İçeriğe Yönlendir

Dot4'e Su Koymak :(

Semih Çetin

Recommended Posts

Semih Çetin

Arkadaşlar merhaba, gece gece arabanın cam suyunu doldurmaya kalkınca farketmeden DOT4 yazan hazneye bi miktar su koydum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek var mı ?

Aracım 2011 Ford Fiesta

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arabayı çalıştırmayın.

Kutuyu sökün ve boşaltın.

Sonra eksiği tamamlayın yada

Arabayı çalıştırmayın. Kutudaki yağı ve suyu bi şekilde enjektör benzeri birşeyle tamamen boşaltın ve eksiği tsmamlayın.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Hidrolik haznesine su eklemişsiniz :( Sanırım çektirilmesi gerekicek. Kullanılması tehlikeli olabilir..... Ustalar kesin bilgiyi verir. Geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Su yağdan ağır ve sisteme karıştı. Doğru olan tüm fren sistemi yağını değiştirmek. Güvenlik için yapın

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

benim palio ya önceki sahibi yanlış yağ koyduğu için abs beyni fren ana merkezi ve fren merkezleri değişti ama sorunu çıkaran abs beyni  kilitlenerek yapmıştı, abs beyni 2000 tl, ye bana patladı,  ama su nasıl bir hasar açar bilmiyorum çok gezmeden düzeltmek gerek

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Aracı hiç hareket ettirmeden, sistemi komple temizlettirip yağı değiştirin.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

O iş çok sakat..fren hidrolğinin belli periyotta değiştirilmesinin nedeninin hidrolik yağının havadan nem alması ve sistemin ısındığında su buharı nedeniyle frenlerin tutmaması olarak okumuştum..

Bence hiç çalıştırmadan sistemdeki yağı komple değiştirin..

Ancak silecek suyu koyarkende bu işi nasıl yaptınız hiç anlayamadım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Arabayı çalıştırmayın.

Kutuyu sökün ve boşaltın.

Sonra eksiği tamamlayın yada

Arabayı çalıştırmayın. Kutudaki yağı ve suyu bi şekilde enjektör benzeri birşeyle tamamen boşaltın ve eksiği tsmamlayın.

+10

Su yağdan ağır ve sisteme karıştı. Doğru olan tüm fren sistemi yağını değiştirmek. Güvenlik için yapın

+100

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olay su olunca Servet haklı.. 

Ben yanlışlıkla yağ eklemiştim ve kutuyu söküp boşaltıp eksiği tamamlamıştım ama su olunca inmiş olabilir ve ciddi zaafiyet oluşturur.. 

Tamamen değişmesi taraftarıyım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

acaip acilen ustaya/servise. su işlerse işlerde her yerden arıza fışkrırı fren sisteminde. ben olsam 3 defa yağ değişirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kaskonun çekici hizmeti vardır, onunla çektirebilirsiniz.

Birde çekici parası çıktı diye düşünmeyin masraflara.

Yorum bağlantısı
Semih Çetin

Herkese teşekkürler. Sabahına çalıştırıp ustama götürdüm arabayı. Disklerin orda tıpalar var oradan komple boşalttı, yeniden dot4 yağ koydu. Sorunumuz yok çok şükür. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bu kadar calistirmayin, cekici ile goturun yorumuna karsilik araci kullanmaniz iyi cesaret. Bu uyarilar sistemde suyun birakacagi izleri onlemek icin yapilmisti sanirim. Insallah uzun vadede sorun cikmaz.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Semih Çetin

Bu kadar calistirmayin, cekici ile goturun yorumuna karsilik araci kullanmaniz iyi cesaret. Bu uyarilar sistemde suyun birakacagi izleri onlemek icin yapilmisti sanirim. Insallah uzun vadede sorun cikmaz.

Saygilarimla.

Uyarıları okumamıştım, sabah mecbur çalıştırıp işe gittik. Ustama sordum kalıcı herhangi bi sorun olmayacağını söyledi. Bu işten anlıyordur sanırım sonuçta o da para kazanacak gereken başka birşey olsa yapardı :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sistemdeki su kısa vade de sorun çıkarmaz. uzun vadede sıkıntı yaratır. Umarım sistemde hiç su kalmamıştır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...