Mesut Eyibil 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Arkadaşlar Merhaba; Daha önce yine aynı konu hakkında yardım almak için konu açmıştım aradığım cevabı net olarak bulamamıştım farklı forumlar da da mağlesef cevabımı bulamayınca en temizi deneyip görmek dedim ve işe koyuldum, sonuç 10 numara oldu, yaklaşık 100 tl lik bir maliyet ile(dahada uygun olabilir) evdeki monitörünüzü ihtiyaç doğrultusunda(mutfak,yatak odası vs.) TV'ye dönüştürebilirsiniz, bunun için malzemeler; 1-Monitör(dvi girişli olması daha tercih sebebi) 2-dvi-hdm yada vga-hdmi dönüştürücü aparat 3-hdmi girişli uydu alıcısı 4-hdmi kablosu(çoğunlukla satın aldığınız uydu alıcının içinde çıkıyor) 5-pc hoparlörü (eğer yoksa internetten 2.el olarak yada sıfır olarak 10-15tl ye alınabilir) 6-uydudan gelen uydu kablosu hepsi bukadar, benim elimde 1,2,4,5 ve 6 numaralar olduğundan sadece hdmi uydu alıcısı gerekiyordu onuda LİNK deki (isterseniz daha uygunları var onlarda tahminimce iş görür olması gereken cihazda AV girişinin olması yeterli ses alabilmek için)cihazı alarak (içinden Hdmi kablo çıktı)tamamladıktan sonra işlemleri yaptım, kaba kabloları(monitörün power kablosu,hdmi kablosu,uydu cihazının power kablosu ve uydunun alıcısının kablolarını) monitörün arkasına güzelce birleştirdim sonra yine monitörün arkasına uydu alıcısını çift taraflı bant ile yapıştırdım(kendi içinden çıktı gayet sağlam oldu)sonra tüm kablolarını taktım ve çalıştırdım hepsi bukadar şuanda gayet güzel çalışıyor ekran boyutu 22'' olduğundan görüntü vs de gayet güzel ve hd. Resimleri aşağıda ekliyorum herşey çok basit herkesin yapabileceğini düşünüyorum,ihtiyacı olupta gidip bi ton para vermek yerine bu şekilde sorunu çözümleyebilirsiniz arkadaşlar,umarım faydası olur,Sorusu olan varsa seve seve yardımcı olurum. iyi forumlar. 4 Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Azmin sonucunu başarı ile bitirmişsiniz. Keyifli seyirler. 1 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Elinize sağlık. Aynı monitörden bende de var. Elim yatkın değil böyle işlere yapabilsem bende yapardım Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Eline sağlık güzel bir çalışma olmuş... Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Geçen hafta ben bunun miniğini yapmıştım şununla Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Geçen hafta ben bunun miniğini yapmıştım şununla nasıl yaptınız Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Sıfırdan yapmadım tabii ki[emoji1] Uydu alıcısındaki rca yı linkte verdiğim minik monitörün rca sına bağladım oldu minik televizyon.[emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Mesut bey, monitörün çıkışı analog değil mi vga to hdmi bir aparatla sinyali digitale çevirerek uydu alıcısına bağlamanız gerekmiyor mu ? Şu cihazdan. ( http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ce-link-mini-vga-to-hdmi-kablo-214333410 ) Öyle sadece vga çıkışı hdmi çıkışına çeviren bir aparatla olmaz zannımca bu iş. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Elinize sağlık çok güzel, bende düşünmüştüm bir kaç bilgisayarcı arkadaşa sordum olmaz demişlerdi, demek ki oluyormuş. Yorum bağlantısı
Murat Dere 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Sadece takmışın b'oolum, hani görüntü? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Ellerine sağlık Mesut kardeşim, receiver'dan memnun kaldın mı? Kanal geçişleri hızlı mı Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Merhabalar; Aman onu elleme bozarsın, aman bunu da mı yaptın, ustalar nasıl ekmek yiyecek gibi klasiklerden hoşlanmayan ve parama sözüm geçerci olmayıp biraz kafa biraz el emeği ile yapılabileceklere çok güzel örneklerden biri daha... TEBRİKLER... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 güzel olmuş benim monitörde tek giriş var esk bir uydu alıcısıda var elimde fakat scart giriş çıkış var 1 Yorum bağlantısı
Yasir Baş 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Bazen merak başarının anahtarı olabiliyor..Elinize sağlık..İkinci tvyi almak yerine evde boşa çıkan monitör +100 tl çok iyi rakam.. 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 17 Mart 2016 Yazar Paylaş 17 Mart 2016 Mesut bey, monitörün çıkışı analog değil mi vga to hdmi bir aparatla sinyali digitale çevirerek uydu alıcısına bağlamanız gerekmiyor mu ? Şu cihazdan. ( http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ce-link-mini-vga-to-hdmi-kablo-214333410 ) Öyle sadece vga çıkışı hdmi çıkışına çeviren bir aparatla olmaz zannımca bu iş. Evet bende zaten ondan bahsettim 2. numaralı malzemeden kastım o çevirici alet zaten llinkdeki de olur ama fazla kaba şu LİNK deki ürünü almanız lazım iş görür,ayrıca beim monitörde de resimlere dikkatli bakarsanız sarı bi aparat var o cihaz da dvi-hdmi çevirici LİNK deki ürün. güzel olmuş benim monitörde tek giriş var esk bir uydu alıcısıda var elimde fakat scart giriş çıkış var Scart girişli uydu alıcısını dönüştüren kablo var ama iş görürmü bilmem denemek lazım ayrıca uydu cihazınızın AV girşininde bulunması lazım. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Başarılı bir çalışma olmuş, elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 17 Mart 2016 Yazar Paylaş 17 Mart 2016 (düzenlendi) Ellerine sağlık Mesut kardeşim, receiver'dan memnun kaldın mı? Kanal geçişleri hızlı mı Evet uydu gayet güzel kanal geçişleri hakkında yorumları okuyarak almıştırm zaten memnun edici sıkıntı yok. Sadece takmışın b'oolum, hani görüntü? Abi senin için akşama görüntülü koyarım buraya bakarsın istediğin bi program varsa söyle onunla beraber çekip atayım buraya sinama niyetine Elinize sağlık çok güzel, bende düşünmüştüm bir kaç bilgisayarcı arkadaşa sordum olmaz demişlerdi, demek ki oluyormuş. kesinlikle oluyor hemde çok basit sadece parçalar alınıp birleştiriliyor okadar ekstra bişeye gerek yok,herkes yapabilir. 17 Mart 2016 tarihinde Mesut Eyibil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts