İçeriğe Yönlendir

Fiesta'dan Sonra Meriva

Onur Tunç Aldı

Recommended Posts

Onur Tunç Aldı

Aracın devir işlemlerini dün hallettik. Haftasonu da detaylı temizlik işlerini yapacağım. Sürerken çok keyif alıyorum. Kronik sorunu olan direksiyondan gelen tıkırtı dışında şimdilik rahatsız edici bir sorunu yok. Düz yollarda ses yapmıyor ama taşlı ve bozuk yollarda ses geliyor. O zaman da müziğin sesini açarak duymamazdan geliyorum [emoji4] temizlikten sonra daha yakışıklı fotolarını koyarım..

7779266c89370f4ac4c9eb28b28f2459.jpg

cfa405e2088e59edcb377df1ce89c7e0.jpg

4569497fc2b16a0829f88a6eeaa01822.jpg

a48aa4f7b337734bf3e0a82dc5a04b92.jpg

908d738ff74739b539e1ead034b9b851.jpg

94eb21ae199d8e98c02af2bdf418230b.jpg

fc7043b2aee0a6a5aa4886286e06422e.jpg

a8666e157700dfb17c1148a2ed5e8b64.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Gökhan Öz

Kazasız sürüşler dilerim.. Bence 2. elde değeri bilinmeyen ama keyifli bir otomobil.. Daha düşük model astralara bununla aynı paraları istiyorlar. Oysaki bu daha kullanışlı ve geniş.. Direksiyon kutusu problemi dışında sıkıntısını duymadım bende.. 2. elde daha ağır giden bir otomobil sadece..(Astra'lara göre)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hayırlısı olsun, güle güle kullanın.. Zamanında bende bakmıştım bu araçlara. Sanırım ful versiyonu değil. Arkada radyo olması güzel bir özellik. Lpg ye uyumlu ve ekonomik bir motoru var. Direksiyon tıkırtısına gelince kuvvetle muhtemel tıkırtı burcu denen parçadan kaynaklı olabilir ses. Çözümü basitti diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Önceki aracım olduğu için yolda gördüğüm zaman hala dönüp uzun uzun bakarım.

Eğer taşlı yolda lak lak ses yapıyor ise Z rotları değiştirin. Bende direksiyondan süphelenmiştim, ama Z rotları değiştirince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Hayırlısı olsun, güle güle kullanın.. Zamanında bende bakmıştım bu araçlara. Sanırım ful versiyonu değil. Arkada radyo olması güzel bir özellik. Lpg ye uyumlu ve ekonomik bir motoru var. Direksiyon tıkırtısına gelince kuvvetle muhtemel tıkırtı burcu denen parçadan kaynaklı olabilir ses. Çözümü basitti diye hatırlıyorum.

Teşekkür ederim. Enjoy modeli. Dolunun bir altı  :) Tatile gittiğimde opel servisine göstereceğim. İnşallah dediğiniz gibi sorun basittir.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Önceki aracım olduğu için yolda gördüğüm zaman hala dönüp uzun uzun bakarım.

Eğer taşlı yolda lak lak ses yapıyor ise Z rotları değiştirin. Bende direksiyondan süphelenmiştim, ama Z rotları değiştirince düzeldi.

Lak Lak diye değil de direk tıkır tıkır ses geliyor  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun. allah utandırmasın. corsanın hacimlendirilmişi diyebiliriz sanırım. arkada oturanlar için otobüste seyahat ediyormuş hissi oluşabilir, servis masaları ve fileler öyle bir his yarattı bende.  :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun. allah utandırmasın. corsanın hacimlendirilmişi diyebiliriz sanırım. arkada oturanlar için otobüste seyahat ediyormuş hissi oluşabilir, servis masaları ve fileler öyle bir his yarattı bende.  :) 

Arabayı başkası sürerken önde oturmak istemiyorum. Arka diz mesafesi ve konforu çok iyi..

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileği ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Herkese çok teşekkür ederim. Şu direksiyon sesi ile ilgili nette bir çok şikayet var fakat doğru düzgün bir cevap bulamadım. Onu da halledebilsem çok güzel olacaktı..

Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci

Onur Hocam,hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza,bela vermesin.Bende araç arayışındayım,meriva alacaktım,sırf bu direksiyon sorunu yüzünden vazgeçtim gibi.Nette hiç iç açıcı bilgiler yok.3000 liradan bahsediliyor onarım için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Onur Hocam,hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza,bela vermesin.Bende araç arayışındayım,meriva alacaktım,sırf bu direksiyon sorunu yüzünden vazgeçtim gibi.Nette hiç iç açıcı bilgiler yok.3000 liradan bahsediliyor onarım için.

Bugün servisle konuştum onarım 700-800 değişim dediğiniz gibi 3000 civarlarında. Değişimde garanti veriyorlar ama onarımın garantisi yok. Nette bi kaç ustanın bir solüsyon kullandıklarını ve sesin kesildiğini okudum. Bir de 200-300 liraya direksiyon kutusundaki parçayı çıkartıp değiştirdikerini ve sorunun halloldugunu okudum. Bunları eğer denk gelirse yaptırabilirim ama ses her zaman gelmiyor. Normal yolda hiç yok. Taşlı ve cok bozuk yollarda geliyor. Kafaya takıp sese odaklanmak sıkıntı bence. Yoksa yaptırılmasa da kullanılır. Takıntılı insan işi değil yani [emoji4] ama sürüş olarak, konfor olarak keyifli bir araç. Sırf kronik direksiyon sorunu yüzünden araçtan vazgeçmek istemedim. Her güzelin bir kusuru olur deyip bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz artık..

Hocam bu tıkırtı burcu denen şey nedir? Ve basit bir şekilde çözülüyorsa nasıl yaptıklarını öğrenmek isterim..
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hayırlı olsun. Güzel araç. Direksiyon kutusu onarımı yapanlar modifiye ediyorlar, plastik yataklar değişiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Hayırlı olsun. Güzel araç. Direksiyon kutusu onarımı yapanlar modifiye ediyorlar, plastik yataklar değişiyor

Basit mi işlem Servet Bey? Tuzlu olur mu acaba

Hayırlı olsun.Fiestadan sonra oldukça geniş gelmiştir :)

Evet. İsmini dolmuş koydum zaten. Bizim dolmuş diye bahsediyorum anlatırken. [emoji1] bir de benim 2. Aracım ilk defa 1.6 kullanıyorum. 80 beygir den sonra 105 beygir çok iyi geldi [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Detay alırım kutu hakkında, yazarım

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...