İçeriğe Yönlendir

Monitörü Tv'ye Çevirmek İsteyenler Buyursun...

Mesut Eyibil

Recommended Posts

Mesut Eyibil

Arkadaşlar Merhaba;

Daha önce yine aynı konu hakkında yardım almak için konu açmıştım aradığım cevabı net olarak bulamamıştım farklı forumlar da da mağlesef cevabımı bulamayınca en temizi deneyip görmek dedim ve işe koyuldum, sonuç 10 numara oldu, yaklaşık 100 tl lik bir maliyet ile(dahada uygun olabilir) evdeki monitörünüzü ihtiyaç doğrultusunda(mutfak,yatak odası vs.) TV'ye dönüştürebilirsiniz, bunun için malzemeler;

1-Monitör(dvi girişli olması daha tercih sebebi)

2-dvi-hdm yada vga-hdmi dönüştürücü aparat

3-hdmi girişli uydu alıcısı

4-hdmi kablosu(çoğunlukla satın aldığınız uydu alıcının içinde çıkıyor)

5-pc hoparlörü (eğer yoksa internetten 2.el olarak yada sıfır olarak 10-15tl ye alınabilir)

6-uydudan gelen uydu kablosu

hepsi bukadar, benim elimde 1,2,4,5 ve 6 numaralar olduğundan sadece hdmi uydu alıcısı gerekiyordu onuda LİNK deki (isterseniz daha uygunları var onlarda tahminimce iş görür olması gereken cihazda AV girişinin olması yeterli ses alabilmek için)cihazı alarak (içinden Hdmi kablo çıktı)tamamladıktan sonra işlemleri yaptım, kaba kabloları(monitörün power kablosu,hdmi kablosu,uydu cihazının power kablosu ve uydunun alıcısının kablolarını) monitörün arkasına güzelce birleştirdim sonra yine monitörün arkasına uydu alıcısını çift taraflı bant ile yapıştırdım(kendi içinden çıktı gayet sağlam oldu)sonra tüm kablolarını taktım ve çalıştırdım hepsi bukadar şuanda gayet güzel çalışıyor ekran boyutu 22'' olduğundan görüntü vs de gayet güzel ve hd. Resimleri aşağıda ekliyorum herşey çok basit herkesin yapabileceğini düşünüyorum,ihtiyacı olupta gidip bi ton para vermek yerine bu şekilde sorunu çözümleyebilirsiniz arkadaşlar,umarım faydası olur,Sorusu olan varsa seve seve yardımcı olurum.

iyi forumlar.

OA0EdP.jpg

A7L3Yr.jpg

0n1y2o.jpg

JAa3Ej.jpg

z53nE9.jpg

y5EVn7.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Azmin sonucunu başarı ile bitirmişsiniz. Keyifli seyirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Elinize sağlık. Aynı monitörden bende de var. Elim yatkın değil böyle işlere yapabilsem bende yapardım

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Sıfırdan yapmadım tabii ki[emoji1] Uydu alıcısındaki rca yı linkte verdiğim minik monitörün rca sına bağladım oldu minik televizyon.[emoji1]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık çok güzel, bende düşünmüştüm bir kaç bilgisayarcı arkadaşa sordum olmaz demişlerdi, demek ki oluyormuş.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ellerine sağlık Mesut kardeşim, receiver'dan memnun kaldın mı? Kanal geçişleri hızlı mı

Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar

Merhabalar;

Aman onu elleme bozarsın, aman bunu da mı yaptın, ustalar nasıl ekmek yiyecek gibi klasiklerden hoşlanmayan ve parama sözüm geçerci olmayıp biraz kafa biraz el emeği ile yapılabileceklere çok güzel örneklerden biri daha...

TEBRİKLER...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan

güzel olmuş

benim monitörde tek giriş var  esk bir uydu alıcısıda var elimde fakat scart giriş çıkış var

SVGA_port.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bazen merak başarının anahtarı olabiliyor..Elinize sağlık..İkinci tvyi almak yerine evde boşa çıkan monitör +100 tl çok iyi rakam..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Mesut bey, monitörün çıkışı analog değil mi vga to hdmi bir aparatla sinyali digitale çevirerek uydu alıcısına bağlamanız gerekmiyor mu ? 

Şu cihazdan. ( http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ce-link-mini-vga-to-hdmi-kablo-214333410 )

Öyle sadece vga çıkışı hdmi çıkışına çeviren bir aparatla olmaz zannımca bu iş.

Evet bende zaten ondan bahsettim 2. numaralı malzemeden kastım o çevirici alet zaten llinkdeki de olur ama fazla kaba şu LİNK deki ürünü almanız lazım iş görür,ayrıca beim monitörde de resimlere dikkatli bakarsanız sarı bi aparat var o cihaz da dvi-hdmi çevirici LİNK deki ürün.

güzel olmuş

benim monitörde tek giriş var  esk bir uydu alıcısıda var elimde fakat scart giriş çıkış var

Scart girişli uydu alıcısını dönüştüren kablo var ama iş görürmü bilmem denemek lazım ayrıca uydu cihazınızın AV girşininde bulunması lazım.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Başarılı bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
(düzenlendi)

Ellerine sağlık Mesut kardeşim, receiver'dan memnun kaldın mı? Kanal geçişleri hızlı mı

Evet uydu gayet güzel kanal geçişleri hakkında yorumları okuyarak almıştırm zaten memnun edici sıkıntı yok.

Sadece takmışın b'oolum, hani görüntü? :p

Abi senin için akşama görüntülü koyarım buraya bakarsın :D istediğin bi program varsa söyle onunla beraber çekip atayım buraya sinama niyetine :D

Elinize sağlık çok güzel, bende düşünmüştüm bir kaç bilgisayarcı arkadaşa sordum olmaz demişlerdi, demek ki oluyormuş.

kesinlikle oluyor hemde çok basit sadece parçalar alınıp birleştiriliyor okadar ekstra bişeye gerek yok,herkes yapabilir.

tarihinde Mesut Eyibil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...