İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Kombi Sistemi

İbrahim Halil Geloğlu

Recommended Posts

İbrahim Halil Geloğlu

Evimizde ısınma olarak soba kullanmaktayız. Günümüzün şartları  ve teknolojinden faydalanıp bizde doğal gaz çektirelim dedik. Evimizin konumundan dolayı doğal gaz verilmiyormuş. Bu elektrikli kombi olayı varmış. Bilgisi olan açıklarsa sevinirim.  Bu sistemi bilen kullanan veya  anlayan varsa artılarını eksilerini anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

25-30 kw üç fazlı enerji ister. Akıllara ziyan tüketimi var.

Sobayı kalorifer tipli olanla değiştirin, soba odayı ısıtırken, ürettiği enerji ile diger odaların petekleri ısıtılır. Verimi epey yükseltir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Benimde benzer bir arayışım var konunuza damlamış oldum.

Apartmanda sıkıntılarım var 30 daire var ama merkezi sistem doğalgazlı olduğundan fatura ya aşırı yüksek geliyor çoğu daire yakmıyor, yada yakıldığında da yönetim firması doğalgaz faturasını ödemeyi aksatınca birkaç hafta gaz kesik kalıyor. Bende 2 odada timer'a bağladığım klasik elektrikli ihlas sobalarla ısınıyorum.

Evdeki petekleri yukarıdaki soba gibi farklı şekilde kullanabilrimiyim ki ustalar abiler?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Sobayı kalorifer tipli olanla değiştirin, soba odayı ısıtırken, ürettiği enerji ile diger odaların petekleri ısıtılır. Verimi epey yükseltir

3 Fazlı sanayi elektriği oluyor galiba öyle ise hiç yanaşılmaz.

Soba kalorifer sistem önerin için çok tesekkür ederim Servet abi.

Bilmediğim ısınma yöntemi çokmuş bunuda öğrenmiş oldum.

Şunuda belirtmeliyim. Bu ısıtma için maksimum 5000 lira harcayabilirim.

Soba kalorifer ile verim alabilirmiyim daha önce hiç görmedim bu sistemi. İnternetten baktım videolar mevcut. Yalnız son kullanıcı yorumları önemli.

Benimde benzer bir arayışım var konunuza damlamış oldum.

Apartmanda sıkıntılarım var 30 daire var ama merkezi sistem doğalgazlı olduğundan fatura ya aşırı yüksek geliyor çoğu daire yakmıyor, yada yakıldığında da yönetim firması doğalgaz faturasını ödemeyi aksatınca birkaç hafta gaz kesik kalıyor. Bende 2 odada timer'a bağladığım klasik elektrikli ihlas sobalarla ısınıyorum.

Evdeki petekleri yukarıdaki soba gibi farklı şekilde kullanabilrimiyim ki ustalar abiler?

İnşallah gelecek kışa  hazırlıklı gireriz :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hayran kaldığım yer gostivar da bi ev idi. Triblex yapı deli gibi ısınıyordu. Sonrasında aynı sistemi boluda gördüm ( muhtarın yeri ). Gölcük ihsaniyede oturan bacanakta aynı sisteme geçti. Yakıt tüketimi %80 azaldi demesine göre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Sanayi tipi tüplerle yapılabiliyormuş. Ne kadar mantıklı olur bilmem maliyet olarak ama, doğal gaz tesisatı olmadığı dönemlerde bu şekilde sistemi kullanıp, aynı sistemi sonradan tesisata bağlayan biliyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

3 Fazlı sanayi elektriği oluyor galiba öyle ise hiç yanaşılmaz.

Soba kalorifer sistem önerin için çok tesekkür ederim Servet abi.

Bilmediğim ısınma yöntemi çokmuş bunuda öğrenmiş oldum.

Şunuda belirtmeliyim. Bu ısıtma için maksimum 5000 lira harcayabilirim.

Soba kalorifer ile verim alabilirmiyim daha önce hiç görmedim bu sistemi. İnternetten baktım videolar mevcut. Yalnız son kullanıcı yorumları önemli.

İnşallah gelecek kışa  hazırlıklı gireriz :D

Aynen inşallah seneye ısınacağız.. 

Hayran kaldığım yer gostivar da bi ev idi. Triblex yapı deli gibi ısınıyordu. Sonrasında aynı sistemi boluda gördüm ( muhtarın yeri ). Gölcük ihsaniyede oturan bacanakta aynı sisteme geçti. Yakıt tüketimi %80 azaldi demesine göre

Servet abi bu sobalı sistemmi sizin bacanaktaki?

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Sanayi tipi tüplerle yapılabiliyormuş. Ne kadar mantıklı olur bilmem maliyet olarak ama, doğal gaz tesisatı olmadığı dönemlerde bu şekilde sistemi kullanıp, aynı sistemi sonradan tesisata bağlayan biliyorum.

Dediğiniz yöntem geçici olarak kullanılabilir. Sonuç olarak piknik tüpü bile tehlike arz etmektedir. 

Bizim eve doğal gaz verme ihtimalleri yokmuş. Kombiye verilecek para ile sabolifer sistemi yapılabilir.

Ama mevcut tesisat ve kombisi olan Sanayi tüpü ile dogaz alınana kadar kullanılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gölcük depremi sonrası kalıcı konutlarda oturanlar kullandı. Lpg litre fiyatı doğalgazın çok çok fazlası. Çökertir adamı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Resimdeki, sobalı kalorifer sistemi,Assos sivrice'de bir mekanda kuruluydu.İki gün kaldım ocak ayında,dışar da çanakkale rüzgarı,yağmur felaket bir hava varken, içerisi gayet iyi ısınıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gölcük depremi sonrası kalıcı konutlarda oturanlar kullandı. Lpg litre fiyatı doğalgazın çok çok fazlası. Çökertir adamı

Lpg ile doğalgaz kıyaslanamaz bile. Üzerindeki vergilerle lpg fena pahalı, biz doğalgaz ile ocak masrafını neredeyse yok kabul ediyoruz. Eğer tüple ocak yaksak aylık iki tüp demek oysa ocakta 5-10 metreküp gitmiyor kabaca hesaplayınca..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

bir üyemizle izmirli epeyce atışmıştık. en son elektrik saatini yanılttığını yüksek frekans nedeniyle söylemiştim.

klima şu an en ucuzudur. ısı bakımından.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

katı yakıtlı soba gibi kaynağa bağlı kalorifer sistemi candır... petrol çıkan vadinin yanındaki kasabalar kömürlü merkezi sistem ile ısınmakta...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

odun yakabiliyorsanız odun fosil yakıt değildir. yaktığınız kadar ağacı yetiştirebilirseniz çevreye oldukça duyarlı kabul ediliyor. ayrıca ölüm tehlikesi azdır.  

döküm önü camlı şömineler var ev uygunsa ben almak isterdim. ama uygun değil.

gaz gelmeyecek ise klima dış ünitesini kalorifer peteğine bağlayan ticaret yapan arkadaşlar çıktı bizim egede. gayet güzel ve ekonomik, doğalgazdan daha ekonomik ısınılıyor. ancak erzurum gibi yerlere uygun değil.

gaziantepe uyar.

bu ilanda söylenenler gerçektir:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-baymak-isi-pompasi-11%2C2-kw-isi-pompasi-uzmanindan-en-iyi-fiyat-276878447/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Mehmet Hocam;

İlandaki kişi ile görüşmemde cihazın sıfırın altına düştüğünde verim alamayacağımı söyledi. 

Burada kovalı soba sistemini yapan firma var imiş gaziantep de onunla görüştüm.

Bilgi olarak, 120 metreye kadar ısı sağlayıp, komple tesisat boyner dahil ortalama fiyatın 5000 tl civarında olduğunu belirtti. 

Kullanacıgı cihaz galiba bu:

http://www.gulerisi.org/kovali-kalorifer-kazani.htm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Elektrikli kombi akıllara ziyan. Ankarada bir market zincirinde var. Doğalgazlı şubeleri 2500-3000 tl fatura öderken o şube 12.000 tl :shok: sadece kombinin elektriğine ödüyor. Bence yanından bile geçmemek lazım. 
inverter klima düşünebilirsiniz. Hem az yakar hem de yazın soğutur. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Elektrikli kombi akıllara ziyan. Ankarada bir market zincirinde var. Doğalgazlı şubeleri 2500-3000 tl fatura öderken o şube 12.000 tl :shok: sadece kombinin elektriğine ödüyor. Bence yanından bile geçmemek lazım. 

inverter klima düşünebilirsiniz. Hem az yakar hem de yazın soğutur. 

Gerçekten akıllara zarar verirmiş elektrikli kombi.

5 katı zarar ettiriyormus.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...