İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6Tdci(109) Motordan Gelen Ses

Süleyman Can Şahin

Recommended Posts

Süleyman Can Şahin

Selamlar. Son zamanlarda fark ettiğim bir ses ne kadar zamandır vardı bilmiyorum . Kar yağınca fark ettim araç bir yerde kaldı patinaj çekip çıkmaya çalışırken dışarıdan duydum . Ses vites boşta araç rolantide iken hiç bir devirde gelmiyor. Vites de iken videodaki gibi yaptığımda yarım debriyaj yapıp kalkıyorum geri debriyaja basıp rolanti inerken geliyor. Video da 00.05 , 00.08 ve 00.12 . saniyelerde gelen çıtırtı benzeri ses . 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Tam emin olamadım ama oyumu volanttan yana kullanıyorum

Abi volant baskı balata 35bin km önce değişmişti.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Takozları kontrol ettirdin mi?

Yok hocam daha baktırmadım 

şarj dinamosu :) bu yaz başıma geldi

Başka bir belirtisi varmıydı

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Yok hocam daha baktırmadım 

Başka bir belirtisi varmıydı

ilk önce çalıştırdığım zamanlarda koku geliyordu 1 hafta bu şekilde devam etti.En son şarj etmediği için akü boşaldı çalışmadı.Şarj dinamosunun üstünde birkaç yanmış parça değişti seste gitti anahtarı çevirdiğimde hemen almaya başladı sorun o şekilde bitti

Yorum bağlantısı
fatih harmanbaşı

şarj dinamosu ve kayışına bakılmalı diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Süleyman Can Şahin

sorunun kaynağı bulundu mu Süleyman bey, neyden kaynaklanıyormuş?

Abi bugün sadece turbo tamiri yapan biryer var oraya götürdüm. Turbonun balansı bozulmuş balans sesiymiş. Milin değişmesi gerekir dedi. 700tl fiyat verdi.
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

sorunun kaynağı bulundu mu Süleyman bey, neyden kaynaklanıyormuş?

Abi pardon diğer konuyla karıştırdım :) Bu sesi kar yağdığında farkettim araç patinaj yapıp debriyaja bastıktan sonra geliyordu . Şuan duymuyorum hiç ama büyük ihtimal buda turbodan .
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...