Osman Ünal 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Mondeo da çoook eski fakat bir miktar elden geçirilmiş tok konvertörlü şanzuman var. Bu araçlar içerisinde eğer çift kavramadan şikayet edilmeyecekse ve riski alınacaksa her türlü passat alınır. Yok çift kavrama riskine giremem denirse o zaman tork konvertörlü olanlara bakmak lazım, tabiki min. +2 lt. yakıt farkını koyarak. Benim açımdan bu işler ölçülerle falan olmuyor aracın içerisine oturduğunuzda hangisi daha ferah ve rahat geliyorsa iyi olan odur. 1 Mart 2016 tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Yakıt gerçekten sorun değilse bunu verelim Ama yine söylüyorum facelift w211 hepsinin sıfırını 40 kez cebinden çıkartır. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-benz-s500l-tv-airmatic-full-273505348/detay Valla ilanı inceledim. Araç süper gerçekten sulanasım geldi. Aracı tanıyormusunuz?? Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Bazı arkadaşlar burdan benim kullandığım aracın hala passattan küçük olduğunu idda etmiş ve yine kağıt üstündeki yazan rakamlardan yola çıkarak bunu söylemiş. Dünyada VW skandallarla adı ayyuka çıkmış bir marka.Ve siz hala kağıt üstünde yazan verilere bakarak passatın mondeo dan daha geniş olduğunu idda ediyorsunuz. Bende diyorum ki ben metreyi elime alıp ölçtüm ve sonuçlar aşağıdaki gibi; yeni Passat arka kapı tutamaçları arası mesafe 1360 mm ,arka kapı kapı açma kollları arası mesafe 1410 mm yeni mondeo arka kapı tutamaçları arası mesafe 1390 mm ,arka kapı kapı açma kollları arası mesafe 1444 mm Burda kimse yanlış anlamasın ama ben mühendisim ve her satıcının söylediği şeye itimat ederek ürün alsaydık kesin batardık.Kağıt üstüne yazmış adam süslemiş güzelce ve algı operasyonu yaparak göz boyamış olay budur. İnanmayan veya aksini idda eden varsa işlem basit gidip bir şerit metre alıp araçları ölçebilirsiniz.Ama kimse ölçmeden bana, bence o geniş bu geniş diye gelmesin. Ford ta kataloğa istediği ölçüleri yazabilirdi ve aracı geniş gibi gösterebilirdi ve kolay kolay benim gibi biri kalkıp bu araçları metre ile ölçmezdi.Kaldıki hiç bir testte ben elinde metre ölçüm yapanda görmedim.Neyse Gerçekler ortada isteyen yine piskolojik olarak geniş olan passatı alabilir. Açıkcası tavan yüksekliğini bir sorun teşkil ettmediği için ölçmedim ama onuda ölçmek gerekiyor anlaşılan.Mondeoda tavan yüksekliği yönünden bir sıkıntı olmadığı için çok önemsemedim ama yinede ölçüp bakmaya çalışacağım en kısa zamanda. Çünkü kağıt üstündeki değerler ile gerçek değerler çok farklı olabiliyor. pasatın verdiği ölçüler hatalımı gerçekten ? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 ok... peki niye passat değil de süperb sizce? Çünkü aynı passat ama daha ucuz Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 pasatın verdiği ölçüler hatalımı gerçekten ? Denemesi bedava.Elinize bir şerit metre alın ve gidip bayilerde araçları ölçün.1506 mm diye verdikleri ölçü 1410 mm geliyor. Ben uydurmuyorum,hissettiklerimide söylemiyorum,bana göre falan gibi de konuşmuyorum.Ölçüp ölçtüğüm rakamları söylüyorum.İnanmayan ölçebilir. 1 Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Kimse fiyata bakmamış sanırım, Insignia 86 bin TL'ye gerçekten kelepir, arada bir araba daha fark var neredeyse. Hangi motor bu? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Denemesi bedava.Elinize bir şerit metre alın ve gidip bayilerde araçları ölçün.1506 mm diye verdikleri ölçü 1410 mm geliyor. Ben uydurmuyorum,hissettiklerimide söylemiyorum,bana göre falan gibi de konuşmuyorum.Ölçüp ölçtüğüm rakamları söylüyorum.İnanmayan ölçebilir. koltuk ayarı farklıdır. Opel insignia fiyat olarak bence parasını haketmiyor. mondeo veya passat tercih ederdim. Mondeolardada fordun focus'un 1.5 dizelinde kullandıgı powershift sanzuman aynı değil kesinlikle 2 sinide kullandım hem mondeo hem focus.Focustaki sanzuman nerdeyse vites gecişlerini hissettirmiyor. Passat vites gecişleri bakımından mondeodan çok az bir farkla daha iyi gibiydi. Passat yol bilgisayarı ortalaması 11.5 litre civarıydı arac daha 1000 kilometrede. Mondeo yol bilgisayarı yakıt ortalaması 10 litre civarıydı oda hemen hemen aynı kilometrelerde. Ogulcan kardeşim aynı segment olmasada ford focus 1.5 dizel powershift titanium paket aynı segment olmadıgı halde insigniadan seni vazgeçirir bence insigniadanda daha dolu oldugunu düşünmekteyim. iyi bir pazarlıkla aynı fiyatlara alınabilir. 1.4 tsi passat benim uzun dönem ortalamam 6.4 litredir. etiket var gerçi ama pek sakin kullandığım söylenemez. 1000 km yapmış bir araç ortalaması anlam vermez hem rodaj hem de orda burda durma kalkma çok kısa mesafe kullanım nedeniyle. yeni nesil tüm araçlar ilk 5 dakika katalitik ısınsın diye boşaltma çevrminde(4 zamanlı motorun 4. zamanı) ekstra benzin enjekte ederler. (DPF dekine benzer bir yaklaşımdır). bu nedenle yolunuz 5dk ise çok yakarsınız. kabaca 2 kat. Çünkü aynı passat ama daha ucuz işte evet bu sebep demek ki ortadan kalkmamış. aynı passat olsa ona da passat derler. teknik olarak evet aynı ama görüntüsü farklı. bazen onu görüntüsü daha güzeldir o zaman kabul. mesela yeti daha güzel tiguana göre bence tip olarak. biraz ticari dursa da. 1 Mart 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 fiyatlar söylenen gibiyse (bakmadım) 1 dakika durmam insignia alırım. araçların içindeki genişlik ferahlık hissini veren şey en çok koltuğa oturduğunda ne hissettiğindir. 2 kapı kolçağı arasındaki mesafeyi ölçmek bana ferahlık hissi vermeyebilir.koltuğa oturduğunda kapı ile orta konsol(el freni ve kolçak bölgesi) arasında sıkışmıyorsan sıkışmış hissetmiyorsan o araç bana geniştir.2 kapı kolçak arası en uzun araca oturunca koltukta kıpırdayamıyorsam,kemer bağlarken belim sakatlanıyorsa ,mesela sağ dizimde konsol baskısı hissediyorsam o araç bana dardır. Sayın Ahmet Türedi,size itiraz niteliğinde yazmadım,söz konusu araçlardan sadece insignia kullandım (kayınpederimde var),ben de bu konudaki fikrimi belirttim.belki zaten dediğiniz gibidir,bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) evet ciddi ucuz. tipini begeniyorsanız ki bence güzel alınabilir. ancak ben şu an en düzgün tipi mondeoda görüyorum. ön konsolun açısı ferahlığı çok etkiliyor bu arada. bir de koltuğun yüksekliği camların yüksekliği vs. 1 Mart 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 Kimse fiyata bakmamış sanırım, Insignia 86 bin TL'ye gerçekten kelepir, arada bir araba daha fark var neredeyse. Hangi motor bu?1.6 170 hplik motor otomatik şanzıman ile Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 İnsignia normalde bu donanım ve opsiyonu ile 2015yılı içinde 110 bin lira gibi bir rakamdı.İnsigniayı fiyatında ciddi indirim var diye listeye aldık.Elde kalan 2015 cosmo.2016 da cosmo donanım ile bu motor gelmeyecek gibi çünkü güncel listede yok sadece edition ve elegance var. Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 koltuk ayarı farklıdır. 1.4 tsi passat benim uzun dönem ortalamam 6.4 litredir. etiket var gerçi ama pek sakin kullandığım söylenemez. 1000 km yapmış bir araç ortalaması anlam vermez hem rodaj hem de orda burda durma kalkma çok kısa mesafe kullanım nedeniyle. yeni nesil tüm araçlar ilk 5 dakika katalitik ısınsın diye boşaltma çevrminde(4 zamanlı motorun 4. zamanı) ekstra benzin enjekte ederler. (DPF dekine benzer bir yaklaşımdır). bu nedenle yolunuz 5dk ise çok yakarsınız. kabaca 2 kat. işte evet bu sebep demek ki ortadan kalkmamış. aynı passat olsa ona da passat derler. teknik olarak evet aynı ama görüntüsü farklı. bazen onu görüntüsü daha güzeldir o zaman kabul. mesela yeti daha güzel tiguana göre bence tip olarak. biraz ticari dursa da. O zaman biz mercedes citanı kangoo diye, kadjarı qashqai diye eleyelim gitsin hatta daha ileriye gidip aynı motoru kullanan markaları da eleyelim, ayn platformu kullanan arabalar da elensin, arabaları yaftalayalım, tsi, tdi, mpi, dci diye marka model tasarım farkı falan kimsenin kafası da karışmasın, fiyatları da aynı olsun, dağıtsınlar bize birer tane olsun bitsin. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 En iyisi Türkiye ye sadece vw ithal edelim.bu seçme derdinden milleti kurtaralım. Anlamadığım vw araçları hariç neredeyse her markaya kötü gözle bakılıyor ,hiç bir kiyaslamada vw geride kalmıyor,sürekli olumlu görüş alıyor ve bu ford forumunda bile böyle. Demek biz bu işten hiç anlamiyoruzz. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) En iyisi Türkiye ye sadece vw ithal edelim.bu seçme derdinden milleti kurtaralım. Anlamadığım vw araçları hariç neredeyse her markaya kötü gözle bakılıyor ,hiç bir kiyaslamada vw geride kalmıyor,sürekli olumlu görüş alıyor ve bu ford forumunda bile böyle. Demek biz bu işten hiç anlamiyoruzz. Tabii ya ne gerek var hem bizim için yapılacak bir şey olsa yapardı vw di mi yani ne gerek var hem millete laf anlatmaya, bir araba aldım ama vw değil kusura bakmayın diye 1 Mart 2016 tarihinde Muhammed Lokman Tosun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) onu demek istemedim. mesela biz de golf yerine audi aldık. aynı araç sonuçta. ama görünüşü ve marka algısı farklı. kalite aynı. Mesela diyelim pizza da yiyebilirsiniz pide de. ikisinin de yeri ayrı. muhtemelen pide daha ucuz. besin değeri aynı. ama bazen pizza canınız çeker. Malesef marka algısı büyük önem taşıyor. alana da bakana da. Ben görüntüye çok önem veriyorum mesela. skodanın tipi güzel durmuyor. seat deseniz anlayacağım. peynir ekmek çay yeseniz besin değeri belki daha da iyi ama öyle olmuyor işte. eskiden ne güzeldi. gençler çok hatırlamaz. iki tip araç vardı. tofaş ve reno. ya bu kulüpteydin ya öteki. sıkıntı yoktu. her tür adam aynı aracı kullanırdı. 1 Mart 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 onu demek istemedim. mesela biz de golf yerine audi aldık. aynı araç sonuçta. ama görünüşü ve marka algısı farklı. kalite aynı. Mesela diyelim pizza da yiyebilirsiniz pide de. ikisinin de yeri ayrı. muhtemelen pide daha ucuz. besin değeri aynı. ama bazen pizza canınız çeker. Malesef marka algısı büyük önem taşıyor. alana da bakana da. Ben görüntüye çok önem veriyorum mesela. skodanın tipi güzel durmuyor. seat deseniz anlayacağım. peynir ekmek çay yeseniz besin değeri belki daha da iyi ama öyle olmuyor işte. eskiden ne güzeldi. gençler çok hatırlamaz. iki tip araç vardı. tofaş ve reno. ya bu kulüpteydin ya öteki. sıkıntı yoktu. her tür adam aynı aracı kullanırdı. Bu marka algısı kavramının sonu yok hocam, kimi kia picanto ile i10 arasında kalır, i10 alır sorsak marka algısı, kimi de gider e kasa mercedes alır ama sağdan soldan prestij önemli be abi s kasa alsaydınya laflarını duyar, kısacası benim savunduğum görsel olarak tatmin ediyorsa aynı fiyat bandında daha donanımlı bir araca sahip olmak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 görsel olarak tatmin etmesi şart evet. Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 görsel olarak tatmin etmesi şart evet.İlk şartın görsel olarak alıcının içine sinmesi olması lazım, piyasada daha çok gideri var diye beyaz, gri araç cenneti oldu ülke. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Burada yorum yapilirken bazi konular gozardi ediliyor. Bizim forumda yeri gelir mondeo one cikar yeri gelir vag grubu. Konuda fikir beyan etmek ayri savunuculuga gecmek ayri. Ben kendi adima mondeocuyum. Ama bu konuda tercih icin passat dedim. Alacak kisinin yasi, tanisiklik durumumuz, yasa gore beklentiler ve elimine edilmis seceneklerin hissettirdikleri. Bu degiskenleri sabit olarak baz alabiliyorsaniz zaten sadece aracta degil her turlu ihtiyacta tek marka is gorur. Forumda da her zaman tekmmarka one cikarsa bu forum ozelligini kaybeder. Farkli goruslerin savunuldugu ve bu nedenle farkli marka arac kullananlarin ragbeg ettigi forum burasi. Cogu forum var ki boyle bir konu acildiginda sattigi aracin linkini yapistirarak cevap veren bir suru firsatci barindiriyor. Burada begensek de begenmesek de emek verip yorum yaziyor kullanicilar. Forumun zengin arsivi daha da genisliyor. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
metehan koç 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Wv grubunu ben normalde hiç sevmem.kuzenım sıfır km golf 1.2 tsi aldı comfortlıne donanım seviyesinde, 2015 model araçta cruıse control yok, kararan dikiz aynası, park sensörü yok! Wv utanmasa aracı boş şase ile satacak! Full olanları dolu ama çok pahalı. Passatı sevdim güzel araç olmuş ancak 1.6 bluemotion hıghlıne fıyatı 190 lara geliyor. D sınıf bir araç için aşırı pahalı. Bmw 3.20 dızelden bile pahalı neredeyse! Bu tekelci doğuş otomotiv olduğu surece ucuz bir wv ye binmek ımkansız. Birde sıra var yalanı yokmu ınsan deli oluyor. Tüm dunya pazarının sadece yuızde 1 ini Türkiyeye ayırmıs wv. Ve bilinçli olarak az araç getirtıyor, ayrıca opsıyon lıstelerını kendılerı belirliyor ondan dolayı bu ucuk kacık fıyat farkları var.Ve birde şuan ki dunyada satılan aracların aralarında öyle ucurum bir kalite farkıda yok.zaten neredeyse her araç euro ncap ten 5 yıldız alıyor.dolayısıyla seçimler artık tamamen zevke göredir. Ben yaptığım lıstede fıyatı ekarte ederek sıralama yaptım ve wv 'yi 2.sıraya yazdım ancak fiyat performans olarak düşünülürse passat en alınmayacak araç.mercedes bmw ve audi gibi premium sınıflarla aynı fıyata satılmayı haketmıyor kesınlıkle. Mesela talısman cıkarmıs renault gıttım inceledim, arastrdım 10 numara araç, ustelık passattan 50_60 bin tl daha ucuz.az para değil aradaki fark yani.. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 21 Mart 2016 Yazar Paylaş 21 Mart 2016 Konu kilitlenebilir opel insigniada karar kıldık. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts