Muhammed Lokman Tosun 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Mecburi bir durum yoksa evet c segmenti bir araç olabilir ama superbe de alınca millete bak bu passat gibi araba diyerek laf anlatma dönemleri bitmedi mi sizce de yani artık kendini kanıtladığını düşünüyorum superbin. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Mecburi bir durum yoksa evet c segmenti bir araç olabilir ama superbe de alınca millete bak bu passat gibi araba diyerek laf anlatma dönemleri bitmedi mi sizce de yani artık kendini kanıtladığını düşünüyorum superbin. ok... peki niye passat değil de süperb sizce? 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 pasatın yakıtı daha düşük diye söyleniyor bu grup içerisinde. Risk almaya değmez pasat alıp geçilir. yakıt aynı olsa mondeo görüntü olarak daha güzel tabiki zevk meselesi. ama mondeo fazla yakıyormuş pasattan tabi bu fiyatlara alınan arabada yakıt dert edilmiyorsa mondeo tercih ederdim Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 (düzenlendi) ok... peki niye passat değil de süperb sizce? Passat değil de superb demiyorum kıymetli hocam sadece diyorumki alacak arkadaşlar için maddiyat az da önemli ise aradaki farka değmez kolay kazanmıyoruz demeye çalışıyorum, kaldı ki kolay bile kazanıyor olsak değmez, hem siz diyordunuz bu dünyanın hakkı polo veya fiesta al geç diye. 29 Şubat 2016 tarihinde Muhammed Lokman Tosun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Her türlü passat... İkinci el piyasası bile akıcı, alırken bile o kadar beklenildiği düşünülürse satarken herhalde zorla elinizden alırlar... Dizel otomatik veya manuel mondeo ve Passat karşılaştırması yaptığınızda fark ortada... Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Mondeo'yu her ne kadar beğensem de passat bir adım öne geçiyor seçenekler arasında bence. Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Bu araç sıfır alınınca en az 5 sene kullanılır ondan dolayı passatı ikinci elden dolayı çok düşünmeye gerek yok. Ben mondeo 1.5 otomatiği test ettim mükemmel bir araç passata o kadar para vermeye değmez. Şimdiden hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 (düzenlendi) Passat değil de superb demiyorum kıymetli hocam sadece diyorumki alacak arkadaşlar için maddiyat az da önemli ise aradaki farka değmez kolay kazanmıyoruz demeye çalışıyorum, kaldı ki kolay bile kazanıyor olsak değmez, hem siz diyordunuz bu dünyanın hakkı polo veya fiesta al geç diye. tamam. daha küçük araçta sıkıntı yok. BMW 118d ? 110bin 29 Şubat 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 Bu listede fiyat donanım olarak insignia öne çıkıyor gibi mondeoyu 3.sıraya atmıştık en başında.Passatın fiyatı donanıma göre biraz çok D sınıfı bir araba dolu ve biraz güçlü olmalı kanatindeyiz.Passatta bu ancak highline ve 150 hp lik versiyon ile olabiliyor ve 132 bin lira.İnsigniada(2015 0 km) cosmo paket flexride ve stil paket ile 86 bin lira.Donanım olarak karşılaştırıldığında opel daha dolu highlinedan.Aradada ciddi bir para var.Şuanda opel bir adım önde gibi bakalım hayırlısı.[emoji4] Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Bence passat ve mondeo arasında seçim olmalı. Yakıt yönünden passat önde ama mondeo sağlamlık yönünden daha iyi gibi geliyor bana.daha güven verici gibi geliyor ama seçim sizin... 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Yakıtı çok dert etmezseniz kesinlikle Mondeo derim. 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 (düzenlendi) benim sıralamam şöyle olurdu 1. Renault Talisman ; 1.5 DCİ araçlarının edc şanzuman ve dizel uyumu mükemmel.Yakıt çok ideal.Aracın dış görüntüsü sınıfında en iyisi bence ve ön göğüs oldukça şık 2 .wv Passat ; kendini ıspatlamış bir şanzuman ve motor uyumu ayrıca oldukça karizmatik 3. Volvo s60 : Oldukça dolu bir araç.Ayrıca IIHS CRASH TEST' te en geçerli puanı alan oldukça sağlam araç 4. peugeot 508 ; Bu aracı 6 ay kullandım. e-hdi motora bayıldım çok sorunsuz ve servis maliyetleri çok çok düşük, 5. Skoda süberb ; istanbul Autoshow fuarında en çok ilgi gören araçtı.Passatla neredeyse aynı iç dizayna sahip ve daha ucuz. 6. Ford mondeo : Beklentimin çok altında kalan ve benim için hayal kırıklığı olan araç ne yazık ki! Mk4 serilerini severek kullandım hala da kullanıyorum ancak 5 serisinin titaniumunda elektirikli koltuk yok! selective donanım zaten şuan yok.oldukça basık bir araç ve ön göğüs çok sade kalmış, dokunmatik ekran duyarsız, en fazla ön farlar eleştiriliyor bu arada. 7. opel insignia ; bir başka hayal kırıklığı olan araç.mondeodan daha basık.içinde sıkışmışsın gibi bir his veriyor.opel grubunun servis anlayışı rezalet.çok pahalı.Ve en fazla elektronik sorun yaşatan grup.zaten 2017 de kasa değişecekmiş 8.Toyota Avensis : 2010 kasa ile tek farkı ön arka makyaj, ön göğüste değişim harici aynı ufak tipsiz araba 29 Şubat 2016 tarihinde metehan koç tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ekin Güney 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Opel insignia fiyat olarak bence parasını haketmiyor. mondeo veya passat tercih ederdim. Mondeolardada fordun focus'un 1.5 dizelinde kullandıgı powershift sanzuman aynı değil kesinlikle 2 sinide kullandım hem mondeo hem focus.Focustaki sanzuman nerdeyse vites gecişlerini hissettirmiyor. Passat vites gecişleri bakımından mondeodan çok az bir farkla daha iyi gibiydi. Passat yol bilgisayarı ortalaması 11.5 litre civarıydı arac daha 1000 kilometrede. Mondeo yol bilgisayarı yakıt ortalaması 10 litre civarıydı oda hemen hemen aynı kilometrelerde. Bu listede fiyat donanım olarak insignia öne çıkıyor gibi mondeoyu 3.sıraya atmıştık en başında.Passatın fiyatı donanıma göre biraz çok D sınıfı bir araba dolu ve biraz güçlü olmalı kanatindeyiz.Passatta bu ancak highline ve 150 hp lik versiyon ile olabiliyor ve 132 bin lira.İnsigniada(2015 0 km) cosmo paket flexride ve stil paket ile 86 bin lira.Donanım olarak karşılaştırıldığında opel daha dolu highlinedan.Aradada ciddi bir para var.Şuanda opel bir adım önde gibi bakalım hayırlısı.[emoji4] Ogulcan kardeşim aynı segment olmasada ford focus 1.5 dizel powershift titanium paket aynı segment olmadıgı halde insigniadan seni vazgeçirir bence insigniadanda daha dolu oldugunu düşünmekteyim. iyi bir pazarlıkla aynı fiyatlara alınabilir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 mondeo daha basık........989 a karşı 930 mm Neredeyse 6 cm. Oldukça iddialı bir fark. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Üç aracıda kullanmış biri olarak kesinlikle Passat derim. Süspansiyonu biraz daha sert Mondeo ya göre ama motor sesi olarak Mondeo dan çok daha iyi. Vites geçişi açısından Passat Mükemmel, Mondeo bu konuda vasat. Ferahlık ve malzeme kalitesi açısından Passat bir tık daha üstün gibi. Rüzgar sesi konusunda Mondeo bir tık üstün. Yol sesi aynı. İkinci elide düşünürsek Passat daha mantıklı. Passat alınacaksa da ön ve yan camlar akustik (ses yalıtımlı camlar yaklaşık olarak 1800tl ) istenirse o zaman sessizlik konusunda Mondeodan bir kaç tık üstte olur. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Bazı arkadaşlar burdan benim kullandığım aracın hala passattan küçük olduğunu idda etmiş ve yine kağıt üstündeki yazan rakamlardan yola çıkarak bunu söylemiş. Dünyada VW skandallarla adı ayyuka çıkmış bir marka.Ve siz hala kağıt üstünde yazan verilere bakarak passatın mondeo dan daha geniş olduğunu idda ediyorsunuz. Bende diyorum ki ben metreyi elime alıp ölçtüm ve sonuçlar aşağıdaki gibi; yeni Passat arka kapı tutamaçları arası mesafe 1360 mm ,arka kapı kapı açma kollları arası mesafe 1410 mm yeni mondeo arka kapı tutamaçları arası mesafe 1390 mm ,arka kapı kapı açma kollları arası mesafe 1444 mm Burda kimse yanlış anlamasın ama ben mühendisim ve her satıcının söylediği şeye itimat ederek ürün alsaydık kesin batardık.Kağıt üstüne yazmış adam süslemiş güzelce ve algı operasyonu yaparak göz boyamış olay budur. İnanmayan veya aksini idda eden varsa işlem basit gidip bir şerit metre alıp araçları ölçebilirsiniz.Ama kimse ölçmeden bana, bence o geniş bu geniş diye gelmesin. Ford ta kataloğa istediği ölçüleri yazabilirdi ve aracı geniş gibi gösterebilirdi ve kolay kolay benim gibi biri kalkıp bu araçları metre ile ölçmezdi.Kaldıki hiç bir testte ben elinde metre ölçüm yapanda görmedim.Neyse Gerçekler ortada isteyen yine piskolojik olarak geniş olan passatı alabilir. Neredeyse 6 cm. Oldukça iddialı bir fark. Açıkcası tavan yüksekliğini bir sorun teşkil ettmediği için ölçmedim ama onuda ölçmek gerekiyor anlaşılan.Mondeoda tavan yüksekliği yönünden bir sıkıntı olmadığı için çok önemsemedim ama yinede ölçüp bakmaya çalışacağım en kısa zamanda. Çünkü kağıt üstündeki değerler ile gerçek değerler çok farklı olabiliyor. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 D segmentte satılan araçların yaklaşık %40 ı Passat..geri kalan markalar geriye kalan %60 ı paylaşıyor..şimdi hepimiz parayı zor kazanıyoruz kredi çekiyoruz faiz ödüyoruz..Dolayısıyla araba alırken 2.elde de en az değer kaybeden arabaları seçmeye çalışıyoruz..dolayısıyla kendi isyeğimizden çok piyasanın istediği arabaları kullanıyoruz...herkesin durumu kendine özgü tabi..ama Passat bazı konularda (2.el sorunsuzluk servis kalitesi) daha üstte gibi..ama bu işler şans işi mekanik kul yapımı eşyalar sonuçta..biz burada sayfalarca yazsakda herkesin doğal olarak farklı tercihleri olacak.. En iyisi babanızla gidin test sürüşü yapın..hepsi zaten birbirine yakın araçlar..kalbinizin sesini dinleyin.. kolay gelsin Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Mondeo'yu inceledim. Test aracı yoktu test edemedim ama inceledim. Yeni Passat'ta uzun yol yaptım. Ve bu iki araç ile ilgili bir çok yerli-yabancı test izledim. Güncel kasa modeller için edindiğim sonuç şunlar: * Mondeo, Passat'a göre daha konforlu ve daha sessiz, * Passat, Mondeo'ya göre daha dinamik ve daha iyi yol tutuşa sahip, * 1.4 tsi dsg, 1.5 ecoboost powershift'e göre motor ve şanzıman açısından bakıldığında daha konforlu ve daha tutumlu, * DSG'nin bariz üstünlüğü var powershift'e göre ama arıza ihtimali daha yüksek, * Passat iç mekan çok daha ferah gözüküyor. Mondeo'da açık renk olmaması buna etken. * Passat iç mekan malzeme kalitesi daha iyi, * Passat'ta kullanılan ekranlar, Mondeo'dan daha iyi. Bundan sonrası kişisel ihtiyaçlarınıza kalıyor. Tüm adaylarınız turbo benzinli olduğuna göre yakıt kriteriniz yok. Şahsım için değerlendirdiğimde yakıt önemli olduğu için vereceğimiz kararlar farklılık gösterecektir. Bu nedenle ne 1.4 tsi ne de 1.5 ecoboost bana göre motorlar değil. Passat'ın son kasası eski kasalarına nazaran oldukça hafif. 1.6 tdi 120 beygirlik motor oldukça tatminkar yürüyor. Ben olsam onu tercih ederdim. Focus'taki 1.5 dizel otomatik kombinasyonu Mondeo'da olsa Mondeo'yu tercih ederdim. Tabi bunlar vergi sistemimiz yüzünden. Yoksa 2.0 dizelle devam etmek ister herkes Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Ford da çalışan arkadaşımın Mavi ışık test pistinde yaptıkları testlerde 1,4 tsi motorlu passat 2 db daha sessiz 1,5 mondeo ya göre. Dizelde ise aşağı yukarı aynılar. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Şirkette Süper B var sürekli seyehat ediyorum. Önceki araç 2012 mondeoydu. Kesinlikle Mondiden Daha geniş. Arka koltuk diz mesafesi gerçekten rakiplerinden oldukça rahat ve geniş. Skoda güzel araçlar yapıyor. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Herkes 1.5 ecoboost powershift yazmış..arkadaşlar bu mondeo tork konvertörlü değil mi? Nerden çıktı bu powershift işi..ben bişeyi mi kaçırıyorum? Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Herkes 1.5 ecoboost powershift yazmış..arkadaşlar bu mondeo tork konvertörlü değil mi? Nerden çıktı bu powershift işi..ben bişeyi mi kaçırıyorum? tork konvektörlü. Powershift değil. Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Herkes 1.5 ecoboost powershift yazmış..arkadaşlar bu mondeo tork konvertörlü değil mi? Nerden çıktı bu powershift işi..ben bişeyi mi kaçırıyorum? Dediğiniz gibi tork konvertörlü klasik 6 ileri otomatik şanzıman var. Focus'taki gibi çift kavrama powershift değil. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 (düzenlendi) Mondeo tork konvertörlü şanzıman kullanıyor. Bu arada bende bir powershift kullanıcısı olarak tam tersini düşünüyorum..konforsuz ama seri.. tork konvertörlü şanzımandan daha seri ancak DSG kadar seri değil demek daha doğru olabilir Focustakiyle mondeodaki farklıdır dsg de konforlu değil 1 Mart 2016 tarihinde Murat Atagenç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Yakıt gerçekten sorun değilse bunu verelim Ama yine söylüyorum facelift w211 hepsinin sıfırını 40 kez cebinden çıkartır. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-benz-s500l-tv-airmatic-full-273505348/detay Yorum bağlantısı
Recommended Posts