İçeriğe Yönlendir

Bmw 1,16 Ları Nasıl Bilirsiniz?

Bayram Aktaş

Recommended Posts

Bayram Aktaş

Merhaba arkadaşlar,

Bugünlerde BMW 116 lar kafamı karıştırıyor. Geçenlerde bizim arkadaşa BMW 116 bakmaya gittiğimizden beridir aklımda.

2005 2006 2007 modelleri 40 ile 45 k arasında. Aslında otomatik vites alıp babamın da kullanmasını istiyorum. Dizele param yetmeyeceği için 1,16i ler aklım da şimdilik. Araştırmalarıma göre pirince marka LPG ile ortalama 25 kuruş civarın da yaktıklarını söylediler.

Bu konuda sizlerden yardım talep ediyorum sizce BMW 1,16i ler nasıl, en dolusu hangi modeli bildiğiniz kadar nacizane tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

beraber okula gittiğimiz bir arkadaşın 116 sı var  bu araba ile gunde 110 km yaptık zaman zamanda kullandım gözlemlerim şunlar:

1-çok sağlam araba kalite kendini belli ediyor

2-ezik olsa bile halen ben buradayım diyor

3-viraja girişi çok iyi

4-izolasyon gayet iyi 

bunlar kişisel fikirler diğer kısma gelince yakıtı nasıl bilmiyorum ama gördğüm kadarı ile sık arıza açmıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Ne aradığınıza bağlı olarak değişir..ben olsam Golf 7 midline plus manuel bakardım 1.2 TSI..Keyif aldığım bir araba değil ama kötüde değil..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ne aradığınıza bağlı olarak değişir..ben olsam Golf 7 midline plus manuel bakardım 1.2 TSI..Keyif aldığım bir araba değil ama kötüde değil..

Midline pluslar çok boş tat vermez bence

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

biraz hantalmış benim duyduğum kadarıyla ancak her anlamda kötü bir araç olarak zaten nitelendirilemez adı yeter BMW..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Midline pluslar çok boş tat vermez bence

çok boş? olmazsa olmaz denilen her donanım var benim gözüme çarpan sadece 2 şey var 1-CC 2-sis farı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

40-45k bandında alınabilecek 1 serisinden daha iyidir diye düşünüyorum..ben sadece kullanım odaklıyım..o yüzden arabanın boşu beni şahsen rahatsız etmiyor..sürüş dinamikleri aynı..ha derseniz ki adaptif Xenon adaptif hız sabitleyici otomatik park şerit takip asistanı olacak o ayrı..

Çoğu gırtlak dolu dedikleri arabalardaki donanım şahsen beni mutlu etmiyor.yok yağmur sensörü otomatik yanan farlar hız sabitleyici kol dayama :) bunlar çok eskilerde kaldı artık..en azından beni tatmin yada mutlu eden donanımlar değil..:)

Golf farklıdır çok severim..o yüzden ben olsam Golf 7 olmaz Golf 6 olur ama o kasa 1 serisine tercih ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım
(düzenlendi)

Yol tutuşu güzel ( takribi 200 km kullandım) tabi sınırları fazla zorlamadıkça.O kasa için yeterlidir bence 1.6 cc  ama 3 serisi için 1.6 yetmiyor inanın ki.Lpg uyumu hakkında daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır...

tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

E90 Kasa 3.16 lara da bir göz atmakta fayda var, 1.16 lardan daha BMW geliyor bana :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Eski 1'lerin dizeli bile 25kr yakmazken, 116i ve bir de otomatik en az 45kr yakar. Uzun dönem kullanmadım ama eski BMW benzinliler sağlam yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Tüpü iyi olur, arabada sıkıntı olmazsa çok yakmaz. Şanzumanları zaten Bmwlerin sağlam oluyor.

Alırken sunrooflu olmasına dikkat edin, sunroofsuz bmw çok zor satılır ve denginden daha az paraya satılır.

Bmwye iyi bakılırsa o da iyi davranır. Ama hor kullanılmışsa adamın ocağına incir ağacı diker. 

İyi bakılmış olmasına dikkat edin.

Eski 1'lerin dizeli bile 25kr yakmazken, 116i ve bir de otomatik en az 45kr yakar. Uzun dönem kullanmadım ama eski BMW benzinliler sağlam yakıyor.

96 2.0 6 silindir 1600kg o kadar yakıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Aslında Golf de seviyorum fakat 1,2 motor sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. 1,2 motor olayına girersem peder beyin istediği  1,2 jettalar var onlara bakardım :)

Ama şuan için Golf düşüncem yok, ama olurda dizel alacak kadar param olursa zevkle binerim.

şu anki aracınız size mi ait? (yani aracınız 2005 tdci mı)

Evet Mehmet abi şuanki aracım bana ait 2005 Ford Focus TDCI Tekno paket.

2005 model arabada aksesuardan farklı başka şeyler aranmalıdır.

Bmw'ninn 2005 modellerinde yeterince donanım olduğunu düşünüyorum. Açıkcası benim için yeterli. Sanruf olsun gerisini aramam bile.

Mesela benim araba 2005 model parama göre binebileceğim dolulukta bir araba. Ağzına kadar dolu diye tabir edilen cinsten hocam.

Yol tutuşu güzel ( takribi 200 km kullandım) tabi sınırları fazla zorlamadıkça.O kasa için yeterlidir bence 1.6 cc  ama 3 serisi için 1.6 yetmiyor inanın ki.Lpg uyumu hakkında daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır...

Dediğim marka LPG uyumlu diyorlar fakat ne yaktığı konusun da ben de internetten öğrendiğim rakamdan başka birşey bilmiyorum hocam.

Valla Kubilay Hocam internetteki arraştırmalarıma göre hemen hemen herkes 25 kuruş ile 30 kuruş arasında değişiyor diye bilgi vermiş.

Birden fazla araştırma yaptım. Hemen hemen malum sitedeki tüm ilanlara baktım verilen ortalama yakıt miktarı 25 ile 30 kuruş arasında. Ama kullanan bir arkadaşımız varsa o daha iyi bilecektir.

Tüpü iyi olur, arabada sıkıntı olmazsa çok yakmaz. Şanzumanları zaten Bmwlerin sağlam oluyor.

Alırken sunrooflu olmasına dikkat edin, sunroofsuz bmw çok zor satılır ve denginden daha az paraya satılır.

Bmwye iyi bakılırsa o da iyi davranır. Ama hor kullanılmışsa adamın ocağına incir ağacı diker. 

İyi bakılmış olmasına dikkat edin.

96 2.0 6 silindir 1600kg o kadar yakıyor :)

Murat hocam zaten Bmw alırsam sunroof olmazsa almam :) Sunroof BMW'nin tuzu biberi gibi olmadan tadı çıkmıyor :)

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

%50-50 ağırlık dağılımı c sınıfı hatcback arkadan itiş sınıfında tek temizi yüz güldürür bence

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

1.2 Golf sıkıntı yaratır diye düşünüyorsanız (ki sanırım hiç kullanmadınız 1.2 TSI) 1.6 atmosferik ve daha ağır bir araç hiç düşünmemelisiniz. Özellikle TDCI motordan sonra tabiri caizse size "eşek" gibi gelebilir. 25-30 kuruşluk bir tüketim de 6,5 l/100 km'ye tekabül eder, bence çok iyimser. BMW'yi çok sevmeme rağmen ben almazdım.

Aslında Golf de seviyorum fakat 1,2 motor sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. 1,2 motor olayına girersem peder beyin istediği  1,2 jettalar var onlara bakardım :)

Ama şuan için Golf düşüncem yok, ama olurda dizel alacak kadar param olursa zevkle binerim.

Valla Kubilay Hocam internetteki arraştırmalarıma göre hemen hemen herkes 25 kuruş ile 30 kuruş arasında değişiyor diye bilgi vermiş.

Birden fazla araştırma yaptım. Hemen hemen malum sitedeki tüm ilanlara baktım verilen ortalama yakıt miktarı 25 ile 30 kuruş arasında. Ama kullanan bir arkadaşımız varsa o daha iyi bilecektir.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

O paralara mondeo da var ama mondeo'da böbrek olmadığı için ufak bmw mondeo parası ediyor.

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

1.2 Golf sıkıntı yaratır diye düşünüyorsanız (ki sanırım hiç kullanmadınız 1.2 TSI) 1.6 atmosferik ve daha ağır bir araç hiç düşünmemelisiniz. Özellikle TDCI motordan sonra tabiri caizse size "eşek" gibi gelebilir. 25-30 kuruşluk bir tüketim de 6,5 l/100 km'ye tekabül eder, bence çok iyimser. BMW'yi çok sevmeme rağmen ben almazdım.

Hocam 1,2 motor birkaç defa kullandım fakat istediğim şekillerde test etme imkanı bulamadım. Aslında işin doğrusu çok fazla 1,2 motorda güç kaybı hissetmedim sadece etrafta dolaşan 1,2 motor sıkıntıdır vb gibi fısıltılar rahatsız ettiği için pek fazla sıcak bakmıyorum. Birde şöyle bir durum var babamın şoförlüğü yok ama alacağım arabanın onun da içine sinmesini istiyorum, bizde babayı kırmak yoktur o ne derse odur :)

O paralara mondeo da var ama mondeo'da böbrek olmadığı için ufak bmw mondeo parası ediyor.

Mondeo da güzel araba, babamın tabiri ile oturaklı araba ama inanın İstanbul da büyük araba çok büyük sıkıntı. Kendi kapımın önüne park ederken bile sıkıntı yaşıyorum hocam. Alt kiracı yarım metre aşağı bıraksa ben giremiyorum. O yüzden biraz daha kibar bir araba düşüncemiz var. Birde konu  BMW olunca konu size danışmak istedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...