İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1 Obd Kaç?

Cihan Unverdi

Recommended Posts

Cihan Unverdi

Merhaba Arkadaşlar:

1999 model ford focus ambiante sahibiyim. Aracımda bilindiği üzere yol bilgisayarı yok. Bu araçların ECU bağlantı noktaları OBD mi OBD2 mi. Eğer OBD2 ise bir yöntem buldum yol bilgisayarı verilerini android cep telefonuna aktarabiliyorum. Bilgisi olan varmı? 1996 dan sonra OBD 2 standart oldu diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Cihan Unverdi

Merhaba Arkadaşlar:

Bu konuyu ya bilen yok ya cevap verilmiyor anlamadım.

Bir sorum daha olacak. 1999-2004 arası focuslarda cut off sistemi varmıdır?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba Arkadaşlar:

Bu konuyu ya bilen yok ya cevap verilmiyor anlamadım.

Bir sorum daha olacak. 1999-2004 arası focuslarda cut off sistemi varmıdır?

Cihan bey,

Bu konuyu bir çok yerde cevapladık. Bence yanlış yerde cevap arıyorsunuz. Açılmış konuları okumanızı öneririm.

Yine de;

Focus1'lerin makyajlıları obd'yi sorunsuzca okurken makyajsız versiyonların bir çoğu çalıştıramıyor. Versiyonu OBD2'dir. OBD1 çok kısa süre kullanıldı.

Enjeksiyon sistemli tüm araçlarda cut-off mevcuttur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Unverdi

Sayın Moderatör :

Forumu araştırdım ama sanırım bulamadım kusura bakmayın. İnanın ford servis dahil konu hakkında teknik bilgisi olan yok. O nedenle sorumu yine burda soruyorum.

OBD2 adlı bir yazılım buldum. Arabanın ecusuna bağlanmak için ELM327 çipli bir kablo aldım. bu yazılım sayesinde aracın ecusuna bağlanıp tüm bilgileri alabiliyorum. Motor suyu sıcaklığı,devir ,km,....vs

Orada resimdede görüldüğü gibi anlık yakıt tüketimi araç dururkenki yakıt tüketimi vs tüm bilgiler var. Ama kafama takılan benim cut off çalışmıyor. Aracı 3000d/dk çıkardım ayağımı gazdan çektim.LPG de iken değil benzinde iken bunu yaptım. 3000d/dk 100km hızda iken denedim.Yokuş aşağı denedim. Farlar klima kapalı iken denedim yok yok. Kesinlikle anlık yakıt tüketimi sıfıra düşmüyor. Aracımda bir arıza var o sebeplemi bu tüketim sıfıra düşmüyor? Anlamadım. Herşey normal ama ne yaptıysam cut off çalışmıyor. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Saygılar....

http://i.hizliresim.com/vnDO9R.jpg

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Gazdan ayagınızı çekince anlık yakıt hangi degerde sabit kalìyor. Aracınız 1.6 mı 2.0 mı yanlış

hatırlamıyorsam bunların birinde degerler 2.4 te kalıyordu bu degerleri gösterge saati test indede görebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Cihan Unverdi

Aracım 1.6 cc. Cut off olması gerekiyor ama dediğiniz gibi ayağımı gazdan çekince 2.5 değerinde kalıyor. Bunun nedenini bilmiyorum. Aracımda arızamı var? Yoksa yazılımsal bir sorunmu bu?

http://i.hizliresim.com/vnDO9R.jpg linkindende görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Cevap veriyorum focus 1 de anlık tüketimi okuma şansınız yok.

Yorum bağlantısı
Cihan Unverdi

Ama resimdende görüldüğü gibi obd kitine bağlandım oradan görüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

Pek çok program kullandım hiç rastlamadım. Sizin cihaz kablolu mu bluthooth mu?

Doğru değeri okuyor mu önemli olan o. Yanlış biliyor olabilirim

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Unverdi

Bu obd lere bağlanan bir yazılım.kablolu bilgisayar usb ile bağlanıp değeri okuyabiliyorum.yanlış okuduğunu sanmıyorum.ecuda bilgi ne ise gösteriyor.araçta bir arıza varda o nedenle cut off çalışmıyor diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Cut off sistemi devreye girme talimatını ecudan alıyor eger sorun oldugunu düşünüyorsanız ecunuza baktırmanız gerekir.

Ancak cut off sistemi araçtan araca degişebiliyorken sadece gerekli şartlar oluşmuş ise cut off devreye girer.Dolayısıyla tüm viteslerde 5000 devire kadar tüm devir aralıklarında denenmesi gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...