İçeriğe Yönlendir

Universal Merkezi Kilit Montajı

Bilal Efendi

Recommended Posts

Bilal Efendi

Selamunaleykum,

Ben benim focus 1'e universal uzaktan kumandali kilit takmak istiyorum,yalniz hangi kablonun nereye baglanacagi hakkinda siz ustalardan yardimlarinizi bekliyorum,ben yurtdisinda yasiyorum,epey garaj dolastim hicbiri ugrasmak istemiyo,kimisi yarim gunumu alir diyo,kimisi 2-3 saatimi alir diyo.ugrasmak istemiyolar.orjinal olsa yapardik diyolar.ben uzaktan kumandali modulu almisken bir sekilde takmayi pllanliyorum.umarim sizin sayenizde bunu gerceklestirecegim.ayrica kucuk bir sorunumuz var,ben kendim ugrasirken artik ne yaptiysam ilk denemelerimde module elektrik baglantisi yapmayi basarmistim,ondan sonra elektrik akimi kesildi,aracin kendi merkezi kilit kutusundaki turuncu kalin kablodan artik elektrik akimi gelmiyo.sigortalara baktim hersey normal gozukuyo(motordaki ve direksiyon altindaki sigorta tablolarini kontrol ettim).

1) Burada benim universal uzaktan kumandali modulu gormektesiniz...

PPJX3N.jpg

2) Burada baglanti semasi....

jVbl3D.jpg

3) son olarak benim aracin merkezi kilit kutusu...

8DRpPA.jpg

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,  aracınız hayırlı olsun, kolay gelsin.

Genel kanı olarak yurt dışında arabalar ucuz diye biliyoruz. O kadar uğraşacağınıza neden satıp merkezi kilitli bir model almıyorsunuz diye soru sormak istiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Buradan yazı ile hangi kablo hangi uca bağlanır demek mümkün değil.

Elinizdeki kontrol ünitesine ait şemaya göre sol kapı tarafındaki yumak kablo demetinden bütün uçlar elektirikçi kontrol kalemi yada ölçü aleti ile tespit edilip tek tek baglantısı yapılması şart.

Orijinal kilit ünitesi dediğiniz resim bu bağlantıları söylemek için yeterli olamaz.

Size bizlerden çok bir nebze yardımcı olacak rehber Ford Etis programını edinip var ise orijinal kilit tesisatı şemasını elinize alıp ona göre bağlantı yapmanız.

Bahsettiğiniz kablo ya ait akım o kablonun nereye gittiğini buldugunuzda tespitini yapabilirsiniz.Ayrıca siğortaları kesinlikle sökerek kontrol edin.Yada buzzerlı ölçü aleti ile.Bazen siğortanın ortası değil kapalı kısımdaki uçları açık devre olabiliyor.

Resimdeki kontrol üniteside bu sorunu yapmış olabilir. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bilal Efendi

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,  aracınız hayırlı olsun, kolay gelsin.

Genel kanı olarak yurt dışında arabalar ucuz diye biliyoruz. O kadar uğraşacağınıza neden satıp merkezi kilitli bir model almıyorsunuz diye soru sormak istiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Hosbulduk Serhat bey,sagolasin.Evet arabalar burada ucuz,araba genel anlamda iyi,kullanimi rahat su an itibariyle degistirmeyi dusunmuyorum,zaten bunu da iki yil once aldim,daha biraz  kullanirim diye dusunuyorum.tek sorunum su an su merkezi kilidi takmak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilal Efendi

Buradan yazı ile hangi kablo hangi uca bağlanır demek mümkün değil.

Elinizdeki kontrol ünitesine ait şemaya göre sol kapı tarafındaki yumak kablo demetinden bütün uçlar elektirikçi kontrol kalemi yada ölçü aleti ile tespit edilip tek tek baglantısı yapılması şart.

Orijinal kilit ünitesi dediğiniz resim bu bağlantıları söylemek için yeterli olamaz.

Size bizlerden çok bir nebze yardımcı olacak rehber Ford Etis programını edinip var ise orijinal kilit tesisatı şemasını elinize alıp ona göre bağlantı yapmanız.

Bahsettiğiniz kablo ya ait akım o kablonun nereye gittiğini buldugunuzda tespitini yapabilirsiniz.Ayrıca siğortaları kesinlikle sökerek kontrol edin.Yada buzzerlı ölçü aleti ile.Bazen siğortanın ortası değil kapalı kısımdaki uçları açık devre olabiliyor.

Resimdeki kontrol üniteside bu sorunu yapmış olabilir. 

Oktay ver vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkurler,yazdiklarindan anladigim kadariyla bu uzaktan kumandali merkezi kilit sistemini benim tek basima baglamam oldukca zor.ben en iyisi bunu yapabilecek elektrikci birini aramaya devam edeyim.Insallah birilerini bulabilirim,

Yorum bağlantısı
Bilal Efendi

Ben bu montaji bu isten az bucuk anlayan birisine yaptiriyorum,yalniz bir sorunla karsilastik 3 nolu resimdeki kutuya elektrik akimi gelmiyo,arkadasa dun arabayi birakmistim,bugun aradim ne oldu diye?arkadas elektrik akim sorunu cozmeye calisiyorum dedi,bir turlu kesintinin nedenini bulamiyoruz.sigortalari kontrol ettik,hersey normal.acaba bunu nasil cozebilecegimizi bilen arkadaslar,olaya bir el atsa da,bizi bu buyuk ugrastan kurtarsa.ne guzel olurdu.yardimlarinizi,fikirlerinizi bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Onur Boga

Ben bu montaji bu isten az bucuk anlayan birisine yaptiriyorum,yalniz bir sorunla karsilastik 3 nolu resimdeki kutuya elektrik akimi gelmiyo,arkadasa dun arabayi birakmistim,bugun aradim ne oldu diye?arkadas elektrik akim sorunu cozmeye calisiyorum dedi,bir turlu kesintinin nedenini bulamiyoruz.sigortalari kontrol ettik,hersey normal.acaba bunu nasil cozebilecegimizi bilen arkadaslar,olaya bir el atsa da,bizi bu buyuk ugrastan kurtarsa.ne guzel olurdu.yardimlarinizi,fikirlerinizi bekliyorum...

o kutuya elektrik gelmesi gerekli olmayabilir orjinalde bilenler daha net bilgi verirler fakat eğer dediğim gibi orda enerji yoksa, ve benim gibi araçta çakmağa karşıysanız çakmak kablosunu kullanabilirsiniz, gerekli amperde birde sigorta takarsnız işiniz hallolur

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Yanlış hatırlamıyorsam kilitler şasi ile çalışyordu elektirik sorunu dedigi bu olmasın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...