İçeriğe Yönlendir

Trafiğe Çıkış Tarihi Sorunsalı :(

Caner ŞAHİN
Çözüme git Eray Aksoylu tarafından,

Recommended Posts

Caner ŞAHİN

Sevgili dostlar bir araç aldım model yılı 2000 ama trafiğe çıkış tarihi 2008 bu iş nasıl olur önceden plaka değişince trafiğe çıkış

tarihide değişirmiş benim araba da 06 dan 35 olmuş ondan olabilir mi? ya da gümrük malı mıdır? ya da en kötüsü ağır kazası mı vardır ( varsa eğer alttan olmalı çünkü kaporta orjinal) aklımı kurcalıyor pztesi emminete gideceğim ama öncesinde sizin söylemek istediğiniz bir durum varsa teşekkür ederim. saygılar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Eray Aksoylu

şahıstan şirket adına alınmışta olabilir. kimi vatandaşların çokça yaptığı şeydir adamın kendi şirketi varsa aracı da şirket adına alıyorlar vergiden düşebilmek için.

plaka değişiminden değişse geçtiğimiz nisan ayında aldığım aracım 41 plakadan 54 plakaya çevirdik trafiğe çıkış tarihi değişmedi ama aynı durum benim araçta da var araç 99 model trafiğe çıkışı 2007 :D çokta takılmıyorum ama neden böyle bişey var onu anlamış değilim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Satışta değişmez trafiğe çıkış tarihi.

Lpg takılınca değişiyor bazen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Gümrük girişli araçlarda bu çok görülüyor ama diğer hususları bilemiyorum.

Bildiğim trafiğe çıkış tarihi sabit kalıyor, satış oldukça tescil tarihi değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tescil tarihi ile trafige cikis tarihi farkli konular. Plaka degisince tescil tarihi sanirim degisiyor. Ilk tescil tarihi bolumu ise sabit kaliyor. Trafige cikis tarihinin bulundugu sayfa zaten degismiyor. Arac trafikten cekilip yeniden girince belki trafige cikis degisir. Ya da gumrukten girince olabikir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

çekme belge çıkartılıp araç tekrardan trafiğe çıkarsa o dediğiniz oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Ruhsatın kaybolması nedeniyle yeni ruhsat alınmıştır, bu sebeple de olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN

Herkese teşekkür ederim aracı aldım artık ne çıkarsa bahtıma ;)) pazartesi sabah çıkar ne olduğu adliyeden vergiden soruşturulacak. Sonucu paylaşırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Caner ŞAHİN

araçta bişey çıkmadı ilk sahibi yurtdışından gelip yazları bir ay kullanırmış o sebeple sigorta yapmamış araca tarih ise lpg taktırınca ruhsat kaybolunca veya plaka (il) değişince olan normal bi durummuş :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...