremez, o yüden eledim gibi sanki...

Bu arada Audi konusunda kesinlikle haklısın, sadece oto şanzımanı bile vw a yeter :)

Ah para olacakki S5 yada S6 alacaksın, tam benlik :rolleyes:

Ali Bey cok kotu yerden giris yaptiniz, Audi [emoji7][emoji7][emoji7]

tarihinde E. Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Ah para olacakki S5 yada S6 alacaksın, tam benlik :rolleyes:

En basiti mesela yol sesini Süperb daha fazla içeri alıyor ve yol tutuşu Passatın daha iyi ses kalitesinde bile farklılık var ve caddy nin ses kalitesi bile süperbe göre daha başarılı hatta dayımınoğlu Caddy e ilk bindiği Zaman bu arabada setmi var demişti[emoji23] 2.el mevzusunu falan zaten söylemedim bile [emoji4] sen hangisini tercih edersin desen ben Süperb alırım düşünmem çünkü çok beğeniyorum bacak boyum biraz fazla uzundur benim her arabaya sığamam ama süperbin arkada bacak bacak üstüne bile atabiliyorum ve Süperb uzun yolda beni hiç yormuyor [emoji39]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

En basiti mesela yol sesini Süperb daha fazla içeri alıyor ve yol tutuşu Passatın daha iyi ses kalitesinde bile farklılık var ve caddy nin ses kalitesi bile süperbe göre daha başarılı hatta dayımınoğlu Caddy e ilk bindiği Zaman bu arabada setmi var demişti[emoji23] 2.el mevzusunu falan zaten söylemedim bile [emoji4] sen hangisini tercih edersin desen ben Süperb alırım düşünmem çünkü çok beğeniyorum bacak boyum biraz fazla uzundur benim her arabaya sığamam ama süperbin arkada bacak bacak üstüne bile atabiliyorum ve Süperb uzun yolda beni hiç yormuyor [emoji39]

Benide cezbeden en önemli yanı genişliği zaten, çok rahat yahu :)  diğer yönden passat-süperb öyle açık ara farkları yok gibi, denk sayılırlar gibi...

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Benide cezbeden en önemli yanı genişliği zaten, çok rahat yahu :) diğer yönden passat-süperb öyle açık ara farkları yok gibi, denk sayılırlar gibi...

kesinlikle denk sayılabilirler ama az da olda çokta olsa Genede arada mutlaka bir fark oluyor..:)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bir soz var; Almanlar VWyi satmak icin, Audiyi binmek icin urettiler diye.

Ali Bey cok kotu yerden giris yaptiniz, Audi [emoji7][emoji7][emoji7]

:D

Almanların sözü doğrudur, Bmw-Merso-Audi    BMA -ABM bunların baş harflerinde bir gizem varmı acaba  :D

kesinlikle denk sayılabilirler ama az da olda çokta olsa Genede arada mutlaka bir fark oluyor.. :)

O zaman Mazda CX3 alayım ben  :D

çıkan sonuca bak  :D  :D

bu arada S5 493 bin

S3 sportbag ise 224 bin gayme imiş, hayalleeer hayaller... (s3 hadi, tırmalasak falan belki, ama oda küçük ve s5 in yanında hikaye)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Iyi ki konunun basinda "karsilastirma degil" yazmistim :) peki teknik olarak neleri benzer? Soruma yanit alamadim maalesef. On takim , yuruyen vs sorunlu mudur bu araclarda? Teknik olarak ayni midirlar?

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

:D

Almanların sözü doğrudur, Bmw-Merso-Audi BMA -ABM bunların baş harflerinde bir gizem varmı acaba :D

O zaman Mazda CX3 alayım ben :D

çıkan sonuca bak :D:D

Karisik bir denklem [emoji23][emoji23] Alman candir, Alman'a alalim sizi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Audi güzel.

Her kasası güzel.

Yeni octavia güzel.

Superb çirkin.

Passatın bazıları güzel.

Jetta pıstırılmış

Golflerin hepsi güzel.

Poloların bazıları güzel.

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Audi güzel.

Her kasası güzel.

Yeni octavia güzel.

Superb çirkin.

Passatın bazıları güzel.

Jetta pıstırılmış

Golflerin hepsi güzel.

Mesela Kara Kuzu [emoji56][emoji56][emoji56]

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Karisik bir denklem [emoji23][emoji23] Alman candir, Alman'a alalim sizi :)

O zaman biraz hayallerimi yazayım :)

mercedes-benz-g55-amg.2000x1333.May-01-2

2017-BMW-M5-release-date.jpg

abd versiyonları bizde rahatça satılsa, pikap olarak...

ford-f-150-raptor-supercab-wallpaper-hd-

böyle uzaaar, Alaman birazda Amerikan takılmak lazım... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Sonunda ortak noktada bulustuk [emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Audi güzel.

Her kasası güzel.

Yeni octavia güzel.

Superb çirkin.

Passatın bazıları güzel.

Jetta pıstırılmış

Golflerin hepsi güzel.

bunlar zaten klasman dışı  :D  Audiyi katma, alayı klasman dışı kalıyor, ayıp oluyor  :D

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

mercedes-benz-g55-amg.2000x1333.May-01-2

2017-BMW-M5-release-date.jpg

abd versiyonları bizde rahatça satılsa, pikap olarak...

ford-f-150-raptor-supercab-wallpaper-hd-

hepsi bir yana Merso bir yana şimdi :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

hepsi bir yana Merso bir yana şimdi :)

Aynen, 1 milyarı geçik fiyatıyla G63-65 AMG iyi giderdi hani, tek problem ön cama çok sinek yapışıyormuş, malum fazla dikte  :D

ha birde bundan isterem, hem gösterge tablosuda yarı mekanik, tam bize göre, dimi Özlem hanıım  :D

707 HP. anca kurtarır...

Dodge-Charger-SRT-Hellcat.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Aynen, 1 milyarı geçik fiyatıyla G63-65 AMG iyi giderdi hani, tek problem ön cama çok sinek yapışıyormuş, malum fazla dikte :D

ha birde bundan isterem, hem gösterge tablosuda yarı mekanik, tam bize göre, dimi Özlem hanıım :D

707 HP. anca kurtarır...

Dodge-Charger-SRT-Hellcat.jpg

Bunun üzerine araba bilmem tanımam gerisi yalan diğerleri arabacık olabilirler sadece [emoji41] Mercedes'in jübile aracı

ab2e861a5f702e4d89107ce0489f9bfc.jpg

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Siz baya aşmışsınız mşllh ama ben baştan başlıyyım skoda demişken kendimce yetiden bakayım olaya

20 ocakda 1.2 tsi dsg yetimi sattım 2011 idi ve yine 20 ocak da 1.6 tdi dsg 2015 yeti mi aldım. Tsi almadan 1.2 tsi tiguan a yönelmiştim. Ama gördümki yeti ve tiguan kupası farklı baska bir farklilik yok en önemli fark bakım fiat farki skoda daha cazip dizel e gectim zaten tiguanda dizel yok gelecek o yüzdende doguş 1.6 tdi yetiyi getirmiyor. Geçtigimiz yılda yeni fabia polo satışlarını ciddi düşürdügü için fabia yı kastı.

Superb ye gelince belimde ve dizlerimde sıkıntı olmasa jemen alırdım. Passat hiç düşünmem.

Birde şu durum var çekler vw nin verdigi sistemlerde sorunların önünü kendi çabaları ile kesiyorlar mesela dsg sistem 2013 den sonra çekler almanlardan aldıkları dsg leri kendileri iyileştirip hallettiler malum bazen sistem araçlara uymaya biliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ
(düzenlendi)

Superb'i epeyce kullanan biri olarak eksileri şunlar:

- Arka cam aşırı küçük arkadaki arabaları görmek çok zor

- Süspansiyon çok yumuşak konfor mükemmel ama hızlı girilen virajlarda pek güven vermiyor.

- İçeride yer yer kalitesiz plastikler var

- 1.6 motorla epeyce hantal ama bu passat için de geçerli, DSG çipe izin veren bir şanzıman değil ama düz vites ise ve çiplenirse güzel oluyor. 

Onun dışında artısı iç mekan çok abartılı geniş, baz donanım bile yeteri kadar özelliğe sahip. Bagaja yükleme yapmak ayrı bir keyif. Arka kısım orada oturanlar için BMW 7 serisi gibi oluyor. 

Piyasa odaklı bakınca Passat denilebilir ama piyasa odaklı araba almayıp elimdeki para ile en iyisini alma düşüncesine sahip olan ben gibi biriyse benim mondeo aldığım gibi o da  superb alabilir. Her araba satılır, satılmaz diye bir şey yok araba temiz olsun satıcı güven uyandırsın her türlü satılır. 

Hiç piyasası yok denilen Fiat Stiloyu ilan verdikten 8 saat sonra sattığımız için piyasası var yok konusu bende biraz ilana, satıcıya ve arabaya bağlı gibi geliyor. 

Hayırlısı olsun...

tarihinde Özgür Altındağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Passat daha hoş . Suberb nin farları güzel...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Iyi ki konunun basinda "karsilastirma degil" yazmistim :) peki teknik olarak neleri benzer? Soruma yanit alamadim maalesef. On takim , yuruyen vs sorunlu mudur bu araclarda? Teknik olarak ayni midirlar?

Teknik olarak aynı araçlar, yani motor şanzıman ve bir çok kullanılan parça olarak. Neticede her iki araç aynı firma tarafından ama farklı ülkelerde ve farklı markalarda üretime alınıyorlar.Çok uluslu bir şirkette yıllarca çalışan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki her iki araçtada ağırlıklı olarak aynı parçalar kullanılsada aralarında kalite farkı olmaz diye bir kural yoktur. Aradaki farkı öncelikle çalışanları sonrada çok dikkatli kullanıcılar yorumlayabilirler. Sorunlumudurlar soruna cevap veremiyorum çünkü 2 aracıda uzun süreli kullanmadım ve kullanan bir tanıdığımda yok :) Arkadaşın kullanılmış araç alacağı için hangisi içine siniyorsa ve daha temiz ise onu almasını tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bunun üzerine araba bilmem tanımam gerisi yalan diğerleri arabacık olabilirler sadece [emoji41] Mercedes'in jübile aracı

Bu konuya hiç girme istersen, başka boyuta geçiyoruz, nerede o eskiler, eski ama ne eski  :rolleyes:

şeytan diyor git Gürcistana al gel, 2 sene bak keyfine....

Mercedes_w124_e60_amg_limited-edition_4.

Mercedes_w124_e60_amg_limited-edition_6.

Siz baya aşmışsınız mşllh ama ben baştan başlıyyım skoda demişken kendimce yetiden bakayım olaya

20 ocakda 1.2 tsi dsg yetimi sattım 2011 idi ve yine 20 ocak da 1.6 tdi dsg 2015 yeti mi aldım. Tsi almadan 1.2 tsi tiguan a yönelmiştim. Ama gördümki yeti ve tiguan kupası farklı baska bir farklilik yok en önemli fark bakım fiat farki skoda daha cazip dizel e gectim zaten tiguanda dizel yok gelecek o yüzdende doguş 1.6 tdi yetiyi getirmiyor. Geçtigimiz yılda yeni fabia polo satışlarını ciddi düşürdügü için fabia yı kastı.

Superb ye gelince belimde ve dizlerimde sıkıntı olmasa jemen alırdım. Passat hiç düşünmem.

Birde şu durum var çekler vw nin verdigi sistemlerde sorunların önünü kendi çabaları ile kesiyorlar mesela dsg sistem 2013 den sonra çekler almanlardan aldıkları dsg leri kendileri iyileştirip hallettiler malum bazen sistem araçlara uymaya biliyor.

Yetide durum öyle, bende gidip konuştum, fırçaladım, yeni kasa yeti dizel ve full olarak gelecekmiş, sabredin dediler...

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Ali bey sömestr de yüce ye gitmiştim vag com ları açtırmak için o arada koniştuk tiguan dizel gelmeden yetiyi pek getirmek istemiyorlar o yüzden ben 2015 aldım zaten 10 aylık oda en full olanı yani elegance nede olsa doguş bu denişik

2014 ve 2015 de getirdiler en dolu yetiyi jatta kontaksız çalıştırma olanlar bile geldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...