İçeriğe Yönlendir

Renault 1.5 Dci Motora Hangi Yağı?

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Selamlar arkadaşlar,

Malum kanguruyu alınca ufaktan bakımlara girmek gerekli, araç 179k kmde. Şu an motorda 15/40 yağ bulunuyor(yağ kartında yazıyor). Kitapçığında seçeneklerden birisi aslında ama bana kalın bir yağ gibi geldi. Aklımda 5/40 var. Reno elfi tavsiye ediyor ama pazarlama işleri de olabilir. Sizlerin düşünceleri nelerdir?

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

O motor hakkinda bilgim yok ama ben olsam uygun olan numara yagi alirdim (sanirim 5/40) Marka olarakda Mobil'in o motorun specini karsilayan yagini alirdim ama castrolü de yabana atmazdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Normalde 5-40 kullanılıyor. Motor durumuna göre pek değiştirmemek lazım. Ucuz olduğu için 15-40 kullanılmış olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Elf in evolution yağı RENAULT: RN0710 standardını karşılıyor, mobil in de bu standardı karşılayan yağı super 3000 x1 5/40 (RN0710 a dikkat etmek iyi olur sanırım).

Yorum bağlantısı
Misafir
  Servet Aydın yazdı:

...

Köksal Yılmaz yazdı:

Oldu mu(olmadı galiba)?

Olmamış.. Şimdi oldu.  :good1:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
  Doğuş Bağ yazdı:

Birol ustaya götür halletsinler Köksal 

Hallederler tabi de, hem reno kullanıcıları için bilgi kaynağı olur hem de ben öğreneyim ;)

Kerem Minaz yazdı:

Olmamış.. Şimdi oldu.  :good1:

Bana öğret kanka bu işi özelden :) (sonra konu dışı mesajları silmeni rica edeceğim)

Yorum bağlantısı
Misafir
  Köksal Yılmaz yazdı:

Hallederler tabi de, hem reno kullanıcıları için bilgi kaynağı olur hem de ben öğreneyim ;)

Bana öğret kanka bu işi özelden :) (sonra konu dışı mesajları silmeni rica edeceğim)

Özelden olmaz bu işler. Özelden olursa işin içine Iban girer falan filan uzar..  ;)  :D

Eğer bilgisayardan giriyorsan foruma, alıntı yapacağın kişinin herhangi bir mesajını bul ve "Çoklu Alıntı" ya bas. Bekle. Sonra başka bir yeni sekmeden alıntılayacağın konuyu aç. Sağ altta "Seçili 1 mesajı cevapla" çıkmalı. Eğer çıkmaz ise sayfayı yenile, çıkacaktır. Sonra ona bas ve o mesaj alıntılanmış olur. Sadece mesajın içeriğini silip devam edebilirsin.  ;) Mission is complete!

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

5-30 castrol tam sentetik kullanılacak, 20.k da bir değişecek, mazot 40.k da bir değişecek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
  Servet Aydın yazdı:

5-30 castrol tam sentetik kullanılacak, 20.k da bir değişecek, mazot 40.k da bir değişecek

Dediyse doğrudur başka söze gerek yok 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
  Kerem Minaz yazdı:

Özelden olmaz bu işler. Özelden olursa işin içine Iban girer falan filan uzar..  ;)  :D

Eğer bilgisayardan giriyorsan foruma, alıntı yapacağın kişinin herhangi bir mesajını bul ve "Çoklu Alıntı" ya bas. Bekle. Sonra başka bir yeni sekmeden alıntılayacağın konuyu aç. Sağ altta "Seçili 1 mesajı cevapla" çıkmalı. Eğer çıkmaz ise sayfayı yenile, çıkacaktır. Sonra ona bas ve o mesaj alıntılanmış olur. Sadece mesajın içeriğini silip devam edebilirsin.  ;) Mission is complete!

Tahirle fazla içli dışlı olmaya başladın sen :p

Yorum bağlantısı
Misafir
  Ersen Tapan yazdı:

Tahirle fazla içli dışlı olmaya başladın sen :p

Engellenemez bir çekiciliği var. ;) Engelleyemiyorum..  :D

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
  Servet Aydın yazdı:

Abi 20k yı en erken 3 yılda yaparız yağın yapısı bozulmasın :unsure2:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Köksal Yılmaz yazdı:

Abi 20k yı en erken 3 yılda yaparız yağın yapısı bozulmasın :unsure2:

1 yıl ya da 20bin km.

Bu arada o yıllar için Renault 10bin km diyor. Ama aynı motora ilerleyen yıllarda 20bin'e çıkardı.

Filtre için 2 bakım (Servet abi'nin dediği gibi 40bin km) deniliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Bu tür araclar için kullanmanız gerek yağ 5/40 Elf dir sıkıntı oluşturmaz hemde uygundur ben hep 5/40 kullanırım şimdiye kadar bir sorun teşkil etmedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
  Sani Gerşon yazdı:

Servet abi 5-30 yazmış ama ben de 5-40 kullanıyorum.

2012 sonrası 5-30 oldu bizim araçlarda
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Servet Aydın yazdı:

2012 sonrası 5-30 oldu bizim araçlarda

Abi yetkili serviste benim aracıma hala 5-40 konuluyor? RN710 özelliklerinde?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
  Kerem Minaz yazdı:

2009

Bizim ki 2004 belki merak etmişsindir :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Mert Gülkokan yazdı:

Senin araç 2011 değil mi ?

2009 da, motor 2005'den beri aynı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Mert Gülkokan yazdı:

Benim düşüncem değişen euro normu ile birlikte yağda değişmiş

Konudaki kangoo ile benim norm'larım aynı. Servet abi'de de dpf yoktu diye hatırlıyorum, onunla da aynı olmalıyız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...